Raaka-aineemme: Tyrni

Tyrnin uskotaan olevan alunperin lähtöisin Aasiasta, josta se on levinnyt Euroopan hiekkaisille rannoille. Suomen saaristossa tyrniä kasvaa villinä useilla saarilla. INCI: Hippophae rhamnoides. Tyrni sisältää runsain määrin E-vitamiinia ja karotenoideja (kasvisperäinen retinoli). Tyrniä suositellaan akneen taipuvaiselle iholle, sen antibakteeristen ominaisuuksiensa vuoksi. Tyrni toimii myös ihon kerrosten läpäisemisen tehostajana, eli se auttaa tärkeiden ravintoaineiden pääsyä ihon syvempiin … Continue Reading