Anna ihonhoitotuotteellesi aikaa näyttää tehonsa

Anna ihonhoitotuotteellesi aikaa näyttää tehonsa

Vältä tämä virhe uutta ihonhoitotuotetta kokeillessasi

Kuinka kauan kestää, että kasvojen tehovoiteen retinoliseerumin tai hyaluronihapposeerumin vaikutus on nähtävillä?

Moni meistä ostaa lupaavia uusia ihonhoitotuotteita ja saattaa pettyä, kun niiden kaikkien vaikutus ei olekaan heti päivässä tai parissa havaittavissa. Älä siis lopeta uuden tuotteen käyttöä liian aikaisin!

Kerron muutaman nyrkkisäännön kuinka kauan erilaisilla ihonhoitotuotteilla kestää näyttää tehonsa ja miksi vaikutuksen näkymisessä kestää toisilla kauemmin kuin toisilla.

Ihon uudistuminen

Jokaisen iholla tapahtuu jatkuvaa uudistumista. Ihosolut kehittyvät ja uudistuvat ihon syvemmissä kerroksissa ja sinne syvemmälle me yleensä pyrimme antamaan solujen rakentumista edistäviä ravinto- ja tehoaineita ihonhoitotuotteiden muodossa. Mitä korkealaatuisempi ihonhoitotuote, sen varmemmin sen luvatut tulokset näkyvät. 

Uuden ihosolun matka ihon syvemmistä kerroksista näkyville ihon pintaan vie nuoremmilta n. 28 päivää, mutta meiltä aikuisilta jo hieman pidempään.

Yleensä ihonhoitotuotetta kannattaakin käyttää ainakin 4 viikkoa, jotta voi havaita sen vaikutuksen. Joskus tuotteen tehon näkymiseen voi kulua vähemmän aikaa, joskus enemmän. Kerron alempana lisää tästä. 

Itselläni meni lähes vuosi, kun siirryin luonnonkosmetiikkaan ja huomasin, että kasvojeni ihon nopea rasvoittuminen oli tasoittunut!

Aikaisemmin kasvojeni iho oli jo parin tunnin kuluttua pesusta muuttunut niin öljyiseksi, että jouduin useita kertoja päivässä käymään vessassa pyyhkimässä kasvoiltani öljyä vessapaperiin.

Tämä liika rasvoittuminen tasaantui kuitenkin ajan mittaan, kun olin siirtynyt luonnollisiin palasaippuoihin kasvojeni pesussa ja alkanut käyttää luonnonkosmetiikan kasvovoiteita. Nykyään kasvojeni iho ei juurikaan kiiltele päivän mittaan.

-Johanna, Saaren Taika tuotteiden kehittäjä

Kasvoveden vaikutus näkyy osittain heti, sillä sen ihoa puhdistavat ja kosteuttavat ominaisuudet näkyvät ja tuntuvat heti käytön jälkeen, mutta kasvovesillä on usein muitakin ominaisuuksia, joiden vaikutusten näkyminen iholla saattaa alkaa vasta muutaman viikoa kuluttua. 

Elastaania ja kollageenia sisältävän Ruusu miselliveden ihon kimmoisuuteen vaikuttavat ominaisuudet saattava alkaa näkymään vastaa muutamien viikkojen kuluttua, vaikka Ruusu miselliveden kosteuttavat ominaisuudet voikin yleensä tuntea jo heti käytön jälkeen.

Ihon sävyä kirkastavan Ruusu Aloe kasvoveden vaikutus on yleensä aika nopeasti havaittavissa, sillä sen sisältämät ainesosat syväpuhdistavat ihohuokosia ja antavat iholle luonnollista hehkua.

Ihon sävyeroja tasapainottava Appelsiini Kamomilla kasvovesi vaikuttaa myös heti ja pitkällä aikavälillä. Sen punoitusta rauhoittava vaikutus alkaa yleensä näkyä nopeasti ja lisääntyy vielä, kun käyttöä jatketaan säännöllisesti.

Teksti jatkuu tuoteupotuksen jälkeen.

Hyaluronihapposeerumin ja retinoliseerumin vaikutukset

Hyaluronihapposeerumin vaikutukset iholla näkyvät heti, sillä hyaluronihappomolekyylit imevät itseensä vettä, jolloin molekyylit turpoavat ja siloittavat ihoasi välittömästi.

Hyaluronihapposeerumia voidaan käyttää myös aknen hoidossa, sillä toisinaan akne saattaa johtua liian vähästä ihon kosteudesta. Tällöin tulosten näkyminen vie kauemmin aikaa, yleensä noin neljästä viikkosta eteenpäin, jopa kuukausiin. 

Hyaluronihappomolekyylit ovat yksi ihosi luonnollinen ainesosa, jota jokaisella meillä on ihossamme, mutta sen määrä vähenee aikuistuessamme ja ikääntyessämme. 

Hyaluronihappomolekyylit toimivat iholla kosteudensitojina ja auttaen kudosten uusiutumisprosesseissa.

Retinoliseerumien vaikutukset kestävät pitkään ennen kuin ne voidaan havaita iholla. Normaalisti retinolin teho alkaa näkymään vasta muutaman kuukauden kuluttua käytön aloittamisesta ja mm. akneihon hoidossa retinoliseerumin käyttöä kannattaa jatkaa ainakin 3 kuukautta tai pidempäänkin, ennen kuin sen tehosta voidaan sanoa mitään. 

Ikääntyneellä iholla retinolituotteen käyttöä voi joutua jatkamaan jopa 6kk tai pidempäänkin, ennen kuin tuloksia alkaa näkymään iholla.

Retinolituotteen käyttö vaatii siis kärsivällisyyttä, mutta on sen arvoista, sillä retinoli stimuloi uusien verisuonien kehittymistä, mikä parantaa ihon väriä. Retinoli myös lisää ihosi kollageenin tuotantoa, joka taas näkyy vähentyneinä juonteina. 

Akneiholle käytettynä retinoli auttaa ihohuokosia avautumaan ja olemaan tukkiutumatta mm. kuolleista ihosoluista. Retinoli akneiholle käytettynä auttaa myös muita ihonhoitotuotteita imeytymään ja tehoamaan paremmin, jolloin niiden aknea hoitava vaikutus tehostuu. 

Teksti jatkuu tuoteupotuksen jälkeen.

Tehokkaiden kosteusvoiteiden tulosten näkyminen iholla vie yleensä pidempään aikaa. Saaren Taika kasvovoiteissa on usein vaikuttavina tehoaineina hyaluronihappoa, retinolia, kollageenia, Q10:ä tai vastaavia.

Vaikka ihon kosteuttava vaikutus näkyy kosteusvoiteella heti, niin vaikuttavien aineiden tehon näkyminen vie taas normaalisti muutamasta viikosta kuukausiin, riippuen millainen tehoaine on kyseessä.

Hyaluronihappoa sisältävien voiteiden ihoa kosteuttava ja siloittava vaikutus voi alkaa näkymään jo heti käytön jälkeen, mutta pidemmällä säännöllisellä käytöllä saadaan näkyvämpiä tuloksia aikaan.

Hyaluronihappo on myös tuote, jonka käyttöä kannattaa jatkaa, sillä sen teho perustuu kosteuden, eli veden sitomiseen hyaluronihappomolekyyliin heti iholle annosteltaessa, eli hyaluronihappotuote kannattaa ottaa päivittäiseen ihonhoitorutiiniin säännöllisesti mukaan. 

Retinolia sisältävät voiteet kosteuttavat myös heti, mutta muut vaikutukset, kuten juonteiden häivyttyminen tai aknen väheneminen näkyvät yleensä vasta kuukausien kuluttua.

Koentsyymi Q10:ä sisältävät kasvovoiteet kosteuttavat ja virkistävät välittömästi, mutta ihon sävyeroja tasapainottavat ja juonteita häivyttävät ominaisuudet alkavat näkymään usein vasta parin kuukauden kuluttua. 

Kollageenia sisältävien voiteiden ihoa kosteuttava teho näkyy heti, mutta juonteita siloittavat ominaisuudet näkyvät yleensä vasta 6-12 viikon kuluttua. 

Teksti jatkuu tuoteupotuksen jälkeen.

Spot Control tehovoide näpyille ja akneiholle

Ihoa kosteuttava Spot Control tehovoide on kehitetty taistelemaan näppyjä ja epäpuhtauksia vastaan. Voide sisältää mm. tyrni- ja teepuuöljyä. Voiteen teho näkyy osittain heti ja vaikutukset tehostuvat säännöllisellä käytöllä.

Tyrniöljy ehkäisee tulehduksia, vähentää punoitusta ja turvotusta sekä ravitsee ihoa tehden sen sileäksi ja auttaen arpien parantamisessa. Tyrni sisältää useita eri vitamiineja, jotka auttavat ehkäisemään ennenaikaisten vanhenemisen merkkien syntymistä.

Teepuuöljyn antibakteeriset ominaisuudet kamppailevat tehokkaasti aknen aiheuttajia vastaan.

Voide on samaan aikaan ihoa kosteuttava, mutta näppyjä kuivattava. 

Ihon punaisuutta tasapainottava hoitovoide

Rauhoittava hoitovoide tasapainottaa ihon punaisuutta. Sen vaikutukset näkyvät osittain välittömästi ja tehostuvat pidemmällä säännöllisellä käytöllä.

Kurkkua, vihreää teetä, kamomillaa ja ruusunmarjaa sisältävä hoitovoide vähentää ihon punoitusta, rauhoittaa ja hoitaa tehokkasti ihoa.

Kurkku auttaa vähentämään punoitusta ja ihon turvotusta sekä viilentää ja kosteuttaa ihoa.

Erittäin antioksidanttinen vihreä tee auttaa parantamaan ihon tulehduksia.

Kamomilla kosteuttaa ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa sekä auttaa ihon paranemisessa.

Ruusunmarjan sisältämä E-vitamiini auttaa vähentämään ihoärsytyksiä ja ehkäisemään tulehduksia.

Teksti jatkuu tuoteupotuksen jälkeen.

Salisyylihappovoide näppyjä vastaan ja akneiholle

Salisyylihappovoide auttaa ihohuokosia puhdistumaan ja pysymään avoimina, jolloin ihohuokosten tukkiutuminen vähenee. Tämä auttaa ehkäisemään  finnien sekä mustapäiden muodostumista pidemmällä aikavälillä. 

Salisyylihappovoidetta käytettäessä, tulisi käyttö aloittaa ihoa totuttamalla. Eli ensialkuun kerran viikossa ja seuraten ihon reaktioita. Salisyylihappovoidetta voidaan käyttää maksimissaan kerran päivässä.

Salisyylihappovoiteen tehon näkyminen voi kestää 6-8 viikosta eteenpäin, eli voiteen käyttö vaatii pitkäjänteisyyttä.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.