B-vitamiinit kosteuttavat ja rauhoittavat

B-VITAMIINIT KOSTEUTTAVAT JA RAUHOITTAVAT

B-vitamiini on monipuolinen ja hellävarainen vitamiini, josta on hyötyä monelle eri iho-ongelmalle ja  -vauriolle. Se tasapainottaa ihon toimintoja ja vauhdittaa ihon parantumista tehostaen solujen uudistumista. Lue tästä, miksi sinunkin kannattaa valita B-vitamiinia sisältäviä tuotteita ihonhoitorutiiniisi!

Rauhoittava ja intensiivisesti kosteuttava vaikutus

B3-vitamiini eli niasiini on tärkeä osa solujen aineenvaihduntaa, se aktivoi pintaverenkiertoa, kosteuttaa tehokkaasti sekä rauhoittaa ihon punoitusta. Se kirkastaa ihoa sekä tasoittaa ihon sävyä ja vaalentaa ihon pigmenttimuutoksia. B3-vitamiini myös tasapainottaa ihon liiallista talin tuotantoa. Ihon uudistumisprosessia tehostaessaan se vähentää esimerkiksi couperosasta tai rosaceasta johtuvaa punoitusta.

B5-vitamiinin eli pantenolin yksi tärkeimmistä tehtävistä kosmetiikassa on ihon kosteuttaminen. Se on humektantti, eli se vetää puoleensa ilmassa olevan kosteuden, lukitsee sen ihon pinnalle ja imee sitten kosteuden myös ihon syvempiin kerroksiin. Se myös tasapainottaa ihon ulkokerrosta eikä anna veden haihtua iholta. Näin iho pysyy kosteutettuna, pehmeänä ja elastisena!

Tehokasta ihovaurioiden parantamista

B5-vitamiini imeytyy nopeasti ihoon ja muuttuu pantoteenihapoksi iholla ja limakalvoilla, jossa se tehostaa solujen kasvua. Ihon vaurioituessa elimistö kasvattaa uusia soluja vahingoittuneiden tilalle ja B5-vitamiini vauhdittaa näiden solujen kasvua nopeuttaen ihon ulkokerroksen muodostumista. Tällöin myös ihovaurioiden paraneminen nopeutuu.

B5-vitamiini lievittää tehokkaasti ihon ärsytystä, kutinaa ja lievää ihottumaa. Se myös edistää pintavaurioiden kuten haavojen, palovammojen ja auringonpolttamien paranemista.

B-vitamiini iho-ongelmien hoidossa

b-vitamiini rauhoittaa punoittavaa ihoa

Tehokkaan kosteuttavan ja vahvistavan vaikutuksensa ansiosta B-vitamiini sopii erityisen hyvin kuivalle ja herkälle iholle. Rauhoittavan vaikutuksensa ansiosta se sopii myös punoitusoireiselle ja ärtyneelle iholle.

Koska B-vitamiini tasapainottaa tehokkaasti ihon talintuotantoa, sitä käytetään usein aknenkin hoidossa. Se tasoittaa ihon sävyä ja kirkastaa sameaa ihoa sekä ihon tummentumia.

B-vitamiini on myös erityisen hyödyllinen vitamiini psoriasiksen ja ekseeman hoidossa.

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Violetta

Violetta

Kirjoittaja on koulutettu Saaren Taika ihoasiantuntija.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.