Ei enää pandasilmiä – unohda tahraava ripsiväri!

Malli meikkaa ripsivärillä

Monella meikkaavalla ihmisellä näyttävät ripset ovat yksi tärkeimmistä yksityiskohdista koko meikissä. Siksi mikään ei olekaan ärsyttävämpää, kuin löytää huolellisesti levitetty ripsiväri parin tunnin päästä tahriintuneena silmien alle tai yläluomille. Kuulostaako tutulta? Syitä tahrivalle ripsivärille on useampikin, mutta niin on onneksi myös tapoja, joilla tahriintumista voi ehkäistä!

MIKSI RIPSIVÄRI TAHRAA?

Useimmiten syy ripsivärin tahraamiselle on oman ripsen pituus sekä silmäluomien rasvaisuus. Pitkät ripset pitenevät ripsiväriä levittäessä entisestään ja usein osuvat luomeen. Jos silmäluomi on kovin rasvainen, saattaa tuo ihon oma rasva helposti ns. liuottaa väriä pois ripsistä. Ripsien ei tarvitse välttämättä edes olla kovin pitkät, vaan myös taivutetut ripset osuvat helposti yläluomeen.

Toinen yleinen syy on se, että mahdollisen kosteus- tai silmänympärysvoiteen ei ole annettu imeytyä tarpeeksi ennen ripsivärin levitystä. Rasvainen voide silmäluomella liottaa väriä samalla tavalla kuin ihon oma rasvakin.

KUINKA EHKÄISTÄ RIPSIVÄRIN TAHRIINTUMISTA? 

Paras tapa ehkäistä ripsivärin tahriintuminen on silmänympärysihon huolellinen pohjustaminen. Silmäluomille kannattaa valita nimenomaan silmämeikin pohjustamiseen tarkoitettu pohjustusvoide, sillä se on hieman tavallista pohjustusvoidetta kevyempää ja siksi hyvä herkälle silmänympärysiholle. Silmämeikin pohjustusvoiteesta on hyötyä myös jos käytät ripsivärin lisäksi muutakin silmämeikkiä, esimerkiksi luomiväriä, sillä pohjustusvoide tasoittaa ihon omaa väriä sekä vahvistaa luomivärin sävyjä. 

Jos sinulla ei ole pohjustusvoidetta eikä mahdollisuutta sellaista juuri nyt hankkia, voi myös pelkkä irtopuuteri toimia hyvänä apuna luomen rasvaisuuden ja ripsivärin leviämisen hallitsemisessa.

Erityisen rasvoittuvien luomien ollessa kyseessä voit levittää iholle ensin pohjustusvoidetta ja sen päälle vielä puuteria. 

Jos käytät silmänympärysvoidetta tai muuta kosteusvoidetta silmänympärysiholla, kannattaa se levittää jo hyvissä ajoin ennen ripsivärin levitystä, jotta se ehtii imeytyä ihoon kunnolla eikä pääse liottamaan väriä ripsistä samaan tapaan kuin ihon oma rasva. 

SAAREN TAIKA ECOLUTION 3 IN 1 RIPSIVÄRI

Saaren Taika Ecolutionin 3 in 1 musta volume mascara on vegaaninen ja parabeeniton ripsiväri, joka ei tahri. Se antaa ripsillesi pituutta ja tuuheutta ilman paakkuja. Sen luonnolliset öljyt hoitavat ja kosteuttavat ripsiäsi antaen samalla suojaa ulkoisilta rasituksilta. Ripsivärin kestävyyttä ja tahraamattomuutta on tehostettu lisäämällä ripsiväriin arabikumia, joka tehostaa ripsivärin tarttumista.

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.