Eka puu istutettuūüĆĪ Vastuullisena yritt√§j√§n√§ haluan jollakin tavalla korvata maapallolle ne luonnonvarat, joita tuotteidemme valmistaminen kuluttaa

vastuullinen yritys saaren taika Puiden istutus!

Eka puu on istutettuūüĆĪ

Vastuullisena yrittäjänä haluan jollakin tavalla korvata maapallolle ne luonnonvarat, joita tuotteidemme valmistaminen kuluttaa ja koska olen yrityksenä allekirjoittanut Sitoumus2050:n, jossa lupaan kunnioittaa luontoa yrityksemme päätöksenteossa, edetä kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa ja sitoutua kestäviin elämäntapoihin yrityksenä, on puiden istutus luonteva jatkumo niille tavoitteille, jotka olemme jo yrityksenä saavuttaneet:

”Entist√§ tehokkaampaa kuljetusten yhdistelemist√§, entist√§ tehokkaampaa pakkausmateriaalin uudelleen k√§ytt√∂√§. Olemme j√§tt√§neet pois tuotannosta muovipakkauksiin k√§√§rityt saippuat, sek√§ valinneet muille tuotteillemme ekologisemmat pakkausmateriaalit.”

Pitänee vain tilata puita lisää netin kautta, koska lähipuutarhakaupassamme ei tähän soveltuvia puita oikeastaan ollut ainuttakaan.

Yhden Mongolianvaahteran ostin sitten, kun mielestäni omput ja kirsikat eivät olleet ihan sitä mitä hain.

Metsolassa istutimme enimmäkseen havupuita, sillä ne toimivat hiilinieluina ympäri vuoden, kun taas lehtipuut vain silloin kun niissä on lehtiä. Havupuut tosin eivät ole yhtä tehokkaita, joten ajattelin istutella tällä kertaa sekä havupuita, että lehtipuita.

”Sekametsien suosiminen on ilmastoyst√§v√§llist√§. Tutkimuksen mukaan metsien viilent√§v√§ vaikutus kasvaa, kun siirryt√§√§n kohti rehev√§mpi√§ kasvupaikkoja. Rehevien kasvupaikkojen lehtipuumetsik√∂t lis√§√§v√§t ilmastoa viilent√§vien hiukkasten muodostumista (aerosolivaikutus) ja lis√§ksi heijastavat havumetsi√§ enemm√§n s√§teily√§ takaisin avaruuteen (albedovaikutus). Havupuut viilent√§v√§t ilmastoa v√§hemm√§n kuin lehtipuut, vaikka erityisesti kuusimetsiin sitoutuu kiertoajan aikana enemm√§n hiilidioksidia kuin lehtimetsiin.”

Tässä vuoden 2019 ensimmäinen istutettu puu <3

Ja tilasin 60 havupuuta sek√§ muutaman lehtipuun joiden odotan saapuvaksi ensi viikolla tai sit√§ seuraavalla ūüôā

#saarentaika #vastuullinenyritys#istutapuu #nettopositiivisuus #hiilijalanjälki

Vastaa