vastuullinen yritys saaren taika Puiden istutus!

Eka puu istutettu? Vastuullisena yrittäjänä haluan jollakin tavalla korvata maapallolle ne luonnonvarat, joita tuotteidemme valmistaminen kuluttaa

Eka puu on istutettu?

Vastuullisena yrittäjänä haluan jollakin tavalla korvata maapallolle ne luonnonvarat, joita tuotteidemme valmistaminen kuluttaa ja koska olen yrityksenä allekirjoittanut Sitoumus2050:n, jossa lupaan kunnioittaa luontoa yrityksemme päätöksenteossa, edetä kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa ja sitoutua kestäviin elämäntapoihin yrityksenä, on puiden istutus luonteva jatkumo niille tavoitteille, jotka olemme jo yrityksenä saavuttaneet:

”Entistä tehokkaampaa kuljetusten yhdistelemistä, entistä tehokkaampaa pakkausmateriaalin uudelleen käyttöä. Olemme jättäneet pois tuotannosta muovipakkauksiin käärityt saippuat, sekä valinneet muille tuotteillemme ekologisemmat pakkausmateriaalit.”

Pitänee vain tilata puita lisää netin kautta, koska lähipuutarhakaupassamme ei tähän soveltuvia puita oikeastaan ollut ainuttakaan.

Yhden Mongolianvaahteran ostin sitten, kun mielestäni omput ja kirsikat eivät olleet ihan sitä mitä hain.

Metsolassa istutimme enimmäkseen havupuita, sillä ne toimivat hiilinieluina ympäri vuoden, kun taas lehtipuut vain silloin kun niissä on lehtiä. Havupuut tosin eivät ole yhtä tehokkaita, joten ajattelin istutella tällä kertaa sekä havupuita, että lehtipuita.

”Sekametsien suosiminen on ilmastoystävällistä. Tutkimuksen mukaan metsien viilentävä vaikutus kasvaa, kun siirrytään kohti rehevämpiä kasvupaikkoja. Rehevien kasvupaikkojen lehtipuumetsiköt lisäävät ilmastoa viilentävien hiukkasten muodostumista (aerosolivaikutus) ja lisäksi heijastavat havumetsiä enemmän säteilyä takaisin avaruuteen (albedovaikutus). Havupuut viilentävät ilmastoa vähemmän kuin lehtipuut, vaikka erityisesti kuusimetsiin sitoutuu kiertoajan aikana enemmän hiilidioksidia kuin lehtimetsiin.”

Tässä vuoden 2019 ensimmäinen istutettu puu <3

Ja tilasin 60 havupuuta sekä muutaman lehtipuun joiden odotan saapuvaksi ensi viikolla tai sitä seuraavalla 🙂

#saarentaika #vastuullinenyritys#istutapuu #nettopositiivisuus #hiilijalanjälki

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggaajaa tykkää tästä: