Vegaaniset ja ekologiset Saaren Taika siivoustuotteet

Saaren Taika siivoussaippuat, pyykkisaippuat ja imurointipuuterit on valmistettu käsin Suomessa 100% luonnollisista ainesosista, ne ovat vegaanisia ja eläinkokeettomia.

edf
Saaren Taika Siivoussaippua 120g ja 350g sekä 100g raaste

Saaren Taika Siivoussaippua on saatavana kahdessa eri koossa; n. 120g litteä neliönmallinen pala ja n. 350-400g kuutionmallinen säästöpala, sekä valmiina raasteena 100g pussissa. Se sisältää vain kahta luonnollista öljyä; oliiviöljyä ja kookosöljyä, emme käytä tuotteissamme palmuöljyä laisinkaan.

Siivoussaippua on erittäin riittoisa ja se kannattaakin leikata heti kotona vaikka kahteen tai neljään osaan eri käyttötarkoituksille.

Saaren Taika Siivoussaippuaa voidaan käyttää kodin kaikille koville pinnoille kuten lavuaarin ja wc-pöntön pesuun, teräkselle, kuten tiskipöytä ja -allas, hanoille, kaakeleille, hellalle, ikkunoille, peilille jne, se sopii oivasti myös nahalle, mokalle, silkille, villalle ja muille aremmille tekstiileille.

Siivoussaippuaa voi käyttää myös tahranpoistoon, huovuttamiseen, maton pesuun ja meikkisiveltimien puhdistamiseen.

Älä pese kuitenkaan ihmisiä tai lemmikkejä tällä saippualla! Saippua saattaa ärsyttää ihoa, pidettävä poissa lasten ulottuvilta. Silmiin joutuessa huuhdo välittömästi runsaalla vedellä ja käy tarvittaessa lääkärillä.

Saippuaa voidaan käyttää sellaisenaan, raastettuna ja liotettuna suihkepulloon tai hieromalla saippuaa kostutettuun sieneen tai rättiin. Annostele raastetta n. 1tl-1rkl / 500ml lämmintä vettä.

Saaren Taika Siivoussaippua on perinteisellä Marseille saippuan reseptillä valmistettu, mutta se ei sisällä lainkaan kiisteltyä palmuöljyä. Saaren Taika Siivoussaippua on pesuteholtaan vahvempi kuin tavallinen Marseille ja Siivoussaippuaa ei suositellakaan henkilökohtaiseen pesuun käytettäväksi.

Katso Koti saaressa blogista Saaren Taika Siivoussaippuan eri käyttökohteet sekä ennen jälkeen kuvat pesutuloksesta: https://www.kotisaaressa.fi/saaren-taika-siivous-marseillen-kaytto ja lue vieraskynäilijä Riinan mielipide Siivoussaippuan tehoista kaikessa kodin puhdistuksessa aina telkkarista taaperon villahousuihin! https://www.kotisaaressa.fi/saaren-taika-siivoussaippua-kovassa-testissa-vieraskynaily/

INCI: Sodium Olivate, Sodium Cocoate, Aqua, Glyserin
AINESOSAT: Saippuoidut oliiviöljy ja kookosöljy, vesi, glyseriini

 

Historiaa rakastavana ihmisenä olen halunnut toteuttaa Saaren Taika saippuoissani vanhoja muinaisia saippuareseptejä niin pitkälle kuin se tänä päivänä on ollut mahdollista ottaen huomioon käytännöllisyys valmistusmetodissa, joka vaikuttaa suoraan tuotteen hintaan, sekä  tämän päivän säädökset mm. hygieniaan ja tuotteen turvallisuuteen liittyen.

Saippuan historia ulottuu jopa viiden tuhannen vuoden taakse ja aikojen alussa saippuaa käytettiin kankaiden ja ruokailuvälineiden puhdistamiseen ja vasta 1800-luvulla saippuat alkoivat yleistyä varakkaampien ihmisten henkilökohtaisina pesuaineina.

Tiettävästi ensimmäinen saippuaresepti oli Alepponsaippua jonka resepti on tuhansia vuosia vanha. Noin 1000-luvulla syntyi Kastiliansaippua ja n. 1400-luvulla Marseillensaippua.

Tämän päivän Suomessa täysin aidolla reseptillä ei pystytä Marseillensaippuaa valmistamaan, sillä aito resepti sisälsi suolaista merivettä jota nykyajan kosmetiikkasäädösten vuoksi ei voi käydä merestä vain keräämässä. Myös alkuperäisen Marseillen sisältämä palmuöljy on eettisistä syistä jätetty pois ja sen tilalla on kookosöljyä. Saaren Taika siivoussaippuoissa on noudatettu kosmetiikkalainsäädäntöä, vaikka siivoussaippuat eivät olekaan ihonhoitoon tarkoitettuja, samoilla resepteillä on kuitenkin mahdollista valmistaa myös iholle tarkoitettuja saippuoita ja tästä syystä noudatamme tiukempaa säädäntöä myös siivoussaippuoissamme.

saaren taika ekologinen imurointipuuteri täyttöpussi (1)
Saaren Taika Imurointipuuterit Greippi ja Laventeli

Saaren Taika imurointipuuteri – Ekologinen kodin raikastaja!

Imurointipuuteri soveltuu kotisi tekstiilipintojen puhdistukseen ja raikastamiseen. Imurointipuuteria käytetään ripottelemalla sitä raikastettavalle pinnalle kuten sohvat, matot, kangasistuimet, lemmikinpedit, koristetyynyt, verhot, patjat jne. Puuterin annetaan vaikuttaa noin puolesta tunnista eteenpäin. Voit tehostaa sen vaikutusta hankaamalla sitä kevyesti kuivalla sienellä tai liinalla kankaan pintaan ja jättämällä sen vaikuttumaan. Lopuksi puuteri poistetaan tekstiilistä imuroimalla.

Saaren Taika imurointipuuterit toimitetaan ekologisesti täyttöpusseissa jonka mukana saat kauniin etikettitarran, sillä suurimmalla osalla käyttäjiä saattaa löytyä kotoa tyhjä maustepurkki, pilttipurkki tai vastaava astia johon imurointipuuteria voi laittaa käyttöä varten. Kaada puuteri kotona haluamaasi sirotinastiaan ja liimaa kaunis tarra päälle. Näin säästämme yhdessä luontoa ja harjoitamme kiertotaloutta yhden purkin verran kerrallaan. Luonto on rakas meille kaikille!

Vegaaninen, luonnollinen, tuoksuna luonnollinen eteerinen öljy, ei keinotekoisia hajusteita eikä lisäaineita!

200g täyttöpussi + etikettitarra

Lue Koti saaressa blogista: Saaren Taika Imurointipuuteri vanhojen talonpoikaisrokokoo tuolien pelastajana

Raikas Laventeli Imurointipuuteri

Ingredients: Natriumbikarbonaatti, Lavandula angustifolia *linalool (*esiintyy luonnollisesti eteerisessä öljyssä)
Ainesosat: Sooda, laventelin eteerinen öljy

Raikas ja hedelmäinen Greippi Imurointipuuteri

Ingredients: Natriumbikarbonaatti, Citrus paradisi, *d-Limonene (*esiintyy luonnollisesti eteerisessä öljyssä)
Ainesosat: Sooda, greipin eteerinen öljy

Varoitus! Voi aiheuttaa allergisen ihoreaktion. Jos kemikaalia joutuu iholle: pese runsaalla vedellä ja saippualla.

saaren taika pyykkisaippua pyykkiraaste ekologinen (11)
Saaren Taika Pyykkisaippua ja Pyykkisaippua raaste – Aito Wanhanajan pyykkisaippua!

Saaren Taika ekologinen ja tehokas Pyykkisaippua

Luonnollista pyykkisaippua palaa voidaan käyttää “tahra-stickinä” eli tahranpoistoon hieromalla saippuapalaa hellästi kostutetun tekstiilin tahralle.
Pala käy myös vanhanajan nyrkkipyykkiin ihan sellaisenaan. Konepesuun suositellaan käytettäväksi Saaren Taian Pyykkisaippua raastetta.

Ekologinen pyykkisaippua raaste käy sellaisenaan konepesuun. Voit myös liuottaa raastetta pieneen määrään vettä ja annostella joko pesukoneesi pesuainelokeroon tai pesupallossa pyykkikoneen sisälle (raasteen liuotus lämpimään nesteeseen on suositeltavaa hyvin alhaisissa pesulämpötiloissa).

Raastetta annostellaan noin 1-2 ruokalusikallista koneelliseen pyykkiä (arviossa käytetty 7kg konetta, ja täysiä koneellisia. 100g raastetta riittää n. 15 koneelliseen kevyesti likaisia pyykkejä, 250g riittää n. 38 koneelliseen.

Pyykkisaippuaa käytettäessä suositellaan käytettäväksi huuhtelussa Saaren Taika täysekologista pyykkietikkaa, sekä pesemään pyykkiä ajoittain myös tavallisella pyykinpesuaineella.

Saaren Taika pyykkisaippua on valmistettu luonnollisesta kookosrasvasta, se on täysin biohajoava, ekologinen ja myrkytön. Pyykkisaippuassa ei ole saippuoitumatonta rasvaa, jota iholle tarkoitettuihin saippuoihin on jätetty.

Ingredients: Sodium cocoate, Aqua, Glyserin
Ainesosat: Saippuoitu kookosöljy, vesi, glyseriini

image_pdfimage_print