Kuivattaako jatkuva käsien pesu ihoasi? Näillä vinkeillä elvytät kuivat kätesi!

Kuivattaako jatkuva käsien pesu ihoasi? Näillä vinkeillä elvytät kuivat kätesi!

Jatkuva käsien pesu kuivattaa käsiä, mikä avuksi?

Käsienpesu useaan kertaan päivän aikana on saanut monien käsien ihon kärsimään kuivuudesta ja jopa haavaumista. Tilannetta ei helpota myöskään parhaillaan käynnissä oleva kylmä vuodenaika. 

Mikä siis avuksi kuivien käsien hoitoon, kun käsiä on kuitenkin pakko pestä vallitsevan tilanteen vuoksi monta kertaa päivässä?

KOsteuttava nestemäinen teepuusaippua mallin kädessä hänen sylissään

Pidä oma käsidesi mukanasi

Julkisten tilojen käsidesit ja käsisaippuat ovat usein iholle pahinta, mitä niille voi antaa. Halvoista raaka-aineista valmistetut saippuat ja desinfiointiaineet harvoin sisältävät ihoa kosteuttavia tai ihon kosteutta suojaavia ainesosia, siksi kannattaakin mahdollisuuksien mukaan pitää mukana omaa kosteuttavaa käsidesiä ja jos mahdollista, niin myös omaa saippuaa.

Oma saippua mukaan

Palasaippuasta on helppoa leikata veitsellä pieni palanen mukana kuljetettavaksi. Itse pidän pientä palaa talouspaperiin käärittynä pienessä pakastepussissa, jonka kotona nostan pöydälle avattuna kuivumaan.

Valitse käsiä kuivattamaton saippua

Kotonasi paras kosteuttava käsisaippua on Saaren Taika nestemäinen Teepuusaippua, jonka sisältämä Aloe Vera toimii tehokkaana kosteuttajana. Aloe Verassa on runsaasti polysakkarideja, jotka sitovat hyvin kosteutta ihollesi. Se on lisäksi hyvin siedetty ainesosa, joka harvoin aiheuttaa ärsytystä tai allergioita.

Aloe Veralla on myös ihotulehduksia ehkäisevä ja kutinaa hillitsevä vaikutus, sitä käytetään usein myös ihovaurioiden korjaamiseen ja palovammojen hoitoon.

Luomu oliiviöljy tekee nestesaippuasta erittäin hellävaraisen. Se puhdistaa ihoasi poistamatta siitä sen luonnollisia rasvoja, jolloin ihosi jää kosteutetun tuntuiseksi.

Palasaippuat kosteuttaa kuivia käsiä

Saaren Taika palasaippuat ovat kuivalle ja atooppiselle iholle kehitettyjä. Niiden runsaat ja ravitsevat öljyt pitävät ihosi kosteutettuna ja kiristämättömänä. Voit käyttää mitä tahansa palasaippuoistamme myös käsisaippuana.

Mikäli käsissäsi on ihottumaa tai kutinaa, suosittelen Saaren Taika Teepuusaippuaa. Jos taas kaipaat hellää kuorintaa käsillesi pesun yhteydessä, suosittelen Veera suolasaippuaa.

Palasaippuaan ei keräänny bakteereja

Palasaippua on aivan yhtä hygieeninen käyttää, kuin nestesaippuakin. Tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että vaikka palasaippuan pinnalle annosteltiin 70 kertainen määrä bakteereja verrattuna normaaleihin kotioloihin, ei saippuan pinnasta välittynyt bakteereja eteenpäin seuraavalle käyttäjälle.

Voit siis turvallisin mielin käyttää ekologisempaa palasaippuaa myös käsisaippuana ja nauttia palasaippuoiden antamasta kosteutuksen tunteesta myös käsiesi iholla. 

Kuinka elvyttää kuivat kädet?

Jatkuvan käsienpesun vuoksi kannattaa käsien ihoa rasvata vaikka käyttäisikin kosteuttavia saippuoita käsipesuun.

Pahasti kuivumaan päässeet kädet kaipaavat runsasta kosteutusta elpyäkseen. Levitä juuri pestyille ja hellästi taputtelemalla kuivatuille käsille vesikosteutta sisältävää paksua voidetta, kuten esimerkiksi tätä tuoksutonta Avokado Oliiviöljy Sheavoidetta, joka on hyvin siedetty ja kirvelemätön voide. Se sopii yleensä myös vaikka käsissä olisi pieniä haavaumia tai rohtumia.

Voide sopii täydellisesti siloittamaan karheaa, kuivaa ja halkeilevaa ihoa.

Avokadoöljyn tiedetään rauhoittavan kutisevaa ihoa ja sillä on runsaasti kosteuttavia sekä parantavia ominaisuuksia, joista on hyötyä erityisesti kuivan ja halkeilevan ihon hoidossa. Avokadoöljy auttaa suojaamaan ihoasi ulkoisilta vaurioilta.

Oliiviöljy sisältää runsaasti kosteuttavia ainesosia, joista on hyötyä erityisesti hyvin kuivan ihon hoidossa. 

Sheavoin runsaasti sisältämät A- (kasvisretinoli), E- ja F-vitamiinit auttavat ihoasi pysymään terveenä sekä helpottavat mm. aurinkovaurioden paranemisessa.

Lukitse kosteus käsien iholle

Jotta käsivoiteen antama kosteutus ei pääse haihtumaan heti iholtasi, kannattaa vesikosteutta sisältävän käsivoiteen päälle levittää ohut kerros vedetöntä voidetta. 

Vettä sisältämätön voide lukitsee rasvakerroksensa alle iholla olevan kosteuden, joka auttaa käsiesi ihoa säilyttämään niiden kosteuden pidempään.

Vedetön voide ei itsessään kuitenkaan kosteuta, eli jos kätesi ovat todella kuivat, laita vedettömän voiteen alle aina kosteuttavaa voidetta.

Käsien ihon ihovaurioita ja kutinaa ehkäisevä Kamomilla Sheavoide on markkinoiden paras voide jatkuvan käsienpesun aiheuttaman ihoärsytyksen hoitoon

Laita vielä yöksi puuvillakäsineet käsiisi, jotta kuivien käsien elvyttävä hoito on tehokkain mahdollinen. Muutaman päivän päästä huomaat käsiesi ihon palautuneen taas kosteutetuksi ja pehmeäksi!

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.