Eri sävyjä hiuksiin indigo kasvihiusvärillä

eri sävyjä hiuksiin indigo kasvihiusvärillä

Hei! Oletko kuullut, että voit itsekin sävyttää kasvihiusvärejä saadaksesi eri sävyjä hiuksiisi? Saimme Saaren Taian valikoimaan upean uutuus kasvihiusvärin, indigon!

Voit ostaa luonnolliset ja hellävaraiset No1 Eco by Saaren Taika kasvihiusvärejä alla näkyvästä tuoteupotuksesta:

Indigo kasvihiusväri on 100% luonnollinen, vailla keinotekoisia kemikaaleja ja hapetteita. Se on valmistettu kasvista nimeltään Indigofera tinctori ja sen avulla voidaan värjätä hiuksia aina eri sävyisiksi punaisiksi, ruskeiksi, sinertäviksi ja jopa mustiksi sekoittalla indigoa Henna kasvihiusvärin kanssa. Henna kasvihiusväri sekoitteella voidaan peittää jopa harmaita täysin luonnollisesti, kestävästi ja ilman voimakkaita kemikaaleja!

Kasvihiusvärit tarjoavat turvallista hiustenvärjäämistä kemikaaliherkille tai luonnollisista hisväreistä kiinnostuneille. Kasvihiusvärien ehdottomat plus puolet ovat myrkyttömyyden ja turvallisuuden lisäksi niiden hiuksia hoitavat ja korjaavat ominaisuudet!

Luonnollinen Henna kasvihiusväri muodostaa suojaavan kerroksen hiuksen pintaan, tehden hiuksen rakenteesta sileämmän ja terveemmän. Henna kasvihiusväri hoitaa samalla myös hiuspohjaa.

Indigo kasvihiusvärillä saadaan aikaan syvää mustaa (kaksivaiheinen värjäys), tummanruskeita sävyjä sekä punertavanruskeita sävyjä. Indigo yksistään ei peitä harmaita eikä normaalisti anna juurikaan minkäänlaista värjäystulosta. Siksi hennan käyttäminen yhdessä indigon kanssa on välttämätöntä.

Kaksivaiheisessa värjäyksessä värjätään hiukset ensin hennalla ja sen perään indigolla. Mitä pidempään indigo väriä pitää hiuksissa, sen tummempi sävy saadaan aikaan. Esim. 20 minuutin värjäysajalla saadaan aikaan ruskeita sävyjä, 2 tunnin ajalla taas syvempiä mustia sävyjä. Huomaathan, että käyttämäsi veden mineraalit saattavat aiheuttaa sävyeroja.

Itse teen nyt yksivaiheisen värjäyksen, jossa sekoitan ensin henna kasvihiusvärin astiassa lämpimään veteen ja sen jälkeen sekoitan joukkoon hieman indigoa.

Yksivaiheinen värjäys hennalla ja indigo kasvihiusvärillä

Sekoita henna kasvihiusväri nesteeseen jo hyvissä ajoin ennen värjäystä, sillä hennan paras värjäystulos saadaan aikaan, kun se on lionnut n. 8-12 tuntia! HUOM! Älä sekoita indigoa sekaan vielä tässä vaiheessa!

Voit käyttää nesteenä joko lämmintä kraanavettä tai esim. vihreää teetä. Itse käytän kraanavettä. Mikäli haluat hennan toimivan voimakkaammin hiuksissasi, lisää sekaan hieman sitruunamehua tai omenaviinietikkaa. Henna värjää tehokkaammin hieman happaman nesteen kanssa.

Vinkki: Huonokuntoiset hiukset saattavat vaatia 2-3 värjäyskertaa, jotta tuloksesta tulee tasainen.

HUOM! Käytä indigo kasvihiusväri heti sekoittamisen jälkeen, sillä indigon molekyylit heikkenevät n. 3-4 tunnissa, jonka jälkeen se ei enää värjää.

Henna kasvihiusväri antaa pelkästään oranssin punertavaa sävyä. 50/50 Hennaa ja indigoa antaa keskiruskean sävyn. Mitä enemmän indigoa, sen kylmempi ruskea sävy saadaan aikaan. Mitä enemmän hennaa, sen lämpimämpi ruskea sävy saadaan aikaan.

Muista, että kaikkeen lopputulokseen vaikuttaa myös oman hiuksen lähtöväri, hiusten kunto ja joskus myös käytetyn nesteen kemikaalit.

Alla omien hiusteni lähtötilanne. Minullahan on hennavärjäämistä takana jo pari-kolme vuotta. Oma hiukseni on erittäin hieno ja ohut. Hiukseni ei koskaan ole kasvanut yli olkapään mitan, vaan latvat heikkenevät ja haaroittuvat aina sen verran, että hiukset on pidettävä aina lyhyinä. Hiustyyppi on nopeasti rasvoittuva ja hento.

Hiustyyppini on nopeasti rasvoittuva ja hento. Kasvihiusvärjäys Saaren Taika
Saaren Taika kasvihiusvärit henna ja indigo

Tein henna ja vesi sekoituksen noin tuntia ennen värjäystä. Lisäsin mukaan myös pari ruokalusikallista omenaviinietikkaa. Annoin pastan tekeytyä käyden välillä sekoittelemassa sitä.

Kasvihiusväri hennan sekoitus
Saaren Taika kasvihiusväri henna

Juuri ennen värjäyksen aloittamista sekoitin n. 4 ruokalusikallista indigojauhetta sekaan. Vielä en ollut niin rohkea, että olisin lähtenyt yrittämään ruskeaa sävyä! Koko määrästä olisikin riittänyt tuplasti hiuksiini, mikä ärsyttävä arviointivirhe! Indigojauheella ”terästettyä” hennaa, kun ei voi säilyttää 🙁

kasvihiusväri indigo ja henna

Annoin värin vaikuttaa vajaa 2 tuntia ja sanoisin, että lopputulos on todella mahtava! Syvemmän punainen kuin pelkällä hennalla, silti todella luonnollisen värinen!

Indigon kanssa hennavärjäyksestä tuli todella paljon punaisempi! Myös hapsottavat latvat tuntuvat taas sileämmiltä <3

Vertauksena alla ensimmäiseen hennavärjäys kertani No:1 eco kasvihiusväreillä, jonka sävy ekalla kerralla oli tällainen:

https://saarentaika.com/henna-kasvihiusvarin-kaytto/

Kasvihiusväreillä värjättyyn tukkaan suositellaan sulfaatittomia shampoita, kuten No1 Eco Tyrni-Kehäkukka shampoo, jonka voit ostaa alla näkyvästä tuoteupotuksesta:

Kiitos, että luit! Laitathan meille meilillä omat hiustenvärjäys kokemuksesi, jotta voimme jakaa sen asiakkaillemme 🙂

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.