Esittely

Tervehdys!

Ihanaa, että olet päätynyt esittelysivuillemme lukemaan tarinaa Saaren Taika tuotteista sekä kantavasta voimasta niiden takana.

Kerron ihan aluksi kuka minä olen ja keitä perheeseeni kuuluu:
Nimeni on Johanna Amnelin ja olen synnynnäinen taiteilija- ja taistelijaluonne!
Synnyin vuonna 1976 Turussa työläisperheeseen jossa toisinaan toinen- tai molemmat vanhemmat toimivat yrittäjinä ja toisinaan tekivät kahtaa työtä pärjätäksemme. Olin ujo lapsi ja aina hiukan erilainen. Myöhemmin aikuisena erilaisuudelleni löytyi selityskin, se on erityisherkkyys ja ADD, eli tuttavallisemmin tarkkaavaisuushäiriö. Huonon koulumenestykseni syy ei siis ollut tyhmyys eikä laiskuus vaan keskittymisen ongelmat ja aivojeni neurologinen erilaisuus. Onneksi aikuisena olen päässyt näyttämään todellisen minäni opiskelemalla itselleni tuotekehittäjän erikoistutkinnon, sekä toimimalla yrittäjänä itseäni kiinnostavan aihepiirin parissa.

Taiteilua ja taistelua olen harjoittanut aivan nuoresta asti ja olen taiteillut itseni valokuvauksen saralla kansainvälisten valokuvauskilpailujen palkintosijoille ja myös kansainvälisiin valokuvanyttelyihin asti (“ylipitkän” cv:ni pääset lukemaan tästä linkistä). Taistelua taas olen tahtomattani saanut harjoittaa taistellessani itseni irti huumekoukusta, väkivaltaisesta parisuhteesta ja masennuksesta, tosin tätä jälkimmäistä taistelua käyn ihan päivittäin edelleenkin ja siitä syystä en jaksakaan työskennellä ihan niin pitkiä päiviä kuin yrittäjät yleensä.

Perheeseeni kuuluu 2 omaa lasta, mies, miehen lapsi, kaksi bokseria ja kaksi papukaijaa. Yrittäjyyteni alkumetreiltä asti tukenani ovat olleet vanhempani, jotka yritystoimintani kasvaessa ovat väsymättömästi toimineet ruuhka-apulaisina sekä toteuttaneet innovaatioitani ja ideoitani käytännössä toimiviksi. Nykyään yritykseni työllistääkin vakituosesti itseni ja mieheni ja osa-aikaisesti lähes koko muun perheeni.

Yritystoimintani alkoi eräänä alkutalvena vuonna 2012, kun olin ehtinyt pitää muutamia menestyksekkäitä valokuvanäyttelyistä ja myynyt niiden kautta teoksiani. Aluksi ajatukseni oli vain olla alv-velvollinen ja antaa yhteiskunnalle takaisin pieni osa verojen muodossa kiitokseksi kaikesta mitä itse olin saanut. Teosmyynti sai kuitenkin pian rinnalleen valokuviin perustuvat kodintavarat kuten design-saunamittarit ja -seinäkellot ja myöhemmin paljon paljon muuta.

Tuotteideni myyntiä edistääkseni ideoisin Salon alueen käsityöläisille oman verkkokaupan; Salon Sydämen joka paisui kattamaan pian koko Suomen käsityöläiset ja hyvin pian myös suomalaista luonnonkosmetiikkaa. Kohta siirryinkin kokonaan käsityötuotteista luonnonkosmetiikkaan ja muutin kauppani nimeksi Butik-O, koska samaan aikaan olimme muuttaneet kauemmas Salosta, Salon saaristoon Isoluodolle eikä Salon Sydän -nimi tuntunut enää omalta. Butik-O olikin oikeasti Butik Ö, eli Ö butik, eli kauppa saaressa tai saaren kauppa, ihan miten se kullekin paremmin suuhun sopi!

Täällä saaressa sitten tulin enemmän pohtineeksi jätevesiasioita ja kehittelin täysekologisen huuhteluaineen eli Saaren Taika pyykkietikan. Siihen aikaan markkinoilla ei ollut kuin kaksi muuta pyykkietikkavalmistajaa joista kummankaan tuotteet eivät ole täysekologisia. Tähän väliin Saaren Taika sopi oikein hyvin ja istui omaan ideologiaani sekä käyttötarkoitukseeni kuin nappi otsaan.

Voiteet tulivat pian perässä, sillä uudessa saaristokodissamme minulla oli täysin erillinen työtila jossa saatoin valmistaa myös kosmetiikkaa. Aluksi voidekin oli vain omaan tarpeeseeni, sillä olen lapsesta asti kärsinyt pahoista ihottumista joihin ei ole löytynyt syytä eikä hoitoa. Tähän tarpeeseen kehittelin paljon kehuja saaneen Saaren Taika Kamomilla-Shean joka onkin paras voide mitä ihottumaani olen koskaan käyttänyt, enkä enää tarvitse kortisoniovoiteita laisinkaan! Siitä se kulku sitten lähti ja nykyään Saaren Taika omistaa pienen kosmetiikkatehtaan jossa kaiken kosmetiikan valmistus tätä nykyä tapahtuu. Valikoimassa on tällä hetkellä erilaisia voiteita, voidedeodorantteja, saippuoita, shampoita, pyykkietikoita ja tuoksukynttilöitä. Lisää ideoita ja kokeiluja tehdään jatkuvasti ja voinkin sanoa, että valikoimamme tulee kasvamaan tämän kevään aikana runsaasti.

Sellainen on Saaren Taian tarina täältä Salon idyllisestä saaristosta, kaukana kaupungin humusta, paikassa jossa linnunradan voi nähdä paljain silmin pilvettömällä taivaalla ja jossa villieläimet poikkeavat etuovella uteliaina kurkistelemassa meidän ihmisten puuhia 🙂

image_pdfimage_print