Hoida huulesi pehmeiksi ja kauniiksi!

huulten hoitaminen pehmeiksi ja kauniiksi

Pehmeät ja kauniit huulet helposti kotikonstein!

Kuivat tai halkeilevat huulet ovat meille suomalaisille erittäin tuttu vaiva kuivan ja viileän ilmastomme ansiosta. Useimmiten huulten kuivumista sekä rohtumista on havaittavissa talviaikaan, mutta myös kesällä! Tiesitkö muuten, että myös huulet voivat palaa auringon paahteessa? Lue tästä vinkit, joilla hoidat huulesi taas pehmeiksi sekä suojaat myös jatkossa!

Kuorimalla kuulaaksi

Kuten muunkin ihon, myös huulten kuoriminen silloin tällöin on hyödyllistä! Kuorinta poistaa huulten pinnalta kuollutta ja kuivunutta ihosolukkoa, jolloin huulivoiteiden ja naamioiden vaikuttavat aineet ja ravinteet imeytyvät huuleen tehokkaammin!

Huulikuorintoja on saatavilla kauppojen hyllyssä, mutta teet sen kätevästi ja nopeasti myös kotona. Kuorinnan tekeminen itse on erittäin helppoa ja nopeaa, mutta myös edullista. Suurimmalta osalta kun löytyy ainekset jo valmiina keittiön kaapista!

Hunaja & Sokeri

Helpon ja tehokkaan kuorinnan teet hunajasta ja sokerista.

Voit käyttää kuorinnassa tavallista taloussokeria tai halutessasi vaikka fariini- tai ruokosokeria.

Mikäli huulesi ovat erittäin herkät, kannattaa valita mahdollisimman pienikiteinen sokeri. 

Sekoita molempia aineksia saman verran keskenään, eli esimerkiksi ½ tl hunajaa ja ½ tl sokeria. Hiero sitten seosta hellästi huuliin, mutta varo painamasta liian voimakkaasti, jotta sokerikiteet eivät raavi ja riko huulten ihoa! Hellästi hieroen sokerikiteet kuorivat ihoa hellästi ja sulavat iholle.

Voit jättää kuorinnan pariksi minuutiksi huulille vaikuttamaan!

saaren taika sheavoi kosteuttaa huulten ihoa
Sheavoi & Sokeri

Toinen hyvä yhdistelmä on ravitseva sheavoi sekä sokeri. Korvaa vain yllä kuvaillun kuorinnan hunaja Saaren Taika Sheavoilla!

Sheavoimme sisältää runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja ja luonnollisia antioksidantteja. Se ravitsee huultesi ihoa tehokkaasti ja auttaa sitä säilyttämään kosteustasapainonsa, sekä taistelussa ikääntymistä vastaan.

Sheavoita ei tarvitse annostella paljoa, sillä vain pieni määrä, n. herneen verran, riittää!

Puhdistamattomassa sheavoissa on myös luonnostaan suojakerroin SPF 6-10, eli se suojaa huuliasi myös auringolta!

Kosteuta luonnollisilla öljyillä ja voilla

Kuorinnan jälkeen kosteuta huulesi syväkosteuttavalla Saaren Taika Ecolution Mansikka huulivoiteella tai Hunaja huulivoiteella! Luonnollinen, pitkäkestoista kosteutusta antava hoitava huulivoide sisältää mm. täyteläistä kaakaovoita, jojobaa, kookosöljyä ja avokadoöljyä. Suloisen tuoksuiset huulivoiteet hoitavat ja saavat aikaan huulillesi hehkua ja pehmeyttä!

Huulivoide auttaa syväkosteuttamaan huulia sekä pehmentämään huulten ihoa, ehkäisten mm. huulten rohtumista. Luonnollisten öljyjen ja rasvojen tieteellinen yhdistelmä sisältää runsaasti iholle tärkeitä vitamiineja. Huulivoide auttaa säilyttämään huulten kosteuden ja kimmoisuuden.

Ehkäise huulten kuivumista jatkossakin

Huulten rohtumista ja kuivumista voi ehkäistä! Yksi pahimmista ongelmista on kuivien tai rohtuneiden huulten “lipominen”. Kuulostaako tutulta? Kuivat huulet tuntuvat ärsyttäviltä ja siksi onkin helppo ihan huomaamattaan nuolla huulet kosteiksi. Sylki kuitenkin ärsyttää huulia ja saa ne rohtumaan vielä entisestään! Tästä kierteestä kannattaa pyrkiä eroon.

Huulten kuivumiseen voi vaikuttaa myös käyttämäsi huulien kosmetiikkatuotteet. Paikallisesti käytettävät huulituotteet, kosmetiikka sekä suunhoitotuotteet kuten hammastahna ja suuvesi, saattavat kaikki kuivattaa huulten ihoa. Kannattaakin siis tarkkailla käyttämiesi tuotteiden ainesosia! Jotkin hajusteet sekä väri- ja säilöntäaineet voivat ärsyttää ihoa.

Huulten hoidossa hyödyllisiä ainesosia ovat esim. hyaluronihappo, glyseriini, sheavoi, kasviöljyt, keramidit, skvaleeni ja vaseliini, jotka pehmittävät ja korjaavat ihoa.

Myös omat elintavat voivat vaikuttaa huulten ihon kuntoon. Vältä alkoholia ja tupakointia, sillä ne voivat kuivattaa huuliasi. Runsas hedelmien ja vihannesten syöminen tarjoaa huulille ravintoaineita, jotka pitävät ne kauniina!

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.