Hyaluronihappopitoisuus ihonhoitotuotteissa

Hyaluronihappo on nykyään yksi suosituimmista ihonhoitotuotteiden kosteuttavista tehoaineista, eikä ihme – se voi sitoa kosteutta itseensä monin kerroin painoonsa nähden. Tällä tavoin hyaluronihappo kosteuttaa ihoa erityisen tehokkaasti sekä on omiaan myös silottamaan ihon juonteita. 

Yleisesti luullaan, että mitä enemmän hyaluronihappoa tuotteessa on, sitä parempi. Asia ei kuitenkaan ole niin.

Mitä on hyaluronihappo ja kenelle se sopii?

Hyaluronihappo on sokerimolekyyli, jota esiintyy luontaisesti ihmisen elimistössä ja iholla. Se sitoo vettä ihoon ja muihin kehonosiin, sekä ylläpitää ihon kosteustasapainoa ja pitää ihon kimmoisana. Ihon kyky tuottaa hyaluronihappoa kuitenkin heikentyy iän myötä, jolloin hyaluronihappoa sisältävien ihonhoitotuotteiden käyttämisestä on hyötyä ihon nuorekkuuden ylläpitämisessä. 

Hyaluronihappo on siis hyvin siedetty ainesosa – esiintyyhän sitä ihollamme ihan luonnostaankin. Se on hyvin hellävarainen ja vaaraton ainesosa, eikä se aiheuta allergisia reaktioita. Hyaluronihappo sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti kuiva ja ikääntyvä iho hyötyy sen kosteuttavasta vaikutuksesta. Hyaluronihappo sopii loistavasti myös rasvoittuvalle iholle, sillä se ei tuki ihohuokosia. 

Vähemmän on enemmän

Vaikka hyaluronihappo onkin mahtava tehoaine kuivan ja ikääntyvän ihon hoidossa, tulee muistaa, että liiallisuuksiin ei kannata hyaluronihapon käytössä mennä. Ihan jokaisen ihonhoitotuotteesi ei siis tarvitse sisältää hyaluronihappoa. Varsinkin kuivalla iholla liika hyaluronihappo saattaa alkaa jopa kuivattaa ihoa entisestään, sillä se alkaa vetämään ihon omaa kosteutta itseensä. Hyaluronihappo on yksi sellaisista ainesosista, jotka liian suurina määrinä käytettynä eivät enää hyödytä ihoa, vaan saattaakin käydä juuri päinvastoin. 

Koska hyaluronihappo sitoo itseensä vettä erityisen tehokkaasti, riittää pienikin määrä hyaluronihappoa lisäämään ihon kosteutta ja säilymistä. Vain yhden prosentin hyaluronihappopitoisuus voi sitoa vettä jopa 99 prosenttia. 

Aina ratkaisevinta ei kuitenkaan edes ole tuotteen hyaluronihappopitoisuus vaan se, minkä kokoista hyaluronihappomolekyyliä tuotteessa on käytetty. 

Pienet ja suuret molekyylit

Mitä pienempi molekyylikoko on, sitä syvemmälle ihoon se imeytyy. Tunkeutumalla ihon syvimpiin kerroksiin (dermis ja epidermis) hyaluronihappo pääsee kosteuttamaan ihoa monipuolisesti. Pienet molekyylit sitovat kosteutta ja näin ne silottavat ihoa luonnollisesti sisältäpäin. 

Iso molekyyli taas ei pääse imeytymään niin syvälle, vaan se jää kosteuttamaan ihon pintakerrosta. Isoilla molekyyleillä on hoitava ja tulehduksia rauhoittava vaikutus. Lisäksi ne saavat kasvojen ihon näyttämään sileämmältä ja kimmoisammalta.

Lue myös:

Hyaluronihappo – Mitä, milloin, kenelle?

Hyaluronihappo, älä tee näin! Vinkit hyaluronihapon käyttöön

Retinoli, hyaluronihappo, kollageeni vai Q10? Mitä ihonhoidon tehoaineet tekevät ja mikä niistä sopii sinulle parhaiten

Akne ja retinoli

Samean ja väsyneen ihon elvyttäminen Saaren Taika- tuotteilla

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.