Idea ja periaatteet Saaren Taika® tuotteiden takana

Moikka moi arvoisa lukijani ja tervetuloa lukemaan ajatuksiani omien tuotteideni, eli Saaren Taika® tuotteiden takana.

Tervetuloa lukemaan ajatuksiani omien tuotteideni, eli Saaren Taika® tuotteiden takana.

Saaren Taika® tuotemerkki syntyi joskus vuoden 2017 syksyllä. Olimme juuri muuttaneet ekaan yhteiseen omaan omakotitaloon tänne Salon saaristoon, Isoluodon saarelle jossa luonto on konkreettisesti lähempänä, ja jossa myös ekaa kertaa elämässäni sain käsiini jäteveden maaimeyttämön kaavakuvan joka havahdutti tajuamaan, että kaikki se vesi jonka päästän keittiön viemäriin, tiskikoneen kautta, pyykkikoneen pesuvedet ja suihkuvedet kulkeutuvat aivan suoraan takaisin luontoon, toki ensin läpi puhdistavien sorakerrosten, mutta luontoon kuitenkin.

Olen jo aikaisemmin elämässäni ollut tietoinen esim. deodoranttien sisältämästä alumiinista, shampoiden ja voiteiden sisältämistä parabeeneista ja muista haitallisista keinotekoisista kemikaaleista ja tuntenut niiden haitat myös omassa kehossani mm. näppylöinä, finneinä, hien hajuna ja hiuksissa nopeasti kehittyvänä rasvana.
 
Käsityöläisenä ja tekemisestä rakastavana ihmisenä on mulla itselläänkin ollut “kosmetiikan koelaboratorio” käynnissä, ensin täällä kotona ja nyt Saaren Taian Taikatehtaalla. Periaatteeni omien tuotteideni kanssa on ekologisuus ja luonnonmukaisuus, jonka lisäksi koitan välttää valmistamasta sellaisia tuotteita joita jo on markkinoilla.

Saaren Taika® pyykkietikat

Omat pyykkietikkani valmistetaan 100% luonnolliseen väkiviinaetikkaan joka on 100% biohajoava. Väkiviinaetikassa ei ole myöskään joidenkin etikoiden tavoin allergeenejä kuten rikkidioksidia tai sulfiitteja joiden tiedetään myös olevan erittäin haitallisia vesieliöille. Hajusteena Saaren Taika® pyykkietikoissa käytetään puhtaita 100% luonnollisia eteerisiä öljyjä ja nämä eteeriset öljyt voikin havaita läpinäkyvän pyykkietikkapullon yläosassa nesteen pinnalla, kaikkihan tietävät, että eteeriset öljyt, kuten muutkin öljyt sekoittuvat huonosti muiden nesteiden kanssa. Tästä syystä pulloa kannattaakin ravistaa aina ennen käyttöä. Öljy pyykkietikan pinnalla siis kertoo, että tuotteessa käytetty tuoksu on luonnollista eikä keinotekoista hajustetta eikä siihen ole sekoitettu muita lisäaineita  ? Tästä syystä Saaren Taika® pyykkietikoissa on myös miedompi tuoksu, sillä eteerisiä öljyjä ei suositella lisättäväksi hurjia määriä, silloin, kun se saattaa päästä kosketukseen ihon kanssa.

Saaren Taika® voiteet

Voiteet tulivat kehiin oikeastaan ihan omaa tarvettani varten sillä mulla on tuossa vasemmassa kämmenessä se ikävä ihoekseema niminen ihottuma. Tähän vaivaa ei vuosikymmentenkään aikana ole löytynyt hoitoa taikka helpotusta ja olen koko elämäni, niin kauan kuin olen omistanut tietokoneen ja netin, koittanut etsiä siihen apuja.
 
Sheavoidetta tilasin ensikerran Ranskasta joskus varmaan 15 vuotta sitten ekan kerran ja se onkin ollut ainoa voide jota kämmeneen on voinut laittaa ihon ollessa pahasti rikki. Kutinaa se ei kuitenkaan koskaan poistanut ihan kokonaan ja siksipä olin jatkanut tiedon etsimistä ja sekoitellut omia aineksia sheavoihin kokeillakseni miten kutinaa saisi helpotettua. Näistä kokeiluistani viides osui sitten oikeaan ja sain kehitettyä itselleni voiteen joka oikeastaan pysäyttää kutinan muutamassa sekunnissa, kun voidetta on sivellyt kutisevaan kohtaan. Voiteessa käytetyt aineosat ovat kaikki sellaisia, että voidetta voi sivellä myös vereslihalla olevalle iholle eikä se aiheuta minkäänlaista kirvelyä. Voiteen testaamisesta sekä parantamistehosta löytyy Kotisaaressa blogista useampi kirjoitus, joten en linkittele niitä tähän erikseen, laitan tosin pari kuvaa havainnollistamaan voiteen tehoa. Ekassa kuvassa ihottuma ärtyneenä niin, että yöllä jouduin nukkumaan puuvillahansikas kädessä raapimisen estämiseksi:

Tokassa kuvassa Saaren Taika® Kamomilla-Sheaa on käytetty 5 päivää:

Voide lopettaa kutinan lähes siihen paikkaan, kun sitä sivelee. Mikään parannuskeinohan se ei ole ja jos sairastaa ihosairautta kuten minä, ja voide auttaakin vain oireisiin, muttei sairauden syyhyn. Olen saanut paljon asiakkailta palautetta tästä voiteesta ja se on auttanut niin atoopikkoja, allergikkoja kuin ötökän puraisemiakin.

Kamomilla-Shean sivutuotteena syntyi tietty ihan puhdas sheavoi ja kummassakin voiteessa käyttämäni sheavoi on 100% luomua, valkaisematonta ja puhdistamatonta. Puhdistamaton tarkoittaa, että tästä sheavoista ei ole poistettu sen hieman luonnonvalkoista väriä eikä sheavoille ominaista tuoksua. Puhdistetun sheavoin (karitevoi) tunnistaa sen täysin valkoisesta ja tuoksuttomasta ulkomuodosta.

Puhdistettua karitevoita on yleensä uutettu shea-jyväsistä heksaanilla tai muilla liuottimilla. Uutettu öljy keitetään myrkyllisten liuottimien poistamiseksi ja sitten puhdistetaan, valkaistaan ​​ja deodorisoidaan, eli kuumennetaan yli 200 ° Celsiukseen. Prosessissa saatetaan käyttää myös voimakkaita kemikaaleja, kuten natriumhydroksidia.

Tällä tavoin uutettu karitevoi sisältää edelleen joitain ei-toivottuja liuotinjäämiä ja sen ihoa parantavat ainesosat ovat merkittävästi vähentyneet. Tuotteeseen on myös voitu lisätä antioksidantteja tai säilöntäaineita kuten BHA (butyloitu hydroksianisoli) tai BHT (butyloitu hydroksitolueeni).

Yksi esimerkki puhdistetusta sheavoista ja puhdistamattomasta (purkissa oleva). Tässä puhdistettu on kivikova vitivalkoinen täysin tuoksuton kökkäre ja puhdistamaton shea taas pehmeää kellertävää ja tuoksuu sheavoille.

Tästä syystä Saaren Taika® tuotteissa käytetään vain puhdistamatonta sheavoita, joka ei siis tarkoita, että sheavoissa olisi jotakin “likaa”, vaan nimenomaan sitä, että sheavoissa on jäljellä kaikki sen alkuperäiset ja ihonhoidolle tehokkaat rasvahapot, vitamiinit ja muut tärkeät ainesosat.

Näistä voidekokeilusta on tässä ajanmittaan syntynyt monen monta “koe purkkia” joita täällä kotona on säästelty ja käytetty milloin mihinkin ja seuraavana markkinoille tuleekin kantapäiden halkeamia tehokkaasti vähentävä jalkavoide sekä tatuointien jälkihoitoon tarkoitettu voide jossa on haavaa parantavia ainesosia samalla kuin myös kutinaa vähentäviä.

Tovi sitten tuli markkinoille myös voidedeodorantteja, ensi alkuun vain 3 kappaletta, mutta myöhemmin on luvassa näitä lisää. Deodoranttien kehittely lähti asiakkaiden palautteen perusteella, sillä aika moni herkkäihoinen oli saanut soodaa sisältävistä deodranteista kainaloihinsa näppyjä, kutinaa tai palohaavan tyyppisiä oireita. Soodattomalle, alumiinittomalle deodorantille oli siis suuri tarve, mutta markkinoilta ei löytynyt tätä tarvetta täyttäviä tuotteita minun asiakaskunnalleni. Niinpä lähdin kehittelemään omat alumiinittomat, soodattomat ja vegaaniset deodorantit ja koska oman kauppani asiakaskunnassa on paljon hajusteyliherkkiä, olivat ekat deot miedon tuoksuisia. Kokonaan hajutonta en halunnut tehdä, koska tuolla ylläkin mainitulla puhdistamattomalla sheavoilla on oma ominaistuoksunsa jota halusin hiukan peittää.

Deodoranttien tuoksut ovat Andalusia joka on tuoksuista miedoin eikä kainaloon siveltynä tuoksu oikeastaan millekään. Seuraavaksi miedoin on Cabo Verde jossa on mieto, mutta raikas piparmintun tuoksu. Kolmas deo on hiukan erilainen sillä se sisältää myös merisuolaa (hienonnettua) joka pidemmällä käytöllä neutraloi kainaloiden bakteerikantaa ja vähentää hienhajua. Deo on nimeltään Tropical ja siinä on mieto appelsiinin tuoksu.

Asiakkailta tulleen palautteen perusteella tein omista deodoranteistani hiukan kiinteämmät, sillä kesän mittaan tuli jonkin verran viestejä muihin voidedeodorantteihin liittyen, että ne menivät lämpimällä veteläksi. No joku jo ehtikin kysyä, että enkö voisi tehdä talvella löysempää ja kesällä kiinteämpää; no voisinhan minä ihan mielelläni, mutta jos reseptiä muuttaa, täytyy sille teettää uudet turvallisuudentarkastukset ja se taas maksaa usemman satasen /tuote.

Alla olevalla videolla demonstroin deon käyttöä sekä kahteen kainaloon riittävän deon määrän. Tätä ei ole syytä annostella liikaa, sillä se pitää hien poissa ihan ohuella sipaisulla, mutta koska deon tehoaineena on perunajauho ?

Soodatonta Saaren Taika® deodoranttia ei myöskään tarvitse pestä yöksi pois niinkuin suositellaan muiden voidedeodoranttien kohdalla. Deodoranteissa on käytetty vain muutamaa ainesosaa; perunajauhoa (ruokalaatuista), puhdistamatonta sheavoita ja kaakaovoita tai merisuolaa, lisäksi eteerisiä öljyjä eli deot ovat 100% luonnolliset ilman soodaa tai alumiinia.

Sellaiset ovat siis periaatteet ja ideat Saaren Taika® tuotteiden takana ja tähän mennessä näistä periaatteista on kovasti asiakkaat tykänneet, ekologisuus on selvästi enemmän pinnalla nyt ja yhä useamman ostopäätökseen vaikuttava asia ?

Toivon, että saisin ideoita kehitellä vielä monta monta uutta hyvää Saaren Taika® tuotetta ja, että ne kaikki saisivat näin hyvän vastaanoton ?

%d bloggaajaa tykkää tästä: