Ikääntyvän ihon hoito Saaren Taika tuotteilla

Ihon ikääntyminen voi tapahtua joko luonnollisesti tai ennenaikaisesti. Oikeilla tuotevalinnoilla ja hyvällä kotihoidolla voit ennaltaehkäistä ikääntymisen merkkien syntymistä ja pitää ikääntyvän ihon kauniina, terveenä ja hyvinvoivana. Tästä postauksesta löydät vinkit Saaren Taika- tuotteiden käytöstä ikääntyvän ihon hoitoon.

Ihon ikääntyminen alkaa jo ennen 30 ikävuotta. Ihon ikääntyminen näkyy ihon kuivuutena, ryppyinä ja juonteina, ihon veltostumisena ja suurentuneina ihohuokosina. Ikääntyvässä ihossa tapahtuu myös muutoksia värissä. Ihon väri voi muuttua kalpeammaksi tai jopa kellertävän harmaaksi. Myös pigmenttimuutokset ovat yleisiä kämmenselkien, kasvojen ja kaulan iholla.

Kun iho vanhenee luonnollisesti, se ohenee ja ihon toiminnot hidastuvat. Tästä syystä ihoon ilmestyy pintakuivuutta ja ihon kimmoisuus vähenee. Luonnollisesti vanhentuneen ihon väri on usein kirkas ja läpikuultava. Tällainen iho kaipaa erityisesti kosteutusta, suojaa ja kiinteytystä.

Iho voi myös vanheta ennenaikaisesti. Tähän vaikuttavat auringon haitalliset uv-säteilyt, tupakointi, alkoholi, väärät ihonhoitotottumukset tai puutteellinen hoito, stressi, sairaudet sekä elintavat. Ennenaikaisesti ikääntynyt iho on väriltään kellertävä ja rypyt ja juonteet ovat syviä, selvästi syvempiä, kuin luonnollisesti ikääntyneessä ihossa. Ennenaikaisesti ikääntynyt iho on usein myös paksu ja se saattaa tuntua jopa kovalta ja kumimaiselta. Tällainen iho vaatii erityisesti kosteutusta, elvyttämistä ja kiinteyttämistä.

Tärkeintä on siis huolehtia ikääntyvän ihonhoidossa säännöllisestä puhdistuksesta, suojaamisesta ja kosteuttamisesta. Kosmetiikan tehtävänä on ennaltaehkäistä ikääntymisen merkkien ennenaikaista syntymistä, hidastaa vanhenemista sekä pitää ikääntyvä iho terveen ja hyvinvoivan näköisenä. Oikeilla kotihoitotottumuksilla saat jo paljon aikaan.

Luonnollista kotihoitoa aikuiselle iholle Saaren Taika tuotteiden avulla

Iho tulee puhdistaa päivittäin, jotta kasvoille päivän aikana kertynyt lika, ilmansaasteet ja mahdollinen meikki saadaan pois iholta ja iho voi taas hengittää paremmin. Kuorinta on myös tärkeä osa ikääntyvänihon hoitoa. Kuorinta poistaa iholta kuolleen ihosolukon, joka voi helposti tehdä ihosta kellertävän, harmaan ja tunkkaisen värisen. Kuulaan ihon salaisuus on säännöllinen kuorinta. Kuorinta myös silottaa juonteita, lisää aineenvaihduntaa, parantaa pintaverenkiertoa ja valmistaa ihon vastaanottavaiseksi muille hoitotuotteille.

Ihon kosteutukseen kannattaa panostaa, koska se on ihon kauneuden A ja O. Kunnolla kosteutettu iho on terve, kimmoisa, sileä, pehmeä ja ehjä. Jos ihoa ei kosteuta, se vaikuttaa ihon terveyteen. Iho toimii myös kehomme suojamuurina ja jos ihomme ei ole terve ja ehjä, se vaikuttaa elimistömme puolustusjärjestelmään heikentävästi. Ihosta tulee siis pitää senkin takia erityisen hyvää huolta.

Helppo Saaren Taika- kotihoito ikääntyvälle iholle

  1. Kastele kasvot vedellä
  2. Poista kasvoilta (sekä kaulalta ja dekolteelta) lika ja ilmansaasteet Saaren Taika Suolasaippualla tai Teepuusaippualla
  3. Kuori kasvot hellin pyörivin liikkein Veera-suolasaippuan avulla. (Veera suolasaippuan hellät kuorivat ainesosat kirkastavat ikääntyvää ihoa tehokkaasti)
  4. Huuhtele ja kuivaa kasvot.
  5. Lisää kasvojen, kaulan ja dekolteen iholle Saaren Taika Makadamiaöljy-Sheavoidetta. (Tämä voide taistelee tehokkaasti ihon ikääntymisen merkkejä vastaan. Voidetta voi käyttää myös ohuelti silmänympärysiholle).

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.