Joulusiivous ekologisella Saaren Taika siivoussaippualla

Joulusiivous ekologisella Saaren Taika siivoussaippualla

Joulu tekee taas tuloaan ja saamme uppoutua ihanan lämpimään joulutunnelmaan.

Itselleni yksi tärkeimmistä joulutunnelman tuojista on siisti ja puhdas koti. Luonnollisista ainesosista käsintehtyä Saaren Taika siivoussaippuaa käyttämällä joulusiivous käy ekologisesti ja vaivattomasti! Saaren Taika siivoussaippua poistaa tehokkaasti niin pinttyneen kalkin kuin lian kodin kaikilta kovilta pinnoilta, ollen samalla käyttäjälleen hellävarainen.

Keittiö on kodin sydän

Jouluaterian valmistaminen sujuu sutjakkaasti, kun keittiö on siisti eikä tasot pursua kaikennäköistä epämääräistä tavaraa, kuten muropaketteja, maustepurkkeja tai viikon vanhoja sanomalehtiä. Kannattaakin siis aloittaa siitä, että järjestää pöydillä pyörivät tavarat pois tieltä omille paikoilleen kaappeihin.

 

 

Kaunis tammipuinen keittiönpöytä ja 4 tuolia, pöydällä aalto maljakossa kukkia

Siivoussaippua raasteesta teet kätevän ekologisen siivoussuihkeen

Puhdistat keittiön pinnat helposti suihkuttamalla siivoussuihketta pinnalle ja pyyhkimällä sitten puhtaalla mikrokuituliinalla.

Saat yhdestä siivoussaippuasta n. 22 litraa valmista siivoussuihketta, aika huikea määrä eikö? Säilytä valmis suihke valolta suojattuna. Suihke säilyy hyvänä suihkepullossa n. 1-2 viikkoa!

Keittiön siivous käy vaivattomasti, kun teet siivoussaippuasta oman tehokkaan siivoussuihkeen. Raasta 1-2tl siivoussaippuaa 500ml lämmintä vettä kohden ja laita seos suihkepulloon.

Saaren Taika greippi siivoussaippuaa raastettuna lautaselle, siivoussaippua pakkaus vieressä

Paras siivoussaippua jääkaapin puhdistukseen on Sitrus siivoussaippua

Seetripuun eteerinen öljy paitsi raikastaa tehokkaasti, toimii myös ötököiden karkottajana. Se auttaa ehkäisemään erilaisia homeita ja sieniä. Seetripuun eteerinen öljy rauhoittaa myös mieltä ja kehoa.

Sitruunaruohon eteerinen öljy on antibakteerista ja se puhdistaa kotisi ilmaa vähentämällä ilmassa olevia bakteereja, allergeeneja ja viruksia. Sitruunaruohon eteerinen öljy tekee kodistasi puhtaan ja raikkaan! Sitä käytetään myös tuholaisten torjuntaan.

Rosmariinin eteerinen öljy auttaa poistamaan poistaa bakteerit ja virukset kodistasi. Se on antibakteerista ja antiseptista, sekä jättää jälkeensä raikkaan miellyttävän tuoksun.

Jääkaapin sisältöä kannattaa katsoa kriittisellä silmällä. Ylähyllyn perällä lojuva hillopurkki joutaa pois, jos sitä ei ole enää pariin kuukauteen kukaan käyttänyt ja vihanneslaatikossa olevat nahistuneet porkkanatkin voisi jo heittää biojätteeseen.

Kun jäljellä on enää vain oikeasti käytössä olevat tuotteet, on jouluherkuillekin enemmän tilaa! Kun jääkaappi pian pursuaa joululaatikoita, kinkkua, hilloja, juustoja, salaatteja ja graavilohta, halutaan kaikki ylimääräinen tieltä pois! 

Jääkaapin puhdistaminen käy kädenkäänteessä siivoussuihkeen avulla ja mikä parasta – puhdas tuoksu pitää kaapin raikkaana pidempään. Esimerkiksi Laventeli siivoussaippua on tehokas hajunpoistaja ja sopii loistavasti jääkaapin pesuun, sillä se on niin helppokäyttöinen ja se raikastaa koko kaapin hetkessä. Koska siivoussaippua on myrkytön, ei sitä tarvitse myöskään erikseen huuhtoa pois!

Myös uuni ja liesi puhdistuvat suihkeella helposti. Jos liedeltä tai uunista löytyy pohjaan palaneita ruokatahroja, voi saippuan antaa hetken vaikuttaa ja pyyhkäistä sitten mikrokuituulinalla tai vaikka pehmeällä pesusienellä. Itse sain siivoussaippualla edellisen asukkaan jättämät, kamalat pinttyneet rasvaympyrät pois liedeltä naurettavan helposti, vaikka aikaisemmin olin kokeillut vaikka millä marketin myrkkyaineilla. Myös uunin lasi puhdistuu sekä ulko- että sisäpuolelta!

Paras siivoussaippua kylpyhuoneen pesuun on Greippi siivoussaippua

Kylpyhuoneen ja vessan puhdistamiseen suosittelen ehdottomasti Greippi siivoussaippuaa. Vaikka Saaren Taika siivoussaippuat ovatkin yhtä tehokkaita, niin greippi siivoussaippua tekee ihmeitä varsinkin kalkkitahrojen puhdistamisessa.

Greipin eteerinen öljy on tehokas antibakteerinen aine ja siksi se on täydellinen tuote kodin puhdistamiseen ja desinfiointiin.

Greippi Siivoussaippua käy kodin kaikkien pintojen puhdistamiseen, mutta erityisen tehokas se on esim. työtasojen desinfioinnissa ja kylpyhuoneen kosteuden ja pesuaineiden aiheuttamien jäämien puhdistamisessa!

Lisäksi greipin eteerinen öljy täyttää ilman miellyttävällä sitrushedelmän aromilla.

Saippualla voi pestä kylpyhuoneen lattiasta kattoon. Kaakelit ja saumat puhdistuvat vaivattomasti siivoussuihketta käyttäen, tai esimerkiksi vatiin tehdyn saippuaveden kanssa. Liota saippuaa hetki vedessä ja sitten pesusientä tai harjaa apuna käyttäen pese lattia saippuavedellä. Samaan tyyliin puhdistuvat myös seinät ja vaikka kattokin! Hanojen ja altaiden kalkkitahroille voit myös heittää hyvästit. Hiero kostutettua mikrokuituliinaa suoraan siivoussaippuaan saadaksesi aikaan saippuavaahdon. Pyyhi sitten vaahdolla hanat ja altaat puhtaiksi. Kyllä kiiltää! Samaa tekniikkaa suosittelen käyttämään suihkun lasiseinän ja saunan lasioven puhtaaksi saamisessa. Erittäin pinttynyt kalkki saattaa tarvita useamman käsittelykerran ja voimakkaamman hankauksen.

Saaren Taika siivoussaippua laventelilla puhdistettu vanhan suihkun kaakeleiden saumat puhtaiksi

Joulusauna puhtailla lauteilla

Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa aattoaamu, kuin laittamalla sauna lämpimäksi ja antaa löylyn rentouttaa keho ja mieli.

Joulusaunan löylyihin voit ottaa mukaan Saaren Taika Virkistys löylytuoksun, joka nimensä mukaisesti tuo virkistävän ja rentouttavan tunnelman joulun saunahetkeen.

 

Laventeli siivoussaippua sopii oivallisesti saunan pesuun! Laventelin eteerinen öljy on antibakteerista ja antiseptista. Se poistaa tehokkaasti hajuja. Desinfioivana ainesosana se antaa tehokkuuttaa erityisesti keittiön ja wc:n puhdistukseen.

Saunan pesuun ei suositella aivan kaikkia kotoa löytyviä pesuaineita. Esimerkiksi kloriitti imeytyy puuhun tiukasti ja haihtuu lämmössä ilmaan aiheuttaen myrkyllisiä höyryjä.

Myrkyttömän, 100% kasviperäisistä ainesosista tehdyn, hellävaraisen, mutta samaan aikaan todella tehokkaan pesuaineen teet Saaren Taika siivoussaippuasta. Valitse saunan pesuun esim. Greippi tai Laventeli!

Ennen pesua tulee lauteet kastella lämpimällä vedellä. Lämmin vesi auttaa puun syitä avautumaan, jolloin pesuaine pääsee puhdistamaan puun pintaa syvemmältä. Pese lauteet siivoussaippualla sientä tai harjaa apuna käyttäen. Muista pestä lauteet puun syiden suuntaisesti!

Voit käyttää saunan pesussa joko siivoussuihketta tai sitten hieroa saippuaa suoraan kostutettuun pesusieneen. Pestyäsi lauteet, voit pestä myös seinät, ainakin niistä kohdin, mihin yleensä nojataan.

Toimi kuten lauteidenkin kanssa; huuhdo seinä ensin lämpimällä vedellä ja pese sitten siivoussaippualla esimerkiksi pesusientä apuna käyttäen. Varo, etteivät mahdolliset sähkölaitteet, kuten lamput, pääse kastumaan! Huuhdo lopuksi ensin lämpimällä vedellä ja sitten kylmällä, sillä kylmä vesi saa puun syyt sulkeutumaan, jolloin lauteet eivät ime itseensä niin paljon likaa.

Lattia pestään lopuksi ja siihen voit käyttää myös siivoussaippuaa. Ihanan puhdas tunnelma valtaa saunan!

Joulun tunnelma valtaa kodin

lattian pesu saaren taika siivoussaippualla

Joulukodin katseenkiinnittäjä on koristeltu, tuikkiva joulukuusi. Sen alla käy rapina, kun perheen pienimmät yrittävät salaa saada selville, että kuka saa minkäkin paketin.

Saaren Taika siivoussaippualla voit pestä kodin lattiat myrkyttömästi ja myös lapsille ja lemmikeille täysin turvallisesti. Helpoiten se käy suihkuttamalla siivoussuihketta suoraan lattialle ja pyyhkimällä sitten mopilla lattian puhtaaksi. Voit myös tehdä perinteisen “moppiveden” siivoussaippuasta. Helpoiten se käy, kun valutat lämmintä vettä hanasta ja pidät alla siivoussaippuaa. Näin saippuaa liukenee veden mukana vatiin.

Muista pyyhkiä myös lattialistat! Mikrokuituliinalla ja siivoussuihkeella sekin käy käden käänteessä. Tiesitkö, että siivoussaippualla voit puhdistaa myös esimerkiksi sohvan? Saippua käy hienosti niin kangas- kuin nahkasohvankin puhdistamiseen.

Tummentuneet kohdat saa puhtaaksi hankaamalla hellästi saippuavedellä ja siivousliinalla tai pesusienellä. Sohvasta tulee kuin uusi! Kyllä kelpaa läheisten kokoontua sohvalle nauttimaan glögiä ja avaamaan lahjoja!

Saaren Taika Joulu huonetuoksulla saat kotiisi leijailemaan ihanan joulun tuoksun.

Ikkunoiden pesu siivoussaippualla

Vaikka nykyään luminen joulumaisema on ainakin täällä etelässä aika harvinainen, on maisemaa kuin maisemaa mukavampi katsoa kirkkaan ikkunan läpi.

Saaren Taika siivoussaippua käy myös ikkunanpesuun ja poistaa ikkunoista vaikeimmatkin tahrat helposti. Ikkunanpesussa omasta mielestäni helpoin tapa on vatiin tehdyn saippuaveden käyttö.

Liota siivoussaippuaa vadissa olevaan lämpimään veteen ja levitä saippuavettä koko ikkunalle. Varrellisella ikkunanpesimellä tämä onnistuu helpoiten. Perään kuivaus ikkunankuivaimella ja sitten reunojen kuivaus mikrokuituliinalla, niin kyllä kiiltää!

Ikkunan pesuun sopii loistavasti myös siivoussaippuasta tehty siivoussuihke!

Siivoussaippualla ikkuna puhtaaksi

SIIVOUSSAIPPUAN KÄYTTÖ:

Yleispuhdistus: Liuota 1tl siivoussaippuasta raastettua raastetta lämpimällä vedellä täytettyyn n. 500ml suihkepulloon ja annan liueta hyvin. Suihkuta lialle ja pyyhi rätillä.

Vaikeisiin pinttyneisiin lika kohtiin voit jättää suihkeen muutamaksi minuutiksi vaikuttamaan ennen pyyhintää. Käytä mikrokuituliinaa parhaimman tuloksen aikaansaamiseksi.

Erittäin vaikeisiin pinttymiin (esim. kaakelinsaumat, kaakelit) käytä siivoussaippuaa hieromalla sitä voimakkaasti mikrokuituliinaan saadaksesi aikaan paksun saippuavaahdon. Levitä vaahtokerros pinttymän päällä ja anna vaikuttaa 15 min. Hankaa sitten mikrokuituliinalla voimakkaasti (huom. pinnasta ja sen kestosta riippuen tottakai!). ja toista käsittely tarvittaessa. Käytä pesuun pinnasta riippuen esim. kaakelit ja lasipinnat: mikrokuituliina, muut pinnat: juuriharja tai sieni.

Muista koepesu aina ennen varsinaista pesua, jotta näet ettei pestävä pinta vahingoitu hankaamisesta.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.