Kuinka hoidan ihoani helteellä?

ihonhoito helteellä

Ihonhoitovinkit helteeseen!

Kesä on useimpien meidän suosikki vuodenaika, saa vähentää vaatteita ja joillakin on enemmän vapaa-aikaa. Iholle kesä on kuitenkin aina rasitus. Kuuma porottava aurinko aiheuttaa eniten vahinkoa ihollemme mikäli emme muista suojata sitä! Myös kuuman kosteat kelit saavat ihomme tuskastumaan. 

Kun ilma lämpenee, myös ilmankosteus kasvaa ja ilmankosteuden noustessa alkaa ihomme erittää ylimääräistä talia. Tämä on ihon luonnollinen mekanismi, eikä siitä tule huolestua, kunhan muistaa muutaman seikan.

ihonhoito kesällä

Rasvaisen ihon omaaville kesä voi joskus tuoda mukanaan näppyjen lisääntymistä tai aknen puhkeamista, sillä ihon pinnan bakteerit ja hiki voivat tukkia ihohuokosia aiheuttaen näppyjen ilmaantumista. 

Akneen taipuvaista ihoa kannattaa puhdistaa aamuin illoin Saaren Taika Teepuusaippualla. Mikäli kaipaa puhdistusainetta, suositellaan akneiholle Saaren Taian hellävaraista akneihon puhdistajaa

Kuumalla ilmalla kannattaa kasvoja raikastaa myös päivän mittaan mikäli kasvoilla on öljyinen tunne. Käytä kasvojen raikastamiseen ja puhdistamiseen ihon pH:ta tasapainottavaa Ruusu-Aloe kasvovettä.

Kasvoveden sisältämä appelsiinin eteerinen öljy auttaa ihohuokosten syväpuhdistamisessa.

Kasvovesi auttaa sulkemaan ihohuokosia, jolloin näppyjen ilmaantuminen vähentyy. 

Aloe-Veraa sisältävä kasvovesi kosteuttaa, eli päivän mittaan kasvojen raikastus ei kuivata ihoasi.

Noudata ihonhoitorutiinia kuumalla kelillä, sillä rutiininomainen kasvojen hoito ja puhdistus on paras konsti suojata ihon finneiltä ja rypyiltä. 

Vaikka lämpimien vuodenaikojen aikana voi tuntua, että kosteusvoiteen käytön voi lopettaa, suosittelen miettimään vielä! Kuumuus saa toki ihon rasvoittumaan, mutta auringon ihoa vanheteva säteily ei talista välitä, toisin sanoen, ihon omat öljyt eivät suojaa ihoasi vanhenemista tai kuivumista vastaan. 

Älä siis unohda kosteutusta kesälläkään. Tasapainossa oleva iho ei rasvoitu niin paljon kuumalla, kuin epätasapainoinen. 

Käytä kevyitä kosteusvoiteita, esim Saaren Taika Hyaluronihappo & Vitamiinit ACE kosteuttajaa, joka kosteuttaa syvältä, muttei tahmaa tai jätä rasvaista kerrosta ihollesi!

Tämä kevyt kosteuttaja sopii hyvin myös akneen taipuvaiselle iholle.

Kuori tervettä ihoa säännöllisesti, esim. kerran, kaksi viikossa. Kesään sopiva raikas kuorinta on Acai Gojimarja mikrokuorinta. Se sopii myös akneiholle, sillä mikrokuorina-aineen luonnolliset ainesosat poistavat hellävaraisesti kuollutta ihosolukkoa auttaen ihon luonnollisia öljyjä toimimaan iholla jättäen ihohuokoset puhtaiksi sekä ehkäisten aknen muodostumista.

Kuori akneen taipuvaista ihoa maksimissaan kerran viikossa, mieluummin harvemmin. 

Kasvonaamio raikastaa ja kosteuttaa ihoasi. Näpyistä kärsivän ja rasvaisen ihon omaavan kannattaa valita kosteuttava ja raikastava Aktiivihiili & savi kasvonaamio, sillä Aktiivihiili auttaa imemään tehokkaasti tukkeutuneista ihohuokosista pinttyneen lian ja epäpuhtaudet.

Aktiivihiili sekoitettuna kaoliinisaveen tekee naamiosta täydellisen ihon syväpuhdistamiseen ja auttaa silottamaan juonteita samalla poistaen iholta lian ja ylimääräisen talin. 

Naamion sisältämä Hyaluronihappo auttaa vähentämään juonteiden syntymistä ja kosteuttaa ihoa tehokkaasti.

Normaalin ihoisen ja kuivasta ihosta kärsivän kannattaa valita Vihreä tee & savi kasvonaamio. Tämä täyteläinen ja kermainen kasvonaamio sisältää vihreää teetä, joka poistaa iholta epäpuhtauksia ja ylimääräistä talia. Erittäin antioksidanttinen vihreä tee auttaa myös parantamaan ihon tulehduksia. 

Tuote sisältää myös kurkku-, vesimeloni- ja omenauutetta. Kurkku uute auttaa vähentämään punoitusta ja ihon turvotusta sekä viilentää ja kosteuttaa ihoa.

Helteellä kannattaa mahdollisuuksien mukaan välttää paksua meikkiä. Äläkä unoha huulivoidetta ja jalkavoidetta!

Mansikkaista kosteutusta huulille ja piparmintun raikkautta jaloille!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.