Lihaskivut ja -jumit pois eteeristen öljyjen avulla!

eteerinen öljy lievittää lihaskipua

Lihaskivut ja -jumit pois eteerisillä öljyillä!

Lihasten jumiutumiselle ja kivuille on eri syitä, kuten esimerkiksi liikunnan aiheuttama rasitus tai yksipuolinen rasitus työssä, tai yleisesti huono työergonomia. Lihasjumit johtuvat  hapenpuutteesta lihaksistossa ja jotta lihas voi rentoutua, täytyy sen päästä eroon kuona-aineista sekä saada hapekasta verta. 

Kipuja lievittävät eteeriset öljyt

Hieronta on loistava tapa lievittää lihasjumeja ja -kipuja; se parantaa verenkiertoa sekä vähentää tulehdusta aiheuttavia sytokiineja, eli proteiinirakenteisia solujen välisen viestinnän välittäjäaineita. Hieronnan vaikutusta lihaskipujen helpottamiseen voit tehostaa käyttämällä hieronnassa tiettyjä eteerisiä öljyjä!

Piparminttu

 

Piparmintun eteerinen öljy sisältää mentholia, joka vaikuttaa kipeisiin lihaksiin ihanan viilentävästi. Sillä on tehokkaasti kipua lievittäviä, lihaskouristuksia ehkäiseviä sekä tulehduksia rauhoittavia ominaisuuksia.

Piparmintun eteerinen öljy stimuloi, rauhoittaa ja viilentää. Sen tiedetään myös virkistävän mieltä.

Laventeli

 

Laventeli on yksi niistä eteerisistä öljyistä, joita voidaan turvallisesti käyttää laimentamattomana suoraan iholle. Laventelin eteerinen öljy on rentouttava ja stimuloiva, sekä voimakkaasti antiseptinen ja parantava.

Laventelin tiedetään myös nostavan mielialaa. Laventeli lievittää kipua ja tulehduksia ja laukaisee jännitystä, jonka ansiosta se onkin erittäin hyödyllinen hieronnassa käytettynä.

Eukalyptus

 

Eukalyptuksella on myöskin viilentävä vaikutus lihaksille. Se lievittää tehokkaasti kipua ja tulehdusta sekä on antiseptista ja antibakteerista.

Eukalyptuksen eteerinen öljy rentouttaa lihaksia, jonka takia se on ihanteellinen öljy hieronnassa käytettäväksi.

Eukalyptuksen tiedetään myös lievittävän stressiä sekä helpottavan uupumusta.

Sitruunaruoho

 

Sitruunaruoho toimii nopeasti tulehduksen ja turvotuksen vähentämisessä. Se rauhoittaa, parantaa ja virkistää.

Sitruunaruohon eteeristä öljyä voidaan käyttää hieronnassa verenkierron edistämiseksi ja jäykkien lihasten rentouttamiseen.

Se sopii loistavasti myös väsyneiden jalkojen virkistämiseen!

Saaren Taika eteeriset öljyt ovat joko kylmäpuristumenetelmällä tai hyörytislaamalla valmistettuja, aitojen luonnossa esiintyvien kasvien ja kukkien eri osista, eikä niihin ole sekoitettu muita aineita.

Muistathan noudattaa eteeristen öljyjen yleisiä annosteluohjeita ja rajoituksia. Useimpia eteerisiä öljyjä ei saa sellaisenaan käyttää iholle, mutta voit sekoittaa eteerisen öljyn esimerkiksi hierontaöljyyn tai kookosöljyyn!

Osta Saaren Taika eteeriset öljyt ja löylytuoksut nyt

Saaren Taika shopista!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Violetta

Violetta

Kirjoittaja on koulutettu Saaren Taika ihoasiantuntija.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.