Luonnollista haavojen hoitoa – pihka vs. sheavoi

Pihka vs Kamomilla Sheavoide

Kumpi on parempaa haavanhoitoon pihka vai sheavoi (karitevoi)?

Haavoja sekä ihottumia ja muita ihovaurioita ollaan hoidettu luonnollisin keinoin iät ja ajat, ja edelleenkin nämä keinot ovat ajankohtaisia sekä suosittuja. Ihovaurion hoitoon kannattaa valita kevyt ja syvälle ihoon imeytyvä hoitava voide, joka auttaa ihoa pitämään sen kosteustasapainon, eikä kirvele iholla. 

Luonnollinen haavanhoito kuusenpihkavoiteella tai Saaren Taika sheavoilla

Pihkaa vai sheavoita?

Pihkaa on käytetty haavojen ja palovammojen sekä ihottumien hoitamisessa jo vuosisatojen ajan, ja nykyään sitä onkin saatavilla helposti pihkavoiteiden muodossa.

Antiseptinen pihka on enimmäkseen seos terpeeneistä koostuvia eteerisiä öljyjä ja hartseja. Vaikka pihkan onkin todettu olevan hyödyllinen raaka-aine haavojen hoidossa, on sillä myös heikkoutensa; se ei kosteuta ihoa eikä se ole kovinkaan ravinnerikasta.

Pihka vaikuttaa ihon päällimmäisessä kerroksessa, mutta se ei imeydy ihoon hoitamaan myös ihon syvempiä kerroksia. Pihkan sisältämä luonnonhartsi on ihoa herkistävä raaka-aine ja noin viisi prosenttia suomalaisista saakin siitä allergisen kosketusihottuman.

Joillekin vain pienikin määrä luonnonhartsia aiheuttaa oireilua, kuten ihottumaa ja kutinaa iholla.

Pihkavoiteen korvaajana voidaan käyttää luonnollista sheavoita eli karitevoita. Sheavoita pidetään yhtenä parhaimpana hoitona kuivalle, ärtyneelle ja allergiaherkälle iholle.

Sheavoi lievittää tulehtuneen ihon oireita ja korjaa ihon lipidikerrosten vaurioita. Tärkeää on, että käytetty sheavoi on laadukasta ja puhdistamatonta, jolloin se imeytyy paremmin ihoon ja sisältää enemmän hoitavia ravintoaineita.

Sheavoi tunnetaan yhtenä kosteuttavimpana kasviöljynä, joka ei myöskään tuki ihohuokosia. Antioksidanttipitoisena raaka-aineena sheavoi ravitsee tehokkaasti ihoasi ja auttaa ehkäisemään ihon vanhenemisen merkkejä.

Saaren Taika kamomilla sheavoide haavanhoidossa

”Kamomilla Sheavoide on aivan täydellinen tuote! Täytti kaikki odotukset, niin kutiavat itikanpistot kuin kuivat kantapäät hävisivät. Haavatkin paranevat nopeammin kun levittää hieman niihin tätä voidetta. Myös koiran kuiviin kyynärpäihin Kamomilla Sheavoide toimi hyvin. Perheen lapsetkin tykästyivät oitis tähän tuotteeseen. On lisäksi todella riittoisaa ja imeytyy nopeasti.”

”En olisi uskonut, että rasva voi toimia näin hyvin! Minulla on atooppinen iho ja nyt jatkuva pesu ja desinfiointi ja saanut käsien ihon haavaiseksi, kutisevaksi ja ihottumaiseksi. Pahin haava lähti umpeutumaan ja kutina on helpottanut huomattavasti. Kamomilla Sheavoide tuntuu todella hyvältä iholla, tekee vähän kuin suojaavan kerroksen iholle”

”Toistuvien käsidesien käytön jälkeen sormeni ihot rikkoontuivat pahasti haavoille. Haavat kirvelivät eivätkä umpeutuneet, iho halkeili kuivaksi vaikka käytin apteekin reseptivapaata lääkerasvaa. Kamomilla Sheavoiteen ensimmäisen käytön jälkeen pitkään auki ollut haavani umpeutui. Lisäksi päivittäinen kirvely ja punoitus poistui. En ollut uskoa silmiäni. Edelleen minulla on iho halkeileva ja haavoja tulee, mutta voide poistaa kirvelyn ja kuivuudesta tulevan kireyden tunteen hetkessä. Aloitin nyt kortisonivoiteen käytön 1 x vrk. Lisäksi käytän Sheavoidetta aina, kun kirvely ja kutina alkavat. Tämä voide on luottoaineeni.”

Kamomilla Sheavoide

Saaren Taika Kamomilla Sheavoide on täydellinen valinta erilaisten ihovaurioiden hoitoon. Se sopii erityisesti kuivalle ja kutiavalle iholle sekä myös näppyihin ja ötökänpistoihin.

Voiteen sisältämä helokkiöljy vahvistaa ihosolujasi ja edistää ihosi kosteustasapainoa. Se rauhoittaa ihoasi ja sillä on myös tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia.

Kamomillan eteerinen öljy voiteessa rauhoittaa kutisevaa ja ärtynyttä ihoa sekä auttaa rikkoutunutta ihoa paranemisessa. Laventelin eteerinen öljy rauhoittaa ihoa ja edistää solujen uudistumista.

Saaren Taika Sheavoissa on tallella kaikki puhtaan karitevoin parantavat ja hoitavat ainesosat. Se ei sisällä mitään jäämiä keinotekoisista kemikaaleista eikä puhdistus- tai valkaisuaineista.

Sheavoi (Karitevoi)

Saaren Taika Sheavoi sopii erityisesti hajusteherkille mm. ihottumies, palaneen ihon, raskausarpien sekä rikkoutuneen ihon hoitamiseen. 

Saaren Taika Sheavoissa on tallella kaikki puhtaan karitevoin parantavat ja hoitavat ainesosat. Se ei sisällä mitään jäämiä keinotekoisista kemikaaleista eikä puhdistus- tai valkaisuaineista.

Sheavoimme sisältää runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja ja luonnollisia antioksidantteja. Se ravitsee ihoasi tehokkaasti ja auttaa sitä säilyttämään kosteustasapainonsa, sekä taistelussa ikääntymistä vastaan.

Sheavoita pidetään kosmetiikassa yhtenä parhaimpana hoitona kuivalle, ärtyneelle ja allergiaherkälle iholle. Se lievittää tulehtuneen ihon oireita ja korjaa ihon lipidikerrosten vaurioita. Tieteellisissä tutkimuksissa on sheavoista eristetyillä aineilla (tripertene asetaatti, tripertene cinnamaatti) osoitettu olevan tulehdusta ja kasvaimia estäviä ominaisuuksia*.

*tieteellinen lähde löytyy raaka-aine artikkelin lopusta

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.