Luonnollista haavojen hoitoa – pihka vs. sheavoi

Pihka vs Kamomilla Sheavoide

Kumpi on parempaa haavanhoitoon pihka vai sheavoi (karitevoi)?

Haavoja sekä ihottumia ja muita ihovaurioita ollaan hoidettu luonnollisin keinoin iät ja ajat, ja edelleenkin nämä keinot ovat ajankohtaisia sekä suosittuja. Ihovaurion hoitoon kannattaa valita kevyt ja syvälle ihoon imeytyvä hoitava voide, joka auttaa ihoa pitämään sen kosteustasapainon, eikä kirvele iholla. 

Luonnollinen haavanhoito kuusenpihkavoiteella tai Saaren Taika sheavoilla

Pihkaa vai sheavoita?

Pihkaa on käytetty haavojen ja palovammojen sekä ihottumien hoitamisessa jo vuosisatojen ajan, ja nykyään sitä onkin saatavilla helposti pihkavoiteiden muodossa.

Antiseptinen pihka on enimmäkseen seos terpeeneistä koostuvia eteerisiä öljyjä ja hartseja. Vaikka pihkan onkin todettu olevan hyödyllinen raaka-aine haavojen hoidossa, on sillä myös heikkoutensa; se ei kosteuta ihoa eikä se ole kovinkaan ravinnerikasta.

Pihka vaikuttaa ihon päällimmäisessä kerroksessa, mutta se ei imeydy ihoon hoitamaan myös ihon syvempiä kerroksia. Pihkan sisältämä luonnonhartsi on ihoa herkistävä raaka-aine ja noin viisi prosenttia suomalaisista saakin siitä allergisen kosketusihottuman.

Joillekin vain pienikin määrä luonnonhartsia aiheuttaa oireilua, kuten ihottumaa ja kutinaa iholla.

Pihkavoiteen korvaajana voidaan käyttää luonnollista sheavoita eli karitevoita. Sheavoita pidetään yhtenä parhaimpana hoitona kuivalle, ärtyneelle ja allergiaherkälle iholle.

Sheavoi lievittää tulehtuneen ihon oireita ja korjaa ihon lipidikerrosten vaurioita. Tärkeää on, että käytetty sheavoi on laadukasta ja puhdistamatonta, jolloin se imeytyy paremmin ihoon ja sisältää enemmän hoitavia ravintoaineita.

Sheavoi tunnetaan yhtenä kosteuttavimpana kasviöljynä, joka ei myöskään tuki ihohuokosia. Antioksidanttipitoisena raaka-aineena sheavoi ravitsee tehokkaasti ihoasi ja auttaa ehkäisemään ihon vanhenemisen merkkejä.

Saaren Taika kamomilla sheavoide haavanhoidossa

”Kamomilla Sheavoide on aivan täydellinen tuote! Täytti kaikki odotukset, niin kutiavat itikanpistot kuin kuivat kantapäät hävisivät. Haavatkin paranevat nopeammin kun levittää hieman niihin tätä voidetta. Myös koiran kuiviin kyynärpäihin Kamomilla Sheavoide toimi hyvin. Perheen lapsetkin tykästyivät oitis tähän tuotteeseen. On lisäksi todella riittoisaa ja imeytyy nopeasti.”

”En olisi uskonut, että rasva voi toimia näin hyvin! Minulla on atooppinen iho ja nyt jatkuva pesu ja desinfiointi ja saanut käsien ihon haavaiseksi, kutisevaksi ja ihottumaiseksi. Pahin haava lähti umpeutumaan ja kutina on helpottanut huomattavasti. Kamomilla Sheavoide tuntuu todella hyvältä iholla, tekee vähän kuin suojaavan kerroksen iholle”

”Toistuvien käsidesien käytön jälkeen sormeni ihot rikkoontuivat pahasti haavoille. Haavat kirvelivät eivätkä umpeutuneet, iho halkeili kuivaksi vaikka käytin apteekin reseptivapaata lääkerasvaa. Kamomilla Sheavoiteen ensimmäisen käytön jälkeen pitkään auki ollut haavani umpeutui. Lisäksi päivittäinen kirvely ja punoitus poistui. En ollut uskoa silmiäni. Edelleen minulla on iho halkeileva ja haavoja tulee, mutta voide poistaa kirvelyn ja kuivuudesta tulevan kireyden tunteen hetkessä. Aloitin nyt kortisonivoiteen käytön 1 x vrk. Lisäksi käytän Sheavoidetta aina, kun kirvely ja kutina alkavat. Tämä voide on luottoaineeni.”

Kamomilla Sheavoide

Saaren Taika Kamomilla Sheavoide on täydellinen valinta erilaisten ihovaurioiden hoitoon. Se sopii erityisesti kuivalle ja kutiavalle iholle sekä myös näppyihin ja ötökänpistoihin.

Voiteen sisältämä helokkiöljy vahvistaa ihosolujasi ja edistää ihosi kosteustasapainoa. Se rauhoittaa ihoasi ja sillä on myös tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia.

Kamomillan eteerinen öljy voiteessa rauhoittaa kutisevaa ja ärtynyttä ihoa sekä auttaa rikkoutunutta ihoa paranemisessa. Laventelin eteerinen öljy rauhoittaa ihoa ja edistää solujen uudistumista.

Saaren Taika Sheavoissa on tallella kaikki puhtaan karitevoin parantavat ja hoitavat ainesosat. Se ei sisällä mitään jäämiä keinotekoisista kemikaaleista eikä puhdistus- tai valkaisuaineista.

Sheavoi (Karitevoi)

Saaren Taika Sheavoi sopii erityisesti hajusteherkille mm. ihottumies, palaneen ihon, raskausarpien sekä rikkoutuneen ihon hoitamiseen. 

Saaren Taika Sheavoissa on tallella kaikki puhtaan karitevoin parantavat ja hoitavat ainesosat. Se ei sisällä mitään jäämiä keinotekoisista kemikaaleista eikä puhdistus- tai valkaisuaineista.

Sheavoimme sisältää runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja ja luonnollisia antioksidantteja. Se ravitsee ihoasi tehokkaasti ja auttaa sitä säilyttämään kosteustasapainonsa, sekä taistelussa ikääntymistä vastaan.

Sheavoita pidetään kosmetiikassa yhtenä parhaimpana hoitona kuivalle, ärtyneelle ja allergiaherkälle iholle. Se lievittää tulehtuneen ihon oireita ja korjaa ihon lipidikerrosten vaurioita. Tieteellisissä tutkimuksissa on sheavoista eristetyillä aineilla (tripertene asetaatti, tripertene cinnamaatti) osoitettu olevan tulehdusta ja kasvaimia estäviä ominaisuuksia*.

*tieteellinen lähde löytyy raaka-aine artikkelin lopusta

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Violetta

Violetta

Kirjoittaja on koulutettu Saaren Taika ihoasiantuntija.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.