Miksi kannattaa valita pohjoismaiselle iholle kehitettyä kosmetiikkaa?

Miksi kannattaa valita suomalaiselle iholle kehitettyä kosmetiikkaa

Pohjoismainen iho vaatii toisenlaista huolenpitoa kuin esim. aasialainen iho

Olet monesti saattanut törmätä ihonhoitotrendeihin, joissa ihannoidaan erilaiseen etniseen alkuperään liittyvää ihonhoitoa? Tässä artikkelissa kerron sinulle miksi pohjoismaisen taustan omaavan kannattaa suosia pohjoismaiselle iholle kehitettyjä tuotteita.

Ihmisen alkuperä, eli genetiikka, ei pelkästään kerro mistä ihminen on kotoisin, vaan se antaa myös tietyntyyppisiä ominaisuuksia meille, joista yksi on iho.

Siinä missä afrikkalaisilla on rasvoittuvampi iho eikä heillä näy rypyt ja juonteet kovin aikaisin, pohjoismaisilla taas on kuiva ja aikaisin juonteita näyttävä iho.

Aasialaisilla ei yleensä ryppyjä näy vasta kuin hyvin iäkkäänä, kun taas esim. välimerellistä alkuperää olevilla mm. polvien ja kyynerpäiden iholla näkyvät rypyt selvästi jo aikaisemmin ja iho saattaa niiltä alueilta olla myös hieman roikkuvaa.

Erilainen etninen alkuperä siis määrittää paljon sitä geneettistä taustaa, joka määrittää myös paljon sitä millainen ihomme on ja myös millaiset ihonhoitotuotteet ovat omalle ihollemme parhaiten tehoavia

Skandinaavisen näköinen nainen tekemässä ihonhoitoa pyyhe päässä

Aasialainen ihonhoito vs. pohjoismainen ihonhoito

Ihannoimme usein aasialaisten sileää ja kuulasta ihoa ja toivomme, että itsellämmekin olisi niin kaunis ja kuulas iho. Kauniin ja kuulaan ihon saadakseen ei kuitenkaan välttämättä kannata suunnata kauppaan ostamaan kassi kaupalla aasialaista kosmetiikkaa, sillä niitä ei välttämättä ole kehitetty pohjoismaiselle iholle, eikä ne silloin tuo sitä samaa hyötyä ihollesi, kuin pohjoismaiselle iholle kehitetyt tuotteet. 

Genetiikalla on suuri vaikutus ihonväriimme ja sitä kautta ihomme sietokykyyn,  haavoittuvuuteen sekä tiettyihin iho-ongelmiin, ja siksi kannattaakin valita sellaiset ihonhoitotuotteet, jotka on kehitetty omalle ihotyypille, jolloin tuotteiden luvatut ominaisuudet mitä todennäköisimmin toimivat. 

Meillä pohjoismaista alkuperää olevilla esim. arvet paranevat yleisesti nopeammin, mutta me myös palamme auringossa yleensä helpommin. Meillä mustelmat ovat yleensä näkyvämpiä ja ihostyövän riski on suurempi. Ikääntymisen merkit näkyvät meillä aikaisemmin kuin muuta geneettistä alkuperää olevilla.

Irlantilaista alkuperää omaavilla on usein pisamia ja punertavat hiukset. Ikääntymisen merkit näyttäytyvät hieman pohjoismaisia myöhemmin, mutta ihosyövät taas ovat huomattavasti yleisempiä.

Afrikkalaisilla alkavat ikääntymien merkit näkyä vasta myöhään. Heillä ei ole juurikaan pieniä juonteita, heidän ihosyöpään sairastumisen riskinsä on erittäin harvinainen, mutta heillä saattaa esiintyä enemmän pigmenttimuutoksia

Aasialaisilla ikääntymisen merkit näkyvät myös hyvin myöhään. Hienoja ryppyjä heillä ei yleensä esiinny. Samaten ihosyövän riski on hyvin pieni, mutta pigmenttimuutoksia esiintyy useammin.

Siinä missä aasialaisen iholle ei tarvita yhtä paljon ikääntymisen merkkejä ehkäiseviä tuotteita kuin pohjoismaiselle iholle. Heillä taas ihon rasvoittuminen on suurempi ongelma ja siksi aasialaistyyppisen ihon hoidossa käytetään vähemmän kosteuttavia voiteita kuin pohjoismaisen ihon hoidossa

Tummassa ihotyypissä esiintyvät melanosyytit ovat aktiivisempia kuin vaaleassa ihotyypissä ja tummaihoisilla on usein suuremmat ihohuokoset ja karvatupet, jolloin tummempi ihotyyppi on yleensä rasvoittuvampi, mutta vähemmän akneen taipuvampi kuin vaalea.

Useimmiten meidän ihomme on kuitenkin sekoitus monien edellä mainittujen ihotyyppien geneettisiä ominaisuuksia. Jotkut meistä suomalaisista omaavat enemmän punapigmenttiä ja joillakin meistä on laajentuneet ihohuokoset ja rasvoittuva iho.

Onkin tärkeää tunnistaa oman ihon vahvuudet ja ongelmakohdat, jotta voi tarjota omalle iholleen juuri oikeanlaiset ihonhoitotuotteet tukemaan ihon vahvuuksia ja hoitamaan sen ongelmia.

Saaren Taika ihonhoitotuotteet ovat korkealaatuisia, suomalaiselle iholle suunniteltua ekologista luonnonkosmetiikkaa. Osta Saaren Taikaa verkkokaupastamme tai poimi suosikit alla näkyvästä tuoteupotuksesta: 

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.