Miksi osa tuotteistamme valmistetaan ulkomailla?

Meiltä kysytään toisinaan, että miksi jotkin tuotteistamme valmistetaan muualla, kuin Suomessa?

Meillä valmistetaan joitakin saippuatuotteita sekä Suomessa, että Ranskassa. Ranskassa siksi, että kysyntä on ollut niin suurta, että emme saisi toimitettua läheskään kaikille halukkaille tätä suosittua tuotetta ilman ranskalaista yksinyrittäjä yhteistyökumppaniamme 💕Iso osa Saaren Taika tuotteita valmistuu nyt, ja on aina valmistunutkin, vain täällä meillä omalla tehtaallamme Särkisalossa ja Perniössä. 
 
Hänen avullansa saamme toimitettua tuotteita myös kymmenille suomalaisille yksinyrittäjä jälleenmyyjillemme, jotka muutoin jäisivät ilman. Monelle heistä Saaren Taika on suurin toimeentulon tuoja 😊
 
Joten ei ole huono juttu laisinkaan, että olemme ottaneet apulaisen valmistamaan meille käsityönä tätä ihanaa saippuaa 👍 Hänen työpanoksellaan on suuri merkitys mm. siihen, että olemme viime vuonna kasvattaneet myös Suomeen maksamiemme verojen määrää liki puoleen miljoonaan euroon 🇫🇮💶 Sillä on etenkin nyt korona-aikana iso merkitys koko kansallemme 🇫🇮💕😊
 
Hänen työpanoksellaan on myös suuri merkitys työllistämis mahdollisuuksillemme täällä Salossa🦢. Kolmantena toimintavuotenamme työllistämme jo 12 lähiseudun perheellistä työntekijää💪, kun vastaavat kilpailijamme, joista iso osa on toiminut huomattavasti meitä kauemmin, työllistävät edelleen vain 0-2 työntekijää, mutta he myyvätkin vain Suomessa tehtyjä tuotteita 🇫🇮🙃 Näitä työllistämislukuja pääset muuten itsekin katsomaan ihan julkisista tiedoista, kunhan tiedät vaan yrityksen Y-tunnuksen ja mikäli yritys on esim. osakeyhtiö. Samoista tiedoista näkyy myös liikevaihto, josta voi päätellä myös yrityksen maksamien verojen määrän. Meillä se oli noin 1/5 liikevaihdosta vuonna 2020.
 
Asia johon itse kiinnitän enemmän huomiota valmistusmaan sijaan, on verot joita kertyy tänne Suomeen. Jos mietitään vaikka kuinka paljon täällä on ulkomaalaista työvoimaa, jotka ovat töissä ulkomaille rekisteröidyn työnantajan leivissä. Hei eivät ole verovelvollisia Suomeen, mutta saavat silti Suomesta maksettua lapsilisää Viroon, mikäli työntekijällä on Virossa lapsia. Kuinka paljon näitä ulkomaalaisia työntekijöitä tnä päivänä Suomessa onkaan, sitä voi jokainen miettiä.
 
Toinen mielestäni valmistusmaata suurempi asia on, että kuinka paljon kukin yritys työllistää suomalaisia työntekijöitä, jotka maksavat veronsa tänne Suomeen, ja, että yritys itse maksaa myös veronsa tänne Suomeen. Pienet, vain suomalaisia tuotteita valmistavat kilpailijamme eivät julkisten tietojen mukaan työllistä edes itsejään (miten tämä on osakeyhtiössä edes mahdollista, mene ja tiedä?!), kun taas jotkin todella suuret kotimaiset yritykset ovat verokikkailleet yhteisöveronsa pois Suomesta.
 
Kerron lisää tuotteidemme valmistuksesta Särkisalossa ja ulkomailla tässä artikkelissa, jos aihe kiinnostaa, niin kannattaa käydä lukemassa: 
 
 

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.