Missä Saaren Taika tuotteita valmistetaan?

Missä valmistuu saaren taikaa

Saaren Taika palasaippuat on kehitetty ja testattu Suomessa

Särkisalon puhtaan saaristoluonnon helmassa syntyvät kaikki Saaren Taika tuotteiden ideat sekä reseptit. Täällä testaamme ja kehitämme tuotteitamme, kunnes ne siirtyvät laajempaan tuotantoon uudelle saippuatehtaallemme 15km päähän Perniöön. 

Perniön saippuatehtaalla valmistuu kaikkia Saaren Taika saippuatuotteita (palasaippuat, palashampoot, siivoussaippuat, lemmikkishampoot), voidetuotteita (sheavoiteet, voidedeot, ihoöljyt) sekä jauhetuotteita, että löylytuoksuja.

Pyykkietikat ja joitakin pientuotanto tuotteita valmistuu edelleen Särkisalossa. 

Suurinta osaa Saaren Taika tuotteista ei ole koskaan valmistettukaan missään muualla, kuin täällä meillä. Ranskassa valmistuu vain pieni osa myymistämme joistakin saippuatuotteista. 

Vaikka me joskus saadaankin haukkuja, että joitakin tuotteitamme valmistetaan muulla kuin Suomessa, niin olemme silti eniten suomalaisia työllistävä pieni ekokosmetiikkayritys Suomen markkinoilla. Tämän voit tarkistaa ihan itsekin vaikkapa Asiakastieto -sivuilta yrityksen y-tunnuksella hakemalla, nimittäin suurin osa meidän suorista kilpailijoistamme työllistää 0-2 työntekijää. 

Pyrimme tukemaan pienimpiä

Olemme tehneet aikoinamme suomalaisia pienyrittäjiä koskevan vastuullisen periaatepäätöksen, jonka pohjalta pyrimme tukemaan suomalaisia pienyrittäjyyttä rajoittamalla tuotteidemme saatavuuden erikoisliikkeille halpaketjujen sijaan.

Saaren Taika onkin yksi harvoja menestyneitä kotimaisia ekokosmetiikka brändejä, jotka eivät ole antaneet tuotteitaan hintakilpailevien halpaketjujen valikoimiin, vaan päätöksellämme ohjaamme kuluttajia ostoksille pieniin kotimaisiin putiikkeihin.

Saaren Taika tuotteita löydät vain asiantuntevista ja henkilökohtaisesti palvelevista erikoisliikkeistä!

Miksi tuotantoa oli välillä muualla?

Kun Saaren Taika tuotemerkki syntyi omaan tarpeeseeni (koko elämän vaivannut käsi-ihottuma) vuoden 2017 lopulla, en osannut villeimmissä unelmissakaan arvata, että parin vuoden päästä kehittämääni saippuaa myytäisiin kymmenen tuhannen kappaleen kuukausimäärissä!

Kymmenen neliön tuotantotilasta muutto sadan neliön tiloihin yhden vuoden sisällä yrityksemme synnystä oli jo todella suuri harppaus, ja suuri taloudellinen riski myöskin, tällaiselle yli 40 vuotta köyhyysrajan alapuolella eläneelle.

Pankit suhtautuivat jatkuvasti nihkeästi laina anomuksiimme, vaikka yrityksen liikevaihto kasvoi jo toisena vuonna yli 120% ja kolmantena jo yli 300%.

Kuinka varaton ja lainaa saamaton aloittava yrittäjä pystyisi ottamaan riskejä ja investoimaan suurempiin tiloihin? Ei mitenkään!

Sadan neliön tila Särkisalossa oli nimittäin auttamatta jäänyt jo pieneksi samana vuonna, kun sinne muutimme! Tiloihin mahtui työpisteet vain kahdelle työntekijälle ja saippuaa sekä muita tuotteita tehtiin parhaimmillaan 7:nä päivänä viikossa ja jopa 17 tuntisina työpäivinä. Kuka voi enempää edes vaatia?

Samaan aikaan niin raivostuneet jälleenmyyjät, kuin pettyneet kuluttaja-asiakkaammekin pommittivat meitä taukoamatta tuotteista, joita ei ollut riittävästi tai jotka oli jouduttu jättämään pois tuotannosta, jotta saatiin valmistettua edes niitä suosituimpia suunnilleen riittävästi kaikille halukkaille.

Tässä kohtaa ei ollut oikeastaan muuta vaihtoehtoa, kuin joko lopettaa myynti jälleenmyyjille ja pitää laaja valikoima eri tuotteita pelkästään omassa myynnissä tai etsiä sopimusvalmistajaa osalle tuotteista.

Koska kasvu on ollut koko ajan myös tärkeä tavoitteemme, emme nähneet ideaa alkaa pienentämään toimintaamme ja suututtamaan asiakkaitamme jättämällä tuotteita pois joko jälleenmyyjiltä tai kokonaan valikoimasta, ja siksi olen erittäin onnellinen, että löysimme Jackien, joka auttoi meitä paikkaamaan sen vajeen, jota itse emme pystyneet sillä hetkellä täyttämään.

Tänään voinkin todeta, että Jackien palkkaaminen kannatti, kuten kannatti myös oman pään pitäminen joidenkin ihmisten mielipiteistä huolimatta. Työllistimme nimittäin vuonna 2020 jo kokoaikaisesti 12 lähialueemme työntekijää, 10 suoraan meidän palkkaamina työntekijöinä, 2 freelancerina, vuonna 2021 työllistimme jo yhteensä 16 ja freelancerit päälle. Vuonna 2022 meitä on jo yli parikymmentä + freet!

Olemmekin Suomen eniten työllistävä luonnonkosmetiikkayritys, joka on käynnistänyt toimintansa noihin aikoihin. Verrokkina esim. vastaavat kilpailijamme, jotka työllistävät edelleen vain 0-2 työntekijää pelkästään Suomessa valmistetuilla tuotteillaan. Vastaaviin kilpailijoihimme verrattuna tuomme myös satoja tuhansia euroja enemmän verokertymää Suomelle joka vuosi.

Vuoden 2021 lopulla saimmekin mahdollisuuden suureen investointiin, kun saimme lainaa pankista kaksi kertaa kotimme verran ja panttasimme aivan kaiken mitä omistamme; kotimme, ensimmäisen liiketilamme (jonka rahoitin itse omista rahoistani sekä ottamallani kulutusluotolla), yrityksemme osakekannasta 100%, sekä tämän uuden liiketilan, jonne rakensimme uuden saippuatehtaan.

Jos epäonnistumme, menetämme aivan kaiken elämästämme. Menetämme yrityksemme, menetämme kotimme, menetämme liiketilamme.

Jos onnistumme.. Noh.. Riski oli silloin ottamisen arvoinen!

Varasto rakenteilla

Kattava valikoima, tyytyväiset asiakkaat

Tänään valikoimamme onkin jo todella kattava! Meillä on jälleen valikoimissa lähes kaikki kehittämäni palasaippuat, ne ihanat suosikit, joista kaikki meidät tuntevat. On pyykkietikat, joilla aloitimme, on sheavoide, joka on ehkä Suomen tunnetuin yksittäinen sheavoide.

Ja meillä on myös kasvojen ja vartalon ihonhoitoon laaja, laaja valikoima erikoistuotteita ja tietenkin kotiin liittyviä tuotteita, kuten hamam-pyyhkeet,  huonetuoksuja, kynttilöitä, keittiötarvikkeita jne.

Minulla on ollut lähes alusta asti tällainen jääräpäinen ajatus Saaren Taiasta yrityksenä, että annan Saaren Taikoja vain sellaisille jälleenmyyjille, jotka ovat pienyrittäjiä. Sellaisiin liikkeisiin, missä asiakas kohtaa myyjän ja saa neuvoja tuotteeseen liittyen, mikäli asiakkaalla on tuotteesta kysyttävää.

Saaren Taika tuotteet poikkeavat nimittäin kilpailevista tuotteista sillä tavalla, että meidän tuotteet on kehitetty oikeasti toiminaan iho-ongelmiin. En siis ole lähtenyt valmistamaan kosmetiikkaa siksi, että se on mukava harrastus, vaan siksi, että minulla on perinnöllinen vaikea atooppinen ekseema ihottuma, johon tarvitsin avun.

Ihottumat vaivasivat kuitenkin aina aikuisuuteeni asti ja pahimpina aikoina, kun käteni oli koko kämmenen alueelta vereslihalle raavittuna, on siihen kokeiltu jopa tekoihoa hoidoksi, mutta huonoin tuloksin.

Atooppinen ekseema ihottumani on ajoittain ollut niin pahana, että olen joutunut nukkumaan kortisonivoide hauteeksi laitettuna puuvillahansikkaan alle, jonka päälle on teipattu toinen hansikas tiukasti ranteen ympäriltä suppuun, etten vaan saa unissani raavittua ihoa enempää rikki!

Saaren Taika tuotteet auttavat siis silloin, kun kaikki muu on jo kokeiltu ja tätä palautetta monet asiakkaammekin meille lähettävät. Tästä syystä en halua, että Saaren Taikoja voi ostaa marketin hyllyltä, sillä mikäli asiakkaalla on ongelma, hän myös useimmiten tarvitsee apua sen ratkaisemiseen.

Silloin pelkkä hyllyltä silmäily ei tuo toivottua tulosta, vaan tarvitaan asiantuntija, jolle ongelman voi kuvailla ja joka sen perusteella osaa suositella tuotteen, joka todennäköisimmin ongelmaa helpottaa.

Tämä sopii yhteen myös pienyrittäjyyttä arvostavaan ideologiaani, sillä jos Saaren Taiat olisi saatavilla jokaisesta marketista, menisitkö sinä ostamaan sen sieltä pienestä erikoisliikkeestä, jonne sinulla ei muuten ehkä olisi asiaa?

Olen kuullut lukuisilta jälleenmyyjiltämme, että juuri Saaren Taika tuotteet ovat ne, jotka tuovat leivän pöytään ja muu myynti on pieniä sivuvirtoja tuloissa. Katteemme jälleenmyyjillemme on reilu ja reiluutta heitä kohtaan on myös sulkea pois suuret ketjut, jotka saattaisivat suurilla kertaostoillaan pakottaa kaikkien katteet alaspäin.

Tämä on toki oman kasvumme kannalta hieman hölmöä, sillä tuotteillemme sopivia pienyrityksiä ei välttämättä ole joka kunnassa ja markettimyynnillä saisimme huomattavasti enemmän volyymiä myyntiin, ja siten myös paljon enemmän rahaa itsellemme.  Tässä kohtaa kuitenkin linjaukseni yrityksemme periaatteista on rahaa painavampi ja samoin myös lojaaliuteni pienyrittäjille.

KUKA VALMISTAA SAAREN TAIKAA ULKOMAILLA?

Ensimmäisenä kerron kuka on se nainen, jolle olen uskonut salaiset reseptini suosituimmista tuotteistamme!

Löysin Jackien etsittyäni yhteistyökumppania kansainvälisissä ammattimaisissa kosmetiikanvalmistus ryhmissä. Muutamia henkilöitä haastateltuani nousi Jackie yli muiden! Jackie on ranskalainen saippuakäsityöläinen, jolla on kymmenien vuosien kokemus saippuan valmistuksessa. Hän on hieman pidemmällä keski-iässä, kuin minä ja omaa samanlaiset lähellä tuotetun, luonnollisuuden ja luontoystävällisyyden periaatteet kuin itsekin.

Jackie asuu sattumoisin myös pienessä muutaman sadan asukkaan kylässä, aivan kuten me Särkisalossa, jossa on 700 asukasta! Meri on myös hänelle tärkeä ja hänen kesäkauppansa sijaitsee Ranskan rannikolla, meren äärellä, aivan kuten meri on meitäkin lähellä täällä Särkisalossa!

Jackie pitää siis yhden naisen yritystä siellä Ranskassa ja on täystyöllistetty meidän saippuoilla 🙂 Ekologiselta kannalta ajateltuna ranskalaisten saippuoiden valmistus on ympäristöystävällisempää, sillä Jackie saa hyväksymämme ja testaamamme raaka-aineet lähes kaikki lähituotantona, kun taas meille tänne Särkisaloon jokainen raaka-aine toimitetaan erikseen, sheapuita ja oliivipuita, kun ei kasva Särkisalossa, eikä useita muitakaan kasveja, joiden raaka-aineita tarvitsemme. 

Muille ulkomailla valmistettaville tuotteille olemme etsineet vastuulliset ja sertifioidut valmistajat. Kynttilämme ja huonetuoksumme valmistuvat tarkalla käsityöllä pienessä perheyrityksessä Ruotsissa.

shampoon valmistus tehtaalla

Puolassa tuotteitamme valmistaa luonnollisen kosmetiikan kehittämiseen ja valmistamiseen erikoistunut kosmetiikkalaboratorio. Siellä, kuten kaikissa muissakin EU:ssa sijaitsevissa tai EU:hun myyvissä kosmetiikkaa valmistavissa tiloissa tai yrityksissä noudatetaan Euroopan kosmetiikkalainsäädäntöön liittyviä ISO-standardeja, jotka vaativat tiukkoja standardeja koko tuotantopolulle.

Eli aivan raaka-aineista lähtien, niiden säilyttämisestä valmiiseen tuotteeseen ja kaikkeen siltä väliltä. Tämä käsittää tiloista ja työntekijöistä lähtien jokaisen pienenkin seikan, joka voi olla kosketuksissa tai muulla tavoin läsnä itse raaka-aineeseen, siihen käytettävän välineen-, valmiin tuotteen- tai sen pakkauksen kanssa.

Tuotteiden raaka-aineilla on sertifikaatit mm. luonnollisuuteen, luomulaatuun ja vegaanisuuteen liittyen, sekä alkuperätodistukset ja analyysit tuotteen sisällöstä kaikkine pitoisuuksineen.

Jokaiselle tuotteelle suoritetaan laboratoriokokeet sen säilyvyyteen ja ominaisuuksiin liittyen, tuotteesta tutkitaan laboratorio-olosuhteissa mm. mikrobiologinen puhtaus ja vesiaktiivisuus.

Jokainen tuote-erä tarkastetaan erikseen sen valmistuttua.

Turkissa valmistutamme hamam pyyhkeemme toimittajalla, jonka työntekijöillä on eettisesti hyvät työolot ja hän on mm. vakuuttanut työntekijänsä. Pyyhkeet valmistuvat Öko-Tex sertifioidusta puuvillasta.

Myös muut ulkomailla valmistuvat tuotteemme noudattavat samaa linjaa. Raaka-aineilta vaadimme sertifikaatit ja tehtaiden tulee toimia vastuullisesti niin työntekijöitä, kuin ympäristöäkin kohtaan. 

aito ihana saaren taika hamam pyyhe

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.