Mitä kuuluu istuttamillemme puille, tulevaisuuden hiilinieluille?

Puiden sieppaaman hiilidioksidin lisäksi ne auttavat myös maaperää sieppaamaan merkittäviä määriä hiiltä.

Terve!

Yksi Saaren Taika brändin tärkeimmistä motoista, joka ohjaa suurta osaa brändimme tekemisistä, on ekologisuus ja mahdollisimman pieni hiilijalanjälki. Hyvittääksemme osan kuluttamistamme luonnonvaroista, olemme alkaneet istuttaa puita. Aloitimme tämän jo heti yrityksemme alkutaipaleella Isoluodon saarella vuonna 2017, mutta toimipaikan muuttaessa, jäi sinne istuttamamme puut sijoillensa ja aloitimme uuden puiden istutuksen täällä Taikalaaksossa, Kaukassalon puolella.

Vuoden 2019 aikana istutimme 60 metsäkuusen tainta, muutamia tyrnejä, mäntyjä, koivun ja pihlajan, ja tänä vuonna jo pari lehtikuusta. Puut toimivat kasvaessaan hiilinieluina ja torjuvat ilmastonmuutosta. Onkin tutkittu, että istuttamalla puita pystytään tehokkaimmin ehkäisemään ilmastonmuutoksen aiheuttamia ongelmia maapallolla. Puut paitsi imevät ilmasta hiilidioksidia, ne tarjoavat eläimille ja eliöille kodin sekä ravintoa.


Täällä Taikalaaksossa oli talon rakentajan peruja hyvä ja toimivaksi suunniteltu puutarha. Puutarhalta on myyty milloin perunaa, mansikkaa, omenaa ja ties mitä muuta! Talon tunteneilta kuultujen tarinoiden mukaan omenaa tuli parhaimmillaan useita peräkärryllisiä ja onhan meillä täällä edelleen suurin osa omenapuista ilostuttamassa kevättämme!

Kevät onkin täällä mielenkiintoista aikaa, kun saamme seurata ensin joutsenten ja kurkien muuton sekä pesinnät aivan läheltä ja sen jälkeen ihastella luumujen, kirsikoiden ja omenien kukintaa!

Luumupuita, kirsikkapuita ja omenapuita täällä on useita kymmeniä ja pian alkaakin kova kilpailu pihan pikkulintujen kanssa, että kuka ehtii syödä mehevät kirsikat ensimmäisenä 😀 Syksyllä taas peurat ja metsäkauriit tulevat napostelemaan omppumme ja luumumme.


Puiden istuttamisessa jännää on paitsi seurata niiden kasvua, niin jännittää selviävätkö ne yleensäkään seuraavaan vuoteen 😀 Tämän päivän tarkistuskierros kertoi, että suurin osa näytti selvinneen 🙂 Mielenkiintoista on seurata paljonko ne ehtivät tänä vuonna kasvaa!

Alue, jonne metsäkuuset istutimme on aika heinikkoista ja punkkista maastoa. Toistaiseksi olen selvinnyt ilman punkkeja, kunhan olen vain muistanut suihkutella Koti Saaressa -blogissa esittelemääni luonnollista tee-itse-punkkikarkoitatte. Ei jännitä mennä tuonne heinikkoon shortseissa ja paljaat jalat sandaaleissa, jos on suihkutellut kenkiin ja sääriin ”punkki hus!:ia” 😀 Neljäs kesä menossa ja suihkeen teho on edelleen oman kokemukseni mukaan lähes sata prosenttinen. Tämä on todettu niin monta kertaa, kun mieheni ei laiskuuksissaan ole suihkautellut sitä ja ulkoilun päätteeksi nypimme hänen vaatteistaan punkkeja ja meistä, jotka olemme suihkutelleen karkotetta, ei löydy yhtään 😀

Puutarhastamme enemmän kiinnostuneita neuvon siirtymään henkilökohtaiseen Koti saaressa -blogiini, jossa esittelen enemmän puutarhamme kukkia ja muita kasveja.

Tiesitkö?

Puut poistavat hiilidioksidia ilmakehästä fotosynteesin kautta ja varastoivat hiilen niiden lehtiin, oksiin, runkoon, kuoreen ja juuriin.

Noin puolet puun biomassan kuivapainosta on hiiltä. Yksi tonni hiiltä (C) vastaa n.  3670 kg hiilidioksidia (CO2). Keskiverto suomalaisen vuotuinen hiilijalanjälki (CO2) n. 10300 kg.

Puiden istutus auttaa myös sitomaan maaperää, joka ehkäisee ravinteiden huuhtoutumista ja tulvia.

Puiden istutus on tärkeässä asemassa myös biodiversiteetin säilymisessä, sillä puut tarjoavat suojaa, elinympäristön ja ravintoa eliöille ja eläimille.

Puiden lisäksi muutkin kasvit toimivat hiilinieluina. Kaikki kasvit käyttävät auringonvaloa energiana ja ottavat fotosynteesin kautta hiilidioksidia (CO2) ilmasta ja vettä maasta. Muuntamalla ne puuksi/kasviksi ne vapauttavat happea ilmaan. Puiden sieppaaman hiilidioksidin lisäksi ne auttavat myös maaperää sieppaamaan merkittäviä määriä hiiltä.

https://www.saarentaika.com/tiedatko-mita-tarkoittaa-kestava-kehitys/

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto ja vuosien syvällinen kokemus ihoon ja ihonhoitoon liittyen, erityisesti luonnollisten raaka-aineiden ja niiden vaikutusten osalta. Olen myös erikoistunut luonnonkosmetiikan valmistukseen, mikä on vahvistanut asiantuntemustani. Lisäksi minulla on lähes viiden vuosikymmenen kokemus vaikeiden ihosairauksien parissa, mikä on antanut minulle ainutlaatuista näkökulmaa ja asiantuntemusta alalla.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.