Miten rasvoittuvien hiusten Teepuushampoo on kehitetty täällä Saaren Taiassa

Miten rasvoittuvien hiusten Teepuushampoo on kehitetty

Rasvoittuville hiuksille kehitetty Teepuushampoo

Suurin osa luonnollisista Saaren Taika tuotteista on kehitetty omaan tarpeeseeni. Olen atoopikko ja lapsesta asti kärsinyt pahoista ihottumista ympäri vartaloani mm. silmäluomissa, kaulassa, taipeissa, kämmenessä, sormissa, päänahassa ja niin edelleen.

Teini-iässä, noin 14-16 vuotiaani, alkoi hiukseni rasvoittua todella nopeasti. Aamulla pestyt hiukseni alkoivat jo saman päivän iltapäivällä liimaantua poskiin ja näyttää rasvanaruilta, jotka valuivat pitkin päänahkaani. En vieläkään tiedä syytä tähän, mutta epäilen, että se voisi olla epäsäännölliset pesuajat, sekä liian voimakkaat pesuaineet. 

Elin silloin aikaa, jolloin karkailin kotoa ja viihdyin muiden karkulaisten kanssa huoltoasemilla, laivoilla, kaupungilla ja muualla rötöstellen ja vahinkoa aiheuttaen. Silloin tuli joskus pestyä hiuksia huoltoaeman vessoissa sen aikaisilla sitruunaisilla ja hiovilla käsienpesuaineilla.

Ei siis ihme, että päänahkani kosteustasapaino oli mennyt sekaisin, enkä ollut sitä vähävaraisena aikuisenakaan saanut korjattua, sillä shampooni oli monesti kaupan halpamerkkiä, eikä hoitoaineeseen aina ollut varaa. Enkä sitä paitsi vielä ymmärtänyt tuon taivaallista ihon tai päänahan kosteuttamisen tärkeydestä hiusten ja päänahan hyvinvoinnille!

Kun vuonna 2017 sitten, 41-vuotiaana, perustin Saaren Taika tuotemerkin, kehitin itselleni päänahan rasvoittumista ehkäisevän Teepuushampoon.

Teepuushampoon kehittämisen perusta

Saaren Taika tuotteiden kehittämisen perustana on erittäin korkealaatuiset raaka-aineet. Olin jo hyvin aikaisessa vaiheessa Saaren Taian tarinaa huomannut omakohtaisesti, että halvat raaka-aineet eivät tuottaneet haluttua tulosta ongelmaiselle iholleni.

Esim. kädessäsi ollut ekseemaihottuma paheni halvalla sheavoilla, mutta helpottui taas kalliilla. Syykin selvisi minulle; halvat sheavoit olivat kemiallisesti valkaistuja ja deodoroituja, jolloin niissä saattoi olla kemiallisia jäämiä ja niiden ihoa parantavat ravintoaineet olivat vähäisempiä, kuin käsittelemättömässä sheavoissa, joka, hassua kyllä, oli kalliimpaa. 

Sama periaate pätee aivan kaikkeen. Halvalla hinnalla on syynsä ja se on laadun heikkous.

Käsin koristeltuja teepuushampoo paloja kypsymässä laatikossa

Päänahan kutinaa ja hilseilyä hillitsevät ominaisuudet Teepuushampoossa

Koska olin kärsinyt myös päänahan kutinasta ja hilseilystä, tuli shampooni hillitä myös niitä ongelmia. Aiemmin kehittämäni Teepuusaippua oli tehokas hillisemään kutinaa ja yhdessä Kamomilla Sheavoiteen kanssa se oli parantanut kämmenessäni vuosia tai kymmeniä vuosia vaivanneen ekseema ihottuman, joten ajattelin samojen ainesosien hillitsevän kutinaa myös päänahassani. 

Lähdin siis kehittämään teepuuöljyä sisältävää palashampoota! Jotta shampoo sopii omalle erittäin herkästi reagoivalle iholleni, sen tuli sisältää niin vähän eri ainesosia, kuin mahdollista. Mitä vähemmän ainesosia, sen todennäköisemmin myös herkkäihoiset sietävät shampoota.

Teepuushampoon ja Teepuusaippuan ero

Saamme hyvin usein asiakkailtamme kysymyksiä siitä, että mikä ero on Teepuusaippualla ja Teepuushampoolla. Ainesosaluettelon mukaan ne näyttävät täysin samalta.

Iholle tarkoitettu palasaippua sisältää runsain määrin ihoa kosteuttavia öljyjä ja rasvoja. Nämä öljyt ja rasvat shampoossa saisivat hiukset tuntumaan rasvaisilta jo heti pesun yhteydessä, ja siksi shampoopalassa näiden ylimääräisten rasvojen määrää on vähennetty.

Teepuusaippua kuitenkin soveltuu myös hiustenpesuun, mikäli hiuksesi ja päänahkasi ovat kuivat. Jos taas kärsit rasvoittuvasta päänahasta, kuten itse, niin Teepuushampoo on sinulle paras vaihtoehto!

MIstä johtuu rasvoittuva päänahka tai rasvoittuvat hiukset?

Rasvoittuva päänahka on hyvin monen suomalaisen ongelmana. Nopeasti rasvoittuvan päänahan syitä voi olla useita, mutta yleisin syy on varmasti liian pesevät shampoot, joiden vuoksi päänahka kuivuu ja sen luonnollinen talin eritys häiriintyy. Tällöin päänahka pyrkii itse korjaamaan tätä epätasapainoa erittämällä lisää talia, joka taas näkyy rasvoittuvana päänahkana ja rasvoittuvina hiuksina. 

Markettien shampoot sisältävät usein sulfaatteja. Sulfaatit, eli SLS:t (Sodium Lauryl Sulphate, Sodium Lauret Sulphate, jne) ovat rasvaa tehokkaasti poistavia pinta-aktiiviaineita. Sulfaatit poistavat hiuksista ja päänahasta luonnollisen suojaavan rasvan, jonka vuoksi päänahka ensin  kuivuu ja alkaa kutisemaan, ja myöhemmin se alkaa erittämään enemmän talia kosteuttakseen itse itseään. 

Sulfaatit saavat tuotteen myös vaahtoamaan ja moni meistä ajatteleekin, että mikäli tuote ei vaahtoa kunnolla ei se myöskään pese kunnolla. Vaahto ei kuitenkaan pese ja vaahtoamatonkin tuote puhdistaa kyllä!

Miten Teepuushampoo hillitsee päänahan rasvoittumista?

Luonnonmukaiset Saaren Taika shampoot ja saippuat ovat tottakai sulfaatittomia! Teepuushampoon kehittämistyössä palashampoon sisältämän ylimääräisen rasvan määrä on optimoitu nopeasti rasvoittuvalle päänahalle sopivaksi ja itse itseäni koekaniinia käyttäen kehitin Teepuushampoosta sellaisen, että selvisin helposti seuraavaan aamuun ilman, että hiukseni näyttivät rasvaisilta.

Teepuun eteerisellä öljyllä taas on on antiseptisia ominaisuuksia ja se auttaa päänahan ongelmiin kuten hilseilyyn sekä kutinaan.

”Jo ensimmäinen pesukerta teepuushampoolla vei pois suurimman osan päänahkani karstasta ja kutina loppui myös. Vaikuttaa tosi hyvältä ja toimivalta. Nimimerkillä kaikkea mahdollista jo kokeiltu mutta vasta tämä tuntuu tepsivän.”

”Loistotuote! Vierastin pitkään ajatusta palasaippuasta, mutta tuote on helppokäyttöinen ja mikä tärkeintä toimiva. Ehdin testata monta muuta tuotetta ongelmalliselle päänahalle, mutta jo neljän pesun jälkeen verestävä, erittävä ihottuma on rauhoittunut hetkittäiseksi kutinaksi ja pitkin päätä olleet ruvet ovat hävinneet kokonaan. Helposti rasvoittuvat hiukset pysyvät myös puhtaan näköisinä kauemmin. Jää ehdottomasti käyttöön, sillä jos paraneminen jatkuu tätä tahtia, vuosikausia oireillut päänahka on ehjä parissa viikossa!”

"Saaren Taika Teepuushampoo toimii hyvin kiharille hiuksille. Hiukset ovat pesun jälkeen tuuheat ja pesukertojen määrä on harventunut. Aiemmin jouduin pesemään hiukseni päivittäin, nyt joka toinen tai kolmas päivä riittää. Shampoon puhtaat raaka-aineet eivät myöskään ärsytä ihoa tai aiheuta tuoksu- tai kemikaaliyliherkkyyttä. Vahva suositus."

Tällainen on siis tarina Saaren taika Teepuushampoon kehittämisen taustalla. 

Tutustu myös palasaippuoidemme kehittämiseen!

Tai katso kuinka kehitin Kamomilla Sheavoiteen ihottumaiselle kädelleni.

Osta luonnolliset, sulfaatittomat ja silikonittomat Saaren Taika shampoot ja hoitoaineet verkkokaupastamme, tai alla näkyvän tuoteupotuksen kautta!

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.