Miten rasvoittuvien hiusten Teepuushampoo on kehitetty täällä Saaren Taiassa

Miten rasvoittuvien hiusten Teepuushampoo on kehitetty

Rasvoittuville hiuksille kehitetty Teepuushampoo

Suurin osa luonnollisista Saaren Taika tuotteista on kehitetty omaan tarpeeseeni. Olen atoopikko ja lapsesta asti kärsinyt pahoista ihottumista ympäri vartaloani mm. silmäluomissa, kaulassa, taipeissa, kämmenessä, sormissa, päänahassa ja niin edelleen.

Teini-iässä, noin 14-16 vuotiaani, alkoi hiukseni rasvoittua todella nopeasti. Aamulla pestyt hiukseni alkoivat jo saman päivän iltapäivällä liimaantua poskiin ja näyttää rasvanaruilta, jotka valuivat pitkin päänahkaani. En vieläkään tiedä syytä tähän, mutta epäilen, että se voisi olla epäsäännölliset pesuajat, sekä liian voimakkaat pesuaineet. 

Elin silloin aikaa, jolloin karkailin kotoa ja viihdyin muiden karkulaisten kanssa huoltoasemilla, laivoilla, kaupungilla ja muualla rötöstellen ja vahinkoa aiheuttaen. Silloin tuli joskus pestyä hiuksia huoltoaeman vessoissa sen aikaisilla sitruunaisilla ja hiovilla käsienpesuaineilla.

Ei siis ihme, että päänahkani kosteustasapaino oli mennyt sekaisin, enkä ollut sitä vähävaraisena aikuisenakaan saanut korjattua, sillä shampooni oli monesti kaupan halpamerkkiä, eikä hoitoaineeseen aina ollut varaa. Enkä sitä paitsi vielä ymmärtänyt tuon taivaallista ihon tai päänahan kosteuttamisen tärkeydestä hiusten ja päänahan hyvinvoinnille!

Kun vuonna 2017 sitten, 41-vuotiaana, perustin Saaren Taika tuotemerkin, kehitin itselleni päänahan rasvoittumista ehkäisevän Teepuushampoon.

Teepuushampoon kehittämisen perusta

Saaren Taika tuotteiden kehittämisen perustana on erittäin korkealaatuiset raaka-aineet. Olin jo hyvin aikaisessa vaiheessa Saaren Taian tarinaa huomannut omakohtaisesti, että halvat raaka-aineet eivät tuottaneet haluttua tulosta ongelmaiselle iholleni.

Esim. kädessäsi ollut ekseemaihottuma paheni halvalla sheavoilla, mutta helpottui taas kalliilla. Syykin selvisi minulle; halvat sheavoit olivat kemiallisesti valkaistuja ja deodoroituja, jolloin niissä saattoi olla kemiallisia jäämiä ja niiden ihoa parantavat ravintoaineet olivat vähäisempiä, kuin käsittelemättömässä sheavoissa, joka, hassua kyllä, oli kalliimpaa. 

Sama periaate pätee aivan kaikkeen. Halvalla hinnalla on syynsä ja se on laadun heikkous.

Käsin koristeltuja teepuushampoo paloja kypsymässä laatikossa

Päänahan kutinaa ja hilseilyä hillitsevät ominaisuudet Teepuushampoossa

Koska olin kärsinyt myös päänahan kutinasta ja hilseilystä, tuli shampooni hillitä myös niitä ongelmia. Aiemmin kehittämäni Teepuusaippua oli tehokas hillisemään kutinaa ja yhdessä Kamomilla Sheavoiteen kanssa se oli parantanut kämmenessäni vuosia tai kymmeniä vuosia vaivanneen ekseema ihottuman, joten ajattelin samojen ainesosien hillitsevän kutinaa myös päänahassani. 

Lähdin siis kehittämään teepuuöljyä sisältävää palashampoota! Jotta shampoo sopii omalle erittäin herkästi reagoivalle iholleni, sen tuli sisältää niin vähän eri ainesosia, kuin mahdollista. Mitä vähemmän ainesosia, sen todennäköisemmin myös herkkäihoiset sietävät shampoota.

Teepuushampoon ja Teepuusaippuan ero

Saamme hyvin usein asiakkailtamme kysymyksiä siitä, että mikä ero on Teepuusaippualla ja Teepuushampoolla. Ainesosaluettelon mukaan ne näyttävät täysin samalta.

Iholle tarkoitettu palasaippua sisältää runsain määrin ihoa kosteuttavia öljyjä ja rasvoja. Nämä öljyt ja rasvat shampoossa saisivat hiukset tuntumaan rasvaisilta jo heti pesun yhteydessä, ja siksi shampoopalassa näiden ylimääräisten rasvojen määrää on vähennetty.

Teepuusaippua kuitenkin soveltuu myös hiustenpesuun, mikäli hiuksesi ja päänahkasi ovat kuivat. Jos taas kärsit rasvoittuvasta päänahasta, kuten itse, niin Teepuushampoo on sinulle paras vaihtoehto!

MIstä johtuu rasvoittuva päänahka tai rasvoittuvat hiukset?

Rasvoittuva päänahka on hyvin monen suomalaisen ongelmana. Nopeasti rasvoittuvan päänahan syitä voi olla useita, mutta yleisin syy on varmasti liian pesevät shampoot, joiden vuoksi päänahka kuivuu ja sen luonnollinen talin eritys häiriintyy. Tällöin päänahka pyrkii itse korjaamaan tätä epätasapainoa erittämällä lisää talia, joka taas näkyy rasvoittuvana päänahkana ja rasvoittuvina hiuksina. 

Markettien shampoot sisältävät usein sulfaatteja. Sulfaatit, eli SLS:t (Sodium Lauryl Sulphate, Sodium Lauret Sulphate, jne) ovat rasvaa tehokkaasti poistavia pinta-aktiiviaineita. Sulfaatit poistavat hiuksista ja päänahasta luonnollisen suojaavan rasvan, jonka vuoksi päänahka ensin  kuivuu ja alkaa kutisemaan, ja myöhemmin se alkaa erittämään enemmän talia kosteuttakseen itse itseään. 

Sulfaatit saavat tuotteen myös vaahtoamaan ja moni meistä ajatteleekin, että mikäli tuote ei vaahtoa kunnolla ei se myöskään pese kunnolla. Vaahto ei kuitenkaan pese ja vaahtoamatonkin tuote puhdistaa kyllä!

Miten Teepuushampoo hillitsee päänahan rasvoittumista?

Luonnonmukaiset Saaren Taika shampoot ja saippuat ovat tottakai sulfaatittomia! Teepuushampoon kehittämistyössä palashampoon sisältämän ylimääräisen rasvan määrä on optimoitu nopeasti rasvoittuvalle päänahalle sopivaksi ja itse itseäni koekaniinia käyttäen kehitin Teepuushampoosta sellaisen, että selvisin helposti seuraavaan aamuun ilman, että hiukseni näyttivät rasvaisilta.

Teepuun eteerisellä öljyllä taas on on antiseptisia ominaisuuksia ja se auttaa päänahan ongelmiin kuten hilseilyyn sekä kutinaan.

”Jo ensimmäinen pesukerta teepuushampoolla vei pois suurimman osan päänahkani karstasta ja kutina loppui myös. Vaikuttaa tosi hyvältä ja toimivalta. Nimimerkillä kaikkea mahdollista jo kokeiltu mutta vasta tämä tuntuu tepsivän.”

”Loistotuote! Vierastin pitkään ajatusta palasaippuasta, mutta tuote on helppokäyttöinen ja mikä tärkeintä toimiva. Ehdin testata monta muuta tuotetta ongelmalliselle päänahalle, mutta jo neljän pesun jälkeen verestävä, erittävä ihottuma on rauhoittunut hetkittäiseksi kutinaksi ja pitkin päätä olleet ruvet ovat hävinneet kokonaan. Helposti rasvoittuvat hiukset pysyvät myös puhtaan näköisinä kauemmin. Jää ehdottomasti käyttöön, sillä jos paraneminen jatkuu tätä tahtia, vuosikausia oireillut päänahka on ehjä parissa viikossa!”

"Saaren Taika Teepuushampoo toimii hyvin kiharille hiuksille. Hiukset ovat pesun jälkeen tuuheat ja pesukertojen määrä on harventunut. Aiemmin jouduin pesemään hiukseni päivittäin, nyt joka toinen tai kolmas päivä riittää. Shampoon puhtaat raaka-aineet eivät myöskään ärsytä ihoa tai aiheuta tuoksu- tai kemikaaliyliherkkyyttä. Vahva suositus."

Tällainen on siis tarina Saaren taika Teepuushampoon kehittämisen taustalla. 

Tutustu myös palasaippuoidemme kehittämiseen!

Tai katso kuinka kehitin Kamomilla Sheavoiteen ihottumaiselle kädelleni.

Osta luonnolliset, sulfaatittomat ja silikonittomat Saaren Taika shampoot ja hoitoaineet verkkokaupastamme, tai alla näkyvän tuoteupotuksen kautta!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.