Miten Saaren Taika eroaa kaikista muista luonnollisuutta ja vegaanisuutta lupaavista tuotteista?

Ensimmäisen kerran minulle esitettiin kysymys; miten Saaren Taika eroaa kaikista muista luonnollisuutta ja vegaanisuutta lupaavista tuotteista?

Katsotaanpas ihan ensiksi tuotteiden syntyyn liittyviä lähtökohtia.

 • Minä Johanna, eli tuotteiden kehittäjä, kärsin monista erilaisista ja vaikeista iho-ongelmista kuten stressiperäisestä ekseemasta, ihottumista, atooppisesta- ja herkästä ihosta. Suurin osa tuotteista onkin kehitetty omiin iho-ongelmiini, joihin lääketeollisuudesta, eikä vaihtoehtoisistakaan menetelmistä ole löytynyt apua. Jokainen tällainen tuote on ihan ensin itse omassa käytössä testattu ja toimivaksi todettu, vasta sen jälkeen on tuotetta lähdetty testauttamaan muilla samankaltaisesti oirehtivilla, jonka jälkeen sitä on vasta alettu valmistamaan kuluttajille. Sanoisinkin, että Saaren Taika eroaa kilpailijoistaan sillä, että tuotteet ovat vaikeisiin iho-ongelmiin suunniteltuja ja oikeasti niihin toimivia. Blogissa muuten Kamomilla-Sheavoiteemme teho, eli käyttäjien ennen ja jälkeen kuvia.

Entäpä se kemikaalittomuus? Moni merkki lupaa luonnollisuutta ja kemikaalittomuutta (tässä tarkoitetaan keinotekoisia kemikaaleja, sillä jokainenhan tietää, että jopa vesikin on kemikaali!), mutta kuitenkin tuotteista löytyy myös niitä haitallisia kemikaaleja.

 • Saaren Taian kemikaalittomuus-lupaus menee astetta kilpailijoitaankin pidemmälle. Esimerkiksi kaikki saippuamme, shampoomme, pyykkisaippuamme ja siivoussaippuamme valmistetaan kemikaalivapaaseen puhtaaseen lähdeveteen, eikä mihin tahansa pullotettuun ja ehkä jo hiukan vanhenemaan päässeeseenkin lähdeveteen, vaan ihan Saaren Taian pihalta löytyvän lähdevesipohjaisen kaivon tutkittuun, tuoreeseen ja puhtaaseen saaristolaislähdeveteen. Mikäli haluat siis vähentää aidosti kemikaalikuormitusta kehossasi ja vesistöissämme, niin valitset tällaisen veden kloori- ja kemikaalipuhdistettujen vesijohtovesien sijaan.
 • Missään Saaren Taian kosmetiikka- tai kodinpuhdistustuotteessa ei ole käytetty ainuttakaan keinotekoista ainesosaa. Jokaisen tuotteen kaikki raaka-aineet ovat siis luonnollisia. Ainesosat on myös aivan kaikki lueteltu läpinäkyvästi sekä kotisivuillamme, että tuotteen pakkauksessa. Emme käytä mitään piilotettuja ainesosia!

Miten Saaren Taian luonnollisuus eroaa muiden vastaavien tuotteiden luonnollisuudesta?

 • Saaren Taika tuotteissa käytetään mahdollisimman vähiä ainesosia. Emme “hienostuta” tuotteitamme pitkillä ja hienoilla ainesosaluetteloilla, vaan jokaisen tuotteen ainesosat pidetään niin vähäisinä kuin se suinkin on mahdollista, kuitenkin niin, että tuotteella saavutetaan sen haluttu teho.
 • Saaren Taika noudattelee tätä samaa linjaa kautta koko valikoiman, eli kun monilla vastaavilla tuotemerkeillä on osa valikoimaa luonnollista, on osassa valikoimaa käytetty myös keinotekoisia ainesosia. Saaren Taian koko valikoima on 100% luonnollinen.

Vegaanisuus?

 • Monilla vastaavilla tuotemerkeillä esim. joissakin voiteissa on käytetty ei-vegaanisia raaka-aineita, Saaren Taian koko valikoima on 100% vegaaninen.

Käsityö?

 • Saaren Taian tuotteet valmistetaan alusta loppuun käsin, jopa saippuoiden etiketit painetaan ja leikataan itse, saippuoiden käärimiseen käytetty ekosilkkipaperikin leikataan itse, pyykietikoiden ja deodoranttien tarrat asetellaan käsin, saippuat leikataan ja kääritään käsin. Missään kohtaa Saaren Taian tuotantoa ei ole koneellisia tuotantolinjoja.

Ympäristöystävällisyys ja työllistäminen?

 • Saaren Taika on allekirjoittanut yhteiskuntasopimuksen, jossa lupaa vähentää ympäristön kuormitusta kaikessa tuotannossaan, sekä edistää alueen työllisyyttä. Saaren Taialla ei olekaan työvoimana harjoittelijoita tai muita minimirahalla töihin pakotettuja, vaan jokainen työntekijä (tällä hetkellä yht. 6 henkeä) saavat oikeaa palkkaa, josta verot ja muut kulut maksetaan Suomeen.
 • Saaren Taika on myös lähtenyt kehittämään yrityksen nettopositiivisuutta eli pienentämään yrityksen hiilijalanjälkeä istuttamalla puita.
 • Saaren Taika on myös mukana pelastamassa Itämerta lahjoittamalla Itämerisaippuoidensa myynnistä lyhentämättömänä 5€/saippua John Nurmisen Säätiön kautta Itämeren pelastamiseen.

Avoimuus, läpinäkyvyys?

 • Saaren Taian tuotekehityksen, tuotevalmistuksen ja tuotemyynnin avoimuus on omaa luokkaansa ihan valtakunnan tasolla. Saaren Taika on tiettävästi ainoa alan yritys Suomessa, joka on avannut ovensa blogin, kuvien ja videoiden kautta kuluttajille näkemään ja kokemaan kuinka aidosti ekologiset Saaren Taika tuotteet valmistuvat. Saaren Taian blogissa pääsetkin seuraamaan miten historian kiehtomat artesaanisaippuat valmistuvat yksitellen Saaren Taikalaisten taitavissa käsissä, sekä pääset lukemaan tarkkaan valikoitujen ainesosien valintaperiaatteista, samoin kuin ihastelemaan sitä aitoa ja puhdasta saaristoluontoa, jossa tuotteet syntyvät luontoa ensin ajatellen.

Entäpä se tarina sitten? Jokaisella luonnonkosmetiikkafirmalla on tarinansa, miten Saaren Taika erottuu muista?

 • Saaren Taian tarina on aito selvitymistarina, joka alkaa vaikeista lähtökohdista ja elämän aallonpohjista jatkuen menestyksekkään kasvuyrityksen muodostumiseen läheisten ja Saaren Taika tuotteiden käyttäjien uskomattomalla kannustuksella! Saaren Taika tuotteet ovatkin osa suurempaa tarinaa, taistelua ja selvitymistä, jossa kuka tahansa vaikeuksiini samaistuva henkilö on osa tätä kasvutarinaa! Suuri kiitos siis tuestasi, ilman sinua, ei ole minua eikä Saaren Taikaa <3