Prebiootit ihonhoidossa, mitä tarkoittaa ihon mikrobiomi?

Probiootit ihonhoidossa - mitä tarkoittaa ihon mikrobiomi?

Prebiootit ihonhoidossa ja kodinhoidossa?

Prebiootteja on käytetty suun kautta jo iät ja ajat, ja niiden terveyshyödyt ovat kiistattomat, mutta tiesitkö, että prebiootteja voidaan käyttää myös kosmetiikassa ja ihonhoidossa?

Prebiootit ovat sulamatonta kuitua, jolla ruokitaan suolistossa eläviä mikrobeja, eli probiootteja, jotka ylläpitäessään elimistön hyvää bakteerikantaa edistävät terveyttämme.

Näitä samoja hyviä bakteereja käytetään nykyään myös kosmetiikassa sekä siivoustuotteissa, sillä kaikella, joka on kosketuksissa ihoomme, on vaikutusta myös terveyteemme kokonaisvaltaisesti. 

Tutkimusten mukaan kaupunkilaistunutta ihmiskuntaa uhkaa kroonistuneet sairaudet, kuten astma, allergiat, immuunihäiriöt ja monet muut, jotka saattavat kaikki johtua liian puhtaasta elinympäristöstä ja luontokosketuksen puutteesta

probiootit ihonhoidossa teksti kuvituskuva

Prebioottisilla kosmetiikkatuotteilla ihon mikrobiomi kuntoon?

Mikrobiomi on jokaisen ihmisen iholla elävistä mikrobeista muodostunut mikrofloora, eli mikrobiyhdyskunta. Se muodostuu meille jo syntymässä ja muuttuu elämämme varrella jatkuvasti. Teini-iässä mikrobiomin muutokset iholla voivat aiheuttaa iho-ongelmia, kuten aknea.

Kun ihomme mikrobiomi on epätasapainossa se saattaa näkyä ihollamme mm aknena, rosaceana eli ruusufinninä tai ihottumina. Siksi kaikella, mitä ihollemme laitamme, voikin olla suurempi merkitys ihomme ja samalla itsemme hyvinvoinnissa, mitä olemme aiemmin ymmärtäneet. 

Prebioottisilla tuotteilla autamme ihoamme luomaan hyville mikrobeille otolliset elinolosuhteet, jolloin ihollamme vallitsee hyvä mikrobiomin tasapaino, eikä haitallisille, iho-oireita aiheuttaville bakteereille jää elintilaa. 

Saaren Taika Ecolution - Ihon punoitusoireita vähentävä seerumi

Saaren Taian valikoimasta löytyy probioottiset mikrobiomia tasapainottavat tuotteet. Voit ostaa niitä verkkokaupastamme, tai alla näkyvän tuoteupotuksen kautta:

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.