Puiden istutusta uuden Taikatehtaan maastossa osa 3 ja miksi Saaren Taika on vihreää kosmetiikkaa

Saaren Taika Yrityksen nettopositiivisuus ja vastuullisuus Zero waste kosmetiikkaa Vihreää kosmetiikkaa

Heippa arvoisa lukijamme!

Pääsimme tänään istuttamaan 60 metsäkuusen tainta uuden Taikatehtaamme maastoon sekä yhden pihlajan. Puiden istutus on osa Saaren Taian nettopositiivisuuden kasvattamista.

Nettopositiivisuus tarkoittaa sitä, että yritys haluaa kantaa vastuunsa ympäristöstään antamalla osan kuluttamistaan luonnonvaroista takaisin, eli pienennämme yritystoiminnastamme aiheutuvia haitallisia vaikutuksia ympäristöömme.

puiden istutus vastuullinen yritys saaren taika nettopositiivisuus

Saaren Taika on yrityksenä vastuullinen myös monella muulla tapaa. Käytämme mm. lähes kaiken meille tulevan pakkausmateriaalin uudestaan mm. pakkaustäytteenä meiltä lähtevissä lähetyksissä. Jos siis pakettisi sisältä paljastuu pakkaustäytteenä pahvilaatikon palasia tai osoitetarrojen taustapapereita, niin tiedät, että olet tilaajana päässyt mukaan näiden materiaalien uusiokäyttöön sekä auttanut vähentämään uuden pakkaustäytteen valmistuksesta ja kuljetuksista aiheutuvaa ympäristötaakkaa.

Raaka-aine jätettä meillä syntyy 0%. Kaikki raaka-aine joka tänne tulee, käytetään. Kaikki raaka-aine joka täällä valmistetaan, käytetään, myös raaka-aine ”jätettä” myöten. Mm. Tyrniuutteen valmistuksesta jäävä ”tyrnimuru” käytetään Tyrnisaippuoissamme, eli mitään raaka-ainetta ei päädy täällä Taikatehtaalla jätteeseen.Zero waste kosmetiikka, vihreä kosmetiikka ja yrityksen nettopositiivisuus ovat verrattain tuntemattomia asioita vielä täällä Suomessa


Maailmalla taasen on jo herätty yritysten vastuullisuuteen ja sen sijaan, että pelkästään kulutettaisiin luonnonvaroja valmistaessa hyödykkeitä kuluttajille, yritykset pyrkivät teoillaan ja valinnoillaan palauttamaan ainakin osan niistä jollakin muodolla takaisin. Meillä nämä muodot ovat näkyvimmin tämä puiden istutus ja näkymättömämmin taas tuotteidemme suunnittelussa ja valmistuksessa tekemämme valinnat.Vihreän kosmetiikan olennaisiin määritelmiin kuuluu luonnolliset ainesosat tottakai, mutta on myös niin paljon muita seikkoja, joilla vihreää kosmetiikkaa määritellään!


✔️ Raaka-aineiden valmistusprosessi. Ettei raaka-aineen valmistuksen missään vaiheessa ole käytetty esim. kemiallisia menetelmiä (jäämät lopputuotteessa, kemiallisten puhdistusmenetelmien hiilijalanjälki) ja että raaka-aine on tuotettu vastuullisesti.

✔️ Lopputuotteen ainesosaluettelo. Onko kaikki tuotteessa käytetyt ainesosat oikeasti tarpeellisia (ylimääräinen tuotanto, kuljetus, jäte).

✔️ Pakkaus. Vihreässä kosmetiikassa ei käytetä muovipakkauksia ja pakkausten kierrätys on helppoa ja tarvittaessa ohjeistettua.

✔️ Ja meille saarentaikalaisille se kaikkein tärkein asia; miten ainesosat huuhtoutuvat pois tuotetta käytettäessä ja miten ne hajoavat kun ne päätyvät takaisin luontoon (biohajoavuus). Kaikki luonnollinen ei nimittäin ole biohajoavaa, saati myrkytöntä ympäristölle tai vesieliöille!

Lue lisää miten Saaren Taika on vihreää kosmetiikkaa:

https://saarentaika.com/saaren-taika-on-vihreaa-ja-zero-waste-kosmetiikkaa-tuotteissa-kaytetaan-vain-tarpeellisia-puhtaita-ainesosia-ja-valmistusprosessit-ovat-ekologisia/

Puiden istutuksesta voit lukea lisää blogistamme kategoriassa Vastuullisuus

Kiitos, että luit. Ja kiitos jos olet ostopäätökselläsi ollut mukana kestävämmän huomisen luomisessa <3

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.