Puiden istutusta uuden Taikatehtaan maastossa osa 3 ja miksi Saaren Taika on vihreää kosmetiikkaa

Saaren Taika Yrityksen nettopositiivisuus ja vastuullisuus Zero waste kosmetiikkaa Vihreää kosmetiikkaa

Heippa arvoisa lukijamme!

Pääsimme tänään istuttamaan 60 metsäkuusen tainta uuden Taikatehtaamme maastoon sekä yhden pihlajan. Puiden istutus on osa Saaren Taian nettopositiivisuuden kasvattamista.

Nettopositiivisuus tarkoittaa sitä, että yritys haluaa kantaa vastuunsa ympäristöstään antamalla osan kuluttamistaan luonnonvaroista takaisin, eli pienennämme yritystoiminnastamme aiheutuvia haitallisia vaikutuksia ympäristöömme.

puiden istutus vastuullinen yritys saaren taika nettopositiivisuus

Saaren Taika on yrityksenä vastuullinen myös monella muulla tapaa. Käytämme mm. lähes kaiken meille tulevan pakkausmateriaalin uudestaan mm. pakkaustäytteenä meiltä lähtevissä lähetyksissä. Jos siis pakettisi sisältä paljastuu pakkaustäytteenä pahvilaatikon palasia tai osoitetarrojen taustapapereita, niin tiedät, että olet tilaajana päässyt mukaan näiden materiaalien uusiokäyttöön sekä auttanut vähentämään uuden pakkaustäytteen valmistuksesta ja kuljetuksista aiheutuvaa ympäristötaakkaa.

Raaka-aine jätettä meillä syntyy 0%. Kaikki raaka-aine joka tänne tulee, käytetään. Kaikki raaka-aine joka täällä valmistetaan, käytetään, myös raaka-aine ”jätettä” myöten. Mm. Tyrniuutteen valmistuksesta jäävä ”tyrnimuru” käytetään Tyrnisaippuoissamme, eli mitään raaka-ainetta ei päädy täällä Taikatehtaalla jätteeseen.Zero waste kosmetiikka, vihreä kosmetiikka ja yrityksen nettopositiivisuus ovat verrattain tuntemattomia asioita vielä täällä Suomessa


Maailmalla taasen on jo herätty yritysten vastuullisuuteen ja sen sijaan, että pelkästään kulutettaisiin luonnonvaroja valmistaessa hyödykkeitä kuluttajille, yritykset pyrkivät teoillaan ja valinnoillaan palauttamaan ainakin osan niistä jollakin muodolla takaisin. Meillä nämä muodot ovat näkyvimmin tämä puiden istutus ja näkymättömämmin taas tuotteidemme suunnittelussa ja valmistuksessa tekemämme valinnat.Vihreän kosmetiikan olennaisiin määritelmiin kuuluu luonnolliset ainesosat tottakai, mutta on myös niin paljon muita seikkoja, joilla vihreää kosmetiikkaa määritellään!


✔️ Raaka-aineiden valmistusprosessi. Ettei raaka-aineen valmistuksen missään vaiheessa ole käytetty esim. kemiallisia menetelmiä (jäämät lopputuotteessa, kemiallisten puhdistusmenetelmien hiilijalanjälki) ja että raaka-aine on tuotettu vastuullisesti.

✔️ Lopputuotteen ainesosaluettelo. Onko kaikki tuotteessa käytetyt ainesosat oikeasti tarpeellisia (ylimääräinen tuotanto, kuljetus, jäte).

✔️ Pakkaus. Vihreässä kosmetiikassa ei käytetä muovipakkauksia ja pakkausten kierrätys on helppoa ja tarvittaessa ohjeistettua.

✔️ Ja meille saarentaikalaisille se kaikkein tärkein asia; miten ainesosat huuhtoutuvat pois tuotetta käytettäessä ja miten ne hajoavat kun ne päätyvät takaisin luontoon (biohajoavuus). Kaikki luonnollinen ei nimittäin ole biohajoavaa, saati myrkytöntä ympäristölle tai vesieliöille!

Lue lisää miten Saaren Taika on vihreää kosmetiikkaa:

https://saarentaika.com/saaren-taika-on-vihreaa-ja-zero-waste-kosmetiikkaa-tuotteissa-kaytetaan-vain-tarpeellisia-puhtaita-ainesosia-ja-valmistusprosessit-ovat-ekologisia/

Puiden istutuksesta voit lukea lisää blogistamme kategoriassa Vastuullisuus

Kiitos, että luit. Ja kiitos jos olet ostopäätökselläsi ollut mukana kestävämmän huomisen luomisessa <3

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.