Roskaruoka, herkut, alkoholi ja ihon hyvinvointi

Roskaruoka, herkut, alkoholi ja ihon hyvinvointi

Miten epäterveelliset elämäntavat vaikuttavat ihon terveyteen

Sanotaan, että ihosi on elämäntapojesi peili ja se on pitkälti totta. Ihosi hyvinvointiin vaikuttaa arjessasi lähes kaikki. Stressi, kiire, juomisen unohtelu, ulkoilun puute ja syömäsi ravinto, huonot ihonhoitotuotteet, kaikki näkyvät ennen pitkää ihosi ulkonäössä.

Aivan kuten terveelliset elämäntavat ja ihollesi sopivat kauneudenhoitotuotteet näkyvät terveenä ja kauniimpana ihona. 

Ruokavalio ja akne

Joskus ennen muinoin on ollut lääketieteellisissäkin piireissä vallalla ajatus, että ruokavalio ei aiheuta aknea. Uudemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että runsaasti hiilihydraatteja ja sokereita sisältävä ruokavalio saa aknenkin villiintymään ja näin ollen etenkin akneen taipuvaisen ihon omaavien kannattaa kiinnittää huomiota myös ruokavalioonsa. 

Akneihon puhdistamiseen kannattaa käyttää Saaren Taika Teepuusaippuaa, jonka käytöstä olemme saaneet lukuisia palautteita akneihon hoidossa:

”Eri valmistajan vastaava tuote kuivatti ja kirveli ihoa, Saaren Taika Teepuusaippua ei ollenkaan. Noin viikon käytön jälkeen leuan alueen punoitus ja akne on vähentynyt huomattavasti, eikä uusia näppyjä ole tullut, vaikka stressi puski niitä esiin nopeaa tahtia. Hyvä ostos ja jää todellakin käyttöön!”

”Ensimmäisen kerran elämässäni kärsin aknesta 43-vuotiaana. Teepuusaippualla pesu aamuin illoin auttoi nitistämään ongelman parissa viikossa. Uskomaton tuote!”

”Jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen ihon rasvaisuus väheni. Näppylät ovat vähentyneet ja näppylöiden jättämät jäljet selässä ovat alkaneet haalistua.”

Rasvaiset ruuat voivat tukkia ihohuokosia

Rasvaiset herkut, kuten esim. pikaruoka, sipsit ja suklaa voivat joillakin aiheuttaa kasvojen ihon rasvoittumista ja finnien syntymistä. Kasvojen kuorinnalla voit hillitä tätä tunnetta. 

Samea eloton iho

Jos ihosi tuntuu rasvaiselta ja samealta kannattaa ihon freesaaminen aloittaa hellävaraisella kuorinnalla. Kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa ihon pinnalta, jolloin ihosikin näyttää hehkuvammalta ja fressimmältä. Kuorinta edes auttaa myös ihonhoitotuotteiden imeytymistä ja näin saat niistä paremman tehon kasvojesi hoitoon!

Tukkeutuneet ihohuokoset

Joskus rasvaisella ruualla tai nameilla herkuttelu voi saada kasvojen ihohuokoset tukkiintumaan, mikä voi aiheuttaa ihon rasvoittumista tai finnien syntymistä.

Tukkiutuneille ihohuokosille kannattaa ottaa avuksi ihohuokosia syvältä puhdistava kasvonaamio, esim. Saaren Taian huippusuosittu Aktiivihiili Savinaamio, jonka savi imee ihohuokosten syvyyksistä epäpuhtauksia pois ja aktiivihiili taas hillitsee uusien näppyjen muodostumista.

Alkoholi kuivattaa ihoasi

Alkoholin nauttiminen saa joidenkin ihon kuivumaan tai punoittamaan ja syykin on selvä. Alkoholi voimakkaana diureettina saa nesteaineenvaihduntasi kiihdyksiin ja vessassa ravatessasi myös ihosi kuivuu nestetasapainon järkkyessä. 

Hyaluronihappo antaa välitöntä kosteutusta ja saa ihosi näyttämään hyvinvoivalta

Hyaluronihapposeerumi auttaa ihoasi välittömästi kosteutumaan ja sen vaikutuksesta puhutaankin neulattomana botoxina.

Hyaluronihappomolekyyli imee itseensä kosteutta (kasvovedestä tai kosteusvoiteesta), jolloin ihollasi näkyvät terävät juonteen loivenevat. Hyaluronihapon vaikutus näkyy lähes heti sen levittämisen jälkeen, joten se on mainio konsti saada juhlinnan aiheuttama ihon kuivuus katoamaan. 

Ihon punoitusta tasoittava kasvovoide

Alkoholi saa kasvojen ihon myös punoittamaan ja etenkin ruusufinnistä kärsiville alkoholi voi olla yksi rosacea oireiden laukaisija.

Saaren Taian luonnonkosmetiikka valikoimasta löytyy ihon punaisuutta vastaan tehoavia kasvovoiteita ja seerumeita, kuten tämä Rauhoittava hoitovoide ihon punoitusroireille.

Kurkkua, vihreää teetä, kamomillaa ja ruusunmarjaa sisältävä hoitovoide vähentää ihon punoitusta, rauhoittaa ja hoitaa tehokkasti ihoa.

Kurkku auttaa vähentämään punoitusta ja ihon turvotusta sekä viilentää ja kosteuttaa ihoa.

Erittäin antioksidanttinen vihreä tee auttaa parantamaan ihon tulehduksia.

Kamomilla kosteuttaa ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa sekä auttaa ihon paranemisessa.

Ruusunmarjan sisältämä E-vitamiini auttaa vähentämään ihoärsytyksiä ja ehkäisemään tulehduksia.

Tutustu myös muihin Saaren Taian ihon punoitusta vastaan taisteleviin kasvovoiteisiin

Terveelliset elämäntavat näkyvät myös iholla

Kannattaakin muistaa, että vaikka olisit hakkinut yhden tehokkaan ihonhoitouotteen vaikkapa aknea vastaan, niin yhdellä hyvällä tuotteella ei voi kumota usean muun seikan aiheuttamia haittoja uholla.

Jos siis huomaat, että hankkimasi ihonhoitotuote ei tunnu tehoavan, kannattaa pohtia onko elämäntavoissa muita seikkoja, jotka ylläpitävät ihon huonoa tilannetta. 

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.