Roskaruoka, herkut, alkoholi ja ihon hyvinvointi

Roskaruoka, herkut, alkoholi ja ihon hyvinvointi

Miten epäterveelliset elämäntavat vaikuttavat ihon terveyteen

Sanotaan, että ihosi on elämäntapojesi peili ja se on pitkälti totta. Ihosi hyvinvointiin vaikuttaa arjessasi lähes kaikki. Stressi, kiire, juomisen unohtelu, ulkoilun puute ja syömäsi ravinto, huonot ihonhoitotuotteet, kaikki näkyvät ennen pitkää ihosi ulkonäössä.

Aivan kuten terveelliset elämäntavat ja ihollesi sopivat kauneudenhoitotuotteet näkyvät terveenä ja kauniimpana ihona. 

Ruokavalio ja akne

Joskus ennen muinoin on ollut lääketieteellisissäkin piireissä vallalla ajatus, että ruokavalio ei aiheuta aknea. Uudemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että runsaasti hiilihydraatteja ja sokereita sisältävä ruokavalio saa aknenkin villiintymään ja näin ollen etenkin akneen taipuvaisen ihon omaavien kannattaa kiinnittää huomiota myös ruokavalioonsa. 

Akneihon puhdistamiseen kannattaa käyttää Saaren Taika Teepuusaippuaa, jonka käytöstä olemme saaneet lukuisia palautteita akneihon hoidossa:

”Eri valmistajan vastaava tuote kuivatti ja kirveli ihoa, Saaren Taika Teepuusaippua ei ollenkaan. Noin viikon käytön jälkeen leuan alueen punoitus ja akne on vähentynyt huomattavasti, eikä uusia näppyjä ole tullut, vaikka stressi puski niitä esiin nopeaa tahtia. Hyvä ostos ja jää todellakin käyttöön!”

”Ensimmäisen kerran elämässäni kärsin aknesta 43-vuotiaana. Teepuusaippualla pesu aamuin illoin auttoi nitistämään ongelman parissa viikossa. Uskomaton tuote!”

”Jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen ihon rasvaisuus väheni. Näppylät ovat vähentyneet ja näppylöiden jättämät jäljet selässä ovat alkaneet haalistua.”

Rasvaiset ruuat voivat tukkia ihohuokosia

Rasvaiset herkut, kuten esim. pikaruoka, sipsit ja suklaa voivat joillakin aiheuttaa kasvojen ihon rasvoittumista ja finnien syntymistä. Kasvojen kuorinnalla voit hillitä tätä tunnetta. 

Samea eloton iho

Jos ihosi tuntuu rasvaiselta ja samealta kannattaa ihon freesaaminen aloittaa hellävaraisella kuorinnalla. Kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa ihon pinnalta, jolloin ihosikin näyttää hehkuvammalta ja fressimmältä. Kuorinta edes auttaa myös ihonhoitotuotteiden imeytymistä ja näin saat niistä paremman tehon kasvojesi hoitoon!

Tukkeutuneet ihohuokoset

Joskus rasvaisella ruualla tai nameilla herkuttelu voi saada kasvojen ihohuokoset tukkiintumaan, mikä voi aiheuttaa ihon rasvoittumista tai finnien syntymistä.

Tukkiutuneille ihohuokosille kannattaa ottaa avuksi ihohuokosia syvältä puhdistava kasvonaamio, esim. Saaren Taian huippusuosittu Aktiivihiili Savinaamio, jonka savi imee ihohuokosten syvyyksistä epäpuhtauksia pois ja aktiivihiili taas hillitsee uusien näppyjen muodostumista.

Alkoholi kuivattaa ihoasi

Alkoholin nauttiminen saa joidenkin ihon kuivumaan tai punoittamaan ja syykin on selvä. Alkoholi voimakkaana diureettina saa nesteaineenvaihduntasi kiihdyksiin ja vessassa ravatessasi myös ihosi kuivuu nestetasapainon järkkyessä. 

Hyaluronihappo antaa välitöntä kosteutusta ja saa ihosi näyttämään hyvinvoivalta

Hyaluronihapposeerumi auttaa ihoasi välittömästi kosteutumaan ja sen vaikutuksesta puhutaankin neulattomana botoxina.

Hyaluronihappomolekyyli imee itseensä kosteutta (kasvovedestä tai kosteusvoiteesta), jolloin ihollasi näkyvät terävät juonteen loivenevat. Hyaluronihapon vaikutus näkyy lähes heti sen levittämisen jälkeen, joten se on mainio konsti saada juhlinnan aiheuttama ihon kuivuus katoamaan. 

Ihon punoitusta tasoittava kasvovoide

Alkoholi saa kasvojen ihon myös punoittamaan ja etenkin ruusufinnistä kärsiville alkoholi voi olla yksi rosacea oireiden laukaisija.

Saaren Taian luonnonkosmetiikka valikoimasta löytyy ihon punaisuutta vastaan tehoavia kasvovoiteita ja seerumeita, kuten tämä Rauhoittava hoitovoide ihon punoitusroireille.

Kurkkua, vihreää teetä, kamomillaa ja ruusunmarjaa sisältävä hoitovoide vähentää ihon punoitusta, rauhoittaa ja hoitaa tehokkasti ihoa.

Kurkku auttaa vähentämään punoitusta ja ihon turvotusta sekä viilentää ja kosteuttaa ihoa.

Erittäin antioksidanttinen vihreä tee auttaa parantamaan ihon tulehduksia.

Kamomilla kosteuttaa ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa sekä auttaa ihon paranemisessa.

Ruusunmarjan sisältämä E-vitamiini auttaa vähentämään ihoärsytyksiä ja ehkäisemään tulehduksia.

Tutustu myös muihin Saaren Taian ihon punoitusta vastaan taisteleviin kasvovoiteisiin

Terveelliset elämäntavat näkyvät myös iholla

Kannattaakin muistaa, että vaikka olisit hakkinut yhden tehokkaan ihonhoitouotteen vaikkapa aknea vastaan, niin yhdellä hyvällä tuotteella ei voi kumota usean muun seikan aiheuttamia haittoja uholla.

Jos siis huomaat, että hankkimasi ihonhoitotuote ei tunnu tehoavan, kannattaa pohtia onko elämäntavoissa muita seikkoja, jotka ylläpitävät ihon huonoa tilannetta. 

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.