Saaren Taika® Imurointipuuteri vanhojen talonpoikaisrokokoo tuolien pelastajana

Tervehdys arvoisa lukijani!

Olenkohan muistanut kertoa sinulle, että ostin tuossa taannoin kaksi aivan ihanaa talonpoikaisrokokoo tuolia aika halvalla, 20€/kappale ja ne ovat siitä asti koristaneet makuuhuonettamme?

Tuolit olivat päässeet hiukan huonoon kuntoon ja olenkin suunnitellut maalaavani ne Soman Tupa nimisestä ihanasta sodankyläläisestä kaupasta tilaamallani kalkkimaalilla ja ehkäpä koristelen vielä pyöreät kulmat samasta paikasta tilaamallani krakleerausaineella. Soman Tuvasta saa muuten ihanien sisustujuttujen lisäksi Saaren Taika®a, joten kannattaa kurkata heidän valikoimaansa 🙂

Maalit ovat matkalla, sillä tilasin ne viikonlopun aikana, toimitus on kyllä varmasti nopea, sillä tilaus valmis -vahvistuskin ehti jo viikonlopun aikana kilahtaa sähköpostiini! Olen aika innoissani ja samaan aikaan myös jännittynyt, en ole nimittäin huonekaluja aikaisemmin tuunaillut, tuunailuksihan tämä lasketaan, koska en entisöi näistä alkuperäisen näköisiä. Maalin väri oli muuten Vanha Valkoinen 🙂

Istuinosat haluan säilyttää entisellään, koska tykkään vaaleanvihreästä ja istuimet näyttävät hyväkuntoisilta tahroja lukuunottamatta.

Tahroista päästäänkin seuraavaan Saaren Taika® tuotteeseen, nimittäin puhdistavaan/raikastavaan imurointipuuteriin 🙂 Olen aikaisemmin käyttänyt imurointipuuteria koiran pedin raikastamisessa ja nyt ajattelin kokeilla sitä näihin tuolien istuinosiin. Kuten kuvista näkyy, ovat ne aika likaantuneet ja tahraiset.

Istuinosat olivat irtonaiset, joten ne lähtivät aivan helposti irti. Asetan ne tällaisen pahvilaatikon päälle, jotta olisi hiukan helpompaa sirotella imuorintipuuteria kauttaaltaan niille, lattialla tämä operaatio olisi selkävaivaiselle liian hankalaa..

Toistaiseksi minulla ei oli sirotinkippoa imurointipuuterille, joten käytän apuna sihtiä.

Saaren Taika® imurointipuuterit toimitetaan ekologisesti täyttöpusseissa jonka mukana saat kauniin etikettitarran, sillä suurimmalla osalla käyttäjiä saattaa löytyä kotoa tyhjä maustepurkki, pilttipurkki tai vastaava astia johon imurointipuuteria voi laittaa käyttöä varten. Kaada puuteri kotona haluamaasi sirotinastiaan ja liimaa kaunis tarra päälle. Näin säästämme yhdessä luontoa ja harjoitamme kiertotaloutta yhden purkin verran kerrallaan. Luonto on rakas meille kaikille!

Koska istuimet ovat kauttaaltaan aika tahriintuneet, sirottelen imurointipuuteria kunnon kerroksen koko alalle.

Jätän imurointipuuterin vaikuttamaan noin puoleksi tunniksi, siksi aikaa siis, kun kirjoitan alun tälle bloggaukselle. Imurointipuuterissa on muuten ihanan raikas ja hedelmäinen greipin tuoksu, todella ihana tuoksu, varmasti useimmat tykkäävät tästä!

Puolen tunnin vaikutusaika riitti mainiosti raikastamaan tunkkaiset istuintyynyt, mutta tahranpoistossa olisi ollut kyllä hiukan toivomisen varaa!

Käytin apuna kuivaa mikrokuituliinaa jolla kevyesti hankasin imurointipuuteria kankaan pinnassa. Lopuksi imuroin puuterin pois.

Tahrat haalenivat hiukan ja mietin nyt jälkeenpäin, että olisi pitänyt ehkä jättää imurointipuuteri vaikuttamaan myös hankaamisen jälkeen joksikin aikaa? Pesua en uskalla näille istuinosille ajatella, sillä minussa ei ole sen vertaa entisöijän vikaa, että uskaltaisin alkaa päälikankaita irrottelemaan pesua varten, enkä varsinkaan uskalla pestä päällisiä näinensä, ne saattavat sisältää täytteenä vaikka meriheinää tai jouhia jotka saattavat alkaa homehtumaan??

Tunkkainen tuoksu on nyt kuitenkin poissa ja tahrat hiukan haalistuneemmat, ehkäpä nämä nyt menevät sitten näin 🙂

Alla vielä ennen ja jälkeen kuvat istuimista.

Ehkäpä ne tahrat hiukan haalenivat, saattaa olla, että uusin imurointipuuterikäsittelyn vielä ja jätän hankaamisen jälkeenkin vaikuttamaan vähäksi aikaa. Nyt sitten odotellaan niitä maaleja!

Raikas ja hedelmäinen Greippi Imurointipuuteri

Luonnollista greipin eteeristä öljyä sisältävä imurointipuuteri soveltuu kotisi tekstiilipintojen puhdistukseen ja raikastamiseen. Imurointipuuteria käytetään ripottelemalla sitä raikastettavalle pinnalle kuten sohvat, matot, kangasistuimet, lemmikinpedit, koristetyynyt, verhot, patjat jne. Puuterin annetaan vaikuttaa noin puolesta tunnista eteenpäin. Voit tehostaa sen vaikutusta hankaamalla sitä kevyesti kuivalla sienellä tai liinalla kankaan pintaan ja jättämällä sen vaikuttumaan. Lopuksi puuteri poistetaan tekstiilistä imuroimalla.

Saaren Taika® imurointipuuterit toimitetaan ekologisesti täyttöpusseissa jonka mukana saat kauniin etikettitarran, sillä suurimmalla osalla käyttäjiä saattaa löytyä kotoa tyhjä maustepurkki, pilttipurkki tai vastaava astia johon imurointipuuteria voi laittaa käyttöä varten. Kaada puuteri kotona haluamaasi sirotinastiaan ja liimaa kaunis tarra päälle. Näin säästämme yhdessä luontoa ja harjoitamme kiertotaloutta yhden purkin verran kerrallaan. Luonto on rakas meille kaikille!

Vegaaninen, luonnollinen, tuoksuna luonnollinen greipin eteerinen öljy, ei keinotekoisia hajusteita eikä lisäaineita!

200g täyttöpussi + etikettitarra

Ingredients: Natriumbikarbonaatti, Citrus paradisi, *Limonene (*esiintyy luonnollisesti eteerisessä öljyssä)
Ainesosat: Sooda, greipin eteerinen öljy

Varoitus! Saattaa ärsyttää ihoa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: