Saaren Taika on kolmen sukupolven naisten tunne, tietotaito ja kokemus luonnollisesta puhtaudesta, ihon- ja kodinhoidosta perinteisin menetelmin, kemikaalikuormamme vähentämiseksi, miesnäkökulmaa unohtamatta

Tervehdys arvoisa lukijani!

Sinä luultavasti tiedät minut, Johannan, jollakin tasolla Saaren Taian kautta, ainakin jos olet lukenut kotisivuiltamme Saaren Taian tarinaa tai lueskellut blogiani, mutta tiedätkö porukan joka on kuulunut vahvasti Saaren Taikaan sen synnystä lähtien? Lue eteenpäin niin esittelen heidät sinulle samalla kun kerron syistä miksi haluamme tehdä mahdollisimman kemikaalittomia tuotteita <3

Siemen Saaren Taian maanläheiselle toiminnalle ja yksinkertaisuuteen perustuville konsteille on istutettu minuun varmasti jo lapsuudessa. Äitini äiti, minulle erittäin rakas ja tärkeä henkilö, jota kutsuttiin Muoriksi, oli erittäin maanläheinen ihminen ja tunsi vanhanajan konstit moneen ongelmaan. Ihailin Muoria ja hän olikin minulle melkein kuin toinen äiti! Muori ei ”nykyajan hömpötyksistä” välittänyt ja kaikissa arjen askareissakin helppous ja yksinkertaisuus olivat avainasemassa eikä turhia ”hienosteluja” harrastettu.

Oma kaipuuni yksinkertaisiin vanhanajan tuotteisiin ja raaka-aineisiin kumpuaa varmasti jo tuolta ajalta ja miksipä ei, kun kerran helpot ja yksinkertaiset konstit oli nähty ja toimiviksi koettu! Tätä yksinkertaisuuden kaipuuta olen elämässäni kantanut mukanani, kunnes pääsin sitä toteuttamaan Saaren Taian tuotteissa, joiden resepteissä vältellään ylimäräisyyksiä viimeiseen asti. Otetaan nyt vaikka esimerkiksi pyykkietikkamme. Emme lisää vettä laimentaaksemme pyykkietikkaamme, sillä mikäli kuluttaja haluaa laimentaa tuotteen tehoa, hän voi annostella sitä vähemmän tai lisätä vettä joukkoon itse, miksi siis maksattaa kraanavettä asiakkaalla?
Emme myöskään lisää emulgointiaineita saadaksemme etikan ja luonnolliset tuoksuaineet eli eteeriset öljyt sekoittumaan keskenään paremmin, koska pyykkietikkapulloa voi myös ravistaa, jolloin aineet sekoittuvat hyvin käytön ajaksi ja näin pystymme jättämään tuotteestamme pois taas yhden ylimääräisen kemikaalin.

Sama juttu myös muissa tuotteissamme. Emme lisää niihin säilöntäaineita emmekä muitakaan ylimääräisiä kemikaaleja. Kosmetiikkatuotteemme (voiteet, saippuat, deot, shampoot ja hoitoaineet) ovatkin tuorekosmetiikkaa nykypäivän kielellä, eli siis sitä samaa kosmetiikkaa, jota pääasiassa valmistettiin itse jo kymmeniä tai jopa satoja vuosia sitten.

Nykyään onkin puhuttu paljon kemikaalikuorman pienentämisestä, ihan ihmisten oman terveyden vuoksi, mutta myös maapallomme vuoksi. Itämeren leväongelma on puhuttanut paljon ihmisiä tänä vuonna ja tartuimmekin heti ”ongelmaa sarvista” ja lähdimme mukaan Itämeren pelastustalkoisiin kahdella ns. Itämerisaippuallamme, joiden myynnistä tilitämme 5€/saippua lyhentämättömänä John Nurmisen Säätiön kautta Itämeren pelastamiseen. Tunnistatkin nämä saippuat virallisesta Puhdas Itämeri -logosta ja tuolla 5:llä eurolla pystytään poistamaan hiukeat 25 kiloa levää merestämme!

Monet ihmiset ovat altistuneet jo niin suurelle määrälle keinotekoisia kemikaaleja mm. ruokapakkausten, kodin pesuaineiden, käyttämänsä kosmetikan ja vaatetuksen kautta, että useilla on alkanut esiintyä herkistymisetä ja jopa niin pahoja oireita kemikaaleista, että eivät voi enää liikkua missään missä on paljon hajusteita ilmassa, tai käyttää mitään keinotekoisia kemikaaleja sisältävää kosmetiikkaa. Tähän onneksi apuun on saatu paljon tuotteita, joissa nämä kemikaalit on minimoitu, kuten Saaren Taika tuoteperhe. Puhun kemikaalien minimoimisesta ja mahdollisimman vähistä kemikaaleista, vaikka kansan kielellä Saaren Taikahan on kemikaaliton. Kemikaaliton siksi, että emme käytä mitään keinotekoisia kemikaaleja, mutta oikeastihan kemikaaliton on väärä sana, sillä jokainen ainesosa, jopa pelkkä vesi, on virallisesti kemikaali. Kemikaalitonta kosmetiikkaa ei siis ole olemassakaan, sillä vaikka se olisi pelkkää ilmaa, on ilmakin kemikaali; itseasiassa sekoitus useita eri kemikaaleja kuten typpeä, happea, hiilidioksidia jne. Me ihmisetkin koostumme useista eri kemikaaleista kuten hiilestä, hapesta ja monesta monesta muusta ja siksi on hiukan harhaanjohtavaa puhua kemikaalittomista tuotteista 🙂

Meillä Saaren Taika tiimiläisillä on itsellämmekin paljon vastaavia ongelmia, mm. itse en voinut lapsena käyttää kaikkia vaatteita koska ”ne pistelivät”. Olin ihottumasta täynnä kouluikäisenä, niin täynnä, että koulu”kaverit” kiusasivat nimityksellä ”rupinaama” , ”rupisammakko” jne. Äidilläni on aina ollut todella kuiva iho ja mm. sääret ovat olleet hänen ongelmaisin kohtansa aina tänne eläkeikään asti, kunnes äiti alkoi käyttämään Saaren Taika suolasaippuaa, joka auttoi merkittävästi hänen kuivan ihon ongelmaansa. Näitä ongelmia on koitettu aiemmin ratkoa lääkärin kanssa erilaisilla apteekin voiteilla ja myös vaihtoehtoisilla menetelmillä tuloksetta. Saaren Taika suolasaippuoilla äitini pääsi myös deodoranttien käytöstä kokonaan.

Itselläni on ihottumien lisäksi atooppinen iho, joka on todella herkkä hajustetuille saippuoille ja voiteille. Aiemmin elämässäni ei ollut kuin yksi ainoa voide, jota pystyin käyttämään koko vartalolle ja sen tuonti Suomeen harmikseni lopetettiin jokunen vuosi sitten ja jouduin aina tilaamaan isomman erän voidetta Ruotsista. Nykyään voidejuttu ei onneksi ole ongelma, sillä Saaren Taialla on useita voiteita, joista kaikki sopivat iholleni oikein hyvin 🙂 Tämänhetkiset lempparini ovat Manteliöljy Sheavoide ja ihanan tervan tuoksuinen  Tervavoide, joka on sama Manteli Sheavoide, mutta ilman eteerisiä öljyjä ja aidolla suomalaisella mäntytervalla, ja tietty korvaamattomana käsi ihottumaani Kamomilla Sheavoide! Katso muuten linkistä kuvat todella pahaksi äityneestä ihottumastani joka parani lähestulkoon täysin 5vrk Kamomilla Sheavoiteen käytöllä. Ilokseni en ole kortisonivoiteita tarvinnut enää sen jälkeen, kun kehitin tämän voiteen itselleni!

Iho-ongelmieni lisäksi minulla on voimakas hien eritys, jonka olen saanut todella hyvin kuriin Veera suolasaippualla, ja rasvoittuva tukka, joka ei enää rasvoitu, kun käytän Saaren Taika Teepuushampoota 😀

Tyttärelläni on myös herkkä ja ongelmallinen iho, jonka hoidossa Saaren Taika tuotteet ovat auttaneet. Pojallani on astmaa ja erilaisia herkkyyksiä, joiden kanssa eläminen on myös helpottunut huomattavasti, kun kotonamme ei enää lutrata voimakkailla pesuaineilla ja keinotekoisilla aineksilla höystetyillä ihonpuhdistustuotteilla!

Miehelläni taasen on pintakuiva kasvojen iho, jota hän hoitaa Saaren Taian Pellavansiemenöljy Sheavoiteella. Voide sopii ikääntyvälle iholle erittäin hyvin, sillä se on hieman voimakkaammin kosteuttava tehovoide 🙂

On myös muunlaisia tarpeita joihin olemme tuotevalikoimallamme vastanneet kuin pelkät iho-ongelmat, esim. autonkorjaajien kädet sekä muiden sellaisten, joille työn tai harrastuksen puolesta tulee niin pinttynyttä likaa käsiin, ettei se lähtisi pois muilla kuin voimakkailla kemiallisilla aineilla. Tässä oma isäni käsineen on astunut mukaan Saaren Taian tuotekehittelyyn, sillä isäni rakentelee vanhoja autoja ja kätensä ovat vuosien rassailun myötä olleet myös sen näköiset. Koskaan ne eivät ole lähteneet puhtaiksi näin hyvin kuin kehittämälläni Rasvanäpin Saippualla, joka ei sisällä ainuttakaan myrkyllistä, voimakasta tai keinotekoista kemikaalia. Rasvanäpin Saippuassa on ainoastaan saippuoitua kookosöljyä ja -rapsiöljyä, sekä likaa irroittavana tehoaineena reilun kaupan naisten keräämän luomukahvin poroja.

Blogista löytyy artikkeli ennen ja jälkeen kuvineen Rasvanäpin Saippualla pesemisestä, jonka pääset lukemaan tästä: www.saarentaika.com/esittelyssa-saaren-taika-rasvanapin-saippua.

Myös ekologisempien siivousaineiden tarpeeseen vastasimme kehittäessämme täysin ekologisen ja erittäin tehokkaan Saaren Taika Siivoussaippuan perinteisellä Marseillesaippuan reseptillä. Marseillesaippua on ollut ekoilua harrastavien ihmisten suosiossa siivouksessa jo pitkään, mutta iholle suunniteltu Marseille sisältää liikaa rasvaa siihen tarkoitukseen, joten kehitimme vartavasten siivoamiseen täydellisesti sopivan Siivoussaippuamme. Jätimme Siivoussaippuastamme vielä kiistellyn palmuöljyn pois, joka alkuperäiseen Marseillensaippuaan oikeasti kuuluisi. Siivoussaippuastamme löytyykin lukuisia blogikirjoituksia ja sen teho pinttyneellekin lialle on kiistatta markkinoiden parasta luokkaa!

elma,

Katso blogista mihin kaikkeen Siivoussaippua käy (ennen ja jälkeen kuvat) https://saarentaika.com/saaren-taika-siivoussaippua-ekologinen-vaihtoehto-kodin-kaikkeen-siivoukseen-kay-jopa-auton-pesuun-seka-puutarhakalusteiden-pesuun/

Lue blogista Saaren Taika® Siivoussaippuan eri käyttökohteet sekä ennen jälkeen kuvat pesutuloksesta: https://www.saarentaika.com/ekosiivous/

Olemme siis koko tiimi varsin kokeneita erilaisten iho-ongelmien ja kemikaalien aiheuttamien haittojen suhteen, ja siksi myös hyvin päättäväisiä löytämään sellaiset vaihtoehdot, jotka helpottavat elämäämme tuollaisten ongelmien kanssa 🙂 Ja onhan apunamme tottakai myös meidän ulkopuoliset testaajamme, joita pääsee ilmoittautumaan mukaan esim. somekanaviemme kautta. Viimeisimpänä testauksessa on ollut psoripäänahalle kehittämäni Vihreä Tee & Kamomilla Shampoopala, joka on osalle testaajistamme tuonut apua ongelmaansa.

Testaajan kokemus:
Ensin vähän taustaa…
Minulla on yli kolmekymmentä vuotta sitten todettu psoriasis. Se on aina ollut melko lievänä. Viimeisten vuosikymmenten aikana ainoa oireileva alue on ollut päänahkani. Se on myös reagoinut voimakkaasti mm. murheisiin ja stressiin eikä ole kai koskaan ollut täysin oireeton. Kuivuuteen ja hilseilyyn taipuvaisessa päänahassani on paikoitellen ollut hyvinkin sitkeää ja paksua “psorikarstaa”, joka on tuntunut selkeinä kasoina hiusten joukossa. Käytössäni on ollut oikeastaan vain yksi kampaamotuotteiden luottoshampoo. Saman tuotesarjan muita hoitotuotteita olen käyttänyt, kun päänahka on ollut erityisen huonossa kunnossa. Aika ajoin olen sortunut muun merkkisiin tuotteisiin, mutta aina sen on saanut huomata lisääntyneenä kutinana ja kuivuutena päänahassa.
Hiukseni ovat aina olleet pitkät tai puolipitkät enkä juuri lainkaan ole käyttänyt niissä mitään muotoilutuotteita, värejä tai käsittelyjä. En edes muista, milloin niissä olisi ollut kiharat tai purkista saatavaa sävyä. Pesen yleensä hiukseni pari kertaa viikossa riippuen toki tekemisistä ja touhuista sekä vuodenajasta.
Nyt, kun sain vihiä siitä, että pääsisin testaamaan vihreätee & kamomilla shampoota, pyysin äitiäni tekemään päänahkani “psoritarkastuksen”. Se oli viikkoa ennen ensimmäistä vihreätee-kamomilla shamppoolla pesua. Silloinkin päänahassani oli reilusti juuri tuollaisia paksuja ja sitkeitä hilseileviä psorikohtia sekä punoittavia laikkuja.
Ensimmäinen kokemukseni uudesta shampoosta oli mieluinen. Se vaahdotti hyvin ja hiukset tuntuivat heti puhtailta. Menin nukkumaan märällä tukalla ja siitä huolimatta hiukset oli helppo harjata aamulla ja tuntuivat kuivina sileiltä ja pehmeiltä. Päänahassa en huomannut vielä ensimmäisen pesun jälkeen mitään erityistä, mutta toisaalta en tuntenut myöskään tavanomaista uuden tai vieraan shampoon tuomaa kutinaa, joka yleensä tuntui jo seuraavana päivänä, kun olin käyttänyt muuta kuin luottoshampoota. Näin ollen olin ja olen hyvin toiveikas!
Heti pari päivää ensimmäisen pesun jälkeen pyysin äitiäni taas tekemään päänahan tarkastuksen. Tälläkin kertaa psorilaikkuja oli, mutta pienempinä kasoina eikä hilsekarsta ollut niin tiukasti hiuksissa kiinni, kun sitä varovasti rapsutti.
Nyt kahden viikon käytön ja viiden pesun jälkeen istuin jälleen äitini eteen tarkastusta varten. Sitkeää psorikarstaa ei ollut oikeastaan lainkaan. Myös punoittavat laikut olivat hävinneet. Kuivuutta ja hilseilyä oli vielä jäljellä, mutta aivan selvästi päänahkani oli tullut paremmaksi! Hiukset puhdistuvat shampoolla helposti ja nyt olen käyttänyt Kamomilla hoitoainepalaa hoitamaan “ponihäntäkohtaa” ja latvoja. Hiukseni tuntuvat tuuheilta, elinvoimaisilta ja ne kiiltävät aiempaa enemmän. Mielestäni myös hiustenlähtö on vähentynyt. En ole huomannut, että hoitoaine vaalentaisi hiuksiani, mutta aivan varmasti se (tai shampoo tai molemmat yhdessä) on tuonut lisää kiiltoa. Väriltään hiukseni ovat perus maantienruskeaa ;o) ja aurinko kesäaikaan vähän raidottaa niitä.
Hoitoaine tuntui aluksi siltä, että jäiköhän sitä hiuksiin lainkaan, mutta harjatessa sen huomasi vaikka pelkän shampoopesun jälkeenkin koin hiukseni helposti harjattaviksi. Pihasauna oli huono paikka hoitoaineelle. Tuntui, että lämpö saa sen murenemaan, vaikka pala olikin tilassa hyvin alhaalla.
Kuten aiemmin kirjoitin, niin joko shampoo tai hoitoaine tai molemmat yhdessä ovat tehneet hiuksistani selvästi tuuheammat ja terveemmät.

Mikäli sinua siis kiinnostaa aidosti kemikaalittomammat tuotteet, niin suuntaa lähimmälle Saaren Taika jälleenmyyjälle.

Saaren Taikaa myyvät ihanat pienet liikkeet ja yrittäjät, joilta saat asiantuntemusta tuotteille sekä henkilökohtaista palvelua, löydät heidät tästä linkistä: www.saarentaika.com/jalleenmyyjat

Verkkokaupat on merkattu sinisellä, voit ostaa koko Suomen alueelta!

Kiitos, että luit. Ihanaa loppupäivää sinulle!

-Johanna

 

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.