Saaren Taika Särkisalosta

saaren taikaa Särkisalosta

Saaren Taian juuret syvällä Särkisalossa

Moikka moi!

Pitkästä aikaa blogiin ihan tavallistakin asiaa, eikä aina vain ihonhoito-ohjeita ja muuta sellaista, vaikka tärkeää tietoa sekin on; kertoa teille lukijoille miten voitte saada parhaimmat hyödyt tuotteistamme.

Mutta yhtä tärkeää on mielestäni kertoa välillä kuulumisiamme ja muuta vähän vähemmän ”virallista” asiaa täällä blogissa.

Ja nythän se ilo onkin tänne taas kirjoitella, sillä olemme vihdoin ja viimein päässeet muuttamaan takaisin kotiimme tänne Särkisalon kauniiseen saaristoidylliin.

Meillä nimittäin havaittiin viime syksynä mittava vesivahinko täällä meidän pääpaikassa eli Taikalaaksossa ja sen vuoksi tuotanto täällä oli useita kuukausia täysin katkolla ja joitakin kuukausia toimi vain vajaa teholla.

Jouduimme siis evakkoon täältä pitkäksi, pitkäksi aikaa ja sen vuoksi viime syksylle kaavailemani puiden istutukset jäivät toteutumatta, ja kärsimme myös pitkästä tuotantokatkoksesta Särkisalossa valmistetuille tuotteille. 

Nyt olemme vihdoin päässeet takaisin Särkisaloon ja vaikka meidän täysin uusi saippuatehtaamme Perniössäkin on jo tällä välin valmistunut ja käynnissä, tapahtuu kaikkien tuotteidemme ideointi, pohjatyö sekä suunnittelu edelleen täällä rauhaisassa Särkisalon saariston tunnelmassa.

Paljon on tapahtunut sillä aikaa.. Korona jatkaa kurittamistaan, sota on syttynyt Euroopassa ja kaikenlainen epävarmuus kaikkialla on lisääntynyt. Ei tässä itsekään enää tiedä, että selvitäänkö yrityksenä kaikkien näiden myllerrysten läpi ja se tuo tietenkin stressiä ja unettomia öitä 🙁

Förbyn satama Särkisalo sekä etualalla purjevene ja muita paatteja vierasvenelaiturissa

Särkisalon Förbyn vierasvenesatama ja joutsen tänään kuvattuna

Mitä kuuluu istetuille puillemme?

Istutimme pari vuotta sitten n. 60 havupuuta ja muutaman lehtipuun niiden lisäksi. Puut sijaitsevat omilla maillamme ja voimme seurata niiden kasvua ihan milloin vain haluamme. Ajatuksena on tuottaa maapallolle takaisin luonnonvaroja, mitä  yritystoimintamme kuluttaa. 

Ensi tekijöiksi päästyämme takaisin kotiin kävin tarkastamassa mitä istutetuille puille kuuluu. Siellä ne näytti kasvavan, hitaasti, mutta varmasti, ja suurin osa näytti selvinneen talvistakin. Se oli kiva huomata ja nyt voimme jatkaa puiden istuttamista myös jatkossa. 

Puun taimi Saaren Taian mailla Särkisalossa

Istuttamiamme havupuun taimia Taikalaaksossa

Käytämme ainoastaan uusiutuvaa energiaa tuotannossamme

Olen jo aikaisemmin kertonutkin teille, että aivan alusta asti on Saaren Taika tuotteet kehitetty ja valmistettu vain ekosertifioitua tuulivoimaa käyttäen.

Mutta nyt meillä on ilo kertoa, että iso osa Saaren Taika tuotteiden suunnittelusta, kehittämisestä sekä yrityksemme hallinnollisten asioiden hoitamisesta tapahtuu omavaraisesti aurinkoenergiaa käyttäen!

Meille on nimittäin tänne Taikalaaksoon valmistumassa 40:n aurinkopaneelin aurinkovoimala, jonka avulla saamme ison osan sähköstämme nyt tuotettua itse.

Olemme tästä luonnollisesti aivan hurjan innoissamme ja tulen esittelemään aurinkovoimalaa omassa blogissani myöhemmin keväällä. Tule sinne siis katsomaan, mikäli aurinkovoimalamme kiinnostaa 🙂

Taikalaakson aurinkovoimala maa-asennuksena

Taikalaakson aurinkovoimala

Luonnon syleilyssä, meren ympäröimänä

Täällä Taikalaakson suojaisan ympäristön sylissä, merten ympäröimänä, olemme pitkästä aikaa päässeet jälleen suunnittelemaan uusia tuotteita Saaren Taian valikoimaan.

Luonnon läsnäolo jokaisesta ikkunasta, jokaisella hengenvedolla, on kaikkinensa ympärillämme minne ikinä täältä menemmekään, tai minne ikinä täällä katseemme käännämmekään. 

Ne ovat ne syyt miksi haluamme, että tuotteisamme käytettävät ainesosat ovat ensisijaisesti luonnollisia sekä biohajoavia, ja ettei tuotteidemme käytöstä kertyisi jäämiä ympäristöön.

Tämän lisäksi kaiken tuotekehityksemme pohjana on vaativalle iholle toimivat tuotteet, eli sellaiset, jotka oikeasti rauhoittavat ihon tilaa, sekä oikeasti auttaa ihoa paranemaan ja uudistumaan, mahdollisimman luonnollisesti.

Kurjet Taikalaakson yllä eilen kuvattuna

Osta suositut Saaren Taika luonnonkosmetiikka tuotteet verkkokaupastamme tai alla näkyvän tuoteupotuksen kautta: 

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.