Tehokkaat välineet kasvojen kohottamiseen ja kiinteyttämiseen – Kattava opas kotona tehtäville kasvohoidoille

Tervetuloa kattavaan oppaaseemme kotona käytettävistä kasvojenhoitovälineistä! Tässä oppaassa syvennymme erilaisiin kasvojenhoitovälineisiin, jotka voivat auttaa sinua saavuttamaan ammattimaisia hoitotuloksia omassa kylpyhuoneessasi.

Kotikäyttöön tarkoitetut kasvojenhoitovälineet antavat näkyviä tuloksia, kun niitä käytetään oikein. Tavoitteenamme on avata tämä kiinnostava aihe perinpohjaisesti ja auttaa sinua valitsemaan juuri sinulle sopivat parhaat välineet.

Kotona käytettävien kasvojenhoitovälineiden monipuolinen kirjo

Kasvojenhoitovälineet kattavat laajan valikoiman erilaisia tuotteita, kuten rullia, jääpalloja, hierontalaitteita ja maskeja.

Tässä artikkelissa käytämme termiä ”kotona käytettävät kasvojenhoitovälineet” kuvaamaan kaikkia laitteita, jotka yleisesti liitetään ammattimaisten hoitoloiden tai kylpylöiden kasvohoitoihin ja jotka ovat saatavilla myös suurelle yleisölle.

Näiden välineiden tarkoituksena on matkia ammattimaisia kasvohoitoja, joita yleensä saa vain kauneushoitoloissa.

Kasvojenhoitovälineiden hyödyt liittyvät yleensä ikääntymisen merkkien, kuten juonteiden, veltostumisen, pigmenttihäiriöiden, turvotuksen ja sameuden, korjaamiseen.

Joillakin tekniikoilla voidaan myös hoitaa ihon epätäydellisyyksiä. Usein näitä välineitä käytetään ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä, jotta iho säilyisi nuorekkaamman näköisenä pidempään, eikä niinkään korjaamaan tiettyä ongelmaa.

Seuraavassa käsittelemme erilaisia työkaluja ja niiden sopivuutta eri tarpeisiin.

Kasvohierontalaitteet

Kasvohierontalaitteet ovat yksi yleisimmistä kotikäyttöön tarkoitetuista kasvojenhoitovälineistä. Ne voivat sisältää erilaisia hierontatekniikoita ja erilaisia materiaaleja.

Kasvohieronta on kokonaisuudessaan erittäin hyödyllistä iholle: tutkimukset ovat osoittaneet, että säännöllinen kasvohieronta voi todella parantaa ihon kuntoa.

Esimerkiksi eräässä tutkimuksessa havaittiin, että säännöllisen hieronnan avulla iho tuntui kiinteämmältä ja napakammalta.

Hieronnan hyödyt liittyvät pääasiassa verenkierron parantumiseen: tutkimus osoitti, että vain viiden minuutin päivittäinen kasvohieronta paransi verenkiertoa kasvoissa. Verenkierto tuo iholle ravinteita ja resursseja, joten parantunut verenkierto voi parantaa ihon kuntoa.

Usein kauneudesta puhuttaessa keskitytään kollageeniin, elastiiniin ja ihosolujen uusiutumiseen, ja nämä ovat tärkeitä asioita, tottakai, koska ne liittyvät ihon toimintaan sekä rakenteeseen. Kiinalainen lääketiede korostaa kuitenkin myös verenkiertoa, koska verenkierto on kaiken perusta, jolla voidaan vaikuttaa aivan kaikkeen!

Tässä joitakin parhaita kasvohierontatekniikoita, joihin voit tutustua

Gua sha-kasvohieronta

Gua sha on perinteinen kiinalainen hierontatekniikka, joka käyttää pientä kivestä valmistettua kaapimatyökalua verenkierron parantamiseen, kehon energian (chi) liikkumisen edistämiseen ja lymfakierron tehostamiseen. Gua sha-hieronta on hellävaraista ja tarkoitettu erityisesti kasvojen alueelle. 

Rullat

Rullat ovat aloittelijaystävällisempiä ja nimensä mukaisesti ne rullaavat ihoa hieroen. Rullat ovat saatavilla monissa eri muodoissa – jotkut ovat kaksipäisiä tai kaksipuolisia, toiset käyttävät ihoa stimuloivia värähtelyjä ja kaikissa on valikoima erilaisia materiaaleja. 

Jaderulla on jadekivestä tehty rulla, jota on käytetty kiinalaisessa ihonhoidossa jo vuosisatojen ajan.

Jaderullan tarkoitus on rullata kasvojen ja kaulan ihoa, mikä auttaa vaikuttamaan lymfakiertoon ja sitä kautta vähentämään turvotusta sekä terävöittämään kasvonpiirteitä esimerkiksi leukarajassa ja poskilla​.

Rullailu tuo iholle myös virkistävän tunteen, koska jade on huoneen lämmössä melko viileältä tuntuva kivilaji. Voit vielä korostaa vileyden tuntua laittamalla jaderullasi jääkaappiin n. 15 minuuttia ennen rullailun aloittamista.

Jaderullaa voi käyttää päivittäin tai joka toinen päivä, noin 2-3 minuuttia kerrallaan. Sitä suositellaan käytettävän normaalin ihonpuhdistuksen jälkeen, ja hoitotuotteet levitetään iholle vasta rullailun jälkeen.

Kuivakuppaus

Kuivakuppaus on perinteinen hoitomenetelmä, jota on käytetty tuhansia vuosia eri kulttuureissa ympäri maailman.

Kuivakuppaus on saavuttanut suosiota nykyaikana sen tehokkuuden ja monipuolisten hyötyjen ansiosta. Se tarjoaa lukuisia etuja parantamalla verenkiertoa, lievittämällä kipua ja rentouttamalla kehoa ja mieltä.

Kasvoille tarkoitettu kuivakuppaus on myös erittäin tehokasta. Se kiinteyttää ihoa, vähentää juonteita, vähentää turvotusta ja kirkastaa ihoa.

Kuivakuppauksella on ihon uudistumista stimuloiva vaikutus; se vahvistaa ihokudoksia ja edistää kasvojen ihon kollageenin tuotantoa. Tällöin uudet, terveet ihosolut nousevat ihon näkyvään kerrokseen nopeammin.

Lisäksi kuivakuppaus auttaa ihonhoitotuotteiden imeytymistä syvemmälle ihoon, jolloin niiden vaikutus tehostuu, sekä antaa iholle lisää kimmoisuutta.

Konjac-puhdistussieni

Konjac-puhdistussieni on hellävarainen ja tehokas ihonpuhdistussieni, joka on saanut alkunsa konjac-kasvista. Konjac on Aasian alueella kasvava kasvi, jonka juuresta valmistettu sieni tarjoaa lukuisia etuja ihonhoidossa.

Konjac-puhdistussieni tarjoaa useita etuja ihonpuhdistuksessa. Sen hellävarainen koostumus sopii kaikille ihotyypeille, ja se puhdistaa tehokkaasti poistamalla lian, meikin ja epäpuhtaudet. Tässä muutamia tärkeitä etuja konjac-puhdistussienelle:

  • Konjac-puhdistussieni tarjoaa hellävaraisen puhdistuksen, joka ei ärsytä tai vahingoita ihoa. Se sopii erinomaisesti herkälle iholle, ja sen luonnolliset kuidut auttavat poistamaan epäpuhtaudet tehokkaasti.
  • Konjac-puhdistussieni sopii kaikille ihotyypeille, mukaan lukien kuiva, öljyinen, normaali ja herkkä iho. Se ei kuivata tai rasvoita ihoa, vaan säilyttää sen luonnollisen kosteustasapainon.
  • Konjac-puhdistussieni tarjoaa hellävaraisen kuorinnan poistamalla kuolleet ihosolut tukkimatta ihohuokosia. Tämä auttaa parantamaan ihon tekstuuria ja antaa sille terveemmän ilmeen.
  • Säännöllisellä konjac-puhdistussienen käytöllä voit huomata ihon tekstuurin ja ulkonäön parantuvan. Iho näyttää raikkaammalta, heleämmältä ja nuorekkaammalta.
  • Konjac-puhdistussieni auttaa tehostamaan ihonhoitotuotteiden imeytymistä. Kun iho on puhdistettu perusteellisesti, se on vastaanottavaisempi hoitaville aineille, kuten kosteusvoiteille ja seerumeille.
Konjac-puhdistussieni

Konjac-puhdistussienen käyttö on helppoa ja vaivatonta.

  1. Ennen käyttöä liota konjac-puhdistussientä lämpimässä vedessä muutaman minuutin ajan. 
  2. Hiero kostutettua konjac-puhdistussientä hellävaraisin pyörivin liikkein kasvojen iholle.
  3. Huuhtele konjac-puhdistussieni huolellisesti käytön jälkeen ja purista ylimääräinen vesi pois.

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.