Testissä Saaren Taian hiustenlähtöä ehkäisevä shampoo

Testissä Hiustenlähtöä ehkäisevä shampoo

Voiko shampoolla ehkäistä hiustenlähtöä?

Hiustenlähtö, mitä se on ja voiko sitä hillitä?

Hiuksia lähtee ihmiseltä ihan normaalistikin useita kymmeniä päivässä, mutta on muutamia seikkoja, joiden vuoksi hiuksia saattaa irrota normaalia enemmän.

Päänahan psoriasis, päänahan ihottumat, tali-ihottuma ja atooppinen ihottuma voivat lisätä hiusten lähtöä entisestään. Myös ulkoinen rasitus, kuten harjaaminen ja kireä poninhäntä voivat lisätä hiusten irtoamista entisestään. 

Jotkin lääkkeet, kuten muutamat aknelääkkeet ja hormonilääkkeet saattavat aiheuttaa hiustenlähtöä ja itselläni esim. hiustenlähtö lisääntyi voimakkaasti erään ehkäisylaitteen asennuksen jälkeen. Olinkin kärsinyt tavallista voimakkaammasta hiustenlähdöstä vuosia sen jälkeen. 

Hiustenlähtöä aiheuttaa myös perinnölliset geenit sekä eräät sairaudet ja tällaiseen hiustenlähtöön on vaikeaa löytää apua pelkästään hiusten hoitotuotteilla, mutta hiustupen terveyttä ja päänahan hyvinvointia voidaan tukea ja jopa lisätä käyttämällä hiuspohjaa ravitsevia ulkoisia hiustenhoitotuotteita

Johannan hennot hiukset

Voimakas hiustenlähtö ehkäisymenetelmän vuoksi

Minulle asennettiin eräät Essure-kapselit ehkäisymenetelmänä, mutta asentava lääkäri unohti mainita niiden sisältävän itseäni allergisoivia osia ja sainkin melkoisia sivuoireita niistä mm. voimakas hiustenlähtö, nilkkojen turvotus ja selittämättömät nivelkivut. Essuret on sittemmin poistettu, joskaan toista ei saatu kokonaisena ulos ja osa siitä on edelleen elimistössäni tekemässä kiusaa.

Hiukseni ovat aina olleet hennot, ohuet ja niitä on varsin vähän. Siksi suhtauduin kauhulla hiusten lisääntyneeseen irtoamiseen, joka oli pahimmillaan niin voimakasta, että aamulla puetun mustan paidan selkämys ja hartiat olivat päivän aikana niin paksun kerroksen peitossa irtohiuksia, että paitaa piti usein putsailla hiuksista useita kertoja kesken päivän.

Olin itse ajatellut, että tämä on vaiva, josta kärsin lopun elämääni, enkä varsinaisesti etsinyt siihen tuotetta taikka apua.

Saaren Taika brändin perustajana minulla on kuitenkin velvollisuus ja etuoikeus kokeilla useita erilaisia luonnonkosmetiikan tuotteita mm. erilaisia luonnollisia ja sulfaatittomia shampoita.

Hiuspohjaa ravitsevat shampoot

Niin myös tätä shampoota kokeillessani. Shampoossa käytetyt raaka-aineet tukevat hiuspohjan hyvinvointia ravitsemalla hiuspohjaa runsailla vitamiineilla, mineraaleilla ja antioksidanteilla.

Shampoon suunnittelun pääpaino on ollut hiusten vahvistaminen hiuspohjan ravitsemisen kautta ja sitä kautta hillitä esim. ulkoisen rasituksen, tai vitamiinien ja antioksidanttien puutteesta johtuvaa ylimääräistä hiusten irtoamista.

Itse käytin pullon, toisen ja kolmannenkin, ennen kuin aloin huomioimaan, että paidan takapuoleni ei enää ole irtohiuksista koostuneen hiuskerroksen alla!

Hiuksia lähtee edelleen, mutta nykyään löydän paidastani vain muutaman irtohiuksen viikossa entisen satojen sijaan!

Voin siis hyvällä omalla tunnolla sanoa, että tästä shampoosta oli omalla kohdallani apua. En tiedä miten tarkalleen se Essure-kapselin nikkeliä sisältävä osa elimistössäni voi aiheuttaa hiusten lisääntynyttä irtoamista, enkä tosiaan ole edes 100-prosenttisen varma, että hiustenlähtöni johtui siitä, mutta se sattui ajankohdallisesti sopimaan tähän yllättäin ilmenneeseen vaivaan hyvin. 

Mitkä seikat lisäävät hiustenlähtöä

Muu kuin sairaudesta johtuva hiustenlähtö voi johtua monesta seikasta, kuten huonosta ravinnosta tai iän tuomista seikoista.

Mitkä ovat ne seikat, joiden tiedetään lisäävän ylimääräistä hiusten irtoamista?

Hiuksia tosiaan lähtee meiltä ihmisiltä ihan hiusten normaalin elinkaaren vuoksi, osa kasvaa, osa tippuu jne, eikä siihen kannata kiinnittää sen enempää huomiota, ellei hiustenlähtö tosiaan ole sen verran voimakasta, että kannattaa tarkastuttaa tilanne lääkärillä. 

Hiukset voivat irrota hormonitoiminnan muutosten vuoksi, stressin vuoksi, epäterveellisen ravinnon vuoksi jne. Monet sairaudet voivat aiheuttaa tilapäistä lisääntynyttä hiustenlähtöä, kuten kilpirauhasen ongelmat, flunssat, ihottumat, syövät jne.

Hormonaalisilla muutoksilla, kuten kuukautiskierrolla, hormonaalisella ehkäisyllä, raskaudella ja imettämisellä voi joillekin olla hiustenlähtöä lisäävä vaikutus. 

Miten hillitä hiustenlähtöä?

Hiuspohjan hyvinvointia voi lisätä käyttämällä ravitsevia hiustenhoitotuotteita, kuten ravitsevia shampoita, hoitoaineita tai hiusöljyjä, joilla voidaan  stimuloida päänahan pintaverenkiertoa ja auttaa näin hiustuppea saamaan ravintoaineita tehokkaammin. 

Ravinnon merkitys on myös suuri hiusten ja päänahan hyvinvointia ajatellen, ja kannattaakin varmistua riittävän vitamiinirikkaan ravinnon saamisesta. 

Hiuspohjaa ravitsevat saaren Taika shampoot

Hiustenlähtöä ehkäisevä shampoo vaurioituneelle, elottomalle ja hiustenlähtöön taipuvalle hiustyypille.

Uudistava shampoo on suunniteltu erityisesti vahvistamaan hiuksia ja ehkäisemään hiustenlähtöä tehokkaiden luonnollisten öljyjen ja kasviuutteiden avulla.

Shampoon sisältämät Jojoba-, avokado- ja arganöljy kosteuttavat runsaasti hiuksia ja siloittavat hiussuomuja.

Luonnolliset nokkos-, takiais-, rosmariini- ja laventeliuutteet sisältävät runsain määrin vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja, jotka ehkäisevät hiustenlähtöä, suojaavat tehokkaasti hiuksia ulkoisilta rasituksilta ja auttavat nopeasti vaurioituneiden hiusten korjaamisessa.

Jojobaöljy shampoossa kosteuttaa päänahkaa ja ravitsee hiuksia. Se sisältää runsaasti B-, C- ja E-vitamiineja, sekä sinkkiä ja kuparia. Jojobaöljy edistää hiusten kasvua ja ehkäisee hiustenlähtöä.

Avokadoöljy imeytyy syvälle hiuksen sisään kosteuttaen hiusta ja ehkäisten hiuksen katkeamista.

Arganöljy on yksi korkealuokkaisimmista öljyistä kauneudenhoidossa ja sitä kutsutaankin nestemäiseksi kullaksi! Sen edut hiuksille ovat ylivertaiset. Arganöljy sisältää runsaasti hiuksia syvältä kosteuttavia rasvahappoja sekä vitamiini E:tä, joka taltuttaa harottavat hiukset sekä lisää hiusten kiiltoa.

Nokkonen auttaa ehkäisemään hiustenlähtöä. Se on antimikrobista ja auttaa myös ehkäisemään hilseen syntymistä.

Takiainen parantaa hiusten kuntoa sekä vahvistaa hiusta. Se lievittää päänahan ärsytyksiä sekä edistää hiusten kasvua.

Rosmariini vahvistaa hiustuppea vähentäen hiustenlähtöä. Se stimuloi hiuspohjaa ja nopeuttaa uuden hiuksen kasvamista.

Laventeli edistää hiusten kasvua. Se rauhoittaa kutisevaa päänahkaa sekä ehkäisee hilseen syntymistä.

Olen käyttänyt shampoota vasta muutaman kerran, mutta huomasin jo vaikutuksen. Pesee hiukset tosi puhtaaksi eikä kampaan jäänyt lainkaan hiuksia. Tätä ihmettelin itsekin, sillä käytän pesun jälkeen aivan samoja hoitoaineita kuten aikaisemmin.

Saaren Taika Ecolution Tyrni Kehäkukka shampoo sisältää tyrni- rosmariini-, sitruunamelissa-, takiais-, laventeli, kehäkukka-, kamomilla-, minttu-, peltokorte- ja nokkosuutetta.

Shampoo vahvistaa hiuksia ja ehkäisee hiustenlähtöä. Se palauttaa hiusten kimmoisuuden sekä kiillon ja auttaa tasapainottamaan päänahan talin eritystä.

Tyrni parantaa verenkiertoa ja helpottaa tärkeiden rasvahappojen pääsyä hiuspohjan syvempiiin osiin. Tyrni auttaa ehkäisemään infektiota- ja tulehduksia.

Rosmariini vahvistaa hiustuppea vähentäen hiustenlähtöä. Se stimuloi hiuspohjaa ja nopeuttaa uuden hiuksen kasvamista.

Sitruunamelissa ehkäisee hiusten liiallista rasvoittumista. Se auttaa tasapainottamaan päänahan talin tuotantoa sekä rauhoittaa ärtynyttä päänahkaa. Sitruunamelissa ehkäisee myös hiustenlähtöä sekä toimii tehokkaana antioksidanttina.

Takiainen parantaa hiusten kuntoa sekä vahvistaa hiusta. Se lievittää päänahan ärsytyksiä sekä edistää hiusten kasvua.

Olen käyttänyt Tyrni kehäkukka shampoota muutamia viikkoja, ja hiustenlähtö on loppunut kokonaan eikä kutinaakaan juuri ole. Olen todella myyty tuotteeseen! Kaiken päälle shampoo on luonnonmukainen.

Saaren Taika Ecolution Curl Care shampoo erityisesti taipuisille ja kiharille hiuksille, mutta kosteuttavana shampoona sopii myös kuiville hiuksille. 

Shampoossa on käytetty tyrniuutetta sekä saippuakukan, eli rohtosuopayrtin uutetta.

Tyrni parantaa verenkiertoa ja helpottaa tärkeiden rasvahappojen pääsyä hiuspohjan syvempiiin osiin. Tyrni auttaa ehkäisemään infektiota- ja tulehduksia.

Rohtosuopayrtti puhdistaa hiukset liiallisesta rasvasta hellävaraisesti ja samalla rauhoittaa hiuspohjaa. Se on luonnollinen puhdistava yrttiuute, joka hellävaraisuutensa ja hoitavuutensa vuoksi sopii erityisesti kiharille hiuksille.

Shampoo sisältää chiansiemenistä ja pellavansiemenistä peräisin olevia polysakkarideja, jotka muodostavat joustavan ja kestävän kalvon hiuksille, auttaen näin hiuksia säilyttämään kiharat pidempään ja kestävämpinä.

Shampoon sisältämä Kerascalp on hiuspohjaa suojaava ainesosa, joka ehkäisee karvatupen heikentymistä ikääntymisen johdosta. Kerascalp antaa hiuksille lisää kiiltoa ja vahvistaa hiuksia. Se tasapainottaa päänahkaa ja antaa hiuksille lisää elinvoimaa.

Kerascalp on vedetön vaikuttava aine, jonka teho perustuu perinteiseen Ayerveda-kasviin (Phyllanthus emblica). Se suojaa päänahkaa kokonaisvaltaisesti, varmistaen terveemmän päänahan ja elinvoimaisemmat hiukset.

Curl Care Shampoo on huipputuote, luonnonkiharat hiukseni ovat paremmassa kunnossa, elävämmät ja kuivuus poissa. Hiustenlähtö loppunut lähes kokonaan, suosittelen lämpimästi.

Osta sulfaatittomat ja luonnolliset Saaren Taika shampoot Saaren Taika Shopista verkosta tai alla näkyvästä tuoteupotuksesta: 

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.