Tiesitkö, että käyttämäsi kemikaalit saattavat saastuttaa ilmaa yhtä paljon kuin autot? En minäkään tiennyt, siksi kannattaakin lukea tämä!

Vähennä kemikaalien ja muovin määrää kylpyhuoneessasi

Tervehdys arvoisa lukijani!

Sain käsiini YLE Tieteen artikkelin, joka hätkähdytti minua! Artikkelissa kerrotaan vakavista tutkimustuloksista, jotka ovat tulleet hiljattain ilmi, nimittäin, että käyttämämme kemikaalit saastuttavat maapalloa yhtä vakavasti kuin autoilu!

Miten se voi olla mahdollista, ajattelin? Siis enhän minä nyt niitä kemikaaleja löträä ihan mahdottomasti?!

”öljystä valmistetut kuluttajatuotteet saippuasta maaleihin.
Niistä haihtuvat yhdisteet lisäävät ulkoilmaan päästessään pienhiukkasten ja alailmakehän otsonin muodostusta jo yhtä paljon kuin autojen päästöt”

Ok, öljystä valmistetut? Alkoi kova pohtiminen mikä meillä on öljypohjaista? No talon ulkomaalit varmaan? Maalit yleensäkin? Kaikki muoviesineet ja muovihyödykkeet? Kyllä, meillä on paljon käytössä muovikippoja, muovipussejakin, jätesäkkejä, muovipulloja ja muovipinnoitetta huonekaluissa!

Onneksi on olemassa myös muovittomia kosmetiikkatuotteita. Saaren Taika palasaippuoissa,  -shampoissa tai sheavoiteissa ei ole muovin muovia, ei edes mikromuovia, eikä niiden valmistuksessa ole käytetty lainkaan keinotekoisia ainesosia, hajusteita eikä väriaineita.

Tyrni luksus spa saippua retinoli a vitamiini

”ilman pienhiukkaset ovat teollisuusmaissa terveydelle kaikkein vahingollisin ympäristötekijä.
Ne kulkeutuvat hengitysilman mukana keuhkoihin ja pystyvät tunkeutumaan keuhkorakkuloihin, pienimmät jopa verenkiertoon. Ne aiheuttavat hengityselinsairauksia ja lisäävät esimerkiksi sydänkohtauksia ja aivoverenkierron häiriöitä.

Lisäksi pienhiukkasia muodostuu ilmakehän kemiallisissa reaktioissa, joissa on mukana haihtuvia orgaanisia voc-yhdisteitä.
Voc-yhdisteitä haihtuu esimerkiksi sellaisista tuotteista kuin puhdistus – ja pesuaineista, printtereiden painomusteista, kosmetiikasta, maaleista, liimoista, pinnoitteista ja hyönteismyrkyistä. ”

Suuri osa päästöistä tapahtuu sisätiloissa

”Helppoa haihtuvien kemikaalien hallinta ei ainakaan ole. Ne kuuluvat kehittyneissä maissa lähes jokaisen arkipäivään, ja niiden tehtävä on nimenomaan haihtua.
Puhdistusaineita ja deodorantteja ei ole tarkoitettu jäämään märäksi kelmuksi iholle tai pestävään pintaan.”

Onneksi Saaren Taialla on tähän ratkaisu; Saaren Taika palasaippuat, -shampoot ja sheavoiteet ovat muovittomia. Saaren Taika on myös kehittänyt tehokkaan kodin yleissiivoussaippuan, jolla hoituu niin ikkunanpesu, astioiden pesu käsin, nahan ja mokan pesu, vessan pesu, kromipintojen pesu, villan pesu ja oikeastaan lähes kaiken pesu mitä kotona nyt keksii pestäkään. Saippuassa on vain kahta ainesosaa; saippuoitua oliiviöljyä ja saippuoitua kookosöljyä 🙂

Katso Saaren Taika Siivoussaippuan eri käyttökohteet sekä ennen jälkeen kuvat pesutuloksesta: 

Osta muovittomia Saaren Taika tuotteita alta:

Lähde: https://www.hs.fi/tiede/art-2000005569123.html

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.