Tyrnin hyödyt hiuksille ja päänahalle

Tyrniöljyn hyödyt hiuksille ja päänahalle

Tyrniöljy tunnetaan sen hyödyistä ​​hiusten ja päänahan terveydelle

Pohjolan karuilla merenrannoilla villinä kasvava tyrni on tunnettu sen useita terveyshyödyistään.

Tyrniä nautitaan niin marjoina kuin mehuinakin ja siitä uutettua öljyä käytetään niin ihonhoidossa, kuin shampoissa ja hoitoaineissakin.

Tyrniöljy on yksi arvokkaimmista luonnontuotteista

Tyrniöljyn sisältämät ainutlaatuiset ja runsaat vaikuttavat aineet tekevät siitä yhden monikäyttöisimmistä, tehokkaimmista ja arvokkaimmista luonnontuotteista.

Sen lähes 200:n eri aktiivisen ainesosan hyödylliset vaikutukset ovat tunnustettuja niin lääketieteessä, kuin kosmetiikkateollisuudessakin. 

Tyrniöljy sisältää useita eri yhdisteitä, jotka ovat hyödyllisiä terveydelle. Näitä ovat muun muassa:

  • Rasvahapot, mukaan lukien gamma-linoleenihappo (omega-6) ja palmitoleiinihappo (omega-7)
  • Vitamiinit, mukaan lukien C-vitamiini, A-vitamiini ja E-vitamiini
  • Antioksidantit, kuten flavonoidit ja polyfenolit

Tyrniöljyllä on myös useita lääkinnällisiä ominaisuuksia. Se on:

  • Antibakteerinen
  • Sienilääke
  • Tulehdusta ehkäisevä

Nämä ominaisuudet voivatkin selittää, miksi tyrni on ollut osa perinteistä lääketiedettä Aasiassa ja Euroopassa jo satojen vuosien ajan.

Tyrniöljyn hyödyt hiuksille

Shampoossa käytettynä tyrniöljyllä on useita hyötyjä hiuksille ja päänahalle, kuten:

  • Hiusten kosteuttaminen: Tyrniöljy sisältää runsaasti välttämättömiä rasvahappoja ja vitamiineja, jotka auttavat ravitsemaan ja kosteuttamaan hiuksia jättäen ne pehmeiksi ja sileiksi.
  • Hiusten kasvun edistäminen: Tyrniöljy sisältää antioksidantteja, jotka auttavat stimuloimaan hiusten kasvua parantamalla päänahan verenkiertoa.
  • Hiusten vahvistaminen: Tyrniöljyn vitamiinit ja kivennäisaineet auttavat vahvistamaan hiustuppeja ja ehkäisemään hiusten katkeilua.
  • Rauhoittaa päänahkaa: Tyrniöljyllä on tulehdusta estäviä ominaisuuksia, jotka auttavat rauhoittamaan kutisevaa, ärtynyttä päänahkaa sekä vähentämään hilsettä.

Kaiken kaikkiaan tyrniöljy on hyödyllinen shampoon ainesosa niille, jotka haluavat parantaa hiustensa ja päänahkansa terveyttä ja ulkonäköä.

Tyrni shampoossa ja hoitoaineessa

Tutkimukset ovat osoittaneet, että tyrniöljystä on hyötyä mm. rasvaisille hiuksille, sillä tyrniöljy sisältää lipidejä eli rasvoja, jotka poistavat ylimääräisen öljyä hiuksista.

Tyrniöljy tukee myös hiusten rakennetta ja suojaa hiuksia vaurioilta sekä katkeilulta.

Siksi me olemmekin käyttäneet sitä Tyrni Kehäkukka shampoossamme ja hoitoaineessamme.

"En yleensä mainoksiin usko, mutta, tämä shamppoo on vähentänyt hiusten lähtöä ja hoitanut ogelmallista rasvoittuvaa päänahkaa."

"Hiukset ovat mukavan pehmeät ja ilmavat. Rasvoittuminen vähenee ja kutina myös. Pidän myös tuoksusta. Olisi mukava saada ostaa shampoota ilman postikuluja esim jostain myymälästä."

"Hiukset olivat jo toisen käyttökerran jälkeen ilmavat ja jotenkin runsaamman näköiset. Ei jättänyt latteaksi hiuksia. Hiukset oikeasti tuntuivat puhtaalta. Pesuvälejä saanut pidentää koska ei enää rasvoitu. Jatkossa käytän vain näitä hiusten pesuun❤️"

Tue päänahan ja hiustesi hyvinvointia luonnollisella ja sulfaatittomalla Tyrnishampoolla

Jojobaöljy shampoossa kosteuttaa päänahkaa ja ravitsee hiuksia. Se sisältää runsaasti B-, C- ja E-vitamiineja, sekä sinkkiä ja kuparia. Jojobaöljy edistää hiusten kasvua ja ehkäisee hiustenlähtöä.

Palashampoon sisältämä tyrninlehtiuute on uutettu Särkisalon saarissa kasvavien tyrnipensaiden kuivatetuista lehdistä. Tyrnipensaat kasvavat omassa puutarhassamme täysin luonnonmukaisesti ilman lannotteita ja tuholaismyrkkyjä. Keräämme käsin tyrnin marjat ja lehdet talteen ja käytämme ne kosmetiikkatuotteissamme.

"Parin käytön jälkeen päänahan kutina on vähentynyt ja hiukset näyttävät tuuheammilta."

"Miehelläni on psoriasis ja päänahka hilseily, saippuan käytön myötä rauhoittunut täysin!"

Myös Saaren Taika Ecolution Curl Care shampoo erityisesti taipuisille ja kiharille hiuksille sisältää tyrniöljyä.

Shampoossa on käytetty tyrniuutetta sekä saippuakukan, eli rohtosuopayrtin uutetta.

Tyrni parantaa verenkiertoa ja helpottaa tärkeiden rasvahappojen pääsyä hiuspohjan syvempiiin osiin. Tyrni auttaa ehkäisemään infektiota- ja tulehduksia.

Rohtosuopayrtti puhdistaa hiukset liiallisesta rasvasta hellävaraisesti ja samalla rauhoittaa hiuspohjaa. Se on luonnollinen puhdistava yrttiuute, joka hellävaraisuutensa ja hoitavuutensa vuoksi sopii erityisesti kiharille hiuksille.

Shampoo sisältää chiansiemenistä ja pellavansiemenistä peräisin olevia polysakkarideja, jotka muodostavat joustavan ja kestävän kalvon hiuksille, auttaen näin hiuksia säilyttämään kiharat pidempään ja kestävämpinä.

"Antaa välittömästi hyvän vaikutelman käyttäjälleen. Pitkätukkainen opiskelija nuorimies on hyvillään helposta tavasta pitää kiharat hiukset hyvässä kunnossa."

"Paras kokeilemani shampo! Minun kuivat, pörröiset kiharani saivat elinvoimaa, pehmyyttä ja loistoa. Herkkä päänahkani rauhoittui. Olen pessyt kolme kertaa tällä shampoolla ja joka kerta hiukset tulevat ihanan puhtaiksi eivätkä ole rasvoittuneet pesujen välissä, vaikka on mennyt neljäkin päivää. Hiuksista tulee mukavan ilmavat ja kevyen tuntuiset mutta ei laisinkaan pörröisiksi, eikä sähköisiksi. Käytän myös sarjaan kuluvaa hoitoainetta, tämä kombo on mahtava kiharoille, hius kihartuu todella nätisti ilman mitään muotoilutuotteita. Omaan luonnonkiharat hiukset jotka menevät takkuun todella nopeasti ja katkeilevat kun yrittää selvitellä takkuja, en ole aikaisemmin löytänyt tällaista tuotetta joka ensimmäisestä kokeilusta häivytti takut! Kiitos, luottotuottet löytyi."

100%:sesti kasviöljyistä koostettu korjaava Tyrniuute hiustenhoitoöljy on kehitetty palauttamaan kuivien latvojen eloisuutta.

Luonnon ravitsevilla öljyillä tehoa vahingoittuneiden hiusten hoitoon!

Tyrniuute öljyhiushoito auttaa taistelussa kuivuneita latvoja vastaan. Tuloksena silkkisen kiiltävät hiukset. Sopii kaikille hiustyypeille sekä erityisesti kuiville hiuksille.

Arganöljy on yksi korkealuokkaisimmista öljyistä kauneudenhoidossa ja sitä kutsutaankin nestemäiseksi kullaksi! Sen edut hiuksille ovat ylivertaiset. Arganöljy sisältää runsaasti hiuksia syvältä kosteuttavia rasvahappoja sekä E-vitamiinia, joka taltuttaa harottavat hiukset sekä lisää hiusten kiiltoa. E-vitamiini on hiusten elinvoimaisuudelle tärkeä vitamiini, sillä se suojaa hiuksia ulkoisilta stressitekijöiltä, kuten vapailta radikaaleilta.

"Erittäin hyvä tuote kuiville ja karheille latvoille. Toimii myös päänahan öljyhoitona ennen hiustenpesua."

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.