Tyrnin tuoma C-vitamiini ihonhoidossa

Tyrnin tuoma C-vitamiini ihonhoidossa

Tyrni, tuo karujen maisemien pioneeri

Tyrni (Hippophae rhamnoides) on yksi Pohjoisen-, ja erityisesti sen saariston luonnon ihmeistä. Tyrnit kasvavat villinä kallioisilla karuilla rannoilla uhmaten tuulta, lunta ja jäätä.

Tyrni on myös pioneerikasvi, joka ilmestyy karuihin maisemiin ensimmäisenä ja tekee maaperästä otollisen muille kasveille, joiden on tyrnin jälkeen helpompi selvitä niissä olosuhteissa.

Nykyään tyrniä kasvatetaan myös puutarhoissa ja se menestyykin Suomessa ihan Lapissa saakka.

Tyrnipensaat kasvamassa villinä saarella

Tyrnin runsas C-vitamiinipitoisuus

Tyrni sisältää runsaasti mm. C-vitamiinia ja sen lehdissä on vitamiineja jopa marjaakin enemmän.

Tyrniöljy on suurin yksittäinen C-vitamiinin, E-vitamiinin, välttämättömien aminohappojen, tyydyttymättömien rasvahappojen ja beetakaroteenin lähde.

Tyrniöljyä käytetään mm. nopeuttamaan ekseeman, palovammojen sekä muiden haavaumien paranemista.

Tyrni sopii tulehtuneen ihon hoitoon

Tyrniä sisältäviä ihonhoitotuotteita suositellaan mm. akneiholle, sillä tyrnillä on antibakteerisia ominaisuuksia.

Tyrniöljy tai tyrniuute itsessään toimii myös ihon kerrosten läpäisemisen tehostajana, eli se auttaa tärkeiden ravintoaineiden pääsyä ihon syvempiin kerroksiin, jolloin niiden toiminta tehostuu.

Tyrnituotteet sopivatkin erityisen hyvin mm. ärtyneen tai tulehtuneen ihon hoitoon.

Tyrnin sisältämä C-vitamiini

C-vitamiini ihonhoidossa on ehkä yksi parhaimmista vitamiineista! Sillä on useita eri vaikutuksia ihollemme, kuten:

  • kollageenin tuotannon tehostuminen
  • antioksidanttinen vaikutus (ikääntymisen ehkäisy)
  • ihon kirkastuminen
  • auringon aiheuttamien vaurioiden vähentyminen ja nopeampi korjaantuminen
  • pigmenttiläiskien vaalentaminen
  • suojaaminen vapailta radikaaleilta
  • olemassa olevien juonteiden häivyttäminen
  • kimmoisuuden lisääntyminen

Luonnolliset C-vitamiinit vs. lisätyt C-vitamiinit

Monet luonnon raaka-aineet, kuten vaikkapa tyrniöljy, sisältää luonnostaan runsain määrin C-vitamiinia. On kuitenkin olemassa myös kauneudenhoitotuotteita, joiden C-vitamiini pitoisuutta on nostettu erityisellä C-vitamiini lisällä.

Toisinaan nämä suuria pitoisuuksia (esim. 15-30%) sisältävät ihonhoitotuotteet saattavat aiheuttaa kirvelyä tai ihon ärtymistä, etenkin ensimmäisilllä käyttökerroilla.

Luonnollisesti C-vitamiinia sisältävät ihonhoitotuotteet ovat siedetympiä, eivätkä aiheuta vastaavanlaista ärsytystä herkälläkään iholla, siksi ne sopivatkin aamuin illoin käytettäväksi heti alusta alkaen!

Saaren Taika -tuotteissa C-vitamiini on luonnollisesti mukana tuotteissa.

Tyrniä sisältävät Saaren Taika tuotteet

Tyrni Luksus Spa Saippua, kosteuttava, sopii mm. rosacea iholle.

Ylellinen saippua sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti se sopii ihon punoituksesta tai näppylöistä kärsiville sekä kutisevalle iholle.

”Ärtyneelle rosacea- iholle kahden viikon Tyrni Luksus Spa saippuan käytön jälkeen kiristys kasvojen iholta on hävinnyt ja iho tuntuu pehmeältä ja miellyttävältä. Punaisuus on selvästi vähentynyt otsan, nenän ja leuan alueelta.”

”Viikon käytön jälkeen on POD-ihottuma alkanut jo näyttää paranemisen merkkejä! Lisäksi saippuassa on ihana tuoksukin. Ehdottomasti jää käyttöön!”

”Pojalta äidille sopiva tuote! Akneiholle ja allergikon iholle todella hyvä tuote!”

Tyrnishampoo on hajusteeton hiuksia tuuheuttava ja hellästi pesevä sulfaatiton palashampoo.

Se sopii kaikenlaisille hiuksille, mutta erityisesti kutiavalle päänahalle, elottomille tai lattanoille hiuksille.

”Miehelläni on psoriasis ja päänahka hilseily, saippuan käytön myötä rauhoittunut täysin!”

”Hiuksista tulee jo ensimmäisen pesun jälkeen tuuheamman tuntoiset/näköiset.”

”Parin käytön jälkeen päänahan kutina on vähentynyt ja hiukset näyttävät tuuheammilta.”

”Tyrnishampoo jättää hiukset tuuheammaksi ja kiiltäväksi. Päänahan kutina on myös vähäisempää. Palashampoo kuohuaa myös mukavasti.”

Spot Control tehovoide näppyjä vastaan.

Tulehduksia ehkäiseviä ominaisuuksia sisältävä tyrniöljy sekä antibakteerisia ominaisuuksia sisältävä teepuuöljy toimivat tehoaineina tässä näppyjä vastaan tehokkaasti kamppailevassa ihonhoidon täsmätuotteessa.

Spot Control tehovoide auttaa päihittämään näppyihin taipuvaisen ihon luonnollisten öljyjen ja hedelmäyhdisteiden avulla.

Voide sisältää mm. tyrni- ja teepuuöljyä.

Tyrniöljy ehkäisee tulehduksia, vähentää punoitusta ja turvotusta sekä ravitsee ihoa tehden sen sileäksi ja auttaen arpien parantamisessa.

Teepuuöljyn antibakteeriset ominaisuudet kamppailevat tehokkaasti aknen aiheuttajia vastaan.

Tyrni kehäkukka shampoo, luonnollinen, sulfaatiton.

Tyrni kehäkukka shampoo vahvistaa hiuksia ja ehkäisee hiustenlähtöä. Se palauttaa hiusten kimmoisuuden sekä kiillon ja auttaa tasapainottamaan päänahan talin eritystä.

Luonnollinen shampoo on kehitetty erityisesti rasvoittuville hiuksille sekä herkälle ja hilseilevälle päänahalle.

“Tyrni Kehäkukka shampoo on todella loistava tuote. Päänahkani on kutissut ja hilseillyt vuosikausia. Työni vuoksi joudun pesemään hiukseni melkein päivittäin. Vaikutuksen huomasi heti ensimmäisten pesukertojen jälkeen. Pääni ei kutise enää ja hiukseni tuntuvat paljon elävämmiltä. Eivätkä hiukset rasvoitu enää niin helposti. Suosittelen.”

“Tyrni Kehäkukka shampoon ansiosta päänahasta lähti pitkään vaivanneet rahkat, johtuvat psoriasiksesta. Ensimmäisten pesujen jälkeen pehmenivät ja irtosivat. Hiukset kiiltää ja uutta kasvua on nähtävissä. Hiukset eivät katkeile enää. 100% tyytyväinen.”

”Kärsin naistyyppisestä kaljuuntumisesta ja ajattelin testata Tyrni Kehäkukka Shampoota, mikäli se auttaisi jollain tapaa ongelmassani. Tuotehan ei voi kasvattaa uusia hiuksia kuolleisiin hiustuppeihin, mutta on vähentänyt hiustenlähtöä sekä tekee hiuksistani paksumman ja tuuheamman oloiset. Hiuksia ei myöskään tarvitse pestä joka päivä, koska shampoon tuoma tuuheus kestää ainakin itselläni toisenkin päivän. Plussaa myös ihanasta tuoksusta sekä tuotteen riittoisuudesta.”

Tyrni kehäkukka hoitoaine, luonnollinen, silikoniton.

Tyrni kehäkukka hoitoaine vahvistaa hiuksia ja ehkäisee hiustenlähtöä. Se palauttaa hiusten kimmoisuuden sekä kiillon ja auttaa tasapainottamaan päänahan talin eritystä.

Luonnollinen hoitoaine on kehitetty erityisesti rasvoittuville hiuksille sekä herkälle ja hilseilevälle päänahalle.

“Tyrni Kehäkukka hoitoaine jättää hiukset mukavan tuntuisiksi ja helpoksi käsitellä suihkun jälkeen. Myös päänahan kutina vähentynyt jo parin käyttökerran jälkeen. Tykkään!”

“En ole pitkiin aikoihin pystynyt käyttämään pois pestäviä, päänahkaankin meneviä hiustenhoitoaineita, vain pelkkiä suihkeita. Vihdoin tämä Tyrni Kehäkukka hoitoaine on sellainen, jota voin käyttää. Käytön jälkeen hiukset ovat ihanan pehmeät ja päänahka on karstaton, ei kutise. Suosittelen tätä tyrni kehäkukka -hoitoainetta. Olen myös tuoksuyliherkkä eikä tämä hoitoaine ärsytä silläkään tavoin. Tuoksu on mieto ja konstailematon. Miehenikin on tykästynyt tähän.”

”Hoitoaine yhdessä Tyrni kehäkukka shampoon kanssa on hiuksilleni parasta. Minulla on ohut hiuslaatu ja nämä tuotteet eivät litistä hiuksia, vaan tekevät niistä todella puhtaat, vahvat ja elinvoimaiset!!

Curl Care 3 in 1 silikoniton hoitoaine

Pitkäaikainen vaikutus
Luonnollisemmat kiharat
Vähentää pörröisyyttä

Hoitoaineessa on käytetty tyrniuutetta sekä saippuakukan, eli rohtosuopayrtin uutetta.

Tyrni parantaa verenkiertoa ja helpottaa tärkeiden rasvahappojen pääsyä hiuspohjan syvempiiin osiin. Tyrni auttaa ehkäisemään infektiota- ja tulehduksia.

Rohtosuopayrtti on luonnollinen puhdistava yrttiuute, joka hellävaraisuutensa ja hoitavuutensa vuoksi sopii erityisesti kiharille hiuksille.

Curl Care sulfaatiton shampoo erityisesti taipuisille ja kiharille hiuksille

Pitkäaikainen vaikutus
Luonnollisemmat kiharat
Vähentää pörröisyyttä

Shampoossa on käytetty tyrniuutetta sekä saippuakukan, eli rohtosuopayrtin uutetta.

Tyrni parantaa verenkiertoa ja helpottaa tärkeiden rasvahappojen pääsyä hiuspohjan syvempiiin osiin. Tyrni auttaa ehkäisemään infektiota- ja tulehduksia.

Rohtosuopayrtti puhdistaa hiukset liiallisesta rasvasta hellävaraisesti ja samalla rauhoittaa hiuspohjaa. Se on luonnollinen puhdistava yrttiuute, joka hellävaraisuutensa ja hoitavuutensa vuoksi sopii erityisesti kiharille hiuksille.

Tyrniuute öljyhiushoito, korjaava, kuiville latvoille.

100%:sesti kasviöljyistä koostettu korjaava Tyrniuute öljyhiushoito on kehitetty palauttamaan kuivien latvojen eloisuutta.

Tyrniuute öljyhiushoito sisältää hiuksia suojaavaa Arganöljyä, kimmoisuutta lisäävää avokadoöljyä, hoitavaa tyrniuutetta sekä kiiltoa ja kosteutta lisäävää kookosöljyä.

Voidedeodorantti Tyrni on UNISEX, luomu, vegaaninen, alumiiniton ja soodaton.

Tyrnideo sisältää kosteuttavina ja hoitavina ainesosina sheavoita, mangovoita ja tyrniuutetta, kosteutta imevää tärkkelystä, tuoksuja neutraloivaa merisuolaa ja teepuun eteeristä öljyä.

Tuoksuna appelsiinin, rosmariinin ja patsulin eteerinen öljy.

”Todella tehokas suoja hikoilua vastaan. Raikas olo koko päivän, eikä hiki haise. Miellyttävä pehmeä tuoksu. Paras!”

Ei ärsytä ihoa tavallisten deodoranttien tapaan, mutta on erittäin toimiva.”

”Herkkähipiäisenä varsinkin kainaloista tämä tuote on aivan ehdoton. Pitää hyvin, tuoksuu hyvälle ja ei ärsytä ihoa.

Paras tähän asti kokeilemistani luonnonmukaisista deodoranteista. Tämän jälkeen ei oikeastaan muita tarvitse enää edes kokeilla kun tuote tekee sen minkä lupaa. Tuoksu sopii varmasti sekä naisille, että miehille.”

”Olen järjettömän onnellinen että päätin tämän kokeilla. Ehdottomasti paras dödö ikinä! Tällainen fyysisen työn raataja ja iki-hikikainalo on löytänyt viimein sen oikean. Tää on loppuelämän kaveri, Parhautta!”

Saaren Taika Shopista löydät tehokkaat ja luonnolliset kauneudenhoitotuotteet nopeasti ja vaivattomasti!

Tutustu suosikkeihimme alla näkyvässä tuoteupotuksessa:

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.