Uusi saippuatehdas valmistumassa Perniöön ja Myllyyn avautumassa liike – Mitä kuuluu Saaren Taika?

Uusi saippuatehdas valmistumassa Perniöön ja Myllyyn avautumassa liike - Mitä kuuluu Saaren Taika blogiartikkeli pohja

Moikka moi arvoisa lukijani!

Mitä Saaren Taialle kuuluu?

Blogissa on valitettavasti ollut aika hiljaista viime kuukaudet kuulumisten ja erilaisten projektien etenemisen suhteen, sillä yrityksemme valtavan kasvun myötä meistä jokainen on joutunut tekemään toooodella pitkiä päiviä ja repeytymään moneen, moneen paikkaan, jossa meidän ei oikeasti kuuluisi olla, itseni mukaan lukien.

Mikäli tunnet entuudestaan meitä saarantaikalaisia ja minua eritoten, niin tiedät, että sairastan pitkäaikaista masennusta ja sen lisäksi sosiaalisten tilanteiden pelkoa ja tarkkaavaisuushäiriötä. No se nyt ei varsinaisesti ole sairaus, vaikka se diagnoosi onkin. Itse miellän sen luonteenpiirteeksi, vaikka virallisesti se onkin neurologinen poikkeavuus. 

No, kuitenkin. Masennuksen ja noiden muiden juttujen vuoksi minulta ei onnistu sellainen normaaliksi miellettävä päivätyö, että mennään aamulla vaikka kello 8 töihin ihmisten joukkoon ja tullaan kello 16 kotiin. Ihmiset ja yleensäkin meneminen paikkoihin kuormittavat niin paljon, etten ole sellaiseen kykenevä. Kerron tarkemmin sosiaalisten tilanteiden pelosta omassa henkilökohtaisessa blogissani, joka kannattaa käydä lukemassa, mikäli asia kiinnostaa enemmän.

https://www.kotisaaressa.fi/sosiaalisten-tilanteiden-pelko-ainainen-riesani-elamani-pilaaja/

Yrityksen lähes uskomaton kasvu!

Yrityksemme on perustettu vuonna 2018 maaliskuussa ja sen vajaan vuoden liikevaihtomme oli 320 000 euroa. Heti seuraavana vuonna liikevaihtomme kohosi jo yli 700 000 euroon ja kolmantena vuonna se oli jo hurjat 2,9 miljoonaa euroa!

En tiedä osaako moni “maallikko” ajatella miten paljon pelkästään hallinointijuttuja ja ennakointia, laskemista ja tuotesuunnittelua tuollainen kasvu tuollaisessa ajassa vaatii?

Minä en ainakaan osannut ja siksi moni asia menikin (jälleen) pieleen, ja olemme joutuneet suurimman osan em. asioita karvaan “kantapääkokemuksen” kautta jälleen opettelemaan.

Ensimmäisiä Saaren Taika saippuoita kypsymässä Särkisalossa puisissa koreissa

Hurjan nopea kasvu on aiheuttanut kasvukipuja, sopeutumista ja mukautumista

Pelkästään vakuutusten ajantasalla pitäminen on jo yksi suuri työ, samaten tilojen riittävyys, tavaran riittävyys, markkinointi, käsiparien riittävyys, logistiikka sekä verkkokaupan varastolla, että sen ulkopuolella, uusien tuotteiden ideointi, valmistusresurssit jne. Jos kerron, että kaikki mikä voi mennä pieleen meni pieleen, niin se on oikeasti todella varovainen ilmaus kaikesta mikä meillä on tässä mennyt pieleen!

Vuonna 2020 alkoi tavaran kysyntä, etenkin saippuoiden osalta, olla niin suurta, että olisimme tarvinneet lisätyövoimaa varmistaaksemme saatavuuden kaikille tuotteille. Tätä ennen olimme jo jättäneet ison osan saippuatuotteista pois tuotannosta, jotta saimme valmistettua niitä muutamaa suosikkia, joita kaikki halusivat, sillä silloisiin tiloihimme mahtui vain yksi saippuantekijä kerrallaan työskentelmeään.

Tämä aiheutti närää niin jälleenmyyjissämme, kuin asiakkaissammekin ja koska Suomessa kaikki saippuanvalmistajat olivat jo omilla tuotemerkeillään meidän kilpailijoita, ei jäänyt vaihtoehtoa, kuin suunnata katse ulkomaille.

Apua saippuan kysyntään

Löysimmekin saippuakäsityöläisten joukosta ihanan Jackien, jolla on samat periaatteet, kuin meilläkin, niin luonnollisuuden kuin ainesosienkin suhteen.

Lisäksi meitä innosti hänen asuinkylänsä siellä Ranskassa, joka on samanlainen kuin omakin kylämme Särkisalo täällä Suomessa; muutaman sadan asukkaan hiljainen pikkukylä.

Merellisyys yhdisti meitä kumpiakin myös, sillä Särkisalo on saari Salon eteläisessä osassa ja Jackien kesäkauppa, jossa hän myy käsintekemiään saippuoita, sijaitsee Etelä-Ranskan rannikolla.

Näin syntyi kantava yhteistyö Jackien kanssa, joka jatkuu edelleen. Suuren suuri pankkilaina uudelle tuotantotilalle ei siinä kohtaa ollut mahdollinen, mutta nyt vuosi tämän jälkeen olemme ottaneet senkin riskin. Kirjoitinkin asiasta blogissamme aiemmin, joten tässä vain pieni ote artikkelista:

Otimme lainaa pankista kaksi kertaa kotimme verran ja panttasimme aivan kaiken mitä omistamme; kotimme, ensimmäisen liiketilamme (jonka rahoitin itse viime vuonna, omista rahoistani sekä ottamallani kulutusluotolla), yrityksemme osakekannasta 100%, sekä tämän uuden liiketilan, jonne rakennamme uuden saippuatehtaan 4:lle uudelle työntekijälle. Jos epäonnistumme, menetämme aivan kaiken elämästämme. Menetämme yrityksemme, menetämme kotimme, menetämme liiketilamme.

Uudet tuotantotilat valmistumassa

Tänään, kun kirjoitan tätä artikkelia, on uusi saippuatehtaamme Perniön keskustassa melkein valmis ja koko Saaren Taian porukka odottaa innolla, että saamme siirrettyä tuotantomme uusiin tiloihin, ja tuotua takaisin valikoimaan mm. voidedeodorantit sekä kaiken muun, joka on tuotantokapasiteetin puutteen vuoksi jouduttu jättämään pois valikoimasta. Toivottavasti tämä ilahduttaa myös asiakkaitamme ja jälleenmyyjiämme!

Itse odotan, että saisin palata takaisin siihen luovaan tekemiseen, joka minulle itselleni on ominaisinta, eli uusien tuotteiden kehittämiseen, tuotekuvien ottamiseen ja blogin kirjoittamiseen.

Saaren Taika saippuatehdas valmistumassa Perniöön. Kuvassa uudet tilat sekä paljon metallihyllyköitä.

Ensimmäinen liike avautumassa

Uuden saippuatehtaan lisäksi meillä on pian avautumassa Myllyn ostoskeskukseen oma liike. Se sijaitsee kakkoskerroksessa, aivan ravintolamaailman vieressä ja myös tästä koko tiimimme on hurjan innoissaan! Myllyssä tilaa on remontoitu syksyn ja alkutalven aikana Saaren Taian näköiseksi. Sinne on tehty oikeastaan kaikki uutta, ihan lattiaa, ovia ja listoja myöten. 

Hyllyt ja muut esillepano kalusteet ovat suurin osa suomalaisen puusepän mittatilaustyönä valmistamia, katseenvangitsijana toimivat valaisimet ovat myös kotimaista tuotantoa. Liikkeen ulkonäössä on mietitty pienimmätkin yksityiskohdat siten, että ne huokuvat samaa korkealuokkaisuutta, mitä koko brändimme edustaa.  Jopa miesparkin tuolitkin ovat, silläkin uhalla, että niihin voi istahtaa vaikka remonttimies työpäivänsä päätteeksi, parasta mahdollista laatua ja meidän brändiimme täydellisesti istuvia!

Bo conseptin vaaleat laadukkaat nojatuolit Myllyn miesparkissa

Paljon rahan menoa, eikä yhtään tuloja

Rahaa on siis poltettu, vaikka mitään näkyvää ei vielä olekaan saatu aikaan, saati sitten tuloja näistä edellä mainituista projekteista! Hiukan suhteellisuutta projektien hintalapuille antaa varmaan seuraavat nippelitiedot; katseenvangitsijana toimivat valaisimet maksoivat liki 500€ / kpl, miesparkin tuolit 1500€ / kpl ja niin edelleen.

Koko “höskä” noudattelee samaa linjaa. Hintalappuja ei ole katseltu, kun tilaa on suunniteltu, vaan on menty saman korkean laadun, kauneuden sekä toimivuuden periaatteella, kuin tuotteidemmekin valmistuksessa noudatamme.

Uuden saippuatehtaan ehkä kallein yksittäinen hankinta on hissi, joka tulee saippuatehtaalta alakertaan varastollemme, missä tälläkin hetkellä on mm. kaikkien saippuatuotteidemme loppuvalmistus. Eli nekin saippuat, jotka osin valmistetaan Ranskassa, kypsytetään, viimeistellään, tarkastetaan ja pakataan silkkipaperiin sekä rasioihinsa meillä Perniössä paikallisten työntekijöidemme kätösten avulla.

Ranskassa on siis ollut joillekin saippuatuotteillemme vain saippuamassan sekoitus (meidän valitsemistamme raaka-aineista, meidän kehittämillämme resepteillä), muottiin kaato ja muotista irroitus, jonka jälkeen ne matkaavat sellaisenaan tänne Perniöön lopputuotantoon. Kutsun näitä matkalaisia “nakuiksi”, sillä ne matkaavat nakuina, osin raakoina ja viimeistelemättöminä tietä pitkin tänne Perniöön.

Uuden saippuatehtaan valmistuttua saippuan matka vähän lyhenee, kun se tulee hissillä yläkerrasta, mutta raaka-aineiden matka on silti sama, täällä Suomessa, kun ei esim. kasvateta oliivipuita tai sheapuita (karitepuita).

Eli ekologisuuden kannalta on aika samantekevää tuleeko saippua valmiiksi sekoitettuna vai raaka-aineina ulkomailta, se tulee joka tapauksessa osin ulkomailta nyt ja myöhemminkin.

Rekkakuormallinen tavaraa ja raaka-ainetta tuli Särkisaloon. Iso valkoinen rekka Kaukassalontiellä ja koivut ovat kuvassa vihreinä ja täydessä lehdessä.

Apua paikallisille nuorille!

Näiden projektien lisäksi meillä on meneillään suurin ja tärkein hankkeemme, nimittäin Perniön nuorisoprojektin rahoittaminen. Tästä löytyykin jo muutama lehtijuttu, jotka kannattaa lukaista, sillä meille perniöläisille/särkisalolaisille kahden nuoren menehtyminen lyhyen ajan sisällä on ollut koko yhteisöä syvästi koskettava asia ja olemme todella kiitollisia, että yhteistyö nuorisoasioita hoitavan tahon kanssa onnistui ja voimme toivottavasti tuoda ennaltaehkäisevää apua yhteisömme nuorille. 

https://www.saarentaika.com/nuorisotyo/

https://asemanlapset.fi/uutiset/aseman-lapset-ja-pernion-paikalliset-toimijat-yhteistyohon/

https://pernionseudunlehti.fi/walkers-toiminta-kaynnistyy-perniossa-joulukuussa

https://www.sss.fi/2021/11/saaren-taika-lahjoittaa-30-000-euroa-nuorisotyon-hyvaksi-jotta-kaavailtu-kehittamisprojekti-toteutuu-on-kuitenkin-kerattava-viela-melkein-toinen-mokoma/

Nuorten tilanne kosketti paitsi koko kyläämme, niin myös omaa työyhteisöämme, sillä meillä on työssä myös paikallisia nuoria, mutta se kosketti myös itseäni henkilökohtaisesti, sillä olen paininut itse nuorena samanlaisten ongelmien kanssa.

Toivon totisesti, ja tiedän, että puhun varmasti koko Perniön suulla, että projektistamme on paljon hyötyä täällä ja, että se kantaa sellaista hedelmää, että vastaavilta tragediolta voitaisiin säästyä. Syvimmät osanottomme kaikille, joita tämä asia on koskettanut <3

Puinen pitkä laituri ja auringonlasku Bromarvin meren äärellä

Paljon on meneillään...

Tämänkin asian lisäksi meillä on muitakin projekteja, jotka vaativat resurssointia, remontointia, suunnittelua, organisointia ja toki pääoman laittoa, mutta niistä en kerro vielä enempää 😀 

Tällaista meille Saaren Taikaan siis kuuluu ja toivottavasti jaksan olla äänessä täällä blogissa vähän useammin ja päivittää kuulumisiamme mm. tuotannosta ja tuotekehityksestä  ja kaikesta muustakin kivasta mitä meillä Särkisalossa, Perniössä ja Raisiossa tapahtuu 😀

Näin me olemme sitten kasvaneet parissa vuodessa yhden naisen yrityksestä paikalliseksi aika isoksikin työllistäjäksi 😀 Kiitos kuuluu ensisijaisesti asiakkaillemme, joiden tuen ja kannustuksen avulla kaikki tämä on ollut mahdollista <3 

Kiitos, että jaksoit lukea loppuun!

Tutustu Saaren Taika luonnonkosmetiikkaan verkkokaupassamme: https://shop.saarentaika.com/

 

Lue lisää blogiamme: 

Itämeren pelastustalkoiden tulos tähän mennessä – yli 3000 kiloa levää poistettu!

Asiakkaidemme toivekirjoitus selviytymisestä, tuotteidemme valmistuksesta ja kehittämisestä sekä luonnosta

Puiden istutusta uuden Taikatehtaan maastossa osa 3 ja miksi Saaren Taika on vihreää kosmetiikkaa

Saaren Taika – Käsillä tehden, kuten ennen vanhaan

Saippuan historiaa

Osta kätevästi Saaren Taika suosikit alla näkyvästä tuoteupotuksesta!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.