Vastuutonta somekäyttäytymistä ja vastuutonta yrityksen tarkoitushakuista maalittamista

Asioiden väärin ymmärtämistä sekä väärän tiedon levittämistä yrityksestä

Erinäisillä somealustoilla on pieni, mutta äänekäs joukko henkilöitä, yksityisiä sekä yrittäjiä, joilla on tarkoituksena saada asiakkaamme sekä muut kuluttajat epäilemään yrityksemme rehellisyyttä sekä toimintaa.

Vanha tieto sekä mahdolliset väärinymmärrykset ja sitä kautta väärän tiedon levittäminen kommenteissa ja keskusteluketjuissa on kasvanut nyt sen verran, että joudun valitettavasti avaamaan asiaa myös täällä blogissamme.

Esiin nousevat usein kaksi teemaa: valmistusmaa sekä luonnonkosmetiikka ja molemmissa on havaittavissa termien väärinymmärtämistä (luonnonkosmetiikka) sekä vanhaan tietoon perustuvaa yrityksen kyseenalaistamista (valmistusmaa).

Saaren Taika on perustettu vuonna 2017

Olemme ALUSSA valmistaneet KAIKEN itse, ihan täällä Särkisalossa, olemme vuonna 2017 perustettu tuotemerkki, kuten moni tietää, mutta asiat muuttuu, yritykset kasvaa jne. Tänä päivänä meillä on yli 500:n tuotteen valikoima, josta osa valmistuu muualla.

Meillä on 6 eri tuotemerkkiä; Saaren Taika, Chosen by Johanna, Kålsjö, No:1 Eco, Ecolution ja Professional.
Näistä Saaren Taika, Chosen by Johanna ja Kålsjö valmistuvat täällä meillä.

No:1 Eco, Ecolution ja Professional ovat yhteystyökumppaniemme kanssa yhteistyössä valmistettuja ja ne eivät ole täällä Suomessa koskaan valmistuneetkaan.

Kålsjö ja Chosen by Johanna -tuotteet valmistuvat aina 100% meillä täällä Särkisalossa ja Perniössä.

Saaren Taika tuotteista kaikki voiteet, voidedeot, löylytuoksut, imurointipuuterit, jauhesavinaamiot, pyykkietikat, huulirasvat, vartalo- ja kasvoöljyt valmistuvat AINA täällä meillä.

Missä Saaren Taikaa valmistetaan?

Iso osa palasaippuoistamme valmistuu AINA täällä meillä, eikä läheskään kaikkia saippuatuotteitamme ole koskaan missään muualla valmistettukaan.

On vain muutama saippuatuote, joka valmistuu sekä meillä, että ruuhka-aikoina myös Ranskassa. Valmistusmaa on kuitenkin AINA tuotteen tiedoissa kerrottu.

Syksystä 2021 alkuvuoteen 2022 oli enemmän ranskalaista valmistusta, sillä toimitilamme Särkisalossa oli remontissa, eikä valmistusta remontin aikana voinut jatkaa. Uusi Saippuatehtaamme Perniössä taas ei ollut vielä valmistunut. 

Valmistusmaa

Mikäli meillä olisi halu tai tarkoitus harhauttaa tai huijata asiakkaitamme luulemaan, että KAIKKI tuotteemme valmistuisi täällä Perniössä, niin eikö meidän olisi loogisempaa olla mainitsematta valmistusmaata missään, mieluummin kuin kertoa siitä somessa, blogeissamme, tuotteiden pakkauksissa ,nettisivuilla ja tuotteen tiedoissa verkkokaupassa?

On olemassa myös ”kotimaisia” brändejä, joiden tuotteet valmistetaan muualla, kuin Suomessa. Näitä myydään kosmetologeilla ja meidän apteekeissakin suomalaisena luonnonkosmetiikkana, vaikka ne oikeasti valmistuvat muualla kuin Suomessa, jopa EU:n ulkopuolellakin.

Nämä valmistajat eivät vaan kerro asiaa nettisivuillaan, eikä kukaan luultavasti siksi ole kiinnittänyt asiaan sen suurempaa huomiota, vaan kuluttajat käyttävät tyytyväisenä suomalaisena pitämiään merkkejä.

Me kerromme; kerromme nimillä kuka minkäkin tuotteemme valmistaa, kerromme kaiken käyttämistämme pääraaka-aineista kotisivuillamme, kerromme jopa miten tuotteiden hinta muodostuu.

Emme salaile asiaan liittyen yhtään mitään, ja siksi se, että joku kutsuu huijariksi tai valehtelijaksi, tuntuu hiukan hassulta.
Eikös huijarit yleensä jätä asioita mieluummin kertomatta ja koita muutenkin pitää vähän matalaa profiilia kaikessa, ainakin niihin huijaamiinsa asioihin liittyen?

Miksi ihmeessä sitten me kerromme valmistusmaat tuotteen pakkauksissa, tuotteen sivuilla verkkokaupassa, kotisivuillamme ja olemme jopa kirjoittaneet aiheesta monta blogikirjoitusta?

Väärinymmärrys

Olemme vuosina 2017-2019 valmistaneet KAIKKI tuotteemme itse käsin luonnollisesti täällä Särkisalossa. Vanhoja blogikirjoituksia tuolta ajalta on nähtävillä blogissamme, onhan blogi SE asia, joka yleensäkin nosti Saaren Taian kuluttajien tietoisuuteen.

Jos kurkistat blogiimme, ja selaat sivunumeroissa blogimme alkuun, löydät kirjoituksia toimintamme alkuajoilta.

Tottakai noissa VANHOISSA kirjoituksissa puhutaan valmistuksesta VAIN Särkisalossa, miten olisimme osanneetkaan ennustaa silloin tulevaa, että tuotteemme ovat joskus niin kysyttyjä, että pieni 12 neliön tuotantotila ei riitä kaikkien valmistamiseen ja saatavuuden takaamiseen?

Harmillista, että tarinamme ei kuitenkaan kiinnosta niin paljon, että lukija lukisi sivuiltamme kasvusta (ja kasvukivuista!) sekä huomaisi, että vuodesta 2019 eteenpäin on tuotteitamme valmistaneet myös muut ja myös tuotemerkkimme ovat lisääntyneet, kuin myös valikoimamme hurjasti kasvanut, emmekä ole tätä asiaa koskaan pyrkineet salaamaan keneltäkään, päin vastoin, olemme varsin avoimesti sen tuonut esiin!

Emme väitä MISSÄÄN, että tänä päivänä KAIKKI tuotteemme valmistuisivat täällä meidän tehtaallamme (Särkisalossa tai Perniössä).

Jos kiinnostaa missä mikäkin valmistuu, niin tässä se kerrotaan, jälleen kerran:

SAAREN TAIKA -TUOTEMERKIN IHONHOITOTUOTTEET OVAT AINA 100% LUONNOLLISTA LUONNONKOSMETIIKKAA

Ja jos kiinnostaa miksi JOITAKIN palasaippuatuotteitamme valmistuu osittain Ranskassa, niin tämän kirjoituksen loppupuolella löytyy siitä tietoa:

ASIAKKAIDEMME TOIVEKIRJOITUS SELVIYTYMISESTÄ, TUOTTEIDEMME VALMISTUKSESTA JA KEHITTÄMISESTÄ SEKÄ LUONNOSTA

Luonnonkosmetiikka -termi

Luonnonkosmetiikka -termiä ei määritä mikään tietty vaadittu prosenttimäärä luonnollisia ainesosia tuotteessa. 

Valmistaja, jolla on vaikka 60% luonnolliset ainekset tuotteessaan, voi kutsua sitä luonnonkosmetiikaksi. Sitä ei kukaan määritä eikä valvo.

Meillä Saaren Taiassa on sisäinen ohje, että tuotteemme tulee olla vähintään 95% luonnollista, jotta voimme puhua siitä luonnonkosmetiikkana.

Mikäli joku tuote EI ole 100% luonnonkosmetiikkaa, lukee sen luonnollisten ainesosien määrä prosentteina tuotteen tiedoissa.

Esimerkiksi: 
Jos tuotteen tiedoissa lukee vaikka ”luonnollinen, vegaaninen, luomu”, on tuote 100% luonnollinen, 100% vegaaninen, ja kaikki sen luonnolliset ainesosat ovat 100% luomua. 

Jos taas tuotteen tiedoissa lukee vaikka: ”97% luonnollista”, niin tuote on silloin 97% luonnollista alkuperää ja loput 3% ei-luonnollista alkuperää.

Näin asiakas tietää paljonko tuotteessa on luonnollisia ainesosia. Kaikkea ei aina voi, tai ole tuotteen käyttöominaisuuksien vuoksi järkevää tehdä 100% luonnollisena.

Saaren Taika -tuotemerkin ihonhoitotuotteet OVAT AINA 100% luonnollisia, Samoin Chosen by Johanna -tuotemerkin.

Kålsjö -sarja on muutoin täysin luonnollisia, mutta tuoksu on allergeeniton ei-luonnollinen, sillä meillä on asiakkaita, jotka eivät voi käyttää luonnollisilla eteerisillä öljyillä tuoksutettuja tuotteita. Kålsjö -tuotteiden luonnollisuusprosentti kerrotaan tuotteessa.

Professional, Ecolution ja No:1 Eco -sarjat eivät ole kaikki 100% luonnollisia ja niiden tuotteiden, jotka voimme määritellä kansan suussa luonnonkosmetiikaksi, luonnollisten ainesosien määrä on kerrottu tuotteen tiedoissa ja se on aina vähintään 95% ja enintään 99,9%, poikkeuksena Tyrni Kehäkukka shampoo, joka on 94% luonnollista.

Sertifikaatteja meillä ei ole, sillä emme ole silloin pienempänä yrityksenä nähneet tärkeänä laittaa vähiä resursseja sellaisten hakemiseen. Mutta laitamme asian käyntiin nyt. Nopeasti se ei tapahdu ja joitakin reseptejämme joudutaan varmaan jonkun ainesosan osalta muokkaamaan, mutta niin kauan, kunnes se on kesken, näkyy luonnollisuusprosentti tuotteen tiedoissa, ihan kuten se on aina näkynyt.

Sertifioitu luonnonkosmetiikka

Myöskään luonnonkosmetiikan sertifikaatit eivät vaadi 100% luonnollisuutta, itseasiassa jotkut vaativat vain 70%, eikä tuotteen luonnollisuusprosenttia tarvitse kertoa tuotteen tiedoissa, riittää vain, että laittaa sertifikaatin etikettiin ja kuluttaja kuvittelee käyttävänsä täysin luonnollista tuotetta, vaikka todellisuudessa merkittävän iso osa tuotteen raaka-aineista voi olla muuta kuin luonnollista alkuperää.

Luonnonkosmetiikka sertifikaatit eivät takaa tuotteen biohajoavuutta. Luonnonkosmetiikan sertifikaatit eivät ota mitään kantaa siihen onko tuote biohajoava vai ei, eli vaikka tuote olisi 100% luonnollista alkuperää, ei se takaa, ettei tuote tai jokin sen ainesosista kerry ympäristöön tai elimistöön. 

Vastuunton yritys

Keskusteluissa on havaittu myös vastuuttomaksi yritykseksi haukkumista. 

Vastuullisuutta on monenlaista. Olemme kertoneet kotisivuillamme yrityksemme vastuullisuus teemat, joihin olemme sitoutuneet.

Niitä ovat mm: taloudellinen ja sosiaalinen vastuullisuus, joihin liittyy mm verojen maksu Suomeen ja työpaikkojen luonti.

Olemme sitoutuneet myös hiilijalanjäljen pienentämiseen ja siihen taas liittyy mm. tuotteiden valmistuksen sekä käytön hiilijalanjälki, eli esim. valmistuksessa säästettävät luonnonvarat ja tuotteen biohajoavuus.

Muita vastuullisuusteemoja, joihin olemme sitoutuneet ovat yhteiskunnallinen hyvä, tästä esimerkkinä nyt tuo oman nuorisotyöntekijän palkkaaminen Perniöön, sekä puiden istutus ja myös yrityksen läpinäkyvyys.

Nämä ovat ne vastuullisuusteemat, joihin olemme yrityksenä sitoutuneet ja joita pidämme tärkeinä.

Lue mitä vastuullisuus meille tarkoittaa:

Vastuullisuus 

VASTUUTONTA YRITYKSEN TARKOITUSHAKUISTA MAALITTAMISTA

Se, että jotkut eivät halua lukea kotisivuiltamme täällä kertomiamme asioita tuotteista, ei tee meistä vastuutonta, ei valehtelijaa, ei epärehellistä, eikä mitään muutakaan, mitä noissa ketjuissa toistellaan.

Todellisuudessa on vastuutonta somekäyttäytymistä ja vastuutonta yrityksen tarkoitushakuista maalittamista, kun puhutaan asioista, jotka eivät pidä paikkaansa ja saadaan seuraajat epäilemään yritystä ja sen rehellisyyttä.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.