Vinkkimme tehokkaampaan ihonhoitoon Saaren Taika tuotteilla

vinkkimme tehokkaampaan ihonhoitoon Saaren Taika tuotteilla

Ravitse ihoasi oikein

Jokainen iho tarvitsee erilaista hoitoa riippuen ihotyypistä. Jotta pystyt hoitamaan omaa ihoasi parhaalla mahdollisella tavalla, on hyvä tietää, että mitä oma iho oikeastaan tarvitsee.

Rasvaiselle iholle kannattaa valita eri tuote kuin hyvin kuivalle iholle. Vääränlainen ihonhoitotuote saattaakin pahentaa ihosi ongelmia entisestään.

Opi tuntemaan ihosi

Jotta osaisit lähteä miettimään ihosi oikeanlaista hoitoa sekä sille parhaiten sopivien uusien tuotteiden hankkimista, kannattaa ihan ensin selvittää oma ihotyyppisi (tarvittaessa autamme sinua ihotyyppisi selvittämisessä sähköpostilla).

Kuiva iho

Kuiva iho on kiristelevä ja sa saattaa myös hilseillä.

Rasvainen iho

Rasvainen iho taas kiiltelee ja tuntuukin usein rasvaiselta.

Epäpuhdas iho

Epäpuhtaassa ihossa näkyy yleensä näppyjä ja mustapäitä.

Sekaiho

Jos kaikki edellä mainitut asiat kuulostavat tutulta, on sinulla todennäköisesti sekaiho.

Normaali iho

Pehmeä ja kimmoisa iho, jossa ei yleensä näy epäpuhtauksia, on normaali. 

Ihotyyppisi voi myös muuttua vuosien mittaan. Ennen rasvainen iho voikin nykyään olla kuiva. Jos olet epävarma omasta ihotyypistäsi, niin voit selvittää asiaa myös ammattilaisen kanssa. Kysy asiasta kosmetologiltasi tai laita vaikka meille viestiä, niin selvitetään asiaa yhdessä! Kun olet selvittänyt oman ihotyyppisi, osaat valita juuri omalle ihollesi hyviä ja tarpeellisia tuotteita. Tavoitteena on saada hyvinvoiva ja tasapainoinen iho.

Millaista puhdistusta ihosi tarvitsee?

Tärkeintä ihonhoidossa on muistaa huolellinen puhdistus sekä riittävä kosteutus. Kaikki siinä välissä tapahtuva on plussaa, mutta kannattaa muistaa, että myös ihon liiallinen hoito saattaa loppujen lopuksi tehdä ihosi voinnille hallaa. 

Hellävarainen ihonpuhdistus on ihotyypistä riippumatta tärkeää, sillä hellävarainen sopii myös herkälle iholle eikä hellävarainen ole liian pesevä, joka saattaa kuivattaa tai aiheuttaa pitkällä juoksulla näppyjä.

Saaren Taika Teepuusaippua on hellävarainen saippua kasvojen pesuun ja se sopii kaikille ihotyypeille. Antiseptisen teepuun eteerisen öljyn ansiosta siitä on kuitenkin erityisesti hyötyä rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle ja kutiavasta ihosta kärsiville.

Saippuan sisältämä luomu extra-virgin oliiviöljy puhdistaa ihoasi poistamatta siitä sen luonnollisia rasvoja, jolloin ihosi jää kosteutetun tuntuiseksi. Näin se sopii hyvin myös kuivalle iholle. 

Erittäin kuivalle ja esimerkiksi atooppiselle iholle kannattaa valita puhdistukseen suolasaippua. Saariston suolasaippuan sisältämä Kuolleenmeren suola sisältää runsain määrin mineraaleja, joiden ansiosta saippua on ihollesi erittäin kosteuttava ja hoitava. Suola sitoo kosteuden ihollesi ja auttaa ihoasi pitämään kosteustasapainonsa. 

Ruusufinni-iholle, couperosa iholle tai muuten vaan punoittavalle iholle sopii loistavasti ihoa rauhoittava Tyrni Luksus Spa saippua, joka tasoittaa ihon värieroja. Saippuan sisältämän puhdistavan kaoliinisaven ansiosta se sopii myös epäpuhtaalle iholle.

Millaista kosteutusta ihosi tarvitsee?

Kuivalle iholle kannattaa valita myös eri kosteusvoide kuin rasvaiselle iholle. Kuivan ihon hoitoon käytetään runsaasti kosteutusta tarjoavia kosmetiikkatuotteita ja rasvaisen ihon hoitoon. Rasvoittuvalle iholle kannattaa valita kevyt kosteusvoide, jolla saadaan hillittyä talin tuotantoa. Kannattaa muistaa, että rasvaista ihoa ei kannata jättää kosteuttamatta, lopulta, se saattaa olla syy, tai ainakin osasyy, miksi iho yleensäkin liika rasvoittuu!

Kuivalle iholle sopii loistavasti esimerkiksi sheavoita ja kauransiemenöljyä sisältävä Aloe Vera 24H kosteuttaja, joka antaa pitkäkestoista kosteutusta sekä auttaa rauhoittamaan herkkää ihoa. Sheavoi toimii runsaana A-vitamiinin lähteenä ja helpottaa kuivaa ja kutiavaa ihoa.

Tämä yhdistettynä Aloe Veraan ja kauransiemenöljyyn luo erittäin tehokkaasti vaikuttavan yhdistelmän, joka pitää ihosi hyvin ravittuna ja kosteutettuna.

Voide on tuoksuton ja sopii myös nuorille!

Rasvoittuvalle iholle sopii Hyaluronihappo & Vitamiinit ACE kosteuttaja, joka on kosteuttava ja juonteita tasaava voide, mutta joka ei silti jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi.

Intensiivinen yhdistelmä vitamiini A:ta, C:tä ja E:tä tehostaa ja tasoittaa ihon toimintoja. A-vitamiini (kasvisretinoli) uudistaa ihoasi ja ehkäisee mm. näppyjen syntymistä.

Voiteessa on mieto unisex tuoksu ja tämä voide onkin sekä miesten, että naisten suosiossa!

Siirry Saaren Taika verkkokauppaan tutustumaan luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteisiimme!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.