Vältä näitä! Ripsivärin käytön yleisimmät virheet.

Miksi ripsiväri varisee päivän aikana poskille? Entä mistä johtuvat ripsiväriharjaan jäävät väriklimpit, kun sen nostaa säiliöstä? Tässä artikkelissa kerron yleisimpiä virheitä, joita ripsivärin käytössä usein tehdään ja kuinka näistä ongelmista pääsee eroon!

Rispsiväri varisee

Yksi yleisimmistä ongelmista ripsivärin käytössä on se, että väri varisee päivän aikana silmien alle ja ripset näyttävät päivän päätteeksi aivan erilaisilta kuin aamulla.

Ripsivärin variseminen johtuu usein  siitä, että ripsiväriä on lisätty ripsiin toinen kerros liian nopeasti! Kannattaa siis lisätä toinen kerros vasta, kun ripsiväri on melkein kuivunut, eikä se ole enää märkä. Kaksi kerrosta on maksimi määrä, mikä ripsiväriä kannattaa kerrostaa. Eikä ripsiväriä pidä lisäillä pitkin päivää, kuten esim huulipunaa. 

Ripsiväriä levitetään pitkin huolellisin  vedoin ja tähän kannattaa kiinnittää huomiota, kun seuraavan kerran laittaa ripsiväriä. Seuraa tarkoi mitä kätesi tekee, levittääkö se ripsiväriä nopein lyhyin vedoin, jolloin ripsivärikerroksia voi paikka paikoin tulla jopa 10, vai vedätkö yhden pitkän ja rauhallisen alhaalta ylös asti -kerroksen, jonka jälkeen odotat 30-45 sekuntia ja vedät toisen pitkän ja rauhallisen kerroksen?

Joillakin ripset saattavat luonnostaan olla karheat ja kuivat, eikä ripsien omaa laatua ei juurikaan pysty muuttamaan. Ripsien tuntumaa voi parantaa esimerkiksi ripsiöljyllä, jota kannatta laittaa illalla ennen nukkumaan menoa puhtaille ripsille.

Harjaan tulee liikaa väriä

Toinen yleinen ongelma on, että ripsiväriharjaan tulee liikaa väriä ja meikkaaminen voi olla aikamoista suttaamista.

Tässä onkin erittäin tärkeää muistaa, että harjaa ei saisi ns. pumpata säiliössä, ennen kuin sen nostaa sieltä ulos.

Kun harjaa pumppaa ensin ylös-alas muutaman kerran ja nostaa sitten nopeasti ulos säiliöstä, niin väri paakkuuntuu harjan juureen. Pumppaaminen vie myös ilmaa säiliöön, jolloin ripsiväri kuivuu nopeammin.

Ylimääräistä väriä ei kannata myöskään pyyhkiä ripsivärituubin suuaukkoon, sillä kuivahtanut ripsiväri päätyy suuaukosta takaisin säiliöön, ja se ei ole hyväksi ripsivärille ja sen säilymiselle.

Kannattaakin siis rauhallisesti kiertää ripsivärin korkki auki ja nostaa harja heti hitaasti ulos säiliöstä. Näin klimppejä ei pääse syntymään ja harjaan tulee juuri sopiva määrä väriä kerralla. Olen itse testannut tämän vinkin Saaren Taika Ecolution 3in1 Volume ripsivärillä ja todennut erittäin toimivaksi!

Ripsiväri tahraa

Jos ripsivärisi tahraa päivänmittaan ylä- tai alaluomiasi, niin kiinnitä huomiota seuraaviin seikkoihin:

Pese myös luomet päivittäin kasvojenpesun yhteydessä, jottei niissä ole talia tai rasvaa, joka saattaa liuottaa ripsiväriä ripsistä päivän mittaan luomille.

Jos ongelma jatkuu, niin voit pohjustaa luomet ja ripset ohuella kerroksella puuteria, joka hillitsee ihon rasvoittumista päivän mittaan ja ehkäisee ripsivärin liukenemista iholle. 

Saaren Taika ripsiväri ja sen pakkaus esillä

Saaren Taika Ecolution 3in1 Volume Mascara

Saaren Taika Ecolution luonnollinen 3in1 ripsiväri antaa ripsille pituutta ja tuuheutta ilman paakkuja. Sen luonnolliset öljyt hoitavat ja kosteuttavat ripsiä antaen samalla suojaa ulkoisilta rasituksilta!

Ripsiväri lähtee pois parhaiten esim. Ruusu misellivedellä tai Ruusu kasvovedellä sekä vanulapulla.

Mikäli silmissä on muutakin meikkiä, suosittelemme käyttämään Saaren Taika meikinpoistoainetta. Voit pestä pelkän ripsivärin myös ihan lämpimällä vedellä ja miedolla saippualla. Varo aineiden joutumista silmiin!

Vaikka Saaren Taika ripsiväri lähteekin hyvin myös pelkällä vedellä, kannattaa meikin poistoon käyttää joko Saaren Taika Teepuusaippuaa, kasvovettä tai meikinpoistajaa. Löydät ne Saaren Taian valikoimasta!

Ostoksille Saaren Taika Shopiin pääset tästä!

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.