Istutamme puita!

Puiden istutus on ylivoimaisesti tehokkain tapa ilmastonmuutoksen torjumisessa.

Puut poistavat hiilidioksidia ilmakehästä fotosynteesin kautta ja varastoivat hiilen niiden lehtiin, oksiin, runkoon, kuoreen ja juuriin.

saaren taika vastuullisuus

Noin puolet puun biomassan kuivapainosta on hiiltä. Yksi tonni hiiltä (C) vastaa n.  3670 kg hiilidioksidia (CO2). Keskiverto suomalaisen vuotuinen hiilijalanjälki (CO2) n. 10300 kg.

Puiden istutus auttaa myös sitomaan maaperää, joka ehkäisee ravinteiden huuhtoutumista ja tulvia.

Puiden istutus on tärkeässä asemassa myös biodiversiteetin säilymisessä, sillä puut tarjoavat suojaa, elinympäristön ja ravintoa eliöille ja eläimille.

Puiden lisäksi muutkin kasvit toimivat hiilinieluina. Kaikki kasvit käyttävät auringonvaloa energiana ja ottavat fotosynteesin kautta hiilidioksidia (CO2) ilmasta ja vettä maasta. 

Muuntamalla ne puuksi/kasviksi ne vapauttavat happea ilmaan. Puiden sieppaaman hiilidioksidin lisäksi ne auttavat myös maaperää sieppaamaan merkittäviä määriä hiiltä.

puiden istutus istutamme puita saaren taika (1)
puiden istutus istutamme puita saaren taika
puiden istutus istutamme puita saaren taika (2)
puiden istutus istutamme puita saaren taika

Raaka-aineiden tuotannon ekologisuus ja eettisyys ovat avainasemassa suunnitellessamme Saaren Taika® tuotteita.

Raaka-aineidemme valmistuksessa ei ole käytetty kemiallisia menetelmiä (lopputuotteen jäämät, kemiallisten menetelmien hiilijalanjälki).

  • Työllistämme suomalaisia pienyrittäjiä. Saaren Taika®, Saaren Taika Ecolution, No:1 Eco®, Chosen by Johanna, Kålsjö tuotteita et löydä suurista ketjuista tai marketeista.
  • Olemme vastuullisia pieniä kanssayrittäjiemme kohtaan ja autamme heitä saamaan asiakasvirtaa antamalla tuotteitamme vain pienten eriskoisliikkeiden valikoimiin!
  • Maksamme työntekijöillemme kunnollista palkkaa emmekä käytä hyväksemme työmarkkinoiden heikoimpia.
  • Maksamme kaikki veromme Suomeen. 

Vuoden 2020 aikana olemme kerryttäneet yhteisen hyvän pottia Suomeen jo:

0
Eurolla

Summasta n. 75% on kertynyt muualla kuin Suomessa valmistettujen tuotteiden myynnillä. Upeaa, että olette näiden tuotteiden suosiolla mahdollistaneet näin mahtavan suuren summan saavuttamisen meidän kaikkien suomalaisten eduksi <3

Muutama esimerkki mitä veroeuroillamme saa?

Terveyskeskuskäynti = n. 85€/kerta

Koronapotilaan hoito vuodeosastolla = n. 660€/vrk

Koronapotilaan tehohoito = n. 3000€ / vrk

Peruskoulu = n. 9000€/vuosi

Päivähoito = n. 1500€/kk

  • Tuotteiden biohajoavuus on meille tärkeää, siksi pyrimme suunnittelemaan tuotteemme siten, ettei niiden käytöstä kertyisi jäämiä luontoon.
  • Saaren Taika® tuotteiden valmistuksessa vältetään raaka-aineiden kuumentamista ja siten säästetään paitsi energiaa, myös raaka-aineessa luonnostaan olevia vitamiineja ja ravintoaineita.
  • Käytämme tuotannossamme Ekoenergia-merkittyä sähköä. Ekosähkön alkuperä on todennettavissa yksittäisille tuotantolaitoksille ja näin varmistetaan, että vähintään sähkönkäyttöämme vastaava määrä tuotetaan uusiutuvilla energialähteillä Suomessa.
  • Käytämme uudelleen lähes kaiken meille saapuvan pakkausmateriaalin.
%d bloggaajaa tykkää tästä: