Vastuullisuus

Vastuullisuus

Luonto ja luontoystävällisyys ovat yrityksellemme tärkeitä asioita ja siksi tuotteidemme täysi ekologisuus on meille sydämen asia. 

Puiden istutus

on ylivoimaisesti tehokkain tapa ilmastonmuutoksen torjumisessa

Vihreää kosmetiikkaa

  • Vihreää kosmetiikkaa

Raaka-aineiden tuotannon ekologisuus ja eettisyys ovat avainasemassa suunnitellessamme Saaren Taika tuotteita.

Raaka-aineidemme valmistuksessa ei ole käytetty kemiallisia menetelmiä (lopputuotteen jäämät, kemiallisten menetelmien hiilijalanjälki).

  • Biohajoavuus

Tuotteiden biohajoavuus on meille tärkeää, siksi suunnittelemme tuotteemme siten, ettei niiden käytöstä kerry jäämiä luontoon.

Saaren Taika tuotteet ovatkin 100% biohajoavia.

  • Hiilijalanjälki

Saaren Taika tuotteiden valmistuksessa vältetään raaka-aineiden kuumentamista ja siten säästetään paitsi energiaa, myös raaka-aineessa luonnostaan olevia vitamiineja ja ravintoaineita.

Käytämme tuotteissamme vain välttämättömimpiä ainesosia välttääksemme ylimääräisen tuotannon aiheuttamaa luonnonvarojen kulutusta, kuljetuksista aiheutuvia päästöjä sekä ylimääräisen jätteen syntymistä.

  • Ei raaka-ainejätettä

Taikatehtaalla syntyy 0% raaka-ainejätettä. Kaikki valmistusprosesseissa syntyvä ylimääräinen raaka-aine hyödynnetään muissa tuotteissa esim.  tyrniuutteen uuttamisesta jäävä tyrninlehtirouhe käytetään Tyrni Luksus Spa saippuassa. 

Kakkoslaatuiset, mutta muutoin käyttäkelpoiset tuotteet myydään OUTLETISSA. Vähemmän käyttökelpoiset (esim. reseptivirhe tms.) käytetään itse ja lähipiirissä, mutta mitään tuotteita ei laiteta jätteisiin.

  • Kierrätys

Käytämme uudelleen lähes kaiken meille saapuvan pakkausmateriaalin.

  • Ekosähkö

Käytämme tuotannossamme Ekoenergia-merkittyä sähköä. Ekosähkön alkuperä on todennettavissa yksittäisille tuotantolaitoksille ja näin varmistetaan, että vähintään sähkönkäyttöämme vastaava määrä tuotetaan uusiutuvilla energialähteillä Suomessa.

  • Vegaaninen yritys

Kaikki Taikatehtaan tuotemerkit ovat 100% vegaanisia ja eläinkokeettomia. Olemme vegaaninen ja eläinkokeeton yritys.

  • Työllistämme pienyrittäjiä

Työllistämme suomalaisia pienyrittäjiä. Saaren Taika tuotteita et löydä suurista ketjuista tai marketeista. Olemme vastuullisia pieniä kanssayrittäjiemme kohtaan ja autamme heitä saamaan asiakasvirtaa antamalla tuotteitamme vain pienten eriskoisliikkeiden valikoimiin!