Eteeriset öljyt

Eteeriset öljyt

Eteeriset öljyt kauneudenhoidossa

Luonto tarjoaa meille käyttöönsä mitä tehokkaampia ja monikäyttöisempiä raaka-aineitaan, joiden avulla voidaan niin kohentaa ulkonäköä, kuin karkottaa hyönteisiäkin.

Erilaisten kasvin osien ja kasviuutteiden käytöllä on tuhansia vuosia vanhat perinteet ja tislatuilla öljyilläkin jo noin tuhatvuotiset perinteet.  

Eteeristen öljyjen vaikutus

Jokainen eteerinen öljy sisältää useita eri kemiallisia yhdisteitä, yleensä n. 20-200 eri yhdisteen välillä, ja jokaisen eteerisen öljyn vaikuttavuus riippuu eri yhdisteiden määrästä.

Eri yhdisteiden määrä taas on riippuvainen, luonnollisesti, kasvin genetiikasta, kasvuolosuhteista, tislaustavoista ja muista muuttujista. 

Vaikka kaksi henkilöä annostelisi täysin samaa eteeristä öljyä sisältävää tuotetta iholleen, täysin samaan aikaan ja samassa paikassa, ei vaikutus ole heillä koskaan 100% identtinen. 

Aineen vaikuttavuus riippuu nimittäin myös käyttäjän ihon tilanteesta, eli ihon terveyden tilasta, ravitsemustilasta, iästä, aineenvaihdunnasta ja mahdollisista ihon vaurioista. 

Eli täysin samankaan tuotteen vaikuttavuus ei voi olla täysin sama eri henkilöillä, vaan vaikuttavuuteen, eli tuotteen tehoon, vaikuttaa aina myös käyttäjänsä ominaisuudet. 

Eteeriset öljyt ihonhoidossa

Eteerisiä öljyjä sisältäviä kauneudenhoitotuotteita käytettäessä ihminen hyötyy niistä kolmella eri tavalla. 

  1. Imeytymällä ihon läpi ihon alempiin kerroksiin
  2. Hengittämällä
  3. Hieronnasta

Voiko eteeristä öljyä laittaa suoraan iholle?

Eteerisiä öljyjä ei koskaan saa käyttää sellaisenaan suoraan iholle, vaikkakin netissä näin usein ohjeistetaan, vaan ne tulee aina laimentaa johonkin öljyyn.

Laventelia esimerkiksi on useita eri variaatioita ja niiden ihoturvallisen käytön määrä vaihtelee 0,03  ja 19 prosentin välillä.

Eri laventelin eri variaatioilla on myös eri kemiallisten yhdisteiden profiili, kun yhdessä voi olla 27% allergeenia nimeltään Linalool, toisessa voikin olla 44% jne.

Kannattaakin perehtyä eteeristen öljyjen turvalliseen käyttöön, mikäli aikeissa on tehdä kotona esim. DIY hoitoja, jotka sisältävät eteerisiä öljyjä. 

Eteerisiä öljyjä ei kannata kuitenkaan pelätä, sillä ne tarjoavat lähes lukemattoman määrän mahdollisuuksia niin iho-ongelmille, mielelle, kuin arki askareisiinkin!

Eteeristen öljyjen parantavat ominaisuudet

Teepuun eteerinen öljy on antibakeerista ja sillä voidaan taistella niin ihottumia, kuin akneakin vastaan ja tästä syystä Saaren Taika Teepuusaippua lienee niin suosittu kuluttajien mielestä. Ja onhan sille tehty kliininen tutkimuskin, jossa sen aknea estävä vaikutus on todettu!

Teepuuöljyn on tieteellisissä tutkimuksissa havaittu pystyvän tuhoamaan eri bakteereja, kuten esim. E.colin, pneumonian, eli keuhkokuumeen sekä influenssan aiheuttamia bakteereja. 

Appelsiinin eteerinen öljy on toimiva ainesosa myös luonnollisessa kodin siivoamisessa esim. etikkaan tai veteen sekoitettuna.

Appelsiinin eteerinen öljy on antibakteerista ja se tehoaa mm. E.colibakteeriin ja stafylokokkiin.

Appelsiinin eteerisen öljyn tiedetään myös ehkäisevän eräitä homeita. Se on siis oivallinen apu kodin siivoamisessa mikäli siivoaminen halutaan tehdä luonnollisemmin.

Puhtaat Saaren Taika eteeriset öljyt

Parhaat tavat laadukkaimpien eteeristen öljyjen aikaansaamiseksi on erottaa öljyt kasveista joko kylmäpuristusmenetelmällä tai höyrytislaamalla.

Jotkin eteeriset öljyt erotetaan kasvin osista kemiallisesti liuottamalla esim. heksaanilla, alkoholilla tai vastaavilla.

Me Saaren Taiassa käyttämme vain puhtailla menetelmillä erotettuja eteerisiä öljyjä, emmekä koskaan käytä kemiallisin menetelmin aikaansaatuja eteerisiä öljyjä.

Osta parhaat ja puhtaimmat eteeriset öljyt Saaren Taika shopista tai alla näkyvästä tuoteupotuksesta!

Lähteet: 1, 2, 3

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.