Eteeriset öljyt

Eteeriset öljyt

Eteeriset öljyt kauneudenhoidossa

Luonto tarjoaa meille käyttöönsä mitä tehokkaampia ja monikäyttöisempiä raaka-aineitaan, joiden avulla voidaan niin kohentaa ulkonäköä, kuin karkottaa hyönteisiäkin.

Erilaisten kasvin osien ja kasviuutteiden käytöllä on tuhansia vuosia vanhat perinteet ja tislatuilla öljyilläkin jo noin tuhatvuotiset perinteet.  

Eteeristen öljyjen vaikutus

Jokainen eteerinen öljy sisältää useita eri kemiallisia yhdisteitä, yleensä n. 20-200 eri yhdisteen välillä, ja jokaisen eteerisen öljyn vaikuttavuus riippuu eri yhdisteiden määrästä.

Eri yhdisteiden määrä taas on riippuvainen, luonnollisesti, kasvin genetiikasta, kasvuolosuhteista, tislaustavoista ja muista muuttujista. 

Vaikka kaksi henkilöä annostelisi täysin samaa eteeristä öljyä sisältävää tuotetta iholleen, täysin samaan aikaan ja samassa paikassa, ei vaikutus ole heillä koskaan 100% identtinen. 

Aineen vaikuttavuus riippuu nimittäin myös käyttäjän ihon tilanteesta, eli ihon terveyden tilasta, ravitsemustilasta, iästä, aineenvaihdunnasta ja mahdollisista ihon vaurioista. 

Eli täysin samankaan tuotteen vaikuttavuus ei voi olla täysin sama eri henkilöillä, vaan vaikuttavuuteen, eli tuotteen tehoon, vaikuttaa aina myös käyttäjänsä ominaisuudet. 

Eteeriset öljyt ihonhoidossa

Eteerisiä öljyjä sisältäviä kauneudenhoitotuotteita käytettäessä ihminen hyötyy niistä kolmella eri tavalla. 

  1. Imeytymällä ihon läpi ihon alempiin kerroksiin
  2. Hengittämällä
  3. Hieronnasta

Voiko eteeristä öljyä laittaa suoraan iholle?

Eteerisiä öljyjä ei koskaan saa käyttää sellaisenaan suoraan iholle, vaikkakin netissä näin usein ohjeistetaan, vaan ne tulee aina laimentaa johonkin öljyyn.

Laventelia esimerkiksi on useita eri variaatioita ja niiden ihoturvallisen käytön määrä vaihtelee 0,03  ja 19 prosentin välillä.

Eri laventelin eri variaatioilla on myös eri kemiallisten yhdisteiden profiili, kun yhdessä voi olla 27% allergeenia nimeltään Linalool, toisessa voikin olla 44% jne.

Kannattaakin perehtyä eteeristen öljyjen turvalliseen käyttöön, mikäli aikeissa on tehdä kotona esim. DIY hoitoja, jotka sisältävät eteerisiä öljyjä. 

Eteerisiä öljyjä ei kannata kuitenkaan pelätä, sillä ne tarjoavat lähes lukemattoman määrän mahdollisuuksia niin iho-ongelmille, mielelle, kuin arki askareisiinkin!

Eteeristen öljyjen parantavat ominaisuudet

Teepuun eteerinen öljy on antibakeerista ja sillä voidaan taistella niin ihottumia, kuin akneakin vastaan ja tästä syystä Saaren Taika Teepuusaippua lienee niin suosittu kuluttajien mielestä. Ja onhan sille tehty kliininen tutkimuskin, jossa sen aknea estävä vaikutus on todettu!

Teepuuöljyn on tieteellisissä tutkimuksissa havaittu pystyvän tuhoamaan eri bakteereja, kuten esim. E.colin, pneumonian, eli keuhkokuumeen sekä influenssan aiheuttamia bakteereja. 

Appelsiinin eteerinen öljy on toimiva ainesosa myös luonnollisessa kodin siivoamisessa esim. etikkaan tai veteen sekoitettuna.

Appelsiinin eteerinen öljy on antibakteerista ja se tehoaa mm. E.colibakteeriin ja stafylokokkiin.

Appelsiinin eteerisen öljyn tiedetään myös ehkäisevän eräitä homeita. Se on siis oivallinen apu kodin siivoamisessa mikäli siivoaminen halutaan tehdä luonnollisemmin.

Puhtaat Saaren Taika eteeriset öljyt

Parhaat tavat laadukkaimpien eteeristen öljyjen aikaansaamiseksi on erottaa öljyt kasveista joko kylmäpuristusmenetelmällä tai höyrytislaamalla.

Jotkin eteeriset öljyt erotetaan kasvin osista kemiallisesti liuottamalla esim. heksaanilla, alkoholilla tai vastaavilla.

Me Saaren Taiassa käyttämme vain puhtailla menetelmillä erotettuja eteerisiä öljyjä, emmekä koskaan käytä kemiallisin menetelmin aikaansaatuja eteerisiä öljyjä.

Osta parhaat ja puhtaimmat eteeriset öljyt Saaren Taika shopista tai alla näkyvästä tuoteupotuksesta!

Lähteet: 1, 2, 3

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.