Karhea iho, näpyt käsivarsissa ja reisissä voi olla keratosis pilaris, eli sarveistapit

Karhea iho, näpyt käsivarsissa ja reisissä voi olla keratosis pilaris, eli sarveistapit

Kuiva iho ja näppyjä käsivarsissa?

Keratosis pilaris on yleinen ihosairaus, joka näkyy pieninä, karkeina, koholla olevina näppyinä iholla, usein käsivarsissa, reisissä ja pakaroissa.

Sarveistapit eli keratosis pilaris

keratosis pilaris sarveistapit naisen käsivarressa

Keratosis pilaris esiintyy yleensä olkavarsien ulkosivuilla ja reisissä, mutta joskus sitä saattaa esiintyä myös kasvoissa tai pakaroissa.

Keratosis pilaris, eli sarveistapit ovat osin perinnöllinen vaiva. Tämän hetkisen käsityksen mukaan sarveistappeja muodostuu virheellisesti sarveistuvan kasvatupen suulle.

Sitä esiintyy eniten lapsilla ja teineillä, mutta myös aikuisilla. Keratosis pilariksen oireet pahenevat yleensä talviaikaan ja etenkin kuivaihoisilla tätä esiintyy runsaammin. 

Keratosis pilaris, eli sarveistappien kotihoito

Vaikka keratosis pilarikseen ei ole parannuskeinoa, on olemassa joitain luonnollisia vaihtoehtoja, joiden avulla voit lievittää sen oireita:

  1. Kuori ihosi säännöllisesti: Kuorinta auttaa poistamaan kuolleita ihosoluja ja avaamaan ihohuokosia. 
  2. Kosteuta ihoasi: Ihon pitäminen hyvin kosteutettuna voi auttaa vähentämään keratosis pilariksen esiintymistä. Käytä paksua, pehmentävää kosteusvoidetta varsinkin suihkun tai kylvyn jälkeen.
  3. Sheavoi: Levitä sheavoita näppy alueille kosteuttamaan ja rauhoittamaan ihoa. Sheavoilla on luonnollisia tulehdusta estäviä ominaisuuksia, jotka voivat auttaa parantamaan keratosis pilariksen ulkonäköä.

Tärkeintä keratosis pilariksen kotihoidossa on käyttää hellävaraisia ja ihoa kuivattamattomia pesutuotteita, sillä ihon kuivuminen voi lisätä sarveistappien syntymistä.

Keratosis pilariksen aiheuttamia karheita näppyjä voi pehmentää kuorimalla ihoa säännöllisesti suihkussa esimerkiksi Saaren Taika Särkisalon suolasaippuan avulla  sekä rasvaamalla Saaren Taika Sheavoin kanssa aamuin illoin.

Särkisalon suolasaippuassa käytetyn Himalajan ruususuolan tiedetään tasoittavan ihon väriä ja se auttaa tekemään ihostasi sileän ja kuulaan.

Suola sitoo itseensä kosteutta ja auttaa ihon kosteustasapainon säilymisessä pesun jälkeen.

Saippuan sisältämä sheavoi tekee siitä vielä hellävaraisemman ja kosteuttavamman saippuan, sillä sheavoi sisältää rasvoja, jotka eivät saippuoidu. Toisin sanoen sheavoi on sheavoita saippuassakin ja se tunnetaankin yhtenä kosteuttavimpana kasviöljynä, joka ei myöskään tuki ihohuokosia. Antioksidanttipitoisena raaka-aineena sheavoi ravitsee tehokkaasti ihoasi.

”Särkisalon suolasaippua on atooppisen ihon rauhottaja! Atooppinen kutina ja kuivuus hallinnassa pitkästä aikaa. Kuivat pikkunäpyt vähentyneet. Raikas tuoksu ja riittoisa.”

”Olen atoopikko ja minulla on myös psori. Saaren Taika saippuat ja palashampoot ovat olleet erinomainen apu ihoni hoidossa. Pienet näpyt kasvoistani ja korvien alta kaulalta ovat lähes kadonneet Särkisalon suolasaippualla. Veera Suolasaippua on suihkusaippuani ja hoitaa isompia psoriläiskiä . Paksuuntunut ihokerros on selvästi ohentunut eikä iho kutise aiempaan verrattuna juuri lainkaan.”

”Saaren Taika Sheavoi On todella auttanut kuivaan ihoon sekä rauhoittanut keratosis pilarista, inhottavia näppylöitä olkavarsissa.

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.