Tarinamme

Ihanaa, että olet päätynyt esittelysivuillemme lukemaan tarinaa Saaren Taika® tuotteista sekä ideologiasta niiden takana!

Kerron ihan aluksi kuka minä olen ja keitä perheeseeni kuuluu:
Nimeni on Johanna Amnelin ja olen synnynnäinen taiteilija- ja taistelijaluonne!
Synnyin vuonna 1976 Turussa työläisperheeseen jossa toisinaan toinen- tai molemmat vanhemmat toimivat yrittäjinä ja toisinaan tekivät kahtaa työtä pärjätäksemme.
Olin ujo lapsi ja aina hiukan erilainen. Myöhemmin aikuisena erilaisuudelleni löytyi selityskin, se on erityisherkkyys ja ADD, eli tuttavallisemmin tarkkaavaisuushäiriö. Huonon koulumenestykseni syy ei siis ollut tyhmyys eikä laiskuus vaan keskittymisen ongelmat ja aivojeni neurologinen erilaisuus.
Onneksi aikuisena olen päässyt näyttämään todellisen minäni opiskelemalla itselleni tuotekehittäjän erikoistutkinnon, sekä toimimalla yrittäjänä itseäni kiinnostavan aihepiirin parissa! Kurkkaa yksi monista minusta kirjoitetuista lehtiartikkeleista Me Naisten sivuilta 🙂

Taiteilua ja taistelua olen harjoittanut aivan nuoresta asti ja olen taiteillut itseni valokuvauksen saralla kansainvälisten valokuvauskilpailujen palkintosijoille ja myös kansainvälisiin valokuvanäyttelyihin asti (mm. Lontoo, Sveitsi).
Taistelua taas olen tahtomattani saanut harjoittaa taistellessani itseni irti huumekoukusta, väkivaltaisesta parisuhteesta ja masennuksesta, tosin tätä jälkimmäistä taistelua käyn ihan päivittäin edelleenkin ja siitä syystä en jaksakaan työskennellä ihan niin pitkiä päiviä kuin yrittäjät yleensä.

Perheeseeni kuuluu 2 omaa lasta, mies, miehen lapsi, kaksi bokseria ja kaksi papukaijaa. Yrittäjyyteni alkumetreiltä asti tukenani ovat olleet vanhempani, jotka yritystoimintani kasvaessa ovat väsymättömästi toimineet ruuhka-apulaisina sekä toteuttaneet innovaatioitani ja ideoitani käytännössä toimiviksi. Nykyään yritykseni työllistääkin vakituisesti itseni, mieheni ja lähes koko muun perheeni. Tämän lisäksi olen onnistunut kasvattamaan kaksi yrittäjälasta, tyttäreni, joka oli aikoinaan Suomen nuorin tatuointitaiteilija, pyörittää nykyään omaa Dreamyink tatuointiyritystä, jossa mm. tatuoinnit täysin vegaanisesti ja poikani toimitti ostoksia Salon alueen nuorimpana yrittäjänä saartemme asukkaille.

Yritystoimintani alkoi eräänä alkutalvena vuonna 2012, kun olin ehtinyt pitää muutamia menestyksekkäitä valokuvanäyttelyistä ja myynyt niiden kautta teoksiani. Aluksi ajatukseni oli vain olla alv-velvollinen ja antaa yhteiskunnalle takaisin pieni osa verojen muodossa kiitokseksi kaikesta mitä itse olin saanut. Teosmyynti sai kuitenkin pian rinnalleen valokuviin perustuvat kodintavarat kuten design-saunamittarit ja -seinäkellot ja myöhemmin paljon, paljon muuta.

Tuotteideni myyntiä edistääkseni ideoisin Salon alueen käsityöläisille oman verkkokaupan; Salon Sydämen joka paisui kattamaan pian koko Suomen käsityöläiset ja hyvin pian myös suomalaista luonnonkosmetiikkaa.
Kohta siirryinkin kokonaan käsityötuotteista luonnonkosmetiikkaan ja muutin kauppani nimeksi Butik-O, koska samaan aikaan olimme muuttaneet kauemmas Salosta, Salon saaristoon Isoluodolle eikä Salon Sydän -nimi tuntunut enää omalta. Butik-O olikin oikeasti Butik Ö, eli Ö butik, eli kauppa saaressa tai saaren kauppa, ihan miten se kullekin parhaiten suuhun sopi!

Täällä saaressa sitten tulin enemmän pohtineeksi jätevesiasioita ja kehittelin täysekologisen huuhteluaineen eli Saaren Taika® pyykkietikan. Siihen aikaan markkinoilla ei ollut kuin kaksi muuta pyykkietikkavalmistajaa, joista kummankaan tuotteet eivät olleet täysekologisia. Tähän väliin Saaren Taika® sopi oikein hyvin ja istui omaan ideologiaani, sekä käyttötarkoitukseeni paremmin kuin hyvin!

Voiteet tulivat pian perässä, sillä uudessa saaristokodissamme minulla oli täysin erillinen työtila jossa saatoin valmistaa myös kosmetiikkaa. Aluksi voidekin oli vain omaan tarpeeseeni, sillä olen lapsesta asti kärsinyt pahoista ihottumista joihin ei ole löytynyt syytä eikä hoitoa.
Tähän tarpeeseen kehittelin paljon kehuja saaneen Saaren Taika® Kamomilla-Shean joka onkin paras voide mitä ihottumaani olen koskaan käyttänyt, enkä enää tarvitse kortisonivoiteita laisinkaan!
Siitä se kulku sitten lähti ja nykyään Saaren Taika® omistaa pienen kosmetiikkatehtaan jossa kaiken kosmetiikan valmistus tätä nykyä tapahtuu.
Valikoimassa on tällä hetkellä erilaisia voiteita, voidedeodorantteja, saippuoita, shampoita, pyykkietikoita ja tuoksukynttilöitä. Lisää ideoita ja kokeiluja tehdään jatkuvasti ja voinkin sanoa, että valikoimamme tulee kasvamaan vielä runsaasti.

Itsestäni on aina tuntunut, että ennen vanhaan osattiin!

Oli niksit ja konstit millä kaikki saatiin toimimaan. Sitten tuli turhat kemikaalit, jotka markkinoitiin ja myytiin meille tehokkaampina ja parempina, mutta pikkuhiljaa onkin selvinnyt miten haitallisia ne oikeastaan ovatkaan, ja olen iloisena seurannut ihmisten siirtymistä takaisin luonnollisempiin ja yksinkertaisempiin asioihin, noihin, jotka itselläni on aina, ihan lapsesta saakka, ollut lähellä sydäntä!

Tänään saankin luotsata yhtä ehkäpä Suomen aidointa ja avoiminta ekologisiin ja luonnollisiin tuotteisiin keskittynyttä yritystä; Saaren Taika®a!

Erityisesti Saaren Taika® saippuoissa näkyy oma entisaikojen ihannointini. Saippuat ovat hyvin yksinkertaisilla resepteillä valmistettuja kuitenkin suunnitellen ainesosat hyvin tarkkaan siihen tarkoitukseen mahdollisimman hyvin sopiviksi, johon kukin saippua on tarkoitettu.

Suurin osa saippuoistamme on pakattu ekosilkkipaperiin, tätä samanlaista ruskeaa paperia on käytetty myös ennen vanhaan palvelevissa kaupoissa käärittäessä tuotteita ostajan matkaan!

Olenko muuten kertonut, että suvussani on ollut kauppiaita tiettävästi jo yli sata vuotta? Äitini isoisä piti kauppaa 1900-luvun alussa Turun torin laidalla! Voin melkein kuvitella Isoisoisäni Viktor Ahlmanin myyneen juuri tämän kaltaisia saippuoita siihen aikaan kaupassaan! Muistan myös lapsuudestani isoäitini siskon kaupan Pohjanmaalta ja lapsena oli aina jännää mennä Muorin siskon talon yhteydessä olleeseen ”makasiiniin” joka oli pitkä matalahko viileä huone, jossa oli vanhoja kaupan tarvikkeita kuten suuri metallinen vaaka ja ruskeaa pakkauspaperia. Tuolla makasiinissa leikimme toisinaan kauppaa itsekin 🙂

Sellaisia ovat siis Saaren Taika® tuotteet sekä ne asiat, jotka ovat toimineet tuotteidemme innoituksena. Toivottavasti selaat ihania palvelevien jälleenmyyjiemme listan lävitse ja katsot josko sieltä löytyisi joku kiva pieni liike, joka sattuu olemaan sinua lähellä. Toki meillä on monta todella mahtavaa verkkokauppiastakin, ja heidät onkin merkattu listaan selkeästi sinisellä, että selaamiseen ja arvuutteluun ei kulu turhaan aikaa, voit siis ostaa myös netistä ja saat toimituksen ihan lähellesi, asuitpa missä päin Suomea tahansa!

Kiinnostuitko Saaren Taika® tuotteiden jälleenmyynnistä? Rekisteröidy jälleenmyyjäksi täällä: https://b2b.saarentaika.com/

image_pdfimage_print