Saaren Taika tarina tuotteiden takana

Johanna, Saaren Taika tuotemerkin luoja

Johanna

”Saaren Taika kosmetiikkatuotteet ovat alunperin syntyneet omiin vaikeisiin iho-ongelmiini, kuten vuosia vaivanneeseen ekseema-ihottumaan, voimakkaaseen hikoiluun sekä kutiavaan, mutta nopeasti rasvoittuvaan päänahkaan.”

”Olen kärsinyt ihottumista pikkulapsesta asti. Muistan päiväkoti-ikäisestä asti iltaiset kyyner-, polvitaipeiden ja kaulan alueen hautomiset liuoksella, jonka piti hoitaa ihottumaa.

Minua kiusattiin koulussa ihottumieni vuoksi. Vahvat kortisonivoiteet, tekoiho ja muut hoidot ihottumieni parantamiseksi ovat tulleet tutuksi ihan lapsuudestani asti aina tuonne vuoteen 2017 saakka, jolloin syntyi Saaren Taika Kamomilla Sheavoide ja sen perään Teepuusaippua.”

”Tuotteidemme suunnittelun pohjana on luonnolliset ja ensisijaisesti käsittelemättömät raaka-aineet, sillä niissä on jäljellä mahdollisimman paljon luonnollisia ja tärkeitä ravintoaineita.

Nämä ravintoaineet ovat avainasemassa ihosi uudistumisessa ja paranemisessa. Mitä luonnollisemmin tuotettu raaka-aine, sen paremmin ihosi pystyy sen tarjoamat ravintoaineet käyttämään hyödykseen!”

”Saaren Taika ei kilpaile hinnalla, vaan valmistamme tuotteita, jotka auttavat heitä, joille muista markkinoilla olevista tuotteista ei ole löytynyt helpotusta.”

“Saaren Taika”. Se oli alunperin henkilökohtaisen seikkailublogini nimi, jonne kokosin kuvia ja tarinoita uutena saaristolaisena ihanista pikkuisista saarista ja luodoista, joilla ensimmäisenä saaristolaisvuotenamme seikkailimme mieheni Jonin kanssa.

Kun samoihin aikoihin perehdyin uuden saaristokotimme jätevesijärjestelmään, maaimeyttämöön, tulin pohtineeksi kemikaalien määrää, jota lapsiperheen arjen pyörittämisestä syntyy jätevesien maahan vietäväksi. Tästä pohdinnasta alkoi Saaren Taian tarina, mutta palataanpas ajassa hieman taaksepäin…

Synnyin vuonna 1976 Turun Heidekenillä perheeseen, jonka ainoaksi lapseksi jäin. Vanhempani olivat sekä yrittäjiä, että tavallisia duunareita, jotka toisinaan tekivät kahtaakin työtä samaan aikaan pärjätäksemme taloudellisesti.

En ollut loistava oppilas koulussa ja minulla olisi ollut hieman sosiaalisissa taidoissa hiomisen varaa. En ollut kuitenkaan tyhmä, vaan ongelmani johtuivat pitkälti keskittymisvaikeuksista. Minulla on diagnosoitu ADD (tarkaavaisuushäiriö).

Tämä ja monet muut seikat johtivat teini-iän kapinointiin, kotoa karkailuun, rikollisuuksiin, vankilaan ja huumeiden maailmaan, joista selvisin ulos lopulta hiukan päälle kolmekymppisenä, kun silloinen avomieheni pahoinpiteli ja kuristi minut lähes hengettömäksi (silloin 8v.) tyttäreni Veeran (NeitiKuu) silmien edessä. Sukella syvemmin selviytymistarinaani.

Siitä alkoi toipuminen kaikista elämän traumoista sekä uudenlaisen elämän opettelu!

Rikollisten maailmassa ei nimittäin kellot soi aamulla eikä laskuja makseta! Ystäväpiiri vaihtui ja alkoi pitkä yksinäisyyden ja voimaantumisen aika, jota kesti lopulta 9 vuotta.

Tänä aikana sairastin vakavaa masennusta ja kasvatin yksinhuoltajana kahta traumatisoitunutta lasta parhaani mukaan.

Löysin valokuvaamisesta pakokeinon masennukselleni ja myöhemmin olen pitänyt useita, useita valokuvanäyttelyitä niin kotimaassa, kuin kauempanakin. Myynyt teoksia ulkomaille asti ja voittanut niillä useita palkintojakin!

Kuvassa alumiinista käsityönä valmistettu saunamittari, jonka taulussa yli sata vuotta vanhan, Patakoskella sijaitsevan myllyranta rakennuksen päätyhirren lähikuva ja sen päällä Suomen silhuetti. Tuote kuului Suomi 100v. -mallistoon.

Valokuvat ja valokuvataide

Valokuvista syntyi myöhemmin kelloja ja saunamittareita, joiden myymistä varten rakensin oman verkkokaupan.

Kutsuin verkkokauppaani muitakin alueen käsityöläisiä ja lopulta kasvatin verkkokaupastani kohtalaisen menestyksekkään luonnonkosmetiikan ja ekotuotteiden kaupan, jonka sittemmin myin työn käytyä liian raskaaksi ja halutessani keskittää kaiken energiani Saaren Taikaan.

Ensimmäiset tuotteemme vuonna 2017 olivat täysekologiset pyykkietikat, jollaisia ei virallisesti ollut vielä saatavilla Suomen markkinoilta.

Sittemmin kehitin käsi-ihottumaani Kamomilla Sheavoiteen, jonka teho on vakuuttanut käyttäjiä ympäri maan.

Wanhanajan yksinkertaiset reseptit

Siemen Saaren Taian maanläheiselle toiminnalle ja yksinkertaisuuteen perustuville konsteille on istutettu minuun varmasti jo lapsuudessa.

Äitini äiti, minulle erittäin rakas ja tärkeä henkilö, jota kutsuttiin Muoriksi, oli erittäin maanläheinen ihminen, joka tunsi vanhanajan konstit moneen ongelmaan.

Ihailin Muoria ja hän olikin minulle melkein kuin toinen äiti! Muori ei ”nykyajan hömpötyksistä” välittänyt ja kaikissa arjen askareissakin helppous ja yksinkertaisuus olivat avainasemassa, eikä turhia ”hienosteluita” harrastettu.

Oma kaipuuni yksinkertaisiin vanhanajan tuotteisiin ja raaka-aineisiin kumpuaa varmasti jo tuolta ajalta, ja miksipä ei, kun kerran helpot ja yksinkertaiset konstit oli nähty ja toimiviksi koettu!

Tätä yksinkertaisuuden kaipuuta olen elämässäni kantanut mukanani, kunnes pääsin sitä toteuttamaan Saaren Taian tuotteissa.

Herkästi reagoiva ja haastava iho

Yksinkertaiset reseptit, eli vähäinen määrä eri raaka-aineita on pohjana kaikille suunnittelemilleni Saaren Taika tuotteille.

Pienestä asti pahoista allergioista, ihottumista, ihosairauksista ja herkästi reagoivasta ihosta kärsineenä olen nimittäin maailman paras koekaniini erilaisille kosmetiikkatuotteille.

Omien havaintojeni mukaan mitä vähemmän eri raaka-aineita, ja mitä korkealaatuisempia ja puhtaampia ne ovat, sen vähemmän ihoärsytystä tuote voi aiheuttaa.

Tätä havaintoa noudattaen olen hionut reseptimme toimiviksi, mutta silti hyvin siedetyiksi, jopa niiden herkimpien ihoilla, joihin itsekin lukeudun.

Saaren Taika ihonhoitotuotteet testataankin ihan ensimäisenä aina itselläni, sitten lähipiirn iho-ongelmaisilla ja vasta sen jälkeen ulkopuolisilla testaajilla. Näin ihonhoitotuotteemme mitä todennäköisemmin sopivat herkälle ja reagoivallekin iholle sekä tuottavat sen tuloksen mitä ne lupaavat!

Ongelmaiset ihot ovatkin spesialiteettini ja tykkään ottaa asiakkaidemme haasteita vastaan sekä avustaa heitä löytämään parhaiten sopivat tuotteet hankalienkin iho-ongelmien hoitoon.

Sivuiltamme löytyvätkin kiitollisten asiakkaidemme jättämiä kuvia sekä kokemuksia, jotka osoittavat tuotesuunnitteluni onnistuneen.

Mikään ei tunnukaan paremmalta kuin saada soitto tai sähköposti asiakkaalta, joka oli jo menettänyt toivonsa avun löytymisen suhteen ja onkin sitten löytänyt helpotuksen meidän tuotteistamme!