Erilaiset ihotyypit sekä Saaren Taika tuotesuositukset ihotyypeittäin

erilaiset ihotyypit ja niille sopivat tuotesuositukset

Ihotyypit

Alta löydät kuvauksia erilaisista ihotyypeistä sekä tuotesuosituksia, joilla voit saada parhaimmat tulokset kunkin ihotyypin päivittäisessä hoidossa.

Saaren Taika verkkokaupasta voit hakea tietylle ihotyypille sopivat tuotteet tarkentamalla hakua ja valitsemalla sopivan suodattimen.

saaren taika shop ihotyypit suositukset luonnonkosmetiikka

Siirry ostoksille Saaren Taika Shoppiin! Nopea toimitus, laajin valikoima!

Huomioithan, että uuden tuotteen käyttöä kannattaa jatkaa vähintään 4 viikkoa, jotta tulokset ehtivät näkyä ihon päälimmäisessä kerroksessa. Ihon uudistuminen tapahtuu ihon syvemmissä kerroksissa, josta uudistuneen ihosolukon nouseminen ihon näkyvään kerrokseen kestää n. 4 viikkoa. Voit lukea lisää uuden tuotteen käytöstä ja tulosten näkymisestä blogistamme!

Akne iho

Akne on usein kiusana nuorilla ja teini-ikäisillä, mutta se saattaa alkaa vaivata aikuisenakin sekä etenkin naisilla sitä esiintyy usein kuukautisten aikoihin, kuten itsellänikin aiemmin.

Aikuisiän akne tai hormonaalinen akne on ärsyttävä vaiva, joka vaikuttaa paitsi ulkonäköön, myös omaan mielialaan 🙁

Itselläni on usein ennen kuukautisia ilmaantunut leukapieleen ärsyttäviä finnejä, joista eroon pääseminen on toisinaan kestänyt aivan sinne seuraaviin menkkoihin saakka!

Olen saanut ongelman taltutettua omalla kohdallani käyttämällä kasvojeni pesuun Saaren Taika Teepuusaippuaa ja tässä artikkelissa kerron, miten Saaren Taika Teepuusaippualla pesu tehdään akne iholle sopivan hellävaraisesti.

Akneihon puhdistus kannattaa suorittaa aamuin illoin hellävaraisesti. Akneiholle sopiva kasvosaippua on Saaren Taika Teepuusaippua, joka on kehitetty toimimaan vaikeisiin iho-ongelmiin. Se ei sisällä mitään ylimääräistä, joka saattaisi ärsyttää ihoa entisestään ja sen sisältämä teepuun eteerinen öljy vähentää tehokkaasti ihon epäpuhtauksia.

Akneihon puhdistuksen oleellisimmat seikat ovat aamuin ja illoin tapahtuva ihonhoitorutiini, joka koostuu riittävästä, mutta hellävaraisesta puhdistuksesta ja kosteutuksesta.

Paras tuote akneihon puhdistukseen Saaren Taialta on Teepuusaippua, joka on kehitetty toimimaan vaikeilla iho-ongelmilla. Se ei sisällä mitään ylimääräistä, joka saattaisi ärsyttää ihoa entisestään. Katso blogista ohje akneihon hellävaraiseen puhdistukseen Teepuusaippualla! 

Katso parhaiten akneiholle sopivat Saaren Taika tuotteet alla näkyvästä blogikirjoituksesta. Voit ostaa tuotteet suoraan blogista tai siirtyä Saaren Taika Shoppiin ostoksille: 

Ruusufinni iho

Ruusufinniä eli acne rosaceaa esiintyy useimmiten n. 30-50 vuotiailla. Syytä sen ilmaantumiselle ei tiedetä.

Monilla ruusufinni saattaa pahentua kuumia juomia juodessa, alkoholin aiheuttamana, saunassa, auringossa tai tulista ruokaa syödessä, ja talvi monesti pahentaa vielä asiaa.

Ruusufinniä voi hoitaa ja ehkäistä käyttämällä hellävaraisia ihonhoitotuotteita, joista blogissamme muutamia käyttäjiemme jättämiä kokemuksia, kuten: ”Minulla on kasvoissa couperosaa ja ruusufinni. Olen käyttänyt Tyrni Luksus saippuaa n.kuukauden. Iho on selvästi rauhoittunut, iho ei ole enää niin ärhäkän punainen ja pienet ruusufinni -näpyt ovat myös pienentyneet.”

Couperosa tai ruusufinni ihon hoidossa tärkeää on käyttää hellävaraisia ihonhoitotuotteita ja välttää mm. kortisoneja. Couperosa ihon hoito on pitkäjänteistä ja säännöllistä, päivittäistä huolehtimista ihon hyvinvoinnista mm. seuraavin konstein:

-Päivittäiset elintavat, jotka tukevat ihon ja pintasuoniston terveyttä (vältä mm. liikaa aurinkoa).

-Couperosa ja ruusufinni iholle kehitetyt ihonhoitotuotteet

-C-vitamiinipitoiset ihonhoitotuotteet (C-vitamiini vahvistaa ihon kapillaarisuoniston joustavuutta ja vahvistaa niitä)

-B-vitamiinipitoiset ihonhoitotuotteet (B-vitamiini rauhoittaa ihoa, samalla vahvistaen sitä ja suojaa ulkoisia ärsykkeitä vastaan)

Parhaat tuotteet ruusufinni iholle löydät nettikaupastamme! Siirry ostoksille Saaren Taika Shoppiin! Nopea toimitus, laajin valikoima!

Rasvainen iho

Rasvainen iho muodostuu silloin kun ihon talirauhaset tuottavat liikaa seebumia eli talia. Rasvainen iho on tuhansien naisten ja miesten ongelma, ja varsin yleistä etenkin nuorilla mm. hormonien vaikutuksen vuoksi.

Rasvainen iho saattaa aiheuttaa joillekin myös aknea, joka pahimmillaan voi johtaa negatiiviseen minäkuvaan kosmeettisen epämukavuutensa ansiosta.

Rasvaisen ihon tunnusmerkkejä ovat kiiltävä ihon pinta sekä suurentuneet ihohuokoset, etenkin ihon T-alueella, eli otsa, nenä ja leuka.

Rasvaista ihoa edesauttaa geneettiset tekijät, hormonit, stressi ja epäterveellinen ruokavalio.

Kesäaikaan kiiltävä iho ei välttämättä ole rasvainen, vaan ihon öljyisyys saattaa useimmiten johtua ihon lipidien muuttuneesta viskositeetista.

Talirauhaset sijaitsevat karvatuppien lähellä ja niitä on eniten kasvoissa, rinnassa ja yläselässä, juuri näillä alueilla missä iho on öljyisintä ja jonne aknekin useimmiten ilmaantuu. Talirauhasten määrä pysyy suunnilleen samana koko ikämme, mutta vanhetessamme niiden koko kasvaa. Talirauhaset muodostavat iholle talia (seebumia), joka taas muodostaa iholle suojaavan kerroksen. Talin tehtävä on mm. ehkäistä ihon kosteuden haihtumista.

Iholla on myös muita sen omia aineita, kuten glyserolia, jonka tehtävä on ylläpitää ihon kosteustasapainoa, ja tokopherolia (E-vitamiinia), joka suojaa ihoa oksidatiivista stressiä vastaan.

Talin ja hien hydrofiiliset komponentit yhdessä solujen välisten lipidien kanssa muodostavat iholle sitä suojaavan, niin kutsutun happovaipan (acid mantle). Tämän suojakerroksen pH on n. 4.7 ja sen tehtävä on suojata ihon sarveiskerrosta auttaen sitä säilyttämään sen normaali mikrofloora.

Oikeanlaisella ihon kosteutuksella on suuri vaikutus tämän suojakerroksen toiminnallisuuden ylläpidossa.

Liiallinen tali voidaan poistaa miedoilla aineilla, jotka eivät ärsytä ihoa. Rasvaisen ihon pesuun käytetään antimikrobisia pesuaineita, sekä hellästi kuorivia tuotteita. Ihon hellä kuorinta saattaa joissakin tapauksissa ehkäistä aknen muodostumista. Runsaasti pehmittäviä voiteita ja rasvoja taas tulisi välttää akneen taipuvaisen ihon hoidossa.

Tuotteet, jotka imevät likaa ja liiallista talia iholta ovat suositeltavia akneen taipuvaisen ihon hoidossa.

Tällaisia tuotteita ovat mm. Tyrni Luksus Spa saippua, Veera Suolasaippua, Saaren Taika Teepuusaippua, Aktiivihiili savinaamio ja Greippi puhdistusaine.

Kosteutukseen akneen tai rasvaisuuteen taipuvaisen ihon hoitoon sopii parhaiten täsmähoidoksi Spot Control tehovoide, Aloe Retinoli seerumi, Mustikka kasvovoide, Hyaluronihappo & Vitamiinit ACE kosteuttaja, mutta myös Makadamia Sheavoide ja Kamomilla Sheavoide soveltuvat hyvin.

Rasvaisen ihon ihonhoitotuotteet löydät verkkokaupastamme! Siirry ostoksille Saaren Taika Shoppiin! Nopea toimitus, laajin valikoima!

Kuiva iho

Kuiva iho johtuu ihon päällimmäisen kerroksen riittämättömästä kosteuden saannista, eli ihon luontaisen kosteustasapainon heikkenemisestä, tai muuttuneesta lipidien toiminnallisuudesta. Myös ihon heikentynyt suojamekanismi voi johtaa ihon kosteuden liialliseen poistumiseen/haihtumiseen.

Normaali iho sisältää n. 13%-20% vettä ja tärkein seikka ihon normaalissa kosteustasapainossa ovat ihon omat luonnolliset kosteustekijät sekä solujen väliset lipidit. Luonnolliset kosteustekijät liittyvät ihon korneosyytteihin. Korneosyyttien sisällä on pienimolekyylisiä komponentteja, jotka muodostuvat filaggriinin (säikeinen proteiini, joka muodostaa keratiinin rungon) uudistumisen aikana.

Filagriinin muodostuminen on ihon luonnollinen prosessi, joka on epäsuorasti vastuussa ihon riittävästä kosteudesta. Muita ihon kosteudesta vastuussa olevia komponentteja ovat mm. aminohapot ja niiden suolat, sekä lukuisat eri hydroskooppimolekyylit. Kaikilla tuollaisilla molekyyleillä on suuri kosteudensitomiskyky ja siksi normaali iho kykenee säilyttämään kosteustasapainonsa jopa hyvin kuivassakin ilmassa.

Ihon kosteustasapainon säilyminen ja toiminta ovat ratkaisevassa asemassa varmistamassa sopivat olosuhteet entsyymien normaaleille toiminnoille. Kuiva iho johtaa yleensä epänormaaliin ihon hajoamiseen, jossa osallisena on useita eri entsyymejä, kuten proteaaseja ja glykosidaaseja, jotka vähentävät korneosyyttien välisiä yhteyksiä.

Riittävä ihon kosteutus on siis olennaista näiden entsyymien toiminnalle ja häiriöt tässä prosessissa johtavat osittain irronneiden korneosyyttien liialliseen kertymiseen, joka taas näkyy iholla valkoisena hilseenä.

Liian vähäinen veden juominen, kuiva ympäristö, viileä ilmasto, tuuli, ilmansaasteet ja ilmastointi muiden muassa edes auttavat ihon kuivumista. Myös ihon heikentynyt suojakerroksen toiminta voi aiheuttaa ihon kuivumista. Ihon suojakerroksen toiminta voi heikentyä jos käytetään paljon sopimattomia tai liian voimakkaita puhdistusaineita iholla.

Iho määritellään kuivaksi yleensä mikäli sen sisältämä vesi on alle 10%. Kuiva iho on elottoman näköinen, se ei ole kovin kimmoisa ja siinä voi esiintyä hilseilyä tai jopa haavaumia. Sen tekstuuri on epätasaista ja karheaa. Kuiva iho tuntuu kutiavalta, kiristävältä ja joskus jopa kivuliaalta!

Kuivan ihon hoitoon käytetään runsaasti kosteutusta tarjoavia kosmetiikkatuotteita, sekä tuotteita, jotka sitovat vettä itseensä.


Tällaisia tuotteita ovat mm. Hyaluronihappo & Hedelmä seerumi, Aloe Vera 24H kosteuttaja, Koentsyymi Q10 24H kosteuttaja, Chosen by Johanna Blueberry Facial Cream (mustikka kasvovoide) Makadamiaöljy Sheavoide, Marula kasvoöljy.

Ja puhdistukseen kuivalle iholle parhaiten sopivat mm. Veera Suolasaippua, Saariston suolasaippua, Särkisalon suolasaippua, Tyrni Luksus Spa saippua sekä Kirkastava kasvojen puhdistusaine.

Kuiva iho johtuu ihon päällimmäisen kerroksen riittämättömästä kosteuden saannista, eli ihon luontaisen kosteustasapainon heikkenemisestä, tai muuttuneesta lipidien toiminnallisuudesta. Myös ihon heikentynyt suojamekanismi voi johtaa ihon kosteuden liialliseen poistumiseen/haihtumiseen.

Normaali iho sisältää n. 13%-20% vettä ja tärkein seikka ihon normaalissa kosteustasapainossa ovat ihon omat luonnolliset kosteustekijät sekä solujen väliset lipidit. Luonnolliset kosteustekijät liittyvät ihon korneosyytteihin. Korneosyyttien sisällä on pienimolekyylisiä komponentteja, jotka muodostuvat filaggriinin (säikeinen proteiini, joka muodostaa keratiinin rungon) uudistumisen aikana.

Filagriinin muodostuminen on ihon luonnollinen prosessi, joka on epäsuorasti vastuussa ihon riittävästä kosteudesta. Muita ihon kosteudesta vastuussa olevia komponentteja ovat mm. aminohapot ja niiden suolat, sekä lukuisat eri hydroskooppimolekyylit. Kaikilla tuollaisilla molekyyleillä on suuri kosteudensitomiskyky ja siksi normaali iho kykenee säilyttämään kosteustasapainonsa jopa hyvin kuivassakin ilmassa.

Ihon kosteustasapainon säilyminen ja toiminta ovat ratkaisevassa asemassa varmistamassa sopivat olosuhteet entsyymien normaaleille toiminnoille. Kuiva iho johtaa yleensä epänormaaliin ihon hajoamiseen, jossa osallisena on useita eri entsyymejä, kuten proteaaseja ja glykosidaaseja, jotka vähentävät korneosyyttien välisiä yhteyksiä.

Riittävä ihon kosteutus on siis olennaista näiden entsyymien toiminnalle ja häiriöt tässä prosessissa johtavat osittain irronneiden korneosyyttien liialliseen kertymiseen, joka taas näkyy iholla valkoisena hilseenä.

Liian vähäinen veden juominen, kuiva ympäristö, viileä ilmasto, tuuli, ilmansaasteet ja ilmastointi muiden muassa edes auttavat ihon kuivumista. Myös ihon heikentynyt suojakerroksen toiminta voi aiheuttaa ihon kuivumista. Ihon suojakerroksen toiminta voi heikentyä jos käytetään paljon sopimattomia tai liian voimakkaita puhdistusaineita iholla.

Iho määritellään kuivaksi yleensä mikäli sen sisältämä vesi on alle 10%. Kuiva iho on elottoman näköinen, se ei ole kovin kimmoisa ja siinä voi esiintyä hilseilyä tai jopa haavaumia. Sen tekstuuri on epätasaista ja karheaa. Kuiva iho tuntuu kutiavalta, kiristävältä ja joskus jopa kivuliaalta!

Kuivan ihon hoitoon käytetään runsaasti kosteutusta tarjoavia kosmetiikkatuotteita, sekä tuotteita, jotka sitovat vettä itseensä.


Tällaisia tuotteita ovat mm. Hyaluronihappo & Hedelmä seerumi, Aloe Vera 24H kosteuttaja, Koentsyymi Q10 24H kosteuttaja, Chosen by Johanna Blueberry Facial Cream (mustikka kasvovoide) Makadamiaöljy Sheavoide, Marula kasvoöljy.

Ja puhdistukseen kuivalle iholle parhaiten sopivat mm. Veera Suolasaippua, Saariston suolasaippua, Särkisalon suolasaippua, Tyrni Luksus Spa saippua sekä Kirkastava kasvojen puhdistusaine.

 

Kuivan ihon ihonhoitotuotteet löydät meiltä! Siirry ostoksille Saaren Taika Shoppiin! Nopea toimitus, laajin valikoima!

Sekaiho

Henkilöillä, joilla on rasvainen iho T-alueella ja kuiva muualla, on sekaiho. Myös henkilöillä, joiden kasvojen iho on rasvainen, mutta iho muualla vartalossa on kuivaa, on sekaiho.

Siirry ostoksille Saaren Taika Shoppiin! Nopea toimitus, laajin valikoima!

Herkkä iho tai atooppinen iho

Herkkä iho on sellainen, joka reagoi kosmeettisiin valmisteisiin, erilaisiin sääolosuhteisiin, kuten kylmään, aurinkoon, viiman ja nopeisiin säätilan vaihteluihin, mutta ilman selviä näkyviä kliinisiä syitä.

Herkän ihon oireet ja reagointi saattavat voimistua stressin myötä, mausteisesta ruuasta tai alkoholin käytöstä. Oireet saattavat olla mm. ihon pistely, kuumottaminen, kutiaminen, ihon kiristämisen tunne tai jopa kipu iholla, mutta kuitenkaan iholla ei ole pysyviä näkyviä oireitaeli hilseilyä, punoitusta, kuivumista jne, vaan näitä voi olla havaittavissa hetkellisesti.

Herkästä ihosta kärsii useat ja vaikka sen synty on epävarmaa, uskotaan sen johtuvan ihon uloimman kerroksen suojafunktion ”viallisuudesta” sekä liiallisesta kosteuden poistumisesta sen kautta. Tämä johtuu useimmiten solujen välisten lipidien muuttuneesta ja vaurioituneesta rakenteesta.

Herkästä ihosta kärsiviä henkilöitä on enenevissä määrin ja naisista suurin osa kuvailee ihoaan herkäksi ja miehistäkin noin puolet. Herkkä iho voi johtua kolmesta ”pää syystä”.

  1. Ihon heikentänyt suojakerros
  2. Tulehdus
  3. Normaali ihon suojakerroksen toiminta, ei tulehduksia, mutta iho reagoi herkästi muutoksiin ja tiloihin, joita edellä mainittiin. Reagoiva iho voidaan jakaa vielä kolmeen eri alaryhmään;
    1. erittäin herkkä ja helposti reagoiva iho
    2. ympäristön muutoksille herkästi reagoiva iho
    3. kosmeettisille aineille herkästi reagoiva iho

Erittäin herkkä ihreagoi voimakkaasti sekä ulkoisiin, että sisäisiin ärsykkeisiin ja iholla voi olla sekä kroonisia, että akuutteja oireita. Erittäin herkkä iho reagoi myös psyykkisiin ärsykkeisiin.

Ympäristön muutoksille herkästi reagoiva iho on usein kuiva ja ohut, ja se punakoituu helposti, kun taas kosmeettisille aineille herkkä iho reagoi tiettyihin kosmeettisiin ärsykkeisiin.

Myös herkästi aknella reagoivaa ihoa voisi kutsua herkäksi ihoksi.

Herkän ihon hoito voi olla haasteellista ja itselleen sopivien tuotteiden löytäminen työlästä. Siksi onkin tärkeää ymmärtää oman herkän ihon lähtökohdat sekä syyt ja olla pohjatietoutta kosmetiikkatuotteiden ainesosaluetteloille.

Saaren Taika luonnonkosmetiikkatuotteet eivät sisällä synteettisiä tuoksuja tai puhdistusaineita, jotka saattavat aiheuttaa oireita herkäihoisille. Raaka-aineemme eivät käy läpi kemiallisia puhdistusmenetelmiä, joiden jäljiltä niihin olisi saattanut jäädä kemiallisia jäämiä aineista, jotka saattaisivat aiheuttaa oireita herkimmille.

Saaren Taika tuotteissa käytetään mahdollisimman vähiä ainesosia. Emme “hienostuta” tuotteitamme turhaan pitkillä ja hienoilla ainesosaluetteloilla, vaan jokaisen tuotteen ainesosat pidetään niin vähäisinä kuin se suinkin on mahdollista, kuitenkin niin, että tuotteella saavutetaan sen haluttu teho. Tällä saadaan taattua tuotteiden sopivuus mahdollisimman suurelle osalla herkästä ihosta kärsiviä.

Herkälle iholle suunnitellut tuoksuttomat Saaren Taika tuotteet, kuten Saariston suolasaippua. Kutiavalle iholle Kamomilla Sheavoide. Päänahan psoriin Vihreä tee & Kamomilla shampoo. Rasvoittuville hiuksille Teepuushampoo. Akneiholle Teepuusaippua, kaikki Saaren Taika suolasaippuat.

Saaren Taika Ecolution, No:1 Eco ja Saaren Taika Professional -sarjoista herkälle iholle sopivat yleensä lähes kaikki tuotteet.

Atooppisen ihon hoitoon ja atooppiselle iholle sopiviin tuotteisiin perehdymme tarkemmin blogissamme, kannattaa lukea, mikäli kärsit herkästä tai atooppisesta ihosta!

Siirry ostoksille Saaren Taika Shoppiin! Nopea toimitus, laajin valikoima!

Aikuinen iho

Ikääntymisen ensi merkit näkyvät iholla, sillä iho on ensisijainen este sisäisen ja ulkoisen välillä. Aikuinen tai ikääntyvä iho on usein kuiva, epätasainen, kalpea, löysä ja juonteikas, jossa saattaa myös esiintyä pigmenttihäiriöitä. Ikääntynyt iho on rakenteellisten ja toiminnallisten muutosten seurausta, joka johtuu ihon ikääntymisestä.

Ikääntyminen on kahden pääprosessin seuraus; sisäinen vanheneminen ja ulkoinen vanheneminen. Sisäinen vanheneminen on luonnollinen prosessi johon vaikuttaa geenit, hormonit ja aineenvaihdunta, kun taas ulkoista vanhenemista lisää erityisesti tupakointi, kemikaalit ja ultraviolettisäteily. Reaktiiviset happilajit näyttelevät keskeistä osaa ulkoisessa vanhenemisessa. Pitkäaikaisen ja jatkuvan ultravioletti altistuksen jälkeen ihon oma antioksidanttijärjestelmä on ns. tyhjä. Seurauksena siitä alkaa oksidatiivista stressiä esiintyä, joka johtaa dna: n, ihon proteiinien ja muiden komponenttien kontrolloimattoman hapettumisreaktion aiheuttamaan ihon vanhenemiseen. Vanhenemisen merkit ovat hyvin samankaltaisia, kuin luonnollisessa vanhenemisessa, mutta ovat näkyvillä huomattavasti nopeammin ja selvemmin. Ihon vanhenemisen nopeutumiseen vaikuttavat myös lääkitys, säteilyt, huono elämäntapa (epäterveellinen ruokavalio, stressi, tupakointi, alkoholi).

Vaikka ikääntyminen tapahtuu kaikissa ihon kerroksissa, on se näkyvintä dermiksessä tyypillisenä kollageenin, ihon elastiinikuitujen ja hyaluronihapon puutteena.

Ikääntyvä iho on ohenevaa ja se näyttää hyvin samankaltaiselta päältä kuin kuiva iho, sillä ikääntyvä iho saattaa usein hilseillä heikentyneen ihon suojakerroksen ja kosteustasapainon vuoksi. Vanhenevalla iholla on noin 20% ohuempi dermis ja siten myös solujen ja verisuonten määrä on vähentynyt. Tämä johtaa riittämättömään ravinteiden ja hapen kuljetukseen, joka johtaa mm. ihon kalpenemiseen.

Jotta voit ymmärtää ihosi tilaa, täytyy ensin ymmärtää ihon monimutkaisuus, sekä mitkä ovat oikeanlaiset kosmeettiset tuotteet ihollesi, jotta voit tukea sen terveyttä ja kauneutta.

Ikääntyvälle iholle suunniteltu Saaren Taika saippua on Tyrni Luksus Spa saippua (tyrniuutteen tiedetään auttavan taistelussa ikääntymisen merkkejä vastaan).

Ikääntyvälle iholle suunniteltuja Saaren Taika voiteita ovat Makadamiaöljy Sheavoide (Makadamiaöljyn sisältämät  rasvahapot auttavat ihoasi uudistumaan, tekevät ihostasi kimmoisamman, sekä auttavat taistelussasi ikääntymisen merkkejä vastaan).

Muita ikääntyvän ihon tuotteita ovat mm. kaikki Hyaluronihappoa, retinoleja tai kollegeenia sisältävät tuotteet, kuten Mustikka kasvovoide, joka sisältää ruusunmarjaöljyä (rosehip), joka tehostaa kasvovoiteen kosteuttavia ominaisuuksia ja auttaa palauttamaan ihosi kimmoisuuden. Ruusunmarjaöljy sisältää runsaasti rasvahappoja, A- ja C-vitamiineja. Nämä ainesosat auttavat ehkäisemään tehokkaasti ikääntymisen merkkejä, sekä vähentävät ihon pigmettiläiskiä. Se auttaa ihohuokosia supistumaan sekä tasoittaa ihon väriä antaen ihollesi kauniin kuulauden.

 

Siirry ostoksille Saaren Taika Shoppiin! Nopea toimitus, laajin valikoima!

OSTA LUONNONKOSMETIIKAN PARHAIMMAT TUOTTEET NETISTÄ!

Saaren Taika Shop, nopea toimitus, laaja valikoima luonnonkosmetiikkaa! Kotimainen perheyritys saaristosta!

EHKÄISE MASKNEA, MASKNEN HOITO (MASKIN AIHEUTTAMA AKNE)

Vuoden 2020 koronapandemian vuoksi annetut maski suositukset ovat saaneet aikaan uusia ongelmia kasvojemme iholla.

Maskne on nimitys maskin/hengityssuojaimen aiheuttamalle aknelle, joka syntyy maskin sisällä pyörivän ”käytetyn” hengitysilman ja maskin aiheuttaman kasvoja hierovan liikkeen vuoksi.

Maskne on itseasiassa tuttu jo ennestään mm. joillekin urheilijoille, joille hikinauhat ja vastaavat ovat aiheuttaneet mekaanista aknea (acne mechanica).

LUE BLOGISTA : MASKNEN HOITO JA EHKÄISY

Ehkäise masknea, masknen hoito (maskin aiheuttama akne)

 

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.