Tietosuojaseloste & evästeet

Evästeet

Päivitetty 6.3.2021

Tätä evästekäytäntöä sovelletaan sivuillamme.

Käyttämällä sivustoa annat suostumuksen siihen, että käytämme sivujen toiminnan, kehittämisen ja käyttökokemuksen kannalta välttämättömiä evästeitä alla kuvatun käytännön mukaisesti.

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, joita tallennetaan käyttäjän laitteelle sivuston käytön yhteydessä. Evästeet ovat täysin anonyymejä, eivätkä ne sisällä yksilöiviä tietoja. Evästeet eivät myöskään pysty lukemaan tietoa tietokoneeltasi tai mobiililaitteestasi. Tiedämme niiden avulla yleisesti, mitä sivuillamme tapahtuu.

Välttämättömien evästeiden avulla ostoskorisi voidaan esimerkiksi tallentaa istuntojen välissäja voit luoda verkkokauppaan asiakastilin ja kirjautua sille.

Voit aina halutessasi poistaa kaikki evästeet käytöstä selaimesi asetuksista.

Google Chrome: ohje
Mozilla Firefox: ohje
Microsoft Edge: ohje
Opera: ohje

Muiden selaimien ohjeita evästeiden estämisellä löydät kätevästi Googlesta hakemalla selaimesi nimellä ja hakusanalla ”evästeet” tai ”cookies”.

 

Evästeillä kerättävien tilastojen avulla saamme tietoa sivustomme käytöstä ja voimme kehittää sivustoamme. Voit estää myös sivujen toiminnan tai kehittämisen kannalta välttämättömien tai tarpeellisten evästeiden käytön internetselaimesi asetuksista. 

Huomaathan, että evästeiden estäminen selaimen asetuksista voi haitata sivujen toimintaa, käyttökokemusta tai kotisivujen kehitystä vierailijoiden kokemuksien parantamiseksi.

 

Google Analytics Facebook-pikseli ja markkinointievästeet

Google Analyticsin ja Facebook-pikselin tietoja voidaan käyttää myös jälkimarkkinointiin ja ne välitetään sisältäen yksilöiviä tietoja (kuten käyttäjän IP-osoite) tai tunnisteita. Google Analyticsin tiedot välitetään eteenpäin Googlelle ja Facebook-pikselin Facebookille. Googlen ja Facebookin omista evästekäytännöistä voit lukea lisää yritysten omilta kotisivuilta.

Google Analytics ja Facebook-pikseli ladataan sivuille vain hyväksyttyäsi sivuille tullessasi analytiikkaevästeiden käytön. Jos et hyväksy analytiikkaevästeitä, ei Google Analytics tai Facebook-pikseli lataudu sivuille.

Voit muuttaa hyväksyntääsi analytiikka- ja markkinointievästeille alla olevasta painikkeesta. Muuttaessasi hyväksynnän kielteiseksi suosittelemme sinua tyhjentämään selaimesi evästeet ja välimuistin, että muutokset astuvat voimaan heti.

Sivuille voi latautua  hyväksynnästäsi myös muita analytiikka- tai markkinointievästeitä, mutta ne ovat analytiikan tai markkinoinnin kannalta välttämättömiä. Esimerkkejä tällaisista evästeistä ovat Google Analyticsin suuren liikenteen suorituskyvyn turvaavat evästeet tai Facebookin asettamat lisäevästeet toimien paremmalle tunnistamiselle.

Muuta hyväksyntä analytiikka- ja markkinointievästeille

 

EvästeVerkkotunnusKuvausTarkoitusSäilytysaika
test_cookie.doubleclick.netMarkkinointiTämän väliaikaisen evästeen asettaa doubleclick.net.  Sen tarkoitus on varmistaa, että käyttäjän selain tukee evästeitä.15 minuuttia
fr.facebook.comMarkkinointiFacebookin eväste, joka näyttää käyttäjälle Facebookissa tai muilla sivustoilla kohdistettuja mainoksia. Pikseli seuraa käyttäjän siirtymistä ja käyttäytymistä myös muilla sivuilla, joissa on käytössä Facebook-pikseli tai sosiaalinen lisäosa.3 kuukautta
_ga.saarentaika.comAnalytiikkaGoogle Analytics eväste, jota käytetään käyttäjän tapahtumien seuraamiseen sivustolla.2 vuotta
__cfduid.saarentaika.comVälttämätön/toiminnallinenCdn-palvelut (sisällönjakelujärjestelmä), kuten CloudFare, käyttävät evästettä tunnistamaan yksittäiset asiakkaat jaetun IP-osoitteen takana ja soveltamaan suojausasetuksia asiakaskohtaisesti. Se ei vastaa mitään verkkosovelluksen käyttäjätunnusta, eikä se tallenna henkilökohtaisia tai yksilöiviä tietoja.1 kuukausi
__cfduid.cloudflare.comVälttämätön/toiminnallinenCdn-palvelut (sisällönjakelujärjestelmä), kuten CloudFare, käyttävät evästettä tunnistamaan yksittäiset asiakkaat jaetun IP-osoitteen takana ja soveltamaan suojausasetuksia asiakaskohtaisesti. Se ei vastaa mitään verkkosovelluksen käyttäjätunnusta, eikä se tallenna henkilökohtaisia tai yksilöiviä tietoja.1 kuukausi
_ga_EQ7CF446L0.saarentaika.comMuuGoogle Analyticsin eväste auttamaan suuren liikennemäärän käsittelyssä.2 vuotta

Tietosuojaseloste

Tämä on EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen selvitys henkilötietojen käsittelystä.

Rekisterinpitäjä

Topaz Oy

Y-tunnus: 2903504-7

sähköposti: [email protected]

Tietosuoja-asioita koskevat yhteydenotot

Kaikissa henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä kysymyksissä ja omien oikeuksien käyttämiseen liittyvissä tilanteissa rekisteröidyn tulee ottaa yhteyttä rekisterinpitäjään kirjallisesti lähettämällä sähköpostia asiakaspalveluun osoitteeseen [email protected].

Henkilörekisterien nimet

Saaren Taika Shopin asiakasrekisteri

Uutiskirjetilaajien rekisteri

Henkilötietojen käsittelyn peruste ja tarkoitus

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on:

– Rekisteröidyn antama suostumus henkilötietojen käsittelyyn

– Rekisteröidyn ja rekisterinpitäjän välinen sopimussuhde

– Rekisterinpitäjän lakisääteisten velvoitteiden toteuttaminen

-Rekisterinpitäjän oikeutettu etu, joka perustuu asiakaspalveluun, asiakassuhteen hoitamiseen, tilauksen toimitukseen, -käsittelyyn sekä tilauksen arkistointiin, reklamaatioiden käsittelyyn, tuotekehitykseen, palvelun parantamiseen, tilastollisiin tarkoituksiin sekä markkinointiin, joka voi olla suoramarkkinointia sähköpostitse tai kohdennettua mainontaa sähköisissä medioissa.

– Yleinen etu tai rekisterinpitäjälle kuuluvan julkisen vallan käyttäminen Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksiin kuuluvat asiakaspalvelu, asiakassuhteen hoitaminen, tilauksen toimitukseen, -käsittelyyn sekä tilauksen arkistointiin liittyvät asiat, reklamaatioiden käsittely, tuotekehitys, palvelun parantaminen, tilastointi sekä markkinointi, joka voi olla suoramarkkinointia sähköpostitse tai kohdennettua mainontaa sähköisissä medioissa.

Säännönmukaiset tietolähteet

Käsiteltävät henkilötiedot saadaan säännönmukaisesti rekisteröidyltä itseltään.

Tietoja kerätään verkkokauppamme evästeiden avulla, asiakkaan syöttämistä rekisteröitymis- tai tilaustiedoista.Henkilötietoja tulee myös asiakkaan lähettämistä sähköposteista ja arvontoihin osallistumisista, joita ei käytetä markkinointiin.

Käsiteltävät henkilötiedot

Rekisterinpitäjä kerää rekisteröidyistä vain sellaisia henkilötietoja, jotka ovat olennaisia ja tarpeellisia tässä tietosuojaselosteessa selostettujen käyttötarkoitusten kannalta.

Rekisteröidyistä käsitellään seuraavia tietoja:

Nimi, puhelinnumero, kotiosoite ja sähköpostiosoite. Emme koskaan tallenna asiakkaan maksutietoja tai muitakaan tunnistetietoja.

Henkilötietojen luovuttaminen

Henkilötietoja ei luovuteta ulkopuolisille, ellei laissa aseteta siihen velvoitetta. Tietoja voidaan siis poikkeuksellisesti luovuttaa esimerkiksi viranomaisille lain vaatimuksesta.

Henkilötietojen siirrot kolmansiin maihin

Henkilötietoja ei siirretä EU:n ja Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

Henkilötietojen suojaus

Rekisterinpitäjä käsittelee henkilötietoja tavalla, jolla pyritään varmistamaan henkilötietojen asianmukainen turvallisuus, mukaan lukien suojaaminen luvattomalta käsittelyltä sekä vahingossa tapahtuvalta häviämiseltä, tuhoutumiselta tai vahingoittumiselta.

Rekisterinpitäjä käyttää asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia suojatoimia tämän tavoitteen varmistamiseksi, mukaan lukien palomuurien, salaustekniikoiden ja turvallisten laitetilojen käyttö, asianmukainen kulunvalvonta, tietojärjestelmien käyttäjätunnusten huolellinen hallinta sekä henkilötietojen käsittelyyn osallistuvan henkilöstön ohjeistaminen.

Kaikilla henkilötietoja käsittelevillä työntekijöillä on työsopimuslain (55/2001) ja niitä täydentävien salassapitosopimusten perusteella vaitiolovelvollisuus rekisteröityjen henkilötietojen käsittelyyn liittyvistä asioista.

Profilointi

Henkilötietoja ei käytetä profilointiin tai muuhun automaattiseen päätöksentekoon.

Rekisteröidyn oikeudet

Oikeus saada pääsy henkilötietoihin.

Rekisteröidyllä on oikeus saada vahvistus siitä, käsitelläänkö häntä koskevia henkilötietoja, ja jos käsitellään, oikeus saada kopio henkilötiedoistaan.

Oikeus tietojen oikaisemiseen

Rekisteröidyllä on oikeus pyytää, että häntä koskevat epätarkat ja virheelliset henkilötiedot korjataan.

Rekisteröidyllä on myös oikeus saada puutteelliset henkilötiedot täydennettyä toimittamalla tarvittavat lisätiedot.

Oikeus tietojen poistamiseen

Rekisteröidyllä on oikeus pyytää itseään koskevien henkilötietojen poistamista, jos

  1. henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne on kerätty;
  2. rekisteröity peruuttaa suostumuksen, johon henkilötietojen käsittely on perustunut, eikä käsittelyyn ole muuta laillista perustetta; tai
  3. henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti. Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Rekisteröidyllä on oikeus rajoittaa itseään koskevien henkilötietojen käsittelyä, jos

  1. rekisteröity kiistää henkilötietojensa paikkansapitävyyden;
  2. käsittely on lainvastaista, ja rekisteröity vastustaa henkilötietojensa poistamista ja vaatii sen sijaan niiden käytön rajoittamista; tai
  3. rekisterinpitäjä ei enää tarvitse henkilötietoja käsittelyn alkuperäisiin tarkoituksiin, mutta rekisteröity tarvitsee niitä oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Vastustamisoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseensa liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa häntä koskevien henkilötietojen käsittelyä. Rekisterinpitäjä ei saa enää käsitellä rekisteröidyn henkilötietoja, paitsi jos rekisterinpitäjä voi osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää rekisteröidyn edut, oikeudet ja vapaudet, tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Jos henkilötietoja käsitellään suoramarkkinointia varten, rekisteröidyllä on oikeus milloin tahansa vastustaa häntä koskevien henkilötietojen käsittelyä tällaista markkinointia varten, mukaan lukien profilointia silloin kun se liittyy tällaiseen suoramarkkinointiin.

Oikeus peruuttaa suostumus

Rekisteröidyllä on oikeus peruuttaa käsittelyyn antamansa suostumus milloin tahansa tämän vaikuttamatta suostumuksen perusteella ennen tätä suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Rekisteröidyllä on oikeus saada häntä koskevat ja hänen itse toimittamansa henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa ja oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle.

Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Henkilötietoasioiden kansallisena valvontaviranomaisena on oikeusministeriön yhteydessä toimiva tietosuojavaltuutetun toimisto. Sinulla on oikeus saattaa asiasi valvontaviranomaisen käsiteltäväksi, jos katsot, että sinua koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan sitä koskevaa lainsäädäntöä.

Tietosuojakäytäntöjen muuttaminen

Rekisterinpitäjä kehittää toimintaansa jatkuvasti ja voi sen johdosta joutua tarpeen mukaan muuttamaan ja päivittämään tietosuojakäytäntöjään. Muutokset voivat perustua myös tietosuojaa koskevan lainsäädännön muuttumiseen.

Mikäli muutokset pitävät sisällään uusia tarkoituksia henkilötietojen käsittelylle tai muutoin muuttuvat merkittävästi, rekisterinpitäjä ilmoittaa niistä etukäteen ja pyytää tarvittaessa suostumuksen.

Evästeet

Päivitetty 6.3.2021

Tätä evästekäytäntöä sovelletaan sivuillamme.

Käyttämällä sivustoa annat suostumuksen siihen, että käytämme sivujen toiminnan, kehittämisen ja käyttökokemuksen kannalta välttämättömiä evästeitä alla kuvatun käytännön mukaisesti.

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, joita tallennetaan käyttäjän laitteelle sivuston käytön yhteydessä. Evästeet ovat täysin anonyymejä, eivätkä ne sisällä yksilöiviä tietoja. Evästeet eivät myöskään pysty lukemaan tietoa tietokoneeltasi tai mobiililaitteestasi. Tiedämme niiden avulla yleisesti, mitä sivuillamme tapahtuu.

Välttämättömien evästeiden avulla ostoskorisi voidaan esimerkiksi tallentaa istuntojen välissäja voit luoda verkkokauppaan asiakastilin ja kirjautua sille.

Voit aina halutessasi poistaa kaikki evästeet käytöstä selaimesi asetuksista.

Google Chrome: ohje
Mozilla Firefox: ohje
Microsoft Edge: ohje
Opera: ohje

Muiden selaimien ohjeita evästeiden estämisellä löydät kätevästi Googlesta hakemalla selaimesi nimellä ja hakusanalla ”evästeet” tai ”cookies”.

Evästeillä kerättävien tilastojen avulla saamme tietoa sivustomme käytöstä ja voimme kehittää sivustoamme. Voit estää myös sivujen toiminnan tai kehittämisen kannalta välttämättömien tai tarpeellisten evästeiden käytön internetselaimesi asetuksista. 

Huomaathan, että evästeiden estäminen selaimen asetuksista voi haitata sivujen toimintaa, käyttökokemusta tai kotisivujen kehitystä vierailijoiden kokemuksien parantamiseksi.

 

Google Analytics Facebook-pikseli ja markkinointievästeet

Google Analyticsin ja Facebook-pikselin tietoja voidaan käyttää myös jälkimarkkinointiin ja ne välitetään sisältäen yksilöiviä tietoja (kuten käyttäjän IP-osoite) tai tunnisteita. Google Analyticsin tiedot välitetään eteenpäin Googlelle ja Facebook-pikselin Facebookille. Googlen ja Facebookin omista evästekäytännöistä voit lukea lisää yritysten omilta kotisivuilta.

Google Analytics ja Facebook-pikseli ladataan sivuille vain hyväksyttyäsi sivuille tullessasi analytiikkaevästeiden käytön. Jos et hyväksy analytiikkaevästeitä, ei Google Analytics tai Facebook-pikseli lataudu sivuille.

Voit muuttaa hyväksyntääsi analytiikka- ja markkinointievästeille alla olevasta painikkeesta. Muuttaessasi hyväksynnän kielteiseksi suosittelemme sinua tyhjentämään selaimesi evästeet ja välimuistin, että muutokset astuvat voimaan heti.

Sivuille voi latautua  hyväksynnästäsi myös muita analytiikka- tai markkinointievästeitä, mutta ne ovat analytiikan tai markkinoinnin kannalta välttämättömiä. Esimerkkejä tällaisista evästeistä ovat Google Analyticsin suuren liikenteen suorituskyvyn turvaavat evästeet tai Facebookin asettamat lisäevästeet toimien paremmalle tunnistamiselle.

Muuta hyväksyntä analytiikka- ja markkinointievästeille

 

test_cookie .doubleclick.net

Tarkoitus: Markkinointi

Tämän väliaikaisen evästeen asettaa doubleclick.net.  Sen tarkoitus on varmistaa, että käyttäjän selain tukee evästeitä.

Säilytysaika: 15 minuuttia


fr .facebook.com

Tarkoitus: Markkinointi

Facebookin eväste, joka näyttää käyttäjälle Facebookissa tai muilla sivustoilla kohdistettuja mainoksia. Pikseli seuraa käyttäjän siirtymistä ja käyttäytymistä myös muilla sivuilla, joissa on käytössä Facebook-pikseli tai sosiaalinen lisäosa.

Säilytysaika: 3 kuukautta


_ga .saarentaika.com

Tarkoitus: Analytiikka

Google Analytics eväste, jota käytetään käyttäjän tapahtumien seuraamiseen sivustolla.

Säilytysaika: 2 vuotta


__cfduid .saarentaika.com

Tarkoitus: Välttämätön/toiminnallinen

Cdn-palvelut (sisällönjakelujärjestelmä), kuten CloudFare, käyttävät evästettä tunnistamaan yksittäiset asiakkaat jaetun IP-osoitteen takana ja soveltamaan suojausasetuksia asiakaskohtaisesti. Se ei vastaa mitään verkkosovelluksen käyttäjätunnusta, eikä se tallenna henkilökohtaisia tai yksilöiviä tietoja.

Säilytysaika: 1 kuukausi


__cfduid .cloudflare.com

Tarkoitus: Välttämätön/toiminnallinen

CDN-palvelut (sisällönjakelujärjestelmä), kuten CloudFare, käyttävät evästettä tunnistamaan yksittäiset asiakkaat jaetun IP-osoitteen takana ja soveltamaan suojausasetuksia asiakaskohtaisesti. Se ei vastaa mitään verkkosovelluksen käyttäjätunnusta, eikä se tallenna henkilökohtaisia tai yksilöiviä tietoja.

Säilytysaika: 1 kuukausi


_ga_EQ7CF446L0 .saarentaika.com

Tarkoitus: Analytiikka

Google Analyticsin eväste auttamaan suuren liikennemäärän käsittelyssä.

Säilytysaika: 2 vuotta

Tietosuojaseloste

Tämä on EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen selvitys henkilötietojen käsittelystä.

Rekisterinpitäjä

Topaz Oy

Y-tunnus: 2903504-7

sähköposti: [email protected]

Tietosuoja-asioita koskevat yhteydenotot

Kaikissa henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä kysymyksissä ja omien oikeuksien käyttämiseen liittyvissä tilanteissa rekisteröidyn tulee ottaa yhteyttä rekisterinpitäjään kirjallisesti lähettämällä sähköpostia asiakaspalveluun osoitteeseen [email protected].

Henkilörekisterin nimi

Saaren Taika Shopin asiakasrekisteri

Henkilötietojen käsittelyn peruste ja tarkoitus

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on:

– Rekisteröidyn antama suostumus henkilötietojen käsittelyyn

– Rekisteröidyn ja rekisterinpitäjän välinen sopimussuhde

– Rekisterinpitäjän lakisääteisten velvoitteiden toteuttaminen

-Rekisterinpitäjän oikeutettu etu, joka perustuu asiakaspalveluun, asiakassuhteen hoitamiseen, tilauksen toimitukseen, -käsittelyyn sekä tilauksen arkistointiin, reklamaatioiden käsittelyyn, tuotekehitykseen, palvelun parantamiseen, tilastollisiin tarkoituksiin sekä markkinointiin, joka voi olla suoramarkkinointia sähköpostitse tai kohdennettua mainontaa sähköisissä medioissa.

– Yleinen etu tai rekisterinpitäjälle kuuluvan julkisen vallan käyttäminen Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksiin kuuluvat asiakaspalvelu, asiakassuhteen hoitaminen, tilauksen toimitukseen, -käsittelyyn sekä tilauksen arkistointiin liittyvät asiat, reklamaatioiden käsittely, tuotekehitys, palvelun parantaminen, tilastointi sekä markkinointi, joka voi olla suoramarkkinointia sähköpostitse tai kohdennettua mainontaa sähköisissä medioissa.

Säännönmukaiset tietolähteet

Käsiteltävät henkilötiedot saadaan säännönmukaisesti rekisteröidyltä itseltään.

Tietoja kerätään verkkokauppamme evästeiden avulla, asiakkaan syöttämistä rekisteröitymis- tai tilaustiedoista.Henkilötietoja tulee myös asiakkaan lähettämistä sähköposteista ja arvontoihin osallistumisista, joita ei käytetä markkinointiin.

Käsiteltävät henkilötiedot

Rekisterinpitäjä kerää rekisteröidyistä vain sellaisia henkilötietoja, jotka ovat olennaisia ja tarpeellisia tässä tietosuojaselosteessa selostettujen käyttötarkoitusten kannalta.

Rekisteröidyistä käsitellään seuraavia tietoja:

Nimi, puhelinnumero, kotiosoite ja sähköpostiosoite. Emme koskaan tallenna asiakkaan maksutietoja tai muitakaan tunnistetietoja.

Henkilötietojen luovuttaminen

Henkilötietoja ei luovuteta ulkopuolisille, ellei laissa aseteta siihen velvoitetta. Tietoja voidaan siis poikkeuksellisesti luovuttaa esimerkiksi viranomaisille lain vaatimuksesta.

Henkilötietojen siirrot kolmansiin maihin

Henkilötietoja ei siirretä EU:n ja Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

Henkilötietojen suojaus

Rekisterinpitäjä käsittelee henkilötietoja tavalla, jolla pyritään varmistamaan henkilötietojen asianmukainen turvallisuus, mukaan lukien suojaaminen luvattomalta käsittelyltä sekä vahingossa tapahtuvalta häviämiseltä, tuhoutumiselta tai vahingoittumiselta.

Rekisterinpitäjä käyttää asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia suojatoimia tämän tavoitteen varmistamiseksi, mukaan lukien palomuurien, salaustekniikoiden ja turvallisten laitetilojen käyttö, asianmukainen kulunvalvonta, tietojärjestelmien käyttäjätunnusten huolellinen hallinta sekä henkilötietojen käsittelyyn osallistuvan henkilöstön ohjeistaminen.

Kaikilla henkilötietoja käsittelevillä työntekijöillä on työsopimuslain (55/2001) ja niitä täydentävien salassapitosopimusten perusteella vaitiolovelvollisuus rekisteröityjen henkilötietojen käsittelyyn liittyvistä asioista.

Profilointi

Henkilötietoja ei käytetä profilointiin tai muuhun automaattiseen päätöksentekoon.

Rekisteröidyn oikeudet

Oikeus saada pääsy henkilötietoihin.

Rekisteröidyllä on oikeus saada vahvistus siitä, käsitelläänkö häntä koskevia henkilötietoja, ja jos käsitellään, oikeus saada kopio henkilötiedoistaan.

Oikeus tietojen oikaisemiseen

Rekisteröidyllä on oikeus pyytää, että häntä koskevat epätarkat ja virheelliset henkilötiedot korjataan.

Rekisteröidyllä on myös oikeus saada puutteelliset henkilötiedot täydennettyä toimittamalla tarvittavat lisätiedot.

Oikeus tietojen poistamiseen

Rekisteröidyllä on oikeus pyytää itseään koskevien henkilötietojen poistamista, jos

  1. henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne on kerätty;
  2. rekisteröity peruuttaa suostumuksen, johon henkilötietojen käsittely on perustunut, eikä käsittelyyn ole muuta laillista perustetta; tai
  3. henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti. Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Rekisteröidyllä on oikeus rajoittaa itseään koskevien henkilötietojen käsittelyä, jos

  1. rekisteröity kiistää henkilötietojensa paikkansapitävyyden;
  2. käsittely on lainvastaista, ja rekisteröity vastustaa henkilötietojensa poistamista ja vaatii sen sijaan niiden käytön rajoittamista; tai
  3. rekisterinpitäjä ei enää tarvitse henkilötietoja käsittelyn alkuperäisiin tarkoituksiin, mutta rekisteröity tarvitsee niitä oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Vastustamisoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseensa liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa häntä koskevien henkilötietojen käsittelyä. Rekisterinpitäjä ei saa enää käsitellä rekisteröidyn henkilötietoja, paitsi jos rekisterinpitäjä voi osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää rekisteröidyn edut, oikeudet ja vapaudet, tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Jos henkilötietoja käsitellään suoramarkkinointia varten, rekisteröidyllä on oikeus milloin tahansa vastustaa häntä koskevien henkilötietojen käsittelyä tällaista markkinointia varten, mukaan lukien profilointia silloin kun se liittyy tällaiseen suoramarkkinointiin.

Oikeus peruuttaa suostumus

Rekisteröidyllä on oikeus peruuttaa käsittelyyn antamansa suostumus milloin tahansa tämän vaikuttamatta suostumuksen perusteella ennen tätä suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Rekisteröidyllä on oikeus saada häntä koskevat ja hänen itse toimittamansa henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa ja oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle.

Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Henkilötietoasioiden kansallisena valvontaviranomaisena on oikeusministeriön yhteydessä toimiva tietosuojavaltuutetun toimisto. Sinulla on oikeus saattaa asiasi valvontaviranomaisen käsiteltäväksi, jos katsot, että sinua koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan sitä koskevaa lainsäädäntöä.

Tietosuojakäytäntöjen muuttaminen

Rekisterinpitäjä kehittää toimintaansa jatkuvasti ja voi sen johdosta joutua tarpeen mukaan muuttamaan ja päivittämään tietosuojakäytäntöjään. Muutokset voivat perustua myös tietosuojaa koskevan lainsäädännön muuttumiseen.

Mikäli muutokset pitävät sisällään uusia tarkoituksia henkilötietojen käsittelylle tai muutoin muuttuvat merkittävästi, rekisterinpitäjä ilmoittaa niistä etukäteen ja pyytää tarvittaessa suostumuksen.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi