Ruusufinni, eli rosacea

Ruusufinni eli rosacea ihon hoito Saaren Taika tuotteilla

Ruusufinni ihon hoito kotikonstein

Ruusufinniä esiintyy useimmiten kasvoissa, nenässä, leuassa tai silmäoireisena. Couperoottinen, eli ruusufinni iho saattaa useimmiten olla myös kuiva ja herkkä.

Aikaisemmin ruusufinnin hoitoa ajateltiin pelkästään ihonhoidon näkökulmasta, mutta nykyään on tieteellisiä viitteitä siitä, että ruusufinni voi myös johtua kehon matala-asteisesta tulehduksesta, jolloin hoitokin siihen voi löytyä osittain terveellisemmästä ruokavaliosta.

Rosacea eli ruusufinni-iholla esiintyy usein mm. lehahtelevaa tai kuumottavaa poskien punoitusta.

Ruusufinninen iho saattaa monesti kärsiä myös näpyistä, kuten itse.

Itselläni ruusufinniä näkyy poskipäässä ja se saattaa nousta näpyille ja punoittamaan esim. paprikaa sisältäviä, tai tulisia ruokia syödessä. 

Nopea konsti itselläni saada näppy ja punoitus rauhoittumaan, on sivellä alueelle ruusifinni iholle kehitettyä hoitovoidetta.

Voiteen ansiosta punoitus vaalenee jo useasti muutamassa tunnissa ja näppykin katoaa sen siliän tien. 

Verkkokaupastamme löyfdät parhaimmista ihonhoitotuotteet ruusufinni iholle!

Rosaceaan, ruusufinni iholle ja couperosa iholle sopiva hoitovoide kokemuksia – Saaren Taika

Mistä ruusufinni johtuu?

Ruusufinniä eli rosaceaa esiintyy suomalaisessa aikuisväestössä jopa joka kymmenennellä mikäli lievätkin ruusufinnin oireet huomioidaan.

Ruusufinnille voi altistua perintötekijöidensä vuoksi, mutta myös siksi, että henkilön immuunipuolustuksessa sekä ihon pintaverisuonten tulehduksen sääntelyssä on poikkeavuuksia. 

Rosacea ihon, eli ruusufinnin hoito kotikonstein

Ruusufinni iholle tärkeintä on ihon tilaa rauhoittavat ihonhoitotuotteet, hellävarainen kosteutus, sekä ihonhoitotuotteet, jotka hillitsevät uusien epäpuhtauksien syntymistä ruusufinni iholle.

Rosacea, eli ruusufinni saattaa pahentua mm. juodessa kuumia juomia, alkoholin nauttimisen vuoksi, auringossa tai saunassa. Itselläni posken ruusufinni villiintyy mausteista ruokaa syödessä ja toisilla taas kylmä ja viima saa ruusufinnin pahenemaan. Kannattaa siis välttää tilanteita, joissa tietää oman ruusufinnin pahentuvan.

Ruusufinni ihon puhdistus

Ruusufinni iholle parhaiten sopivat ihonpuhdistustuotteet ovat hellävaraisia ja ne auttavat rauhoittamaan ruusufinni ihon tilaa.

Saaren Taika Tyrni Luksus Spa saippua on markkinoiden ainoa kotimainen saippua, joka on kliinisesti ja dermatologisesti testattu, ja jonka on havaittu tutkitusti hillitsevän ruusufinni-ihon kutinaa sekä ruusufinni-, eli rosacea ihon punoitusta.

Tyrni Luksus Spa saippua sopii punoitusoireista ja näppylöistä sekä kutinasta kärsivälle iholle. Se on erittäin hellävarainen saippua, joka sisältää antibakteerista teepuun eteeristä öljyä, jolla tiedetään olevan tulehduksia sekä infektioita hillitseviä ominaisuuksia.

Saippuan sisältämä luomu Extra-virgin oliiviöljy puhdistaa ihoasi erittäin hellävaraisesti poistamatta siitä ihosi luonnollisia rasvoja, jonka ansiosta ihosi jää kosteutetuksi pesun jälkeen!

Laventelin-, pelargonian- ja teepuun eteeriset öljyt rauhoittavat ihoa, tasoittavat värieroja, auttavat soluja uusiutumaan, ehkäisevät ihotulehduksia ja infektiota.

”Tyrni Luksus Spa saippua on uskomaton tuote! Parin käyttö kerran jälkeen ruusufinnin näppylät kasvoista melkein hävisi, samoin punakkuus. Pesun jälkeen tosi pehmeän tuntuiset kasvot. Suosittelen!”

Paras kasvovesi herkälle, punoittavalle iholle

Kasvovesi sekä kosteuttaa, että tasapainottaa ruusufinni ihon tilaa, jolloin se usein myös vähentää ihon punoitusta. Kamomillan rauhoittava vaikutus saattaa joillakin hillitä tehokkaasti punoitusta. Myös ruusuvedet ovat rosacea-iholle mainioisti sopivia kasvovesiä.

”Parin viikon käytön jälkeen koen, että Appelsiini Kamomilla kasvovesi on vähentänyt ruusufinnin aiheuttamaa punoitusta, polttoa ja kutinaa ihossa.”

Rauhoittava Saaren Taika ruusu misellivesi. Ruusuvedellä on tulehduksia ehkäiseviä ominaisuuksia ja siitä voikin olla hyötyä myös ekseema- tai ruusufinni iholle.

Ruusuvesi on luonnostaan rauhoittava ja se auttaa vähentämään punoitusta ja kutinaa, siksi se sopiikin erittäin hyvin myös ärtyneelle iholle.

”Iho tuntui jo kahden viikon käytön jälkeen kosteutetulta ja hyvin voivalta. Jopa cuperosani rauhoittui!!"

Paras seerumi ruusufinni, eli rosacea iholle

Rosacea ja ruusufinni iholle tärkeää on ihon mikrobiomin terveellinen ylläpito. 

Mikrobiomi on jokaisen ihmisen iholla elävistä mikrobeista muodostunut mikrofloora, eli mikrobiyhdyskunta. Se muodostuu meille jo syntymässä ja muuttuu elämämme varrella jatkuvasti.

Teini-iässä mikrobiomin muutokset iholla voivat aiheuttaa iho-ongelmia, kuten aknea. Kun ihomme mikrobiomi on epätasapainossa se saattaa näkyä ihollamme mm aknena, rosaceana eli ruusufinninä tai ihottumina.

Siksi kaikella, mitä ihollemme laitamme, voikin olla suurempi merkitys ihomme ja samalla itsemme hyvinvoinnissa, mitä olemme aiemmin ymmärtäneet. 

Punoitusoireita vähentävä prebioottinen seerumi.
Herkälle iholle kehitetty seerumi, joka sisältää prebiootteja.

Seerumi auttaa taistelussa ihon punaisuutta vastaan sekä auttaa palauttamaan ihon luonnollisen suojan.

Prebioottisilla kosmetiikkatuotteilla autamme ihoamme luomaan hyville mikrobeille otolliset elinolosuhteet, jolloin ihollamme vallitsee hyvä mikrobiomin tasapaino, eikä haitallisille, iho-oireita aiheuttaville bakteereille jää elintilaa. Probiootteja eli terveen ihon mikrobeja tarvitaan iholla, sillä ne toimivat ihon luonnollisena suojaavana kerroksena. Prebiootit itsessään eivät ole mikrobeja, vaan ne ovat probioottien ravintoa.

”Olen käyttänyt seerumia useamman kuukauden ja se on auttanut ruusufinni poskia todella paljon. Punoittaa vähemmän ja paukamat lähestulkoon hävinneet. Jouduin olemaan hetken ilman kun loppui ja ihosta alkoi heti huomata. Nyt onneksi taas varastot täydennetty.”

Ruusufinni, eli rosacea ihon kosteutus

Rosacea, eli ruusufinni iholle käytetään ihoa rauhoittavia kosteusvoiteita aamuin illoin. 

Rauhoittava hoitovoide Saaren Taika.
Kurkkua, vihreää teetä, kamomillaa ja ruusunmarjaa sisältävä hoitovoide vähentää ihon punoitusta, rauhoittaa ja hoitaa tehokkasti ihoa.

Kurkku auttaa vähentämään punoitusta ja ihon turvotusta sekä viilentää ja kosteuttaa ihoa.

Erittäin antioksidanttinen vihreä tee auttaa parantamaan ihon tulehduksia.

Kamomilla kosteuttaa ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa sekä auttaa ihon paranemisessa.

Ruusunmarjan sisältämä E-vitamiini auttaa vähentämään ihoärsytyksiä ja ehkäisemään tulehduksia.

”Rauhoittaa hyvin kasvojen ihoa. Olen kärsinyt ruusufinnistä jo pitkään ja tämä voide yhdessä Tyrni Luksus Spa saippuan kanssa on parasta iholleni.”

Etenkin talviaikaan kannattaa iholle levittää myös kasvoöljy antamaan suojaavan kerroksen viimaa vastaan. Pieni puolen tipan kokoinen määrä Saaren Taika kasvoöljyä riittää koko kasvojen iholle.

Argan Ruusunmarja Luksus kasvoöljy sisältää yhdistelmän tarkkaan valittuja arvokkaita ja tehokkaita öljyjä kasvojen ihon sileyden ja kuulauden aikaansaamiseksi.

Helokkiöljy on luonnollinen GLA:N (Gamma-linoleenihapon), eräänlaisen Omega-6 rasvahapon lähde. Sillä on tulehduksia estäviä ominaisuuksia ja sitä on käytetty myös mm. akneihon hoitoon. Helokkiöljyllä auttaa ihoasi taistelussa ikääntymisen merkkejä vastaan. Se vähentää ihon sävyeroja ja juonteita sekä edistää solujen uudistumista.

Ruusufinni-ihon kuoriminen

Rosacea, eli ruusufinni ihoa ei kannata kuoria liian rakeisilla kasvokuorinnoilla. Saaren Taika Entsyymikuorintanaamio soveltuu ruusufinni-ihon kuorintaan erittäin hyvin

Kuorintanaamion sisältämä aprikoosinsiemenöljy on loistava ainesosa kuivalle iholle, sillä sen sisältämät ravintoaineet ja antioksidantit rauhoittavat ja kosteuttavat ihoasi. Aprikoosinsiemenöljy imeytyy syvälle ihoon ja auttaa ihoasi pehmentymään sekä uattaa ehkäisemään juonteita. Sen tiedetään myös auttavan tasoittamaan ihon värieroja.

Kasvonaamio ruusufinni-iholle

Saaren Taika Professional Vihreä Tee Ja Savi- Antiage Kasvonaamio sisältää vihreää teetä, joka auttaa parantamaan ihon tulehduksia

Kasvonaamio sisältää myös kurkku-, vesimeloni- ja omenauutetta. Kurkku uute auttaa vähentämään punoitusta ja ihon turvotusta sekä viilentää ja kosteuttaa ihoa.

Osta parhaimmat ruusufinni-iholle sopivat tuotteet Saaren Taika verkkokaupasta, tai pian alla näkyvän tuoteupotuksen kautta. 

Lähteet: 1

Jaa blogimme

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

Jaa kirjoitus

Johanna

Johanna

“Meikitön 47v. ihoni olkoon paras käyntikorttini!“ Minulla on tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto Suomesta sekä luonnonkosmetiikan valmistajan tutkinto Englannista. Olen lisäksi opiskellut ihosta, ihonhoidosta sekä luonnollisista ihonhoidon raaka-aineista mm. Formula Botanicassa sekä Tisserand Institutessa.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Seuraa meitä

.