Pyykkietikoiden valmistus
Jokainen Saaren Taika pyykkietikka valmistuu yksitellen huolellisena käsityönä Suomessa
VERKKOKAUPPA

Saaren Taika pyykkietikan kehittäminen

Pyykkietikka Kukkaketo

Pyykkietikka on vanhanajan kotitekoinen huuhteluaine jota minun ikäpolveni äidit ja isoäidit käyttivät pyykkinsä raikastamiseen ja pehmentämiseen!

Pyykkietikkaa voi laimentaa myös suihkepulloon ja käyttää tunkkaisten tekstiilien raikastussuihkeena, siivoussuihkeena tai silityssuihkeena.

Saaren Taika pyykkietikka syntyi vuonna 2017. Olimme muuttaneet edellisenä vuonna ensimmäiseen omaan taloomme Särkisalon saaristoon, jossa talomme likavedet johdettiin imeytyskentän kautta takaisin maaperään.

Juuri paria vuotta aikaisemmin olimme kaivaneet käsipelillä aikaisemman vuokra omakotitalomme vesiputket auki talolta ojaan asti, sillä pesuaineet olivat tukkineet putkistot umpeen ja vesi pulppusi pitkin nurmikkoa!

Omassa kodissa alkoi jätevesiasiat kiinnostamaan ja pohdin mitä kaikkea sitä tuleekaan päästettyä lavuaarista alas ja kodin putkistoihin. Tällöin törmäsin pyykkietikkaan.

Kun samaan aikaan pyöritin silloista verkkokauppaani, joka sattui toimimaan alueella, jolle eräs suositun ulkomaisen pyykkietikan toimittaja oli sopinut yksinmyyntioikeuden eräälle toiselle liikkeelle, eikä meidän ollut mahdollista saada pyykketikkaa omaan kauppaamme myyntiin, lähdin tutkimaan mahdollisuutta valmistaa pyykkietikkaa itse.

Paljon lähetettiin meiliä turvallisuusviraston kanssa edes takaisin ja selviteltiin millaisia kommervenkkeja siihen tarvitaan, että tuollaisen tuotteen saa myyntiin asti. Lopulta syksyllä meillä oli myyntikelpoinen pyykkietikka valmiina markkinoille!

Omissa pyykkietikoissani olen käyttänyt vain luonnollisia ainesosia, eli luonnollisella käymismenetelmällä syntynyttä etikkaa ja luonnon kasveista peräisin olevia tuoksuja.

Tuoksuyhdistelmät ovat myös itse kehittämiäni ja moni käyttäjä on kiitellyt, että Saaren Taika pyykkietikka on sopinut myös tuoksuille herkistyneille, toisin kuin useat muut!

Pyykkietikoillamme on myös lain vaatimat käyttöturvallisuusdokumentit. Saaren Taika pyykkietikat olivatkin markkinoiden ensimmäiset Tukesin kemikaalirekisteriin rekisteröidyt kotimaiset pyykkietikat, joissa ei ollut käytetty lainkaan keinotekoisia ainesosia!

Emme myöskään laimenna pyykkietikkaamme valmiiksi asiakkaillemme, eli Saaren taika pyykkietikka ei sisällä lisättyä vettä, vain etikkaa ja kasvien eteerisiä öljyjä tuoksuna.

”Pyykkietikoiden äiti”

Äitini, eli perheen kesken Isoäiti, valmistaa käsin kaikki Saaren Taika pyykkietikat!

Ja hän on siitä syystä saanut asiakkailtamme lempinimen ”Pyykkietikoiden äiti”.

Pyykkietikat valmistuvat minun kehittämilläni lumoavilla tuoksuresepteillä, huolellisena käsityönä, aidosti isoäidin valmistamina Särkisalon saaristossa.

Tuoksumme ovat luonnolliset ja moni tuoksuille herkistynyt on kertonut voivansa käyttää Saaren Taika pyykkietikoita. Blogissamme pääset lukemaan asiakkaidemme jättämiä kokemuksia biohajoavista Saaren Taika pyykkietikoista.

Löydät myös ohjeet DIY pyykkietikkaan blogistamme, jossa kerron muutaman ihanan tee-itse pyykkietikan reseptin!

Tutustu kotimaisiin Saaren Taika pyykkietikoihin verkkokaupassamme