Tuotanto ja turvallisuus

Tuotanto ja turvallisuus

Tuotanto

Valmistamme kaikki tuotteemme hyvää tuotantotapaa noudattaen ISO 22716:2007 -standardin mukaisesti.
Valmistusprosessimme on tarkkaan valvottua ja dokumentoitua.

Edellytämme samaa tuotantotapaa kaikilta sopimusvalmistajiltamme.

Kosmetiikan ISO-standardit: Kaikissa EU:ssa sijaitsevissa tai EU:hun myyvissä kosmetiikkaa valmistavissa  yrityksissä noudatetaan Euroopan kosmetiikkalainsäädäntöön liittyviä ISO-standardeja, jotka vaativat tiukkoja standardeja koko tuotantopolulle, eli raaka-aineista lähtien, niiden säilyttämisestä valmiiseen tuotteeseen ja kaikkeen siltä väliltä. Tämä käsittää tiloista ja työntekijöistä lähtien jokaisen pienenkin seikan, joka voi olla kosketuksissa tai muulla tavoin läsnä itse raaka-aineen-, siihen käytettävän välineen-, valmiin tuotteen- tai sen pakkauksen kanssa.

Tuotteiden raaka-ainella on sertifikaatit mm. luonnollisuuteen, luomulaatuun ja vegaanisuuteen liittyen, sekä alkuperätodistukset ja analyysit tuotteen sisällöstä kaikkine pitoisuuksineen. Jokaiselle tuotteelle suoritetaan tarkastus sen säilyvyyteen ja ominaisuuksiin liittyen. Jokainen tuote-erä tarkastetaan erikseen sen valmistuttua.

Eläinkokeet

Valmiiden kosmetiikkatuotteiden testaaminen eläimillä on ollut kiellettyä EU:ssa vuodesta 2004 ja kosmetiikassa käytettävien ainesosien vuodesta 2009. Vuonna 2009 astui myös voimaan kielto markkinoida EU:ssa kosmetiikkatuotteita, joiden ainesosia on testattu eläinkokein. Emme siksi mainitse eläinkokeettomuutta erikseen, ellei joku sopimusvalmistajistamme halua sisällyttää mainintaa eläinkokeettomuudesta myymiemme tuotteiden kuvauksiin. Kaikki Saaren Taika brändin alla valmistettavat ja myytävät tuotteet ovat eläinkokeettomia. 

Turvallisuus

Kaikille kosmetiikkatuotteillemme on tehty kosmetiikan turvallisuuselvitys ja niiden tarkka ainesosaluettelo löytyy sekä tuotteen etiketistä, että kotisivuiltamme.

Kosmetiikkatuotteemme löytyvät EU:n CPNP (cosmetic product notification portal) rekisteristä.

Pyykkietikkamme on rekisteröity Tukesin kemikaalirekisteriin ja niiden tarkka ainesosaluettelo sekä turvallisuusmerkinnät löytyvät sekä tuotteen etiketistä, että kotisivuiltamme.

INCI nimet sekä niitä vastaavat CAS-numerot

kamomilla sheavoide esillä puisen alustan ja kukkien kera
teepuusaippua aknen hoito luonnonkosmetiikka saaren taika kotimainen tuotemerkki