Vinkkejä Saaren Taika eteeristen öljyjen käyttöön

vinkkejä eteeristen öljyjen käyttöön saaren taika

Eteerisiä öljyjä voidaan käyttää usealla eri tavalla. Moni on varmasti kuullut niiden käytöstä aromaterapiassa ulkoisesti mm. hieromalla, mutta eteerisiä öljyjä voi helposti käyttää myös itsenäisesti kotonaan.

Eteerisillä öljyillä on havaittu olevan terveydellisiä hyötyjä, kuin myös hyötyä ihmisen vireystasoon ja mielialaan. Alla kerron hiukan mihin kaikkeen Saaren Taian eteerisiä öljyjä voi käyttää kotona.

Appelsiinin eteerinen öljy

saaren taika eteerinen öljy-2893 appelsiini

Appelsiinin eteeristä öljyä käytetään nostamaan mielialaa ja lievittämään stressiä. Appelsiinin eteerisen öljyn virkistävä tuoksu sopii myös aromadiffuusereihin ja tuoksulyhtyihin.

Se on toimiva ainesosa myös luonnollisessa kodin siivoamisessa esim. etikkaan tai veteen sekoitettuna. Appelsiinin eteerinen öljy on antibakteerista ja se tehoaa mm. E.colibakteeriin ja stafylokokkiin (lähde, lähde). Appelsiinin eteerisen öljyn tiedetään myös ehkäisevän eräitä homeita. Se on siis oivallinen apu kodin siivoamisessa mikäli siivoaminen halutaan tehdä luonnollisemmin.

Eukalyptuksen eteerinen öljy

saaren taika eteerinen öljy-2888 eucalyptus

Eukalyptuksen eteerisen öljyn tiedetään irroittavan limaa kurkusta ja helpottavan yskän oireita. Voit käyttää eukalyptysöljyä esim. höyryhengityksessä.

Höyryhengitys: Keitä n. 1-2 litraa vettä ja kaada se laakeaan kuumankestävään kulhoon. Tiputa 1-7 tippaa eteeristä öljyä veteen. Aseta liina pääsi ylle ja kurota kasvoilla kohti kulhoa. Varo polttamasta kasvojasi! Hengitä höyryä 1-2 minuutin ajan (ei enempää!)

Tuoksuttelu kankaasta: Tiputa 1-3 tippaa eteeristä öljyä pumpulipalloon tai nenäliinaan ja vie se nenäsi alle. Hengitä tuoksua 2-10 hengenvetoa. Älä kosketa eteerisellä öljyllä suoraan ihoasi!

Flunssabalsamina: Käytä jotakin kotoasi löytyvää iholle sopivaa öljyä kuten manteliöljyä, auringonkukkaöljyä, makadamiaöljyä tms. Mittaa 1 desilitra öljyä ja 5ml Eukaluptuksen eteeristä öljyä, sekoita aineet hyvin esim. lasipulloon tai -purkkiin. Ota esim. puhtaalla lusikalla pieni määrä flunssabalsamia ja hiero kaulaan ja rintaan helpottaaksesi hengitystä ja kurkkukipua. Eukalyptuksen eteerisen öljyn maksimivahvuus ihokäytössä on 20%. Edellä mainitun ohjeen Eukaluptyksen määrä on 10%. Älä ylitä ohjeannostusta!

Greipin eteerinen öljy

saaren taika eteerinen öljy-2905 greippi

Greipin eteerinen öljy on makean kirpeä tuoksunautinto, jolla voidaan hoitaa ahdistuksen oireita ja tasata mielialaa.

Se on mainio apu myös ekologisessa kodin puhdistuksessa, sillä greipin eteerisellä öljyllä on antimikrobisia ja antibakteerisia ominaisuuksia, joiden ansiosta se toimii erityisesti erilaisia bakteereja, kuten stafylokokki, enterokokki ja E.coli vastaan (lähde, lähde). Käytä esim. sekoitettuna veteen tai etikkaan.

Laventelin eteerinen öljy

Laventelin eteeristä öljyä käytetään yleisesti rentoutumiseen, unettomuuteen, infektioihin, hiustenlähtöön sekä haavojen parantamiseen.

Kotikäytössä se soveltuu erityisen hyvin mm. makuuhuoneeseen rauhoittamaan unta ja antamaan levollisemman mielen. Voit sekoittaa laventelin eteeristä öljyä n. 1% suhteessa veteen ja suihkauttaa lähelle tyynyäsi. Laventelin eteerinen öljy soveltuu myös erityisen hyvin aromadiffuuserissa tai tuoksulyhdyssä käytettäväksi.

Piparmintun eteerinen öljy

saaren taika eteerinen öljy-2899 piparminttu

Piparmintun eteeristä öljyä voidaan käyttää flunssan oireita lievittämään mm. höyryhengittämällä tai aromadifuuserin kautta. Se on myös virkistävä ja piristävä tuoksu, joka soveltuu erityisen hyvin haihduttimien kautta kotisi raikastamiseen. Piparminttu on tuoksuna voimakas, joten ota tämä seikka huomioon annostellessasi tuotetta!

Sitruunan eteerinen öljy

saaren taika eteerinen öljy-2911 sitruuna

Pirteä ja raikas sitruunan eteerinen öljy soveltuu niin kodin ekologiseen siivoamiseen, kuin mielialan virkistämiseenkin.

Sitruunan eteeristä öljyä voidaan käyttää keittiössä esim. puisten leikkuulautojen ja muiden vastaavien desinfioimisessa: Annostele astiaan vettä ja muutama tippa sitruunan eteeristä öljyä, sekoita hyvin ja liota rättiä tai kangasta aineessa hetki. Pyyhi sen jälkeen rätillä puiset aluset ja leikkuulaudat. Voit pyyhkiä tällä myös kaikki keittiön kovat pinnat.

Sitruunan eteerinen öljy toimii tehokkaasti myös mm. liimatahrojen irroittamisessa. Se poistaa myös rasvaa ja likaa niin käsistä kuin työkaluistakin.

Hyttyset ja muut ötökät taas eivät juurikaan pidä sitruunan tuoksusta ja tätä voidaankin käyttää myös luonnollisena hyttyskarkotteena.

Sitruunaruohon eteerinen öljy

saaren taika eteerinen öljy-2908 sitruunaruoho3

Sitruunaruohon eteerinen öljy on raikas ja pirteä. Sitä voidaan käyttää aromadiffuuserissa mm. helpottamaan päänsärkyä ja ahdistusta.

Kodin luonnollisessa siivoamisessa sen tiedetään voivan taistella mm. pneumoniaa aiheuttavaa bakteeria vastaan (lähde). Käytä esim. laimennettuna veteen tai etikkaan.

Teepuun eteerinen öljy

saaren taika eteerinen öljy-2896 teepuu

Teepuun eteerinen öljy on oma suosikkini! Ehkä suurimmalta osin siksi, että sen avulla olen saanut oman ihottumani kuntoon kädestäni. Käytämme siis täällä Saaren Taialla teepuun eteeristä öljyä mm. Teepusaippuassamme, joka onkin todella tehokas ihottumille, aknelle ja muille sellaisille ongelmille. Älä kuitenkaan missään nimessä annostele teepuun eteeristä öljyä suoraan sellaisenaan ihollesi, kuten ei muitakaan eteerisiä öljyjä.

Tutkimuksissa on selvinnyt, että teepuun eteerinen öljy pystyy tappamaan useita eri bakteereja ja viruksia mm. E.colia-, pneumoniaa- ja influenssaa aiheuttavia (lähde).

Teepuun eteeristä öljyä sisältävät saippuat ovatkin siis oivallisia juuri nyt, kun maailmalla jyllää hengenvaarallinen korona virus. Löydät valikoimistamme myös Teepuuöljyä sisältävän luonnollinen antibakteerisen käsisaippuan:

antibakteerinen käsissaippua

Teepuun eteerinen öljy on mainio apu kodin ekologisessa siivoamisessa jos tarvitaan tehokasta yleispuhdistusainetta. Sekoita suihkepulloon 20 tippaa teepuun eteeristä öljyä, n. 2 desilitraa vettä ja n. 1 desilitraa etikkaa. Sekoita hyvin ja käytä siivoussuihkeena.

Muistathan! Käyttäessäsi eteerisiä öljyjä esim. veteen tai etikkaan sekoitettuna, että pakkausta tulee ravistaa aina ennen käyttöä. Eteeriset öljyt ovat muita nesteitä kevyempiä ja nousevat usein nesteen pinnalle. Sekoittamalla aina hyvin ennen käyttöä varmistat tuotteen oikeanlaisen annostelun pinnalle ja vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Luonnollisen punkkikarkotteen ohjeen löydät blogista. Punkkisuihke on ollut käytössä nyt neljättä vuotta täällä saaristossa ja on osoittautunut tehokkaaksi ja riittääväksi omassa käytössämme:

Alla lisää eteeristen öljyjen turvallisesta käytöstä kotioloissa.

https://saarentaika.com/kayta-eteerisia-oljyja-turvallisesti/
https://saarentaika.com/eteeriset-oljyt-raskauden-ja-imetyksen-aikana/
https://saarentaika.com/varovasti-netin-tee-se-itse-ohjeiden-kanssa-eteeristen-oljyjen-turvallinen-kaytto/

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Jaa kirjoitus

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Suosittua blogissamme

Avainsanoja artikkeleistamme

Kategoriat

Seuraa meitä

Tämän sivun lomakkeita suojaa Google reCAPTCHA , johon vaikuttavat Googlen yksityisyyden käytännöt  ja palveluehdot.

© Saaren Taika 2022. All rights reserved.

Facebook – Instagram – Pinterest – YouTube

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

Tilaa blogikirjoitukset
sähköpostiisi

Saat uusimmat blogikirjoituksemme kerran viikossa sopivasti aina juuri ennen viikonloppua.

0
Kerätty summa

tukemassa

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä – mukana Saaren Taika

AJANKOHTAISTA:

SEURAA NUORISOPROJEKTIN ETENEMISTÄ BLOGISSAMME AVAINSANALLA #NUORISOTYÖ

Saaren Taian ja Aseman Lasten yhteisprojekti Perniön alueen nuorisotyöhön liittyen etsii vapaaehtoisia. 

Etsimme sinua aikuinen – Nuoruuden Veteraani!

Tule tekemään rentoa ja merkityksellistä
vapaaehtoistyötä nuorten kanssa juuri sen verran kuin aikatauluihisi sopii.

 

Lue lisää

Pyydämme apua paikallisten nuorten auttamiseksi

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Saaren Taika päätti lahjoittaa suuren summan paikallisten nuorten hyvinnoinnin parantamiseksi ja haastamme kaikki paikalliset toimijat mukaan!

Tarvitsemme teitä jokaista mukaan jakamaan kustannuksia ja varmistamaan että tämä tärkeä työ pääsee alkamaan paikkakunnallamme ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

YKSIN EMME TÄHÄN PYSTY MUTTA YHDESSÄ AIVAN VARMASTI!

Ojennettu käsi kimmeltävä meri taustalla

Saaren Taika (Topaz Oy) avustaa Aseman Lapset ry:tä toteuttamaan vuoden mittaisen kehittämisprojektin Perniön alueella. Projektin arvioitu kustannus on n. 55 000€.

Avustuksen turvin Aseman Lapset Ry työskentelee aktiivisesti Perniön seudun nuorten parissa sekä kehittää paikallista osaamista verkostoitumalla paikallisten nuoriso-, kasvatus-, terveys- ja sosiaalialan toimijoiden kanssa.

Työntekijä myös starttaa vuodeksi Walkers-toiminnan Perniöön ja rekrytoi sekä kouluttaa 4-8 vapaaehtoistyöntekijää, jotka toimivat nuorisotyöntekijän työpareina jalkautuvassa työssä.

Työtä tehdään syrjäytymisen ehkäisemiseksi sekä syrjäytyneiden nuorten parissa toimimiseksi.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat 16-18-vuotiaat päihteillä ja mielenterveydellisesti oireilevat nuoret. Myös muut ikäluokat huomioidaan toiminnassa tarvittaessa ohjaten heille olemassa oleviin palveluihin (rajautuen kuitenkin 13-20-vuotaisiin nuoriin).

Saaren Taika on lupautunut kattamaan kuluista yli 50%, eli n. 30 000€. Nyt etsimme kumppaneita, yrityksiä ja yhdistyksiä jakamaan keskenään tuon puuttuvan osan, eli 25 000€.

Miten asia koskettaa Saaren Taikaa?

Meillä Saaren Taiassa Perniössä työskentelee monen ikäisiä työntekijöitä, myös hyvin nuoria. Perniöläisten nuorten hätä konkretisoitui pahimmalla mahdollisella tavalla, kun kaksi perniöläistä nuorta menehtyivät vain ihan vähän aikaa sitten. Tämä suuri tragedia kosketti paitsi koko pientä paikkakuntaamme, myös työntekijöitämme, joiden osan ystäväpiiriä nuoret olivat.

Otamme syvästi osaa nuorten menehtymisen johdosta ja toivomme pystyvämme antamaan tukeamme kaikille, joita suru on jollakin tapaa koskettanut. 

Konkreettisena ja nopeana keinona ennaltaehkäistä vastaavia lähdimme selvittämään mitä tukea nuorille Perniöön on saatavilla ja tästä alkoi yhteistyö Walkers-toiminnan kanssa.

Nuori istuu sillalla masentuneena auringonlasku on taustalla

Nuorten mielenterveyden edistäminen ja päihdetyön kehittämistoiminta Perniössä 2022

Toiminnan toteuttaja: Aseman Lapset ry

Toiminnan rahoittaja: Saaren Taika, Topaz Oy

Aseman Lapset ry

Aseman Lapset ry on vuonna 1990 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää lasten, nuorten, perheiden ja koko yhteiskunnan hyvinvointia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Walkers-toiminta on Aseman Lapset ry:ssä kehitettyä ennaltaehkäisevää nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon.

Lisätietoja:

Minna Lahtela
Valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava
p. 040 777 8683

Christian Wentzel
Toiminnanjohtaja
p. 040 900 4889

[email protected]
www.asemanlapset.fi

Topaz Oy & Saaren Taika

Topaz Oy perustettiin vuoden 2018 maaliskuussa jatkumona aikaisemmin toimineelle toiminimiyritykselle. Toiminimen Saaren Taika brändin perustaja, Johanna, oli perustanut vuonna 2013. Pitkään masennusta sairastanut Johanna löysi valokuvaamisesta pakokeinon, joka myöhemmin muuntui valokuvatuotteita myyväksi yritykseksi ja siitä myöhemmin käsityöläisten tuotteita myyväksi verkkokaupaksi.

Saaren Taian ”Taikatehtaaksi” kutsuma päämaja sijaitsee eteläisen Salon saaristossa, Särkisalossa, joka on yksi harvaan asutuimpia saaristokuntia täällä Saaristomerellä. Yritys pyrkii vastuullisuuteen muutenkin kuin ympäristönäkökulmasta. Toimimalla vastuullisesti myös sosiaalisesti ja taloudellisesta näkökulmasta katsottuna.

Nuorisotyön koordinoijat Saaren Taika: Pinja Parviainen, Susanna Nieminen

p. 050 511 7188

[email protected]
www.saarentaika.com

Mukana tukemassa!

Saaren Taika
TT-Välitys Oy

Kukkakatri

Lions Club Perniö

PBC-Invest Oy

Forsström Karl AB 

Puhelin Pate Oy

Suvera Oy

Lisäksi yksityishenkilöiden nimillä tehtyjä lahjoituksia.

ABC Perniö
S-Market Perniö

Päivitämme sivulle lisätietoja asiasta myöhemmin, sekä täydennämme tietoja projektista, mm. tarkan toimintasuunnitelman, aikataulut jne.